Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Match af kompetencer og ide gav investering

Foto: Christian Olsen og Kevin Christensen.

Hvad får man, hvis man svejser to smede sammen, hvor den ene har en ide, og den anden har en uddannelse som produktionsteknolog?

Man får makkerparret Christian Olsen og Kevin Christensen, der har udviklet en maskine, der automatisk kan lave svejsninger og dermed lette smedenes arbejde.
 
I sommer 2019 startede de firmaet WeldingDroid, og kort efter var de med i Løvens hule, der blev vist i sidste uge på DR1.
 
Vejen til at stå med en køreklar svejserobot har været lang, længere end det indtryk man fik, da makkerparret Kevin og Christian var med i løvens Hule.
 
Ideen fik Christian Olsen for 7-8 år siden, da han arbejdede som smed. Han ville selv gøre ideen til en virkelig maskine, men på daværende tidspunkt havde han meget at lære, før han havde de kompetencer det kræver for at udvikle robotten.
 
Jeg har været smed siden jeg var 15 år, så jeg kendte stålarbejdet fra gulvet. Men skulle jeg bygge en maskine, skulle jeg også vide noget om programmering, udvikling, styring. Så jeg gik i gang med maskinmesteruddannelsen som 23-årig”, fortæller Christian Olsen.
 
For at føre idéen ud i virkeligheden, manglede Christian kompetencer indenfor designudvikling og salg/markedsføring, han manglede en partner – og det blev Kevin Christensen.
 
"Jeg havde fulgt Kevin på LinkedIn i et halvt år, og kunne se at hans kompetencer som smed og produktionsteknolog, var lige det jeg manglede, for at kunne stå med det færdige produkt og forretningsmæssige del af virksomheden", smiler Christian.  
Makkerparret mødte hinanden, da Christian Olsen i april 2019 var til jobsamtale i Kevin Christensen firma. Det blev ikke til en ansættelse for Christian Olsens vedkommende, men det var heller ikke meningen. Christian var der for at se Kevin an, inden han fortalte ham om, at han havde udset ham til at være en del af svejsemaskinens videre rejse.
 
Senere gik han til Kevin Christensen igen, og fortalte om sin idé. På få måneder blev de så enige om at starte deres egen virksomhed og begynde at bygge den maskine, som Christian Olsen havde i sit hoved.
 
De er med deres maskine ikke ude på at tage arbejdet fra smedene. Tværtimod. Maskinerne er med til at lette en del af svejsearbejdet. Missionen er at automatisere arbejdet samtidig med at skåne de mennesker, der står og svejser
 
I Løvens Hule brændte løverne, Jacob Risgaard og Jesper Buch varm på makkerparrets maskine, og investerede tilsammen 400.000 for en ejerandel på 30 % af WeldingDroid.
 
Læs mere om WeldingDroid her.
Foto: Løvens hule DR1
Ribehøj

LEDERFORUM startede i dag ved Robotool

Fotokilde: UdviklingVejen.

Årets 1. LEDERFORUM arrangement havde fokus på ledelse og forandring.

Dagens arrangement startede med en rundvisning, og et oplæg fra direktør hos Robotool Leif Thomsen, der fortalte om, hvordan Robotool arbejder med de forandringer, der er en del af at drive en virksomhed.
 
LEDERFORUM arrangementer sluttede af med en energisk oplæg ved underviser og rådgiver om nudging, adfærdsdesign og adfærdsøkonom, Jens Balle.
 
Under oplægget nikkede deltagerne genkendende, når Jens gav eksempler på den modstand forandringer ofte sætter i gang. Jens Balle kom med sine bud på forskellige metoder, lederne kan tage med hjem til virksomheden og prøve af på sine medarbejdere.
 

Du kan stadig nå at være med.

UdviklingVejen har et tilbud om netværket LEDERFORUM. Netværket er skabt som en ramme hvor virkosmhedsledere, og andre med ledelses ansvar, mødes, tale fortroligt og sparre med hinanden.
 
Netværket mødes til 6 forskellige arrangementer. Idag var 1. møde, med emnet hvordan du er en god leder under en forandringsproces, og kan lykkedes med at få dine medarbejdere med, uden at de bruger energi på at have modstand.
 
I det lukkede netværk blev der delt erfaringer, både de positive og dem der helst ikke skal laves igen.
 
Vil du høre mere? 
 
Kontakt
Erhvervskonsulent UdviklingVejen
Ulrik Uhrskov 
Tlf. 23 26 50 62
Mail: uu@udviklingvejen.dk

Nyt medlem ved UdviklingVejen

Fotokilde: HS Jobguide.

Velkommen til Henriette Surrow ejer af virksomheden HS-JobGuide.

HS-JobGuide er en enkeltmandvirksomhed beliggende i Vejen.
 
Virksomheden tilbyder rekruttering, individuelt tilrettelagt outplacementforløb for virksomheder, der har været nødsaget til at opsige ellers dygtige medarbejdere, og påtager sig et socialt ansvar og gerne vil hjælpe deres medarbejdere videre
 
Her hjælper HS-Jobguide medarbejderen hele vejen ud og finder i sidste ende det nye ønskejob eller uddannelsen. Her er listet nogle af HsJobguide tilbud:
  • individuelt tilrettelagt outplacementforløb
  • hjælp til rekruttering
  • aktør virksomhed for jobcentre
  • samtaler med den private kunde
En opgave kan virke umulig, men der er altid en vej, og den finder kunden og jeg i fællesskab”, smiler Henriette.
Hun fortsætter ”Jeg har meldt mig ind i UdviklingVejen, da det for mig er givtigt med sparring med andre iværksættere, og jeg ved oplæg mv. kan hente inspiration til udvikling af min virksomhed". 
 
Henriette har været beskæftiget i mange år som sagsbehandler og jobkonsulent ved bl.a. privat aktør og ved både Vejen og Kolding kommune. Derved har Henriette fået en bred erfaring indenfor rekruttering. 
 
Læs mere om HS-JobGuide
Hjemmesiden her.
HS-JobGuide Facebook her.
Foto: Henriette Surrow.

Hvordan bliver du leverandør til det offentlige?

Fotokilde: UdviklingVejen.

UdviklingVejen og Vejen Kommune inviterer nuværende og potentielle leverandører til det offentlige til et fyraftensmøde.


• Hør om kommende udbudsforretninger
• Mød kontaktpersonerne i Vejen Kommune
• Få udvidet dit netværk 

Mødet starter med indlæg fra Lammhults Biblioteksdesign, der fortæller om deres erfaringer med at være leverandør til Vejen Kommune.

Derefter bliver mødet opdelt i to spor, hvor vi fortæller om kommende udbud
 
Spor 1
Varer & Tjenesteydelser - oplæg ved Toyota Vejen Louis Lund A/S.

Spor 2
Bygge- og anlægsopgaver - oplægsholder er snart på plads.
Der bliver rig mulighed for at netværke med andre virksomheder samt at få en snak med kommunens udbudsansvarlige og stille spørgsmål.

Programmet revideres på UdviklingVejens hjemmeside i takt med at oplæggene kommer på plads.

Dato
Tirsdag 3. marts kl. 14.00 - 16.30
Det nye rådhus i Vejen - kantinen på 3. sal.
 
Tilmelding her.
Flyer med beskrivelse af arrangement her.
 
Læs mere om Lammhults Biblioteksdesign her.
Læs mere om Toyota Vejen - Louis Lund her.

4 unge udvikler genanvendelig gaveæske

Foto: VBC - Radical Change.

Den 30. januar står der iværksætterkonkurrence på skemaet for flere af landets innovative elever fra ungdomsuddannelserne.

Ligesom forrige år er Vejen Business College vært for idékonkurrencen Company Programme. 
 
Fire iværksættere fra VBC (Alexander Højgaard, Asger Schønberg, Thor Kjeldahl og Anders Pauck Engel) jagter mesterskabet ved at skabe en bæredygtig og genanvendelig indpakningsløsning, som samtidig tilgodeser flere af klodens mest presserende udfordringer.
 
Idéen tager udgangspunkt i at løse de mange miljømæssige problemer der er ved det massive forbrug af gavepapir. Alene i Danmark smides 800 tons gavepapir ud årligt.

Derfor har de fire iværksættere tiltænkt en gaveæske, som er produceret af 100 % havplast, og hvor genanvendelighed er grundstenen i produktets livscyklus.Tanken er, at gaveindpakningen skal genbruges internt blandt forbrugerne, hvortil det skal være muligt at aflevere æsken tilbage til detailforretningen, som en del af et pantsystem.
Iværksætterne har navngivet virksomheden Radical Change.
Radical Change
 
Dommer til Company Programme 
er et virkelighedsnært entreprenørskabsforløb for ungdomsuddannelserne, arrangeret af Fonden for Entreprenørskab, der udfordrer og styrker elevernes innovative og entreprenørielle kompetencer.
 
Forløbet træner eleverne i at udvikle deres gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter. 
 
Kontakt innovations underviser VBC
Tove Kristensen 
Tlf:75 36 13 11

Danskundervisning for udlændinge i Industrien

Fotokilde: UdviklingVejen.

Har din udenlandske medarbejder svært ved at forstå, hvad du siger? FOF har et tilbud om et forløb med danskundervisning.

Her kan din medarbejder lære dansk udenfor arbejdstiden, samtidig med har du mulighed for at trække beløbet fra.

Har din medarbejder svært ved at gøre sig  tydelig på dansk? Har han/hun brug for at blive endnu mere tydelig i sin udtalelse, hvor der læres om dansksprogets klang, tryk-for-deling og ordforråd.
 
Til undervsingen arbejdes med forskellige øvelser og lege, hvor der er mulighed for at snakke, lære nye ord og bruge disse i praktisk sammen med andre.
Tilmelding
Du kan tilmelde din medarbejder her.
 
Periode 29-01-20 til 15-04-20
Onsdag 19:00 - 20:50
10 gange
 
Lokation
Brørup Skole
Skolegade 2
6650 Brørup
Lokale 36
 

Hvordan må du anvende indsamlet data?

Fotokilde: UdviklingVejen.

Tjek Brugdata.dk, når du er i tvivl.

Må oplysninger om kunder deles med leverandører? 
Hvilke informationer må jeg opbevare om mine medarbejdere?     
Hvad er kravene til sikker opbevaring?
 
Du har sikkert en masse data om dine kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere. Det kan fx være dine kunders købsmønstre, eller dine medarbejderes kontaktinformation.
 
Men hvad må du bruge de informationer til? På Brugdata.dk er det let at finde relevant information, når du er i tvivl om brug af data.
 
Brugdata.dk er et samarbejde mellem Erhvervsstyrelsen og andre myndigheder.
På brugdata.dk kan du få svar på konkrete spørgsmål om alt fra indsamling, opbevaring og videregivelse af data til datasikkerhed og brug af data til kommunikation og markedsføring.  
 
Du finder også henvisninger til konkrete afgørelser, som giver et godt indblik i, hvordan reglerne skal forstås i virkeligheden.
 
Der er også skabeloner, der er lige til at udfylde, så du har styr på juraen, når du laver aftaler med kunder og leverandører om brug af data. Besøg Brugdata.dk her: www.brugdata.dk   
 
Besøg Brugdata.dk her.

Hjælp UdviklingVejen til at blive bedre

DEF Dansk Erhvervsfremme brugerundersøgelse
Fotokilde: Dansk Erhvervsfremme Def.

UdviklingVejens årlige tilfredshedsundersøgelse sendes snart ud til alle medlemmer, kontakter og samarbejdspartnere.

Du vil i den nærmeste fremtid modtage UdviklingVejens årlige tilfredshedsundersøgelse, der sendes ud via mail.

Undersøgelsen udføres af UdviklingVejens brancheorganisation Dansk Erhvervsfremme.

Vi håber, at I vil hjælpe os ved at bruge fem minutter på at besvare spørgeskemaet.
Formålet er, at vi kan blive endnu bedre, og tilpasse det kommende års tilbud til, hvad der er relevant for jer.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
alle medarbejdere i UdviklingVejen
Læs mere om UdviklingsParken her.

Kommende arrangementer

Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 6. februar kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 6. februar kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
LEDERFORUM 2019-20
LEDERFORUM - Deltagelse i fuldt program
Start 28. november kl. 8.00 - slut juni 2020
Sted - 3 lokale virksomheder.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Torsdag 6. februar kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.
Effektivisering i hverdagen
Effektivisering i hverdagen
Torsdag 20. februar kl. 08.00 - 15.30
Sted - UdviklingVejen.
FN´Verdensmål - kan de give en konkurrencemæssig fordel?
LEDERFORUM - FN`Verdensmål
Torsdag 27. februar kl. 8.00 - 11.00
Sted: KE Fibertec A/S.
Bliv leverandør til det offentlige
Bliv leverandør til det offentlige
Tirsdag 3. marts kl. 14.00 - 16.30
Sted: Det nye rådhus - kantinen på 3. sal.
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
Årsmøde - kom og udvid dit netværk
Onsdag 25. marts kl. 15.45 - 21.30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 12. maj kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet