Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Glæde over RøddingCentrets nye aktivitetsbane

RøddingCentret

26. oktober åbner ny aktivitetsbane ved RøddingCentret.

Centerleder Klaus Kjældgaard Svendsen glæder sig over, at RøddingCentret nu kan tilbyde flere udendørs aktiviteter til centrets gæster og lokalområdets borgere.

”Jeg forventer, at den nye bane gør RøddingCentret endnu mere attraktivt for vores gæster, både dagsgæster og overnattende. Sidste år havde vi 1063 overnatninger, og lidt under 300.000 beøgende inkl. bibliotek og og biograf". Det er glædeligt, at vi har kunnet formå at skaffe penge fra Lokale- og Anlægsfonden her til Rødding”, siger Klaus Kjældgaard Svendsen.
 
RøddingCentret kunne efter to brugerundersøgelser konstatere, at der var et behov for at udbyde aktiviteter udendørs både i forhold til at tiltrække turister og lokalt.
 
Ideerne var mange, og at aktivitetsbanen og de andre forskellige udendørs aktiviteter har fået et tilskud på kr. 200.000 fra Lokale og Anlægsfonden, har gjort, at endnu flere af de mange ideer om udendørs aktiviteter, nu er en realitet.
 
Aktivitetsområdet er en del af RøddingCentrets overordnede strategi frem mod 2020, og består af flere forskellige aktiviteter, som samlet set skal give bedre oplevelser og motionsmuligheder.
 
 
I forbindelse med ansøgningen, har RøddingCentret fået hjælp af UdviklingVejen

Aktivitetsområdet kommer til at bestå af
  • Pannabane. Mulighed for fodbold & hockey.
  • Græs multibane med håndboldmål. 
  • Åben hytte med bålplads i midten. 
  • Trampolin.
  • Sandkasse til de små, med tilhørende borde/bænke. 
  • Børnelegeområde med 3 forskellige vippedyr. 
  • Motorikbane med udvikling af motoriske færdigheder. 
  • Fuglerede gynge med plads til 2-3 personer. 
  • Minigolfbane med 18 huller.
 
Fakta om Lokale- og Anlægsfonden
Lokale- og Anlægsfonden er sat i verden for skabe fremtidens mødesteder, der er tilgængelige, giver mening og sætter spor. Det gør de som en selvejende institution i Kulturministeriets regi. 

Lokale- og Anlægsfonden blev etableret i 1994, og råder over en egenkapital på 140 mio. kr., der er indskudt af Danmarks Idræts-Forbund, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Dansk Ungdoms Fællesråd.

RøddingCentret
RC

Centerleder Klaus Kjældgaard Svendsen modtog i 2019 UdviklingVejens turismepris

UdviklingVejens turismepris uddeles til en medlemsvirksomhed inden for turismeerhvervet, der har fortjent anerkendelse.

Klaus fik blandt andet prisen, for projektet projektet med aktivitetsbanen i udendørsområdet. Sigtet er at øge kvalitet og kapacitet med fokus på turister og få flere gæster til centret.
 
Klaus og holdet bag har ti-doblet antallet af overnatninger fra 2015 til 2019.

Overvejer du at søge midler til et projekt?

Så kan UdviklingVejens projektkonsulent Jakob Lorentzen hjælpe dig. UdviklingVejen tilbyder hjælp til iværksættere og virksomheder, der ønsker at søge midler til etablering og udvikling af enten virksomheder eller projekter.

​UdviklingVejen kan hjælpe dig med at udforme idéen, virksomheden eller projektet gennem sparring. Du får sat dine egne ord på din virksomhed, idé eller projekt, og du efterfølgende bliver bedre stillet, når du skal søge midler til udvikling eller etablering.

​Jakob Lorentzen kan også tilbyde hjælp til at udforme selve ansøgningen, da en ansøgningsproces kan være tidskrævende.
Jakob kan hjælpe med at søge midler
Læs mere om UdviklingVejen her

Bredde i værditilbud skaber robusthed hos NO20

NO20

NO20 skifter kurs fra underleverandør til Sparringspartner på projekter.

For at kunne modstå fremtidens hastige forandringer har NO20 skiftet kurs fra at være underleverandør til også at være sparringspartner på projekter, der indebærer produktion af plastkomponenter.

Mogens Dyhr Wind-Lorenzen ejer af NO20 fortæller "Jeg startede oprindeligt med fræseopgaver i plast, hvor jeg var delvis sparringspartner. Det udviklede sig senere til at blive egentlige projektopgaver, hvor jeg står for udvikling, tegning og produktion samt koordinering med andre leverandører".
 
Et vigtigt element i NO20s strategi er at benytte kundernes input som en del af den fremtidige udvikling. Dette gør NO20 ved at forstå kundens forretning, smertepunkter og gevinster og ud fra dette skabe et værditilbud, der matcher kundens behov med fokus på virksomhedens produkter og services.
Kundekredsen strækker sig fra iværksættere med et udviklingsprojekt inden for hospitalsudstyr til skoler og virksomheder, der laver skærme, højtalere m.m.
 
Virksomheden startede i 2007. Først på deltid - og ganske kort tid efter på fuldtid.

Mogens Wind har mange års erfaring i bearbejdningsbranchen, men så en niche med en kombination af udvikling og produktion.

NO20
I takt med at NO20s kundegruppe søgte sparring på produktion af plastkomponenter, udvidede NO20 sin forretning til at indeholde den service det er at sparre på projekter.

Vil du skabe værdi for iværksættere og få endnu mere værdi med dig hjem?

Bliv dommer

Fremtidens medarbejdere fødes til Danish Entrepreneurship Award

Innovation og entreprenørskab i skolerne, er en del af Vejen kommunes vækststrategi 2020.
 
Entreprenørskabsundervisning handler om at se muligheder, få gode idéer og føre dem ud i livet, hvilket giver eleverne selvtillid, tro på egne evner samt styrker deres kreativitet og handlekraft.
 
Som virksomhedsleder ved du hvordan robustheden i din virksomhed, er afhængig af evnen til at kunne se nye muligheder og kan være en afgørende faktor for virksomhedens succes. Kunne du tænke dig at bruge den viden, til at skabe værdi for de unge iværksættere, ved at være dommer?
 
Til gengæld kan du tage de unge in- og entreprenantes ideer og gåpåmod med dig hjem, måske kan du benytte det i din måde ar arbejde med innovation på i din virksomhed.
 

Tilmelding - dommer

21. november 2019 afholder Fonden for Entreprenørskab Danish Entrepreneurship Award.
 
Din mulighed for at tilmelde dig som dommer er her.
Alle vindere samlet
Læs mere på Fonden for Entreprenørskab og deres arbejde her.
Fonden for Entreprenørskab

Nyt medlem Gadeberg Begravelsesforretning

Gadeberg Begravelsesforretning

Omsorg for det enkelte menneske og værdighed for den afdøde, er det essentielle i Gadeberg Begravelsesforretning.

Gadeberg Begravelsesforretning er ejet af Mette Gadeberg og Jesper Christensen. Begge bedemænd har en tilknytning til området i og omkring Holsted og de har ejet Gadeberg Begravelsesforretning sammen siden 2016.
 
Mette Gadeberg
Har 17 års erfaring som sygeplejerske, hvor hun opbyggede kompetencer som bruger i sit arbejde som bedemand. 
 
”For mig var det et naturligt skifte, ikke mindst fordi jeg i jobbet som bedemand, kan gøre brug af de erfaringer og kompetencer, jeg har fra min tid som sygeplejerske", siger Mette Gadeberg.
Mette Gadeberg Begravelsesforretning
"Jeg er også 2. generations bedemand. Min mor var bedemand i Esbjerg, så jobbet lå mig ikke fjernt”, fortæller Mette Gadeberg, der har arbejdet som bedemand siden 2010.
Jesper Christensen
Har været bedemand i 7 år, og har en uddannelse som Social- og Sundhedsassistent. 

“Ligesom Mette Gadeberg har min uddannelse gjort, at jeg har opbygget kompetencer, jeg benytter i min daglige arbejde som bedemand.
Jeg bliver ofte kaldt Den lille Bedemand, nok på grund af højden”, smiler Jesper, der de seneste 11 år har været bedemand.

Du kan læse mere om Gadeberg Begravelsesforretning der har en afdeling i Holsted, i Esbjerg og Vejen her
Jesper Christensen fra Gadeberg Begravelsesforretning
Gadeberg Begravelsesforretning

Har din virksomhed fokus på sunde medarbejdere?

Læs mere

Her er en mulighed for at dyrke sammenholdet med lørdagsmotion i Firmasportens Hus

Tlbuddet er hver lørdag kl. 9.00-11.00, fra 14. september-til 14. december 2019 i Vejen Idrætscenter - første gang er GRATIS
 
Firmasportens Hus er et nyt koncept skabt af Vejen og Omegns Firmaidræt og Vejen Idrætscenter, hvor du, dine kollegaer og familien kan starte lørdagen sjovt og aktivt.

Hver lørdag formiddag henover efteråret åbner Vejen Idrætscenter dørene til Firmasportens Hus. Her kan du og dine kolleger og familie starte dagen, på en sjov og aktiv måde med smil på læben og sved på panden.

Aktiviteter - hver gang!
Der er hver gang mulighed for at spille badminton og flooerball, så kom på banen til en sjov dyst med ketsjer eller stav. For de springglade og aktive børn er springhallen, svømmehal og SPA åben.
Ud over de faste aktiviteter hver lørdag kommer du henover sæsonen til at kunne prøve f.x. skydning, yoga og Zumba. 

”Vi glæder os igen til at byde velkommen til Firmasportens Hus. Tidligere var Firmasportens Hus placeret, hvor vi i dag har Danhostel. Nu laver vi et nyt Firmasportens Hus inde i Vejen Idrætscenter. Vi glæder os til at prøve det nye koncept af”, siger Jakob Sander, Vejen Idrætscenter.

Det bliver muligt fra den 21. september 2019 at betale pr. gang, for hele sæsonen både personligt og for hele husstanden.

Yderligere information kontakt direktør Jakob Sander på js@vejenic.dk, tlf. 40400955.
Eller se invitation her.

PH Datacenter er månedens virksomhed

Læs mere om PH Datacenter på hjemmesiden

For rigtig mange er IT noget som er svært, både at håndtere og at forstå.

Den problematik har PH Datacenter oplevet mange gange, og derfor er deres kerneområde at få ”IT” ned på et niveau, hvor brugeren kan være med. Med fokus på at IT skal være et brugbart hjælpemiddel i hverdagen, handler det om at gøre processerne så brugervenlige og enkle som muligt – og at tale i et sprog, der er til at forstå. 

PH Datacenter bor i Jels og har eksisteret siden 2004. PH står for Poul Hansen, som er indehaver, og som står for den daglige drift.
 
Poul Hansen har i dag et bredt samarbejde med flere konsulenter og enkeltmandsfirmaer. Det betyder, at PH Datacenter har kapacitet til at hjælpe til både store og små virksomheder i hele Danmark med hjælp til IT, hurtig supportrådgivning og teknisk assistance.
 
HP Datacenter rådgiver omkring Office 365 og Business Central (C5 og NAV) og Microsoft Dynamic 365 CRM løsninger, der kan bindes sammen.
Læs mere om PH Datacenter og hvilke tilbud de har på deres hjemmeside

Bliv klogere på Office 365 og Dynamic Business Central – gratis seminar

Invitation til gratis seminar
Hvor du kan få mere viden om Microsoft Dynamic 365 Business Central (C5 og NAV) og Office 365.  Få en enestående chance for at få 2,5 time i selskab med eksperterne.
 
Du får her en enestående chance for at møde bl.a. en ekspert fra Microsoft og få nyeste viden omkring både Office 365, Dynamic 365 Business Central (C5 og NAV) samt nyheder inden for GDPR i forhold til økonomi.

Den 23. oktober 2019 kl. 13.00 - 15.30

Mindshaker
Udvikling Vejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding

Tilmeld på telefon 7070 7498 eller salg@phdatacenter.dk eller via www.phdatacenter.dk.
Læs mere om PH Datacenter og hvilke tilbud de har på deres hjemmeside

MorgenVitaminer: Hvordan håndterer/ forebygger I stress i din organisation?

På dette morgenmøde vil René Høegh Pedersen, fra HR Supporten komme og lave et oplæg omkring

- hvad er stress
- symptomer på stress
- hvad kan man selv gøre i hverdagen
- hvordan kan jeg ændre holdningen til og opfattelsen af stress
- hvordan forebygger vi stress
- håndteringen af en stressramt medarbejder

Vi vil have en praktisk tilgang til emnet, og der bliver givet inspiration og praktiske værktøjer til, hvordan du kan forebygge og håndtere stess blandt medarbejderne.

Kom og vær med og få input til din virksomhed.
UdviklingVejen giver morgenmad og juice.

MorgenVitaminer sidste fredag i hver måned
MorgenVitaminer
Tid Fredag 25. oktober kl. 8.00 - 10.00
Sted Hos UdviklnigVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding
 
Der er morgenmad fra 8.00
 
Tilmelding her.

VisitVejen skaber synlighed

Læs mere på Hærvejens Facebookside

2-3 gange om året har VisitVejen ansvaret for 2 ugers opslag på Hærvejens Facebook side.

Det giver mulighed for at promovere Hærvejsrelevant turistudbud fra Vejen Kommune. I både 2018 og 2017 har det genereret ca. 91.000 visninger om året.
 
Dette års anden omgang har vi i uge 39 og 40, hvor vi igen sigter efter at give de digitale gæster et godt mix af produktnyheder, autentisk Hærvejshistorie og facilitetsforbedringer.

Et af denne periodes opslag handler om de shelters, som Jels Vikingespil har bygget denne sommer og som er til fri afbenyttelse. Her siger Dennis Kryger Sørensen, der med til at lave den digitale markedsføring til Vikingespillet: 
”Vi er rigtig glade for den synlighed, vi får gennem VisitVejen og de tilbagemeldinger, der kommer fra gæsterne, er meget positive. Vi er på den måde med til at gøre Jels til et mere attraktivt sted for Hærvejsgæsterne at slå sig ned, og vi glæder os naturligvis over at de bliver brugt, når vi ikke selv bruger dem”.
 
Opslaget er nået ud til over 2.700 personer og initiativet har høstet roser fra gæsterne.

Se Hærvejens Facebook side her - link.
Læs mere om Hærvejen her

Supply Chain er motoren i din virksomhed

Læs mere her

Har din motor den størrelse du har brug for? Kører den optimalt? Har du dygtige mekanikere til at vedligeholde den?

I overført betydning kan du stille de samme spørgsmål til din virksomhed.
 
  • Har du de rigtige forretningsprocesser?
  • Øger de omsætningen?
  • Minimerer de omkostningerne?
  • Har dine medarbejdere de optimale kompetencer i forhold til jeres mål?

Uge 44 er i Trekantområdet Industriens uge.
I den forbindelse sætter UdviklingVejen og Projektet ”Fremtidens Arbejds Kraft” fokus på Supply Chain Management i industrivirksomheder med en mini konference.

Sted 
Alflow Scandinavia Industrivej Vest 41, 6600 Vejen

Tid 
30. oktober fra kl. 14.30.
 
Oplægsholdere på konferencen
Alflow Scandinavia v. Jens Martin Andersen og Mac Baren Tobacco Company v. Dick Esmark, om hvordan de arbejder med Supply Chain Management i hverdagen og gevinsten der af.
Jan Stentoft, Professor fra Syddansk Universitet, sætter fokus på Supply Chain Management i forretningsprocesserne i de danske industrivirksomheder, der på samme tid skal øget omsætning og reducere omkostninger.

Påstanden er, at der i mange virksomheder ligger et uindfriet potentiale i at effektivisere forretningsprocesserne ud fra en Supply Chain Management tilgang.

Cathrin Rasmussen fra NemNyg A/S i Esbjerg fortæller hvordan de har fokus medarbejdernes kompetencer og vækstrettet opkvalificering og efteruddannelse.

Dan Meinertz Petersen fra EASV og ”Fremtidens Arbejds Kraft” giver et overblik over hvordan virksomheder kan få hjælp og måske finansiering til efteruddannelse.

Undervejs bliver der lejlighed til netværk, dialog og en gå hjem sandwich til deltagerne.
Tilmelding her.
Jan Stentoft

SDU - nyt forløb "forretningsmodeller i netværk"

Læs mere her

Her er din mulighed for at få forløbet, til en værdi af 80.000 KR. - GRATIS

Der er en stigende erkendelse af, at de bedste løsninger skabes igennem tætte samarbejder
imellem leverandør og kunde. Virksomheder, der indtænker dette i deres forretningsmodel, har en klar konkurrencemæssig fordel.

Over to workshops på Syddansk Universitet og to sparringsmøder i din virksomhed, klædes du på til, at I med succes kan arbejde med denne form for co-creation, der er et ord der dækker at samskabe mellem flere virksomheder.

Forretningsmodeller i netværk faciliteres af Bo Mortensen fra Syddansk Universitet, der til dagligt forsker i B2B-marketing og designmetoder til forretningsudvikling, og den erfarne erhvervskonsulent Betina Bay Frandsen fra konsulenthuset KAR+CO.

Forløbet udbydes i samarbejde med D2i.
1. workshop
Identifikation af din virksomheds strategiske kunder, og hvilken type af værdi I skaber for disse kunder.

2. workshop
Fokus på ledelsens præferencer og analyse af virksomhedens mulighedsrum for at kunne udvikle et strategisk samarbejde med udvalgte kunder.

På de to workshops vil vi arbejde med visuelle designmetoder. Det betyder, at vi lader os
inspirere af, hvordan designere arbejder, til at skabe et bedre overblik og en fælles forståelse.

Stadig flere pladser tilbage - tilmelding her.
Læs mere

Kender du studerende der mangler et studiejob?

Læs mere om at være ambassadør for UdviklingVejen

UdviklingVejen bygger bro mellem erhvervsliv i Vejen Kommune og studerende på videregående uddannelser.

Kender du et ungt menneske der kunne tænke sig at bygge bro mellem Vejen kommune og sine medstuderende, via et job som ambassadør.
 
At være ambassadør består bl.a. i at møde de studerende på en række uddannelsesmesser som afholdes på skolerne. 
 
Ambassadørerne arbejder på de videregående uddannelser, i Esbjerg, Sønderborg, Århus, Odense, Horsens og Kolding. De studerende der allerede er ambassadører, arbejder løbende med at skabe interesse for virksomhederne i Vejen kommune.
 
UdviklingVejen mangler aktuelt 2 studerende, der kunne tænke sig et studiejob i vores ambassadør korps. Måske kender du én eller flere som kan have interesse i at tjene en løn for at fungere som ambassadør.
Som ambassadør opnår man et stærkt kendskab til dels interessante virksomheder i Vejen Kommune og dels til relevante beslutningstagere i disse virksomheder.
 
Det er en forudsætning for at komme i betragtning, at man har et godt kendskab til virksomheder i Vejen Kommune. Dette kan eksempelvis være fordi man har taget sin ungdomsuddannelse på en uddannelsesinstitution i Vejen Kommune, eller har stået i lære i en af vores spændende virksomheder.

Del gerne budskabet omkring denne spændende mulighed.

Hvis du ønsker yderligere information, eller kan pege på en potentiel ambassadør, er du velkommen til at kontakte Ulrik Uhrskov på mail uu@udviklingvejen.dk
Læs mere om at blive ambassadør her.
Læs mere om UdviklingVejen

Start i professionelle rammer

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

Infomøde om energirenovering og alternativer til oliefyr

Energihåndværker - vil du møde nye kunder?

Den 6. november fra kl. 17.00 holder Vejen Kommune et informationsmøde i for borgere om alternativer til oliefyr, energibesparelser og fælleskøb af varmepumper.
 
Stedet er Kultursalen i Rødding Centret.

Borgerne tilbydes også muligheden for at møde lokale håndværkere.

Ønsker du at deltage på mødet med en lille stand og snakke med interesserede kunder, så tilmeld dig her.

For spørgsmål til dagen, kontakt Claus Marcussen på tlf 7996 6159 eller mail cm@vejen.dk.
Info møde om energirenovering og alternativer til oliefyr

Kommende arrangementer

Digitaliseringsmesse 19
Digitaliseringsmesse for Dansk erhvervsliv
Fredag 4 oktober kl. 10.00 - 15.00 i Odense Congress Center
Det er gratis for virksomhedsledere at deltage
 
Matchmaking Engeneering Event på SDU i Sønderborg
Matchmaking Engeneering Event
Tirsdag 8 oktober kl. 15.00 - 17.00 på SDU Sønderborg
Tilmelding senest 24. september 
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 10. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 10 oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Tilmelding til MorgenVitaminer her
MorgenVitaminer:
Fredag 25. oktober kl. 8.00 - 10.00
Hos UdviklnigVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding
Høster du gevinsten ved effektivisering af Supply Chain
Effektivisering af Supply Chain
Tonsdag 30. oktober kl. 14.30 - 18.30
Alflow Scandinavia, Industrivejvest 36, 6600 Vejen
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet