Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Netto i Brørup fletter ledelse og hjerte sammen

Årets Handicappris netto I Brørup
Fotokilde: Jyske Vestkysten, til v. flexjob i Netto Peter Hundebøl og til h. Marianne madsen.

Butikschef Marianne Madsens ledelsesstil er baseret på hendes egne værdier.

Netto i Brørup har defineret sine kerneværdier. Kerneværdierne er, at deres medarbejdere er loyale og passionerede omkring deres arbejde i dagligvarebutikken. Kunderne skal kunne mærke de ansattes glæde ved at arbejde.

At Netto arbejder med CSR, gør også butikken modstandsdygtig over for fremtidens udfordringer, eksempelvis det at nutidens og fremtidens kunder ikke altid er loyale, overfor hvor de vælger at gøre deres dagligvareindkøb.

”Da jeg fik en praktikant med henblik på et Flex- job, var det for at kunne skabe værdi det enkelte menneske. Det viste sig at være langt mere givende, end jeg havde forstillet mig, både for Netto som arbejdsplads og på det personlige plan for praktikanten", fortæller butikschef Marianne Madsen.
 
Hun fortsætter, "Jeg begyndte at se, at selvom jeg arbejder i en dagligvare-butik, kan jeg gøre den forskel, som jeg altid har drømt om", smiler Marianne.

Marianne har i sin barndom set mange, som ikke fik den hjælp de burde have haft, både socialt og arbejdsmæssigt. Derfor var hendes motivation for at ansætte Flex- jobbere, at give et menneske muligheden for at være en succes. 
Hos Netto i Brørup lægger de stor vægt på, at den enkelte medarbejder har et ansvarsområde, noget som er "deres" uanset stilling og position.

”Når jeg får en ny praktikant eller Flex- jobber, får de selvfølgelig et område, så de føler de er lige så meget værd, som alle de andre ansatte. Vi er trods alt kun mennesker alle sammen. 
På denne måde viser vi de andre ansatte, og vores kunder, at det er okay at være anderledes eller at have noget at kæmpe med. Vi kæmper alle med noget”, slutter Marianne.
 
Handicapprisen første gang uddelt i 2009.
 
Prisen gives til en enkeltperson, virksomhed, institution, forening eller organisation, der efter Handicaprådets vurdering har ydet en ekstraordinær indsats for mennesker med funktionsnedsættelse i Vejen Kommune.

Handicapprisen 2019 tildeles Netto i Brørup v. Marianne Madsen for den ekstraordinære indsats for fleksjobbere.
 
Særligt fremhæves Marianne Madsens store overskud og ansvar overfor alle sine medarbejdere, hvor hun ser og fremmer hver enkeltes styrker.
 
Prisen uddeles på Vejen Bibliotek den 5. december 2019 kl. 19:00.

Vil du have indflydelse på vækstplanen?

Fotokilde: UdviklingVejen. Kick off på vækststrategi 2025 workshop.

Du kan stadig nå at deltage i de sidste workshops.

UdviklingVejen og Vejen Kommune har de seneste uger inviteret til workshops i forbindelse med udarbejdelse af Vækststrategi 2025.
 
Vi har brug for jeres viden og input, og håber at I vil trække i arbejdstøjet med os. Du og dine kolleger kan stadig nå at deltage i de sidste workshops.

Emner og datoer
Effektiv arbejdstyrke - 2. december kl. 15.30
Erhvervsvenlighed - 2. december 15.30
Vækst og robusthed - 10. december kl. 16.00
Effektiv arbejdstyrke - 12. december kl. 08.00
 
Tilmelding her.
Udarbejdelsen af den nye vækststrategi 2025

Vil du med i det nye LEDERFORUM 2019-20?

Ønsker du at udvikle dig fagligt og personligt som leder, er LEDERFORUM en mulighed.

Du får samtidig et stærkt netværk, hvor fortrolighed, integritet og indbyrdes videndeling bidrager til både netværkets samlede resultatskabelse og det personlige udbytte.

Målet er at give dig ny viden og nye redskaber til at blive en moderne, resultatskabende leder.
 
Læs mere om LEDERFORUM her.
Du kan tilmelde dig her.
 
Vil du vide mere - kontakt 
Erhvervskonsulent
Ulrik Uhrskov
Tlf. 23265062
Mail uu@udvklingvejen.dk
http://www.udviklingvejen.dk/vi-tilbyder/netvaerk/lederforum.aspx

MorgenVitaminer - flere kunder med kanvassalg

Ingenting opstår af ingenting. Du kan lige så godt komme i gang med at tilrettelægge dit salg.

Kanvassalg kan være den rigtige løsning til at øge dit salg, og dermed øge din indtjening.

På mødet vil vi gennemgå
Hvad er kanvassalg
Inspiration til en styret salgsproces
Hvordan øges sandsynligheden for succes ved kanvassalg - Tilmelding her.
Fotokilde: Colourbox.

Jobskabelse som værktøj til bosætning

VisitVejens Vejen kommunes steder der indbyder til ro
Fotokilde: VisitVejen.

Vær med til at trække højtuddannede og engagerede mennesker til.

Via UdviklingVejens kontakt til uddannelsesmiljøer og karrieremesser for at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne møder vi også unge, som gerne vil flytte til området, hvis kvalificerede jobs findes.

Sanne er uddannet Diplomingeniør i Integreret Design fra Syddansk Universitet, og er en af de unge, der ønsker at finde job og bosætte sig Vejen området.
 
”Jeg flyttede til Odense for at studere integreret design, men har hele tiden vidst, at det ikke var her jeg ville bo i det lange løb. Storbyerne har aldrig interesseret mig til ret meget mere end weekend shopping, selv nu bor jeg i udkanten af Odense”, smiler Sanne. 

Hun fortsætter, ”Fremtidigt vil min kæreste og jeg gerne bo i nærheden af de lidt mindre byer som f.eks. Vejen og Brørup i noget, der minder om en landejendom. Med plads til at have hver vores værksted, hvor vi kan gå og rode med alt muligt, det er drømmen”.

Sanne vil gerne bosætte sig i Vejen Kommune, der ligger centralt placeret i forhold til forældre og familie, og så har kommunen gode forbindelses muligheder til resten af landet igennem Esbjerg-Kolding motorvejen, hvis det ikke lykkedes at finde arbejde i selve kommunen.
Som Diplomingeniør i Integreret Design kan Sanne udvikle produkter og være med i hele processen fra den første idé til produktionsmodning og dokumentering af produktet.
 
Gennem uddannelsen forberedes man til en rolle som projektleder, og er i stand til at styre projekter af flere størrelser. 

Uddannelsen og den praktiske erfaring give en bred baggrundsviden inden for projektledelse og produktudvikling med design og klassisk ingeniørmæssige aspekter. 

”Jeg ønsker at arbejde med produktudvikling fra et brugerorienteret og et teknisk perspektiv, og kombinere dem til de bedste løsninger, men har et meget bredt interessefelt", slutter Sanne med endnu et stort smil.
Foto: Sanne Hansen.

Mangler din virksomhed en medarbejder som Sanne?

UdviklingVejen deltager flere gange årligt, i forskellige arrangementer på de videregående uddannelses institutioner. Her opsamles løbende en database med potentielle studerende.

Vil du gerne i kontakt med Sanne og høre mere om hendes CV.
 
Kontakt 
Erhvervskonsulent
Ulrik Uhrskov
Tlf. 23265062
Mail uu@udvklingvejen.dk
Udviklingvejens erhvervskonsulent Urik Uhrskov

Effektiv infrastruktur er vigtig i Vejen kommune

Fotokilde: Vejen kommune, borgmester Egon Fræhr.

14 dage tidligere end planlagt blev de nye motorvejsramper indviet og åbnet.

De har været ønsket i godt vel ti år, de vestvendte ramper ved Vejen Ø og lørdag 23. november blev de indviet af blandt andre borgmester Egon Fræhr.
 
Ramperne forventes blandt andet at reducere den tunge trafik på Præstevænget, og dermed have positiv indvirkning på det nye boligbyggeri.
Samtidigt forbedres muligheden for samkørsel og skaber adgang til det planlagte erhvervsområde ved Vejen Ø.
 
Der var ca. 45 inviterede gæster med herunder deltagere fra Vejdirektoratet, entreprenør Henning Have, Anni Matthiesen (MF), Troels Ravn (MF), politikere og ansatte fra Vejen Kommune samt et par lokale virksomheder.

VBC elever har succes med innovation

Fotokilde: VBC - Team mandeboksen, team Pocca og team Cocolastic.

Innovationslinjen på VBC deltog i Danish Entreprenørship Award.

De studerende på Vejen Business College (VBC) dystede sammen med 7.000 andre unge i, hvem der havde de mest innovative ideer.
 
Dommerpanelet er fra det lokale erhvervsliv med interesse for at hjælpe fremtidens arbejdskraft med at tænke innovation. De har den fornemme opgave at rådgive hvert team i, hvordan de kan videreudvikle deres ide.
 
"Dommerne var meget motiverende, positive og inspirerende, hvilket har givet eleverne endnu mere lyst og mod til at realisere deres ideer", fortæller Tove Kristensen, innovationslærer på VBC.
 
Hun fortsætter "Hvert team pitchede i 4 min. for en dommer og fik efterfølgende feedback i 4 min. Dette gentages hos en anden dommer for derved at opnå en høj kvalitet i rådgivningen af det hvert enkelt hold", slutter Tove begejstret.
 
Teams fra VBC fik flere placeringer i blandt top 10. De bedst placerede var Team Madkassen.dk, der  opnåede en placering som nr.3.
Alle kom i gennem "nåleøjet", der var en invitation til ”sparring med Nordea” på baggrund af forretningsplan med diverse budgetter.
 
3 teams fik udover rådgivning af en Nordea-medarbejder efterfølgende legater af Nordea på kr. 4.000.
Team Madkassen.dk
Foto: VBC - Team Madkassen.dk fremfører deres pitch foran dommerne.
 

Ansøg om tilskud til dit digitaliseringsprojekt

Ansøg om tilskud til digitalisering
Fotokilde: Innobooster.

Har I en innovativ digital forretningsidé, og mangler økonomisk tilskud?

Så er det nu, I skal slå til.

Innovationsfonden går på jagt efter SMV’er og giver tilskud på op til 5 mio. kr.

I kan få del i puljen ved at søge en Innobooster med Alexandra Instituttet via Innovationsfonden.

I Innobooster-ordningen er den nyskabende idé i centrum. Det kan være et nyt produkt, en ny service eller en forbedring af en proces. Det er nemt at ansøge, og behandlingstiden er kun ca. en måned.

Tilskuddet kan være med til at mindske din virksomheds risiko ved projektet.
Vil du gerne høre mere?
Udfyld formularen nedenfor, hvis I gerne vil kontaktes for at høre mere om muligheden for at komme i gang.
Kontaktformular.

Innovationsfonden har lavet denne model til at søge støtte til samarbejde med videninstitution Alexandra Instituttet.
Innobooster

Overvejer du at søge midler til et digitalt projekt?

​Så kan UdviklingVejen hjælpe dig.
 
Vi tilbyder hjælp til iværksættere og virksomheder, der ønsker at søge midler til etablering og udvikling af enten virksomheder eller projekter.
 
Kontakt 
Projektkonsulent
Jakob Lorentzen
Tlf. 25767178
Mail jl@udvklingvejen.dk

Køb Kongeåkurv som en julegave til dine kunder og medarbejdere

Kongeåkurven er en egnskurv med fødevarer fra Vejen kommune.

Kongeåkurven kan anvendes til
  • firmagaver
  • værtindegaver
  • medarbejdergaver
  • repræsentationsgaver

Du kan se oversigten over hvor du kan bestille kurven her.
Køb Kongeåkurven her
Du kan læse mere om de enkelte lokale producenter her.
Læs mere om Kongeåkurven og de lokale specialiteter

Hele verdens smag lige til døren

SNOR og SNOR

Kommende arrangementer

MorgenVitaminer - flere kunder med kanvassalg
Fredag 29. november kl. 08.00 - 10.00
Sted UdviklingVejen
Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 5. december kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 5. december kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Effektiv arbejdsstyrke - runde 1
Workshop - Effektiv arbejdsstyrke 
Torsdag 12. december kl. 8.00
På det nye rådhus i Vejen
LEDERFORUM 2019-20
LEDERFORUM - Deltagelse i fuldt program
Start 28. november kl. 8.00 - slut juni 2020
Sted - 3 lokale virksomheder.
Forandingsledelse - Fra modstand til følgeskab
LEDERFORUM - Forandringsledelse
Onsdag 29. januar 2020 kl. 8.00 - 11.00
Sted: ROBOTOOL A/S
FN´Verdensmål - kan de give en konkurrencemæssig fordel?
LEDERFORUM - FN`Verdensmål
Torsdag 27. februar kl. 8.00 - 11.00
Sted: KE Fibertec A/S.
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
Årsmøde - kom og udvid dit netværk
Onsdag 25. marts kl. 8.00 - 11.00
Sted: Hotel Skibelund Krat.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet