Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Skovgårdsvej åbnes for trafik

Nu er der udsigt til at Skovgårdsvej åbnes
Foto: JyskeVestkysten.

Efter grundig sagsbehandling har Vejdirektoratet har truffet afgørelse om, at ekspropriationen af Skovgårdsvej opretholdes.

Det betyder, at vejen kan åbnes hurtigst muligt. I afgørelsen konstaterer Vejdirektoratet, at grundlaget for ekspropriationen er i orden og beslutningen glæder både udvalgsformand Vagn Sørensen og borgmester Egon Fræhr.
 
Specielt fordi borgerne i Askov, og de berørte virksomheder, der nu vil opleve, at trafikken i byen kan vende tilbage til et normalt niveau.

"Det har været en lang proces, og vi er glade for, at vejen nu åbnes igen. Ikke mindst af hensyn til borgerne i Askov, som har været hårdt ramt af den tunge trafik gennem byen, men også af hensyn Vejen Kommunes infrastruktur der igen kan gøre nytte for borger og virksomheder, hvilket forventes at ske inden for kort tid", siger borgmester Egon Fræhr.
 
Vagn Sørensen, der er formand for udvalget for Teknik og Miljø tilføjer:
"Jeg er glad for at Vejdirektoratet med sin afgørelse opretholder Vejen Kommunes beslutning om ekspropriation. Nu kan processen med at åbne vejen igangsættes.
Borgerne i Askov har været hårdt prøvet og ventet meget tålmodigt på en løsning af trafikudfordringen, det skylder vi dem tak for - Det samme er tilfældet for de virksomheder, der har oplevet længere transporttider og dermed øgede omkostninger i den tid Skovgårdsvej har været spærret og lukket for gennemkørsel".

Næste skridt bliver, at ejeren af sandbunkerne på Skovgårdsvej bliver bedt om at flytte disse, så vejen igen kan gøre nytte for borger og virksomheder, hvilket forventes at ske inden for kort tid.
 
Læs mere her.
Vagn Sørensen, formand for Teknik og Miljø i Vejen Kommune
Billede: Jan Stentoft.

BREXIT - se et nyt forretningspotentiale

Læs mere om Morten Thorøe på hans LinkedIn her

Lokal virksomhed viser styrke og finder nye muligheder i et BREXIT

Da 51,9 procent af briterne I juni 2016 stemte ja til at forlade EU, begyndte Morten Thorøe at forberede sig på et muligt Brexit.
 
Allerede da var Mortens virksomhed i Rødding, bygget op af 2 forretningsområder i UK: eksport og salg af juletræer og rådgivning omkring investering af skov og landbrugsjord.

Det har vist sig at være en strategisk klog beslutning at bevæge sig på flere forretningsområder, for Morten Thorøe, der er aktiv på det britiske marked. Morten Thorøes virksomhed har herved skabt en robusthed over for Storbritanniens Brexit.

”Jeg ser Brexit som en sygdom, der går over på et tidspunkt. Når de nye regler omkring samhandlen med et UK uden for EU kommer på plads, forventer jeg at kunne sælge til Storbritannien igen. Indtil da vil jeg koncentrere mig eksport af juletræer til andre markeder og om rådgivning og investering i skov og landbrugsjord”, fortæller Morten Thorøe.
Læs mere om Morten Thorøes virksomhed her
Eksportsalget af juletræer til Storbritannien stod ellers for 20 procent af den samlede omsætning i Morten Thorøes virksomhed. Den omsætning er stort set forsvundet pga. usikkerheden omkring Brexit. I stedet er den erstattet af salg af rådgivning til investorer, der vil eller har investeret i skov i Storbritannien.

Evnen til at kunne modstå de forskellige potentielt truende profetier om fremtidens vilkår for erhvervslivet, kan findes i en kombination af stabilitet og dynamik. Morten har altid dyrket styrken ved at være dynamisk overfor potentielle forretningsområder og stabiliteten ved at have en sund forretning uden unødige udgifter.
Læs mere på Morften Thorøes LinkedIn

Har du en medarbejder der vil prøve at flytte til den smukke nordlige del af Vejen Kommune?

Se Hærvejsklyngens invitation her

I vækststrategien er målet at tiltrække yderligere 1.100 borgere til Vejen Kommune.

I Hærvejsklyngen, der er bestående af områderne Bække, Gesten, Gjerndrup, Hovborg og Lindknud inviterer lokalrådene nu virksomhederne til et samarbejde om en "prøvebolig".
 
Lokalrådene i Hærvejsklyngen har luret, at der bliver flere og flere som pendler til virksomhederne i Vejen Kommune. For at tiltrække disse pendlere som borgere til deres skønne byer i den nordlige del af kommunen, inviterer de nu virksomhederne til et samarbejde om at kunne tilbyde medarbejdere at flytte til på prøve.
 
Målgruppen er familier eller par, der ikke er bosiddende i Vejen Kommune, men af jobmæssige årsager ønsker, eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. En Tilflytter- eller “prøvebolig” kan her være en løsning.
 
Ideen med en tilflytterbolig er, at en gruppe borgere køber en eller flere boliger, som mulige tilflyttere kan låne i 2-4 måneder. På den måde kan potentielle tilflyttere få afprøvet det positive naboskab uden på forhånd at være bundet til en husinvestering.
Lokalrådene håber, at virksomhederne kan se et fastholdelsespotentiale i at deres pendlende medarbejdere flytter til kommunenen, samt at virksomhederne vil hjælpe lokalrådene med at afdække behovet inden de indledende investeringer foretages.
 
Derfor inviterer Lokalrådene i Hærvejsklyngen interesserede virksomhedsledere til fyraftensmøde.
 
Tid
Onsdag 30. oktober 2019 kl 16 – 17.30
 
Sted
Bøgevang, Favrskovvej, Lindknud
6650 Brørup.

Se hele programmet for dagen her.
 
Tilmelding senest mandag den 28. oktober på mail: jensgaard@mail.tele.dk
Invitation til arrangement her

Future Farming nyt medlem af UdviklingVejen

Læs mere om Future Farming på deres hjemmeside

Future Farming gør klar til det nordamerikanske marked

Future Farming i Holsted har med Kurt Andreasen i spidsen udviklet varmeapparatet ANIHEATER til smågrise, så de har lyst at ligge sammen i deres lune hule, frem for at søge ind til deres mor, hvor der er risiko for, at de bliver trykket ihjel, når soen lægger sig ned.

Gennem de sidste 10 år har Future Farming opbygget en stærk markedsposition i Danmark. Landmændene har erfaret at ANIHEATER giver en bedre varme til grisenes velbefindende, er mere robust og rengøringsvenlige, er mere energivenlige, samt ikke mindst – til trods for højere indkøbspris - har en bedre totaløkonomi end de gamle røde varmelamper.

Med mere end 20.000 solgte apparater primært til Danmark og danske landmænd i udlandet, er Future Farming nu klar til det nordamerikanske marked.
Future Framing i Holsted
Future Farming
Karin og Kurt Andreasen har igennem de seneste måneder fået ANIHEATER UL typegodkendt til USA og Canada. Næste skridt bliver at finde de rigtige samarbejdspartnere til dette eksporteventyr.

"Der er stadig noget at hente på hjemme- og det europæiske marked, så det arbejder vi på med vores eksisterende forhandlernetværk", siger Karin andreasen.

Vi forventer, med sparring fra UdviklingVejen og Erhvervshus Syd at kunne lave en effektiv salgsstrategi, så produktet ANIHEATER opnår sit fulde potentiale også på det amerikanske marked", slutter Kurt Andreasen.
Læs mere om arrangementet her

Har din motor den størrelse du har brug for? Kører den optimalt? Har du dygtige mekanikere til at vedligeholde den?

I overført betydning kan du stille de samme spørgsmål til din virksomhed.
Har du de rigtige forretningsprocesser?
Øger de omsætningen?
Minimerer de omkostningerne?
Har dine medarbejdere de optimale kompetencer i forhold til jeres mål?

Uge 44 er Industriens uge i Trekantområdet
I den forbindelse sætter UdviklingVejen og Projektet ”Fremtidens Arbejds Kraft” fokus på Supply Chain Management, i industrivirksomheder med en mini konference.

Sted
Alflow Scandinavia Industrivej Vest 41, 6600 Vejen

Tid
30. oktober fra kl. 14.30.

Oplægsholdere på konferencen
Alflow Scandinavia v. Jens Martin Andersen og Mac Baren Tobacco Company v. Dick Esmark, om hvordan de arbejder med Supply Chain Management i hverdagen og gevinsten deraf.

Tilmelding til Supply Chain arrangementet her
Jan Stentoft, Professor fra Syddansk Universitet, sætter fokus på Supply Chain Management i forretningsprocesserne i de danske industrivirksomheder, der på samme tid skal øget omsætning og reducere omkostninger.

Påstanden er, at der i mange virksomheder ligger et uindfriet potentiale i at effektivisere forretningsprocesserne ud fra en Supply Chain Management tilgang.

Cathrin Rasmussen fra NemNyg A/S i Esbjerg fortæller hvordan de har fokus medarbejdernes kompetencer og vækstrettet opkvalificering og efteruddannelse.

Dan Meinertz Petersen fra EASV og ”Fremtidens Arbejds Kraft” giver et overblik over hvordan virksomheder kan få hjælp og måske finansiering til efteruddannelse.

Undervejs bliver der lejlighed til netværk, dialog og en gå hjem sandwich til deltagerne.
Tilmelding her.
Jan Stentoft
Billede: Jan Stentoft.
Tilmelding her

Drømmer du om et liv som selvstændig?

Læs mere om Akademimodulet her

Så er dette akademimodul "Iværksætteri i Praksis" noget for dig.

Du bliver klædt på, så du har det bedste grundlag for at starte din egen virksomhed.
 
"Iværksætteri i praksis" giver dig beslutningsgrundlag for etablering af din egen virksomhed, hvor du bl.a. lærer om udviklingen af en forretningsplan, idéudvikling og kreativ tænkning samt faktuelle forhold som moms og skatteforhold, finansiering og økonomi, salg og kundeforståelse og markedsføring.

Du får kompetencer til selvstændigt at kunne etablere og drive egen virksomhed, og du bliver i stand til at skelne mellem og udvælge relevante forretningskoncepter for fremtidig vækst.
 
Undervisning i følgende
  • lovgivning i forhold til selskabsformer
  • rollen som selvstændig
  • etablering af netværk
  • innovation og innovationsprocessen
  • opbygningen af en hjemmeside
  • domæne og søgeoptimering
Målgruppe
Akademimodulet er til dig, som vil starte din egen virksomhed. Med Iværksætteri i praksis kan du få hjælp til opstartsprocessen, så du kan skabe din drømmevirksomhed.
 
Vil du vide mere
Læs om Akademimodulet iværksætteri i praksis, på UCL Erhvervsakedemi og Proffessionshøjskoles hjemmeside her.
Tilmelding til Akademimodulet her.
Læs mere om Akademimodulet her

Aha! Hjælp studerende og dimittender med at blive klogere på arbejdsmarkedets behov

Læs mere om aha oplevelsen her

Vil din virksomhed være Vejen kommunes repræsentant?

SDU Odense afholder karriere festival, hvor arbejdsmarkedet er repræsenteret af 40 virksomheder - vil du repræsentere Vejen kommune?
 
Det er ikke kun de studerende der vil få en Aha-oplevelse, du kan også finde din nye medarbejder blandt de mange studerende og Alumner, der deltager ril karrierefestivalen.
 
Du vil få et indblik i alle de forskellige kompetencer og metoder, som SDUs studerende mestrer, og du vil få mulighed for at gå i dialog, om hvordan disse kan benyttes i din virksomhed.
 
Du kan også byde ind med hvilke kompetencer din virksomhed mangler og vægter ved en medarbejder.

Kom og gør en forskel for det fremtidige arbejdsmarked

Hvornår
Tirsdag d. 12. november 2019 f
 
Tidspunkt
kl.10.00-16.30
 
Hvor
SDU Odense
Campusvej 55
5230 Odense M
Læs mere på SDUs hjemmeside
SDU Odense karrierefestival

Indstilling til Handicapppris 2019

Læs mere om Handicapprisen 2019
Modtager af handicapprisen 2018, Wiebren Benedictus, omgivet af beboere fra bostedet Lille Veum, som Wiebren er rideinstruktør for.

Frist for indsendelse af forslag er søndag den 27. oktober 2019.

Alle borgere, virksomheder og foreninger i Vejen Kommune kan indstille en prismodtager. Indstillingen, der skal være begrundet med et eller flere eksempler på, hvordan pågældende har ydet en ekstraordinær indsats, sendes på e-mail til: mrm@vejen.dk
 
Prisen, der første gang blev uddelt i 2009, gives til en enkeltperson, virksomhed, institution, forening eller organisation, der efter Handicaprådets vurdering har ydet en ekstraordinær indsats for mennesker med funktionsnedsættelse i Vejen Kommune.

Indsatsen skal kunne relateres til Vejen Kommunes geografiske område. Prismodtageren skal have tilknytning til kommunen.
Prisoverrækkelse
Prisen overrækkes på Vejen Bibliotek den 5. december 2019 fra kl. 19.00 til 20.30.

Forud for selve prisuddelingen giver afdelingsleder i AspIT, Dorte Ulstrup, et oplæg om virksomheden, der uddanner unge med udfordringer indenfor autisme-spektrummet eller lignede med særlige behov.
 
Læs mere om Vejen kommunes Handicappris 2019 her.
Vejen Kommune

PH Datacenter er månedens virksomhed

Læs mere om PH Datacenter på hjemmesiden

IT handler om tryghed – og om at have en sikkerhedsline!

Hvilken platform skal du vælge, hvis du skal have et nyt IT-system? Hvilke processer kan automatiseres, så I sparer tid? Hvordan sammensætter I et system, der skaber et samspil mellem forskellige platforme, programmer og funktioner?

Få eksperthjælp til f.eks. Microsoft Office 365 og Business Central (C5 og NAV)
IT skal være et brugbart hjælpemiddel i hverdagen, så det styrker forretningen. Hos PH Datacenter har de gjort det til en del af deres kerne at gøre IT så brugervenligt og enkelt som muligt – og så det er til at forstå.

PH Datacenter bor i Jels. PH står for Poul Hansen, som er indehaver og står for den daglige drift. I samarbejde med eksterne konsulenter og underleverandører hjælper de små som store virksomheder i hele Danmark med IT-løsninger, support samt teknisk assistance.

Find mere information om PH Datacenter og de nyeste produkter fra Microsoft på www.phdatacenter.dk

Vi har gjort det nemt for dig at blive klogere på Dynamic Business Central

Vil du gerne vide mere om Microsoft Dynamic 365 Business Central (C5 og NAV) og Office 365?

Hos PH Datacenter har vi fokus på, hvordan vi bedst og billigst muligt kan få systemerne til at spille sammen, så jeres IT-håndtering bliver lettere og mere effektiv i hverdagen.

Få en gratis online fremvisning af Dynamic Business Central
Mødet foregår via Skype, og du vælger selv tid og sted via vores online booking system. Mødet tager ca. 45 minutter, og har du specielle ønsker om indholdet, giver du os blot besked.

Book dit online møde her:
https://www.phdatacenter.dk/booking

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 7070 7498 eller salg@phdatacenter.dk eller via www.phdatacenter.dk
Læs mere om gratis demo her

Køb Kongeåkurv som en julegave til dine kunder og medarbejdere

Kongeåkurven er en egnskurv med fødevarer fra Vejen kommune.

Kongeåkurven kan anvendes til
firmagaver
værtindegaver
medarbejdergaver
repræsentationsgaver

Du kan se oversigten over hvor du kan bestille kurven her.
Køb Kongeåkurven her
Du kan læse mere om de enkelte lokale producenter her.
Læs mere om Kongeåkurven og de lokale specialiteter

Kommende arrangementer

Tilmelding til Akademimodulet her
Iværksætteri i praksis - akademimodul
Torsdag 24. oktober kl. 17.00 - 20.45
Hos UCL Erhvervsakademi og Proffessionshøjskolen Vejle
Tilmelding til MorgenVitaminer her
MorgenVitaminer
Fredag 25. oktober kl. 8.00 - 10.00
Hos UdviklnigVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding
Tilmelding til arrangementet her
Innovationskonference
Tirsdag 29. oktober kl. 8.30 - 12.30
NEXTTECH - Tvedvej 7 - 6000 Kolding
Høster du gevinsten ved effektivisering af Supply Chain
Effektivisering af Supply Chain
Tonsdag 30. oktober kl. 14.30 - 18.30
Alflow Scandinavia, Industrivejvest 36, 6600 Vejen
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 31. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 31. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Tilmelding til arrangement med Tommy Ahlers
Hvordan skaber vi en succesfuld iværksætterkultur?
Mandag 4. november kl. 19.00 - 21.30
Ravnholtgaard, Ravnholtgyden 5, 6600 Vejen
sidste tilmelding er 1. november kl. 14.00
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet