Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Er vejen til at blive succesfuld at turde fejle?

Workshops i tilblivelsen af vækststrategi 2025

Ja - mener tidligere iværksætter Tommy Ahlers, der i går gav sit bud på, hvordan vi skaber en succesfuld iværksætterkultur.

Som en del af arbejdet mod at skabe den nye vækstrstrategi 2025, havde UdviklingVejen og Vejen kommune mandag aften, inviteret Tommy Ahlers til at komme og give sit bud på, hvordan Vejen Kommune skaber en succesfuld iværksætterkultur. 
 
Derfor startede Tommy med at fortælle om alle de gange han selv har fejlet, for som han sagde, fejl kan ikke undgås i et iværksættereventyr.
 
Tommy har som tidligere iværksætter både prøvet at starte virksomhed, lukket virksomhed, tjent mange penge og også tabt mange penge. Men noget har aldrig ændret sig:
 
"Jeg har aldrig været bange for at tænke stort, du skal tro på det, også selvom alle andre ikke gør og du ved at det kan gå galt", siger Tommy Ahlers og smiler.
 
Han fortætter "Unge er blevet for bange for at fejle", og det bekymrer tidligere uddannelses- og forskningsminister, Tommy Ahlers (V). Selv gik han ned med sin første virksomhed, men rejste sig igen og opfordrer nu til at droppe jagten på det perfekte, vær sulten, forbliv nysgerrig, elsk dine fejl og sigt stort".
 
Hvis der findes en opskrift på en succesfuld iværksætterkultur, er Tommys erfaring følgende: Talent, kapital og kultur.
Talenter har vi og iværksætterne har skabt 1.900 nye jobs de seneste 5 år, hvoraf hele 48 % er besat af medarbejdere med en videregående uddannelse. 
 
Vejen Kommune ligger høj i overlevelsesrate, men lavt i etableringsraten af nye virksomheder. Dette indikerer, at der findes potentiale til at flere ønsker at starte, men ikke tør at springe ud i det.
 
Den lavere etableringsrate er et stort fokusområde i de kommende workshops i forbindelse med tilblivelsen af den nye væksstrategi 2025.
 
Specifikt vil workshoppen iværksætteri og entreprenørskab arbejde mere dybdegående med Tommy Ahlers vinkler, og vores ønske om at skabe en iværksætterkultur i kommunen.
UdviklingVejen og Vejen Kommune siger tak for lån af de fantastiske rammer på Ravnholdtgård og for et perfekt værtskab.
 
Senere i nyhedsbrevet er der en artikel om Ravnholdtgård.

Du kan også bidrage til vækststrategi 2025

UdviklingVejen og Vejen Kommune vil gerne invitere alle erhvervsledere.

Er du erhvervsleder med interesse i vækst i vores lokalsamfund, så inviteres du til at deltage i en eller flere af de forskellige workshops.
 
Samlet set vil dette arbejde bidrage til den kommende vækststrategi 2025.
De kommende uger frem til jul diskuterer erhvervsledere, kommunale embedsmænd og hidkaldte eksperter, hvordan virksomheder og Vejen Kommune kan forfølge vækst og udvikling frem imod 2025.

Konkret er drøftelserne opdelt i 5 temaer, der har betydning for alle brancher:
Emner til virksomhedernes og Vejen Kommunes vækststrategi
Hvert tema diskuteres i 2 omgange, i alt 10 workshops, hvor deltagerne drøfter, hvordan vi kan løfte virksomheder og samfundet omkring Vejen Kommune.
 
 
Har du forslag til vækststategi 2025, er du velkommen til at kontakte UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh på tlf 24615383

Ravnholdtgård dannede rammen ved arrangement med Tommy Ahlers

Ravnholdtgård

Den nyrenoverede gård har møde- og konferencefaciliteter, åbne kontorpladser og lukkede kontorer.

Er du klar til at tage din virksomhed til det næste udviklingstrin? Så placér din daglige arbejdsplads midt i et netværk af kompetencer og relationer og brug fællesskabet til at styrke din forretning. 

Hvad enten du er nystartet, en virksomhed i vækst eller en del af en stor og etableret virksomhed, kan kontor- og netværksfællesskabet på Ravnholtgaard understøtte den udvikling og vækst, din virksomhed har brug for.
 
På det gennemrenoverede ryttergods Ravnholtgaard i Gesten tilbydes et unikt netværksorienteret kontorfællesskab. Med alle moderne faciliteter, få kilometer til E20 motorvejen, omkranset af haveanlæg i engelsk landskabsstil, med udgang til terrasse og udkig til Ravnholtskov og marker, får du optimale rammer i hverdagen.
 
Se en video om Ravnholdtgård her.
Ud over hovedbygningen er der udvidelsesmuligheder i de øvrige bygninger, så hvis din virksomhed har brug for lagerplads eller tilsvarende, kan dette etableres efter behov.

Vil du høre mere om leje af kontorplads? 
Kontakt Agriteam i Brørup.

Fakta om Ravnholdtgård
Ravnholtgaard i Gesten sogn og Vejen Kommune, er fra 1864 og er et tidligere ryttergods under det oprindelige navn Ravnholtlund. Ryttergodset var indrettet til underhold for det nationale rytteri og havde til venstre for bygningen en rund hestestald.
 
Omkring 1930-40érne blev taget udskiftet med tag af skiffer og tårn fra Nr. Bjert kirke. Avlsbygningerne er opført efter en brand i 1934 og er tidssvarende indrettet. 
 
I 2019 er hovedbygningen totalrenoveret og indrettet med alle moderne faciliteter samt engelsk have.
 
UdviklingVejen og Vejen Kommune siger - tak for lån af de fantastiske rammer på Ravnholdtgård og for et perfekt værtskab.

Hovborg Lokalråd nyt medlem i UdviklingVejen

Vi siger i denne uge velkommen til Hovborg Lokalråd som nyt medlem.

Lokalrådet er paraplyorganisation for Hovborgs erhverv, foreninger, institutioner og landbrug, og lokalrådet koordinerer indsatser internt i Hovborg og udadtil.

”I Hovborg Lokalråd er vi glade for at komme med i ind i samarbejdet med erhvervslivet i Vejen Kommune, da vi kan se, at der bredt er ønske om at gå samme vej" siger Nikolaj Pedersen, der er formand for lokalrådet.
 
Nicolaj fortsætter, "Kartoffelerhvervet er en del af Vejen Kommune, og vi kan med Vejen Kartoffelfestival i Hovborg se, at der også arbejdes med lokalområderne og ikke kun centerbyen”.
 
Vil du vide mere om Hovborgs udviklingsplan for 2017-2021, læs mere her.
Lokalrådet og de frivillige i Hovborg var den store trækkræft ved afviklingen af den første Vejen Kartoffelfestival i Hovborg.
 
Lokalrådet og de frivillige i Hovborg var den store trækkræft ved afviklingen af den første Vejen Kartoffelfestival i Hovborg, en fødevareevent, der gentages i 2020.
 
Hovborg Lokalråd har søgt og fået midler fra LAG Vejen-Billund til indkøb af nyt festivaltelt, lydanlæg og markedsføringsmaterialer til næste års kartoffelfestival.
 
Teltet indkøbes i samarbejde med lokalrådene i Lindknud og Føvling.
Hovborg Lokalråd

LAG midler - 995.000 kr. til projekter i sidste runde i 2019.

LAG midler

Seneste ansøgningsrunde i 2019 gav flere spændende projekter, som LAG Vejen-Billunds bestyrelse skulle tage stilling til.

En række virksomheder i Vejen Kommune har fået tildelt projektmidler.
 
270.459 kr. til Estrupnature Online Platform
Estrup Nature er et nystartet uvildigt certificeringsfirma, som tilbyder alle virksomheder, der beskæftiger sig med træ- og papirprodukter, muligheden for at blive gruppecertificeret indenfor FSC og PEFC. De letter deres papirarbejde og laver alt klart for dem.
 
190.625 kr. til Camino Frøs Herred
Foreningen Camino Frøs Herred har skabt et netværk af en vandrerute på ca.120 km, der går i Vejen Kommune syd for Kongeåen samt i det nordvestligste hjørne af Haderslev Kommune.
 
127.780 kr. til Etablering af Bed and Breakfast og ferielejligheder på Assersbølgård Jakob Pedersen har købt den gamle kostskole Assersbølgård ved Lindknud og ønsker at indrette den til Bed and Breakfast, ferielejligheder og event og aktivitetsområde for både turister, virksomheder og foreninger.
 
120.000 kr. til Hovborg Lokalråd 
Det overordnede formål med projektet er at forbedre en række elementer i forbindelse med kartoffelfestivalen og samarbejdet mellem lokalrådene i Hovborg, Lindknud og Føvling.

Ekstra midler i LAG puljen

Har din virksomhed et projekt, der skal med i den ekstra ansøgningsrunde i 2019?

LAG Vejen-Billund har ca. 1,9 mio. kr. til rådighed til projekter i 2020, hvoraf 0,5 mio. kr. specielt er dedikeret til bæredygtig udvikling og grøn omstilling, som skal styrke lokalsamfundene og skabe flere arbejdspladser.

Der er kun 6 måneder til at bruge midlerne i, hvorfor ansøgningsfrist allerde er 25. november 2019. Har du et færdigt projekt, du gerne vil søge tilskud til?

Kontakt UdviklingVejens 
Projektkonsulent
Jakob Lorentzen
Tlf. 25 76 71 78
Mail: jl@udviklingvejen.dk
Jakob Lorentzen

Invitation til åbning af de vestvendte ramper

Arbejdet med de Vestvendte ramper i Vejen Kommune
Foto: Vejen Kommune fra invitation til event.

Vil du med til åbningen af de vestvendte ramper ved Vejen Ø?

Anlægsarbejdet med de nye motorvejsramper nord for Vejen er gået hurtigere end forventet. Det betyder, at ramperne åbner for trafik allerede den 23. november.

"Vi er glade for, at vi inden længe kan tage de nye ramper i brug. Ramperne har jo længe været et ønske fra især erhvervslivet i Vejen, men også fra borgerne", konstaterer borgmester Egon Fræhr.

Hvis vejret tillader det, og arbejdet skrider frem som planlagt, er det planen at borgmesteren klipper snoren og åbner ramperne den 23. november.

For at åbne det samlede anlæg to uger tidligere end ventet, bliver det nødvendigt at spærre afkørslen ved Vejen Ø to uger længere end først udmeldt.
Hvornår, tid og hvor
Lørdag 23. november
kl. 10.00
Det nye rådhus
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen
 
Herefter går turen med bus ud til de nye ramper ved Vejen Ø, hvor Borgmester Egon Fræhr vil klippe den røde snor. Inden bussen returnerer til Vejen Rådhus, vil entreprenør Henning Have være guide på en tur ned ad de nye ramper.
 
Af hensyn til forplejning og transport skal tilmelding til arrangementet ske til anhp@vejen.dk senest mandag d. 18. november.
Vejen Kommune

Industriens Uge 2019 - hvordan kan din virksomhed effektivisere ved at arbejde med Supply Chain?

Høster du gevinsten ved at effektivisere Supply Chain
Foto: UdviklingVejen "Høster du gevinsten ved effektivisering af Supply Chain".

Over 20 deltagere ved konference på Alflow i Vejen med fokus på effektivisering af Supply Chain.

Som en del af Industriens uge, var Professor ved Syddansk Universitet Jan Stentoft, en af 3. oplægsholdere ved konferencen. Jan Stentoft har mange års erfaring i at rådgive virksomhedsledere, i hvordan de kan effektivisere i deres virksomheds Supply Chain. 
 
Supply Chain kan også kaldes distributionskæde eller forsyningskæde, og dækker over hele virksomhedens kæde af forsyning, udbud, lager, leverance og forråd. Det vil sige, at der er mange forskellige måder at arbejde med Supply Chain på, alt afhængig af hvordan din virksomhed er sat sammen.
 
Jan Stentoft mener, at der er 3 hovedpunkter, der er vigtige, når effektiviseringsprocessen går i gang
  • Forstå helheden af din forretning
  • Jagt facts
  • Inddrag virksomhedens vigtigste ressource - medarbejderne
"Det at arbejde med værdikæden er 10 % teknik og 90 % mennesker. Dine medarbejdere skal smide deres rygmærker, og arbejde på tværs af arbejdsområde og arbejdsopgave. Siloerne skal brydes ned, og der skal være en mere flad struktur", siger Jan Stentoft.
 
Jan mener, at en silomentalitet i en virksomhed fører til konflikter mellem de forskellige funktionsområder, og dermed tager ingen ejerskab for egen funktion.
Ved at bryden siloerne ned, skabes tværfunktionelle forbedringer, der skaber balance i materiale-, information- og finansielle flows.
Jan Stentoft
Foto: Jan Stentoft
Jan Stentoft præsenterede begrebet Key Behavioral Indicators (KBI), der også er en måde at arbejde med effektivisering på, hvor den menneskelige adfærd/kultur i virskomheden er i fokus.
 
KBI'er fokuserer på god og korrekt opførsel understøttet af de værdier, som din virksomhed bygger på. KBI'er skal ses som et supplement til
de traditionelle nøglepræstationsindikatorer (KPI'er). KBI'er fokuserer på de specifikke adfærdsmål, der bør overvejes at styrke i forhold til enkelt- og holdpræstationer.
 
Alflow i Vejen
UdviklingVejen: Vi siger tak for lån af lokalre til Alflow og for godt værtskab.

Projekt- og Praktikdag på SDU - virksomheder og studerende mødes

Studerende i virksomhederne
Foto: UdviklingVejen ved Praktik- og Projektdag på SDU 2019.

​Overvejer du at få en studerende i virksomheden?

I uge 44 blev der afholdt Praktik- og projektdag på SDU. Her mødte studerende fra 26 ingeniøruddannelser over 20 forskellige virksomhedsstande. Med målet om at skabe kontakt til virksomheder inden for deres fagområde. 
 
Hvert år afholdes der flere forskellige arrangementer, med det formål at være rammen, hvor virksomheder og studerende kan "spotte" hinanden.
 
Det er forskelligt, hvilke studieretninger der er repræsenteret.
 
Lige fra ingeniører, finansøkonomer, maskinteknikere, kemi og bioteknologi over til videregående uddannelser indenfor markedsføring, internationalt salg og handel, som viser interesse for at arbejde for en virksomhed i Vejen Kommune.
Praktik og Projektdag

Vil du vide mere om din virksomheds mulighed for at ansætte en studerende?

Har din virksomhed overvejet at ansætte en studerende, men er i tvivl om, hvordan du finder lige den studerende du mangler.
 
UdviklingVejen har indsamlet data på flere studerende, der ønsker at finde en virkomhed
 
Kontakt UdviklingVejens 
Erhvervskonsulent
Ulrik Uhrskov
Tlf. 23 26 50 62
Mail: uu@udviklingvejen.dk
 
Ulrik Uhrskov

Køb Kongeåkurv som en julegave til dine kunder og medarbejdere

Kongeåkurven er en egnskurv med fødevarer fra Vejen kommune.

Kongeåkurven kan anvendes til
  • firmagaver
  • værtindegaver
  • medarbejdergaver
  • repræsentationsgaver

Du kan se oversigten over hvor du kan bestille kurven her.
Køb Kongeåkurven her
Du kan læse mere om de enkelte lokale producenter her.
Læs mere om Kongeåkurven og de lokale specialiteter

Kommende arrangementer

Effektiv arbejdsstyrke - runde 1
Workshop - Effektiv arbejdsstyrke 
Mandag 2. december kl. 15.30-18.00
På det nye rådhus i Vejen
Bosætning, oplevelse og uddannelse
Workshop - Bosætning, oplevelse og uddannelse 
Tirsdag 12. november kl. 16.30
På det nye rådhus i Vejen
Workshop Vækst og robusthed
Workshop - Vækst og robusthed 
Onsdag 13. november kl. 16.30
På det nye rådhus i Vejen
Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 14. november kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 14. november kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.
Iværksætteri og entreprenørskab
Workshop - Iværksætteri og entreprenørskab
Onsdag 20. november kl. 16.00
På det nye rådhus i Vejen
Erhvervsvenlighed
Workshop - Erhvervsvenlighed
Mandag 25. november kl. 16.00
På det nye rådhus i Vejen
Tilmelding til MorgenVitaminer her
MorgenVitaminer - Kanvassalg kan skabe flere kunder
Fredag 29. november kl. 8.00 - 10.00
Hos UdviklnigVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet