Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Hvordan skaber vi en succesfuld iværksætterkultur - med Tommy Ahlers

UdviklingVejen og Tommy Ahlers

UdviklingVejen afholder mandag 4. november 2019 et arrangement med Tommy Ahlers i det nyistandsatte kontormiljø på Ravnholtgård.

Iværksætterne i Vejen er regionale mestre i overlevelse og jobskabelse. Så alt er godt - hvis ikke det var fordi antallet af iværksættere er meget lavt, i forhold til resten af Danmark og især i forhold til studiebyerne.

Med en erhvervsstruktur, der er præget af kloge hænder, vilje til eksport og en international arbejdsstyrke har vi mange styrker. Men også den svaghed, at videregående uddannelse i studiebyerne dræner området for unge, og de nationale iværksættersatsninger er fokuseret omkring studiebyerne.

Med henblik på at udnytte styrkerne, og løse udfordringerne, søger UdviklingVejen i forbindelse med udarbejdelse af Vækststrategi 2025 svar på, hvordan vi øger antallet af succesfulde iværksætter i Vejen Kommune.
Til at hjælpe med at finde svar på den udfordring, inviterer UdviklingVejen til debatmøde med fhv. uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers under overskriften: Hvordan skaber vi en succesfuld iværksætterkultur?
 
Program debatmøde her.
Tilmeld debatmøde her.
Bemærk max. 75 deltagere, først til mølle.
 
Tid Mandag 4. november 2019 kl. 19.00
Sted Ravnholtgård, Ravnholtgyden 5
Gesten, 6600 Vejen
Ravnholtgård
Hvordan skabes en succesfuld iværksætterkultur med Tommy Ahlers

Praktikant skaber Kommunikationsstrategi for Højskole

Læs mere om Askov Højskole på deres hjemmeside

Askov Højskoles praktikant har været med i skabelsen af ny kommunikationsstrategi

Den nye praktikant er Cecilie Westergaard Christensen. Hun er på sit 5. semester som bachelor- studerende med speciale i Sociologi- og Kulturanalyse på SDU i Esbjerg.

Efter en introduktion til Askov Højskole har Cecilie Westergaard Christensen været med i skabelsen af Askov Højskoles kommunikationsstrategi, taget sig af kommunikationen på de forskellige sociale platforme, taget billeder, optimeret hjemmesiden og skrevet pressemeddelelser.

”Jeg indgår på næsten lige vilkår med de andre ansatte, der er mange arbejdsopgaver jeg kan varetage. Herudover kan jeg med min opdaterede teoretiske viden, komme med nye måder at anskue virksomheden på”, fortæller Cecilie.
Motivationen for at ansætte en praktikant kom fra en af de andre ansatte, der tidligere havde haft en praktikant.
 
Han kunne fortælle, hvordan en praktikant kan give en virksomhed nye vinkler og flere hænder, når alle de daglige arbejdsopgaver skal udføres. 

Potentialet for samarbejdet mellem Askov Højskole og Cecilie blev grundlagt til en Business Lunch, som er en måde hvorpå en virksomhed kan ”spotte” en potentiel praktikant, og for den studerende en måde at finde den rette virksomhed på.
Askov Højskoles hjemmeside

Overvejer du at få en praktikant i din virksomhed? ​

Der er mange gode grunde til at ansætte en praktikant. 
 
Er du inspireret, og ​vil du vide mere om din virksomheds muligheder for at ansætte en virksomhedspraktikant - eller vil du vide mere om hvornår de videregående uddannelser holder arrangementer med mulighed for at møde din kommende praktikant?
 
kontakt UdviklingVejens
Erhvervskonsulent
Ulrik Uhrskov
Tlf. 23 26 50 62
Mail: uu@udviklingvejen.dk
Erhvervskonsulent Ulrik uhrskov
UdviklingVejen

Nyt medlem i UdviklingVejen - Vinfordig Aps

Læs mere om Vinfordig i Brørup på deres hjemmeside

Vinfordig Aps blev stiftet i 2014 af dengang 21-årige Marco Schmidt og Mathias Bruhn

De to drenge drømte om at formidle god vin og spiritus uden al for megen ”snobberi".
Året efter tog de skridtet videre og åbnede butik i Brørup.

Efter en blandet start kom der i slutningen af 2016 mere gang i hjulene hvilket medførte at Vinfordig i oktober 2017 åbnede i nye og større lokaler i Brørup.

”Det har været en utrolig spændende og udfordrende proces at starte en virksomhed op i et meget konkurrencepræget marked. Vi har altid taget vores problemer som udfordringer der skulle løses og især det seneste år har været rigtig positivt set med et fremadsynet perspektiv” ,fortæller Mathias Bruhn.

Selvom Vinfordig har fået slået sit navn fast efter 5 år, så stopper udviklingen ikke her.
”Vi har altid haft ambitionen om at drive det til en stor forretning. Det har ikke altid gået lige stærkt, men nu hvor vi har fået godt kendskab til branchen og har etableret os, har vi haft mulighed for at se fremad og ligge en fremtidig strategi”, Fortæller Marco Schmidt. 

”Vi ved udmærket godt at Brørup ikke er det nemmeste sted at drive forretning, men vi vil gerne fastholde vores butik her - og sammen med onlinevækst, vil vi skabe en forretning der kan tiltrække kunder fra det mest af landet. Ud over vin er planen at udvide forretningen til vinkøleskabe, vintønder etc.” forklarer Mathias. 

De to ejere ønsker at tilbyde et stort vin- og spiritusmekka, med fokus på hele vinens ”rejse”.
Den nye strategi skal medvirke til at give Vinfordig Aps en stærk online position. 
 
Læs mere på Vinfordigs Aps hjemmeside.
Vinfordig i Brørup

UdviklingsParken i Rødding har enkelte kontorer tilbage til udlejning

Converdans indflytning i Udviklingsparkens lokaler

Medio august valgte Rødding-virksomheden Converdan at flytte deres salgs- og udviklingsafdeling ind i UdviklingsParkens lokaler.

Vi har det seneste år haft ekstremt travlt især med vores internationale kunder indenfor hurtig-ladestandere til el-biler”, siger Thomas Slivsgaard, direktør i Converdan, og fortsætter:

”Som nabo til UdviklingVejen med vores egne lokaler på Sdr. Tingvej var det oplagt at leje os ind i UdviklingsParken, da det her er mulighed for at tilpasse rammerne efter vores behov. De seneste måneder har vi ansat flere medarbejdere, end vi selv havde plads til”. 

Converdan har nu i alt 18 medarbejdere - 8. i UdviklingsParken og 10 på Sdr. Tingvej 8 hvorfra der nu er Indkøb, Produktion og forsendelse.
 
Se mere om Converdan her. www.converdan.com

UdviklingsParken i Rødding

Som lejer i UdviklingsParken i Rødding får din virkomhed tid det væsentlige.
 
Udviklingsparken leverer de professionelle rammer, så din tid kan bruges på at udvikle din virksomhed. 
Udviklingsparken i Rødding
Læs mere om hvordan du kan leje et kontor til din virksomhed i Udviklingsparkens lokaler her.
Læs mere om UdviklingVejen

Start i professionelle rammer

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

PH Datacenter er månedens virksomhed

Læs mere om PH Datacenter på hjemmesiden

IT handler om tryghed – og om at have en sikkerhedsline!

Hvilken platform skal du vælge, hvis du skal have et nyt IT-system? Hvilke processer kan automatiseres, så I sparer tid? Hvordan sammensætter I et system, der skaber et samspil mellem forskellige platforme, programmer og funktioner?

Få eksperthjælp til f.eks. Microsoft Office 365 og Business Central (C5 og NAV)
IT skal være et brugbart hjælpemiddel i hverdagen, så det styrker forretningen. Hos PH Datacenter har de gjort det til en del af deres kerne at gøre IT så brugervenligt og enkelt som muligt – og så det er til at forstå.

PH Datacenter bor i Jels. PH står for Poul Hansen, som er indehaver og står for den daglige drift. I samarbejde med eksterne konsulenter og underleverandører hjælper de små som store virksomheder i hele Danmark med IT-løsninger, support samt teknisk assistance.

Find mere information om PH Datacenter og de nyeste produkter fra Microsoft på www.phdatacenter.dk
Læs mere om PH Datacenter og hvilke tilbud de har på deres hjemmeside

GRATIS SEMINAR – bliv klogere på Microsoft Dynamic 365 Business Central (C5 og NAV), Office 365 og GDPR

Du har nu en enestående chance for 2,5 time i selskab med eksperterne. Mød bl.a. en ekspert fra Microsoft og gå hjem med inspiration til, hvordan de nye systemer kan skabe et bedre samspil, så IT bliver lettere i hverdagen – og styrker forretningen hele vejen rundt.

HVORNÅR Onsdag den 23. oktober 2019
TIDSPUNKT Kl. 13:00-15:00
PRIS Gratis. Vi giver kaffe og kage!
HVOR MINDSHAKER - Udvikling Vejen
Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding

OBS – der afholdes også seminar i Birkerød den 19. november 2019
.
Se det fulde program og tilmeld dig på www.phdatacenter.dk - eller ring og hør mere på telefon 7070 7498!
 
Læs mere om Poul fra PH Datacenter her.
Læs mere om PH Datacenter og hvilke tilbud de har på deres hjemmeside

Turistvirksomheder synliggøres i Billund Lufthavn

VisitVejen.dk

UdviklingVejen er partner og medspiller i turistinformation i ankomsthallen. ​

Turistvirksomheder synliggøres i Billund Lufthavn

Med omkring et par millioner mennesker gennem ankomsthallen om året i Billund Lufthavn er det et relevant sted at synliggøre Vejen Kommunes turismevirksomheder.
 
UdviklingVejen/VisitVejen er derfor partner i samarbejdet omkring en bemandet turistinformation i ankomsthallen.
 
Betjeningen tilrettelægges efter behov, og suppleres af gæsternes mulighed for selvbetjening af brochurer og digital information.
 
Passagertallet i lufthavnen er stigende, og "omvendt chartherturisme", hvor der flyves gæster ind til Legoland Billund Resort-området er i vækst.
 
”Vi har mulighed for at få den trykte VisitVejen-guide udleveret, og lufthavnen er et effektivt sted, kan vi se på tallene”, siger oplevelsespusher Charlotte Hammer. 
 
”Udover dette udnytter vi de muligheder, vi har for at promovere turismevirksomhederne via en branding skærm, to selvhåndtering skærme og den fælles app Westdenmark”, slutter Charlotte.
Læs mere på VisitVejens hjemmeside
Læs mere på VisitVejens hjemmeside
VisitVejen.dk

Har din virksomhed mulighed for at sælge serviceløsninger

Læs mere her

Kom til Servitize.DK innovationskonference og find ud af hvordan?

Du vil introduceres til mulighederne for at udvide forretningen, ved at sælge serviceløsninger, der er skræddersyet til kundernes behov.
 
Hør, hvordan Egatec A/S, Fyns Kran Udstyr A/S og BSV Krantilbehør A/S har udviklet og indført nye produktservices og hvordan de høster en række gevinster i form af øget omsætning, indtjening og en større binding til kunderne.
 
Du bliver klædt på til at kunne beslutte, hvordan du tage det næste skridt i udviklingen af din serviceforretning. Hør også hvilke erfaringer, forsker P.hD Troels Christian Andersen, BTECH, AU Herning har gjort med forskning i serviceinnovation.
 
Efter Servitize konferencen er afsluttet, vil der være en sandwich og lidt at drikke.
Direktør Karsten Friis Hansen fra Nexttech, tilbyder efterfølgende en guidet rundtur i laboratoriet, der er spækket med udstyr der kan forarbejde 3D print og AM.
HVORNÅR
29. oktober kl. 08.30-12.30
 
HVOR
NEXTTECH
Tvedvej 7
6000 Kolding

PRIS
Arrangementet er gratis
 
KONTAKT
Susanne Damgaard, FORCE Technology
2269 7615
 
Tilmelding til Innovationskonferencen her.
Se flere arrangementer i forbindelse med industriens uge

Bliver din virksomhed ramt af Brexit?

Læs mere om rådgivnings forløbet her

Få en skræddersyet rådgivning for op til 75.000 kr. - og få halvdelen tilbage

Et rådgivningsforløb skal give din virksomhed en handlingsplan for samhandlen med Storbritannien i disse usikre tider.
 
Med udgangspunkt i din virksomheds konkrete behov kan den skræddersyede 1:1 rådgivning give jer:

Afklaring af konsekvenserne af brexit
Konkret handlingsplan for eventuelt at afbøje negative konsekvenser
Afsøgning og afdækning af mulighederne for nye eksportmarkeder

Betingelser for deltagelse

For at få muligheden for at få dækket 50 % af rådgivningsforløbet, er der visse krav til din virksomhed:
  • maks. 100 ansatte
  • have samhandel til Storbritannien
  • give en egenbetaling på 5000 kr. for adgang til forløbet
 
Vil du vide mere
Læs om ådgivningsforløbet på Erhvervshus Sydjyllands hjemmeside her.
Læs mere om rådgivningsforløbet her
Læs mere her

Har din motor den størrelse du har brug for? Kører den optimalt? Har du dygtige mekanikere til at vedligeholde den?

I overført betydning kan du stille de samme spørgsmål til din virksomhed.
 
  • Har du de rigtige forretningsprocesser?
  • Øger de omsætningen?
  • Minimerer de omkostningerne?
  • Har dine medarbejdere de optimale kompetencer i forhold til jeres mål?

Uge 44 er Industriens uge i Trekantområdet
I den forbindelse sætter UdviklingVejen og Projektet ”Fremtidens Arbejds Kraft” fokus på Supply Chain Management, i industrivirksomheder med en mini konference.

Sted 
Alflow Scandinavia Industrivej Vest 41, 6600 Vejen

Tid 
30. oktober fra kl. 14.30.
 
Oplægsholdere på konferencen
Alflow Scandinavia v. Jens Martin Andersen og Mac Baren Tobacco Company v. Dick Esmark, om hvordan de arbejder med Supply Chain Management i hverdagen og gevinsten der af.
Jan Stentoft, Professor fra Syddansk Universitet, sætter fokus på Supply Chain Management i forretningsprocesserne i de danske industrivirksomheder, der på samme tid skal øget omsætning og reducere omkostninger.

Påstanden er, at der i mange virksomheder ligger et uindfriet potentiale i at effektivisere forretningsprocesserne ud fra en Supply Chain Management tilgang.

Cathrin Rasmussen fra NemNyg A/S i Esbjerg fortæller hvordan de har fokus medarbejdernes kompetencer og vækstrettet opkvalificering og efteruddannelse.

Dan Meinertz Petersen fra EASV og ”Fremtidens Arbejds Kraft” giver et overblik over hvordan virksomheder kan få hjælp og måske finansiering til efteruddannelse.

Undervejs bliver der lejlighed til netværk, dialog og en gå hjem sandwich til deltagerne.
Tilmelding her.
Jan Stentoft
Effektivisering af Supply Chain
Industriens Uge

Start i professionelle rammer

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

Kommende arrangementer

Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 24. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 24. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Tilmelding til MorgenVitaminer her
MorgenVitaminer:
Fredag 25. oktober kl. 8.00 - 10.00
Hos UdviklnigVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding
Tilmelding til arrangementet her
Innovationskonference
Tirsdag 29. oktober kl. 8.30 - 12.30
NEXTTECH - Tvedvej 7 - 6000 Kolding
Høster du gevinsten ved effektivisering af Supply Chain
Effektivisering af Supply Chain
Tonsdag 30. oktober kl. 14.30 - 18.30
Alflow Scandinavia, Industrivejvest 36, 6600 Vejen
Tilmelding til arrangement med Tommy Ahlers
Hvordan skaber vi en succesfuld iværksætterkultur?
Mandag 4. november kl. 19.00 - 21.30
Ravnholtgaard, Ravnholtgyden 5, 6600 Vejen
sidste tilmelding er 1. november kl. 14.00
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet