Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Frøs Sparekasse tænker værdibaseret i alt hvad de gør

Frøs Herreds Sparekasse

Frøs Sparekasse i Rødding har skabt og fået stor værdi

Henrik Storm Matthesen, der er HR-konsulent i Frøs Sparekasse, fortæller om hvordan Frøs Sparekasse på hovedkontoret i Rødding, har skabt stor værdi i hele organisationen, ved at ansætte Frands i 5 måneder.
 
Frands var tilknyttet Jobcenter Vejen. På trods af forskellige udfordringer var Frands meget motiveret for at starte i Frøs Sparekasses hovedkontor, da han gennem Jobcentret fik en mulighed, for at løse opgaver inden for marketing, HR og projektledelse.
 
I den første periode var han kun på arbejde 3 timer, én dag hver uge. Men timerne blev hurtigt øget i takt med, at Frands fik det bedre og hans gå-på-mod blev større. Frands udviklede sig meget i de 5 måneder - fra primært at have nogle rutineopgaver, havde han efter 5 måneder en fuldtidsstilling med opgaver, deadlines og ansvar som alle de andre ansatte.
 
Frøs Sparekasse var sammen med Frands, løbende til møder med Jobcenter Vejen. Møderne var med faste intervaller og altid den samme konsulent. Det skabte et trygt og godt samarbejde.
 
Frøs Herreds Sparekasse
"Syd- og Sønderjylland er et godt sted at være – og som lokal sparekasse påtager vi os en del af ansvaret for, at det fortsat skal blive ved med at være dette.
 
Derfor var HR-konsulenten heller ikke i tvivl, da muligheden opstod.
 
Billede af Henrik Storm Matthesen nedenfor.
HR-konsulent Frøs Sparekasse Rødding
"Vi ser vores kunder og vores medarbejdere ud fra hvor de er i livet og handler ud fra det. Derfor kunne vi sammensætte dette særlige forløb for Frands. At gøre denne forskel for et menneske, som har brug for støtte, er et stort ansvar, og det skaber samtidig stor værdi i hele organisationen”, fortæller Henrik begejstret.
 
 
Succeshistorien er nu fuldendt
Den positive udvikling hos Frands har givet ham en fast 37 timers stilling hos et online marketingbureau i Kolding.
 
Hvis du gerne vil høre mere om at ansættelse på de vilkår, kontakt Jobcenter Vejen her.

Skibelund Krat har øget sin omsætning

Skibelund Krat

Skibelund Krat har det seneste år haft en medarbejder ansat til at stå for marketing

Medejer af Skibelund Krat Maria B. R. Schunck, ligger ikke skjul på, at Louise der er uddannet serviceøkonomen, har en stor del af æren for at målet er mere end nået. Ansættelsen blev først en realitet, da Skibelund Krat blev godkendt til Landdistriktsvækst-midler, ellers  var Louise nok ikke blevet ansat. Oprindeligt blev Louise ansat i en tidsbegrænset stilling, men p.g.a. væksten, er det nu ført til en fastansættelse af Louise.

De to ejere Maria og Michael Schrunck har altid haft mange idéer. Idéerne nåede dog kun til idéstadiet, fordi parret som i mange andre små og mellemstore virksomheder, ikke havde tid og økonomisk overskud, til at bevæge sig ud over kerne forretningsområdet.

Ideerne havde de to ildsjæle begejstret delt med Charlotte Hammer fra UdviklingVejen, på de årlige virksomhedsbesøg. Charlotte så et udnyttet potentiale og foreslog Maria, at ansøge om Landdistriktsvækstmidler. Hvis en godkendelse gik igennem, kunne Skibelund Krat ansætte en marketing medarbejder, og Hotel Skibelund Krats forretningsområde udvides, og derved skabe vækst.
Maria var med på idéen og med hjælp fra Jakob Lorentzen fra UdviklingVejen, blev der udformet en ansøgning og en godkendelse til midlerne gik igennem. Midlerne blev brugt på at ansætte Louise.
 
Louise startede med at lave markedsresearch og derudfra en markedsstrategi. Indtil da, havde Hotel Skibelund Krat primært benyttet de trykte medier, men Louise vurderede et behov for at skabe synlighed af Hotel Skibelund Krats aktiviteter på både Facebook og Instagram. Hun har i projektansættelsen fået lavet radio spots, for at øge kendskabsgraden og arbejdet med SEO optimering af hjemmesiden.
 
Louise har fået lavet aktivitets-pakker der passer til 100 året for Sønderjyllands genforening af Danmark.

Både Maria og Louise glæder sig over Hotel Skibelund Krats succes, ”jeg havde ikke forventet at det kunne ses på omsætningen, så hurtigt”, siger Maria glad og glæder sig over den fortsatte positive udvikling.
Skibelund Krat

Nyt medlem i UdviklingVejen er FL Jord

Præsentation af FL Jord

FL Jord er en entreprenørvirksomhed beliggende i Rødding. 
 
Deres maskinpark strækker sig fra spader med en kampvægt på 2 kg. til tonstunge gravemaskiner, dermed er FL Jord i stand til at flytte sand i alle mængder, alle steder hen. De udfører alle stadier i processen fra byggegrund til et færdigstøbt fundament og har erfaring med alt lige fra tilbygninger til parcelhuse, helt op til tusindvis af kvadretmeter fabriksbygninger. 
 
FL Jord projekterer for både private, landbrug og virksomheder indenfor alle tænkelige entreprenør- og kloakeringsopgaver. Entreprenørvirksomheden er herudover også autoriseret kloakmester. 
Læs mere om FL Jord på hjemmesiden
Som autoriserede kloakmester har FL Jord både erfaring og viden om de smarteste og mest holdbare løsninger indenfor kloakering, uanset om det handler om nyetablering eller renovering af eksisterende kloaksystem.
 
Læs mere om FL Jord og deres mange andre spændende opgaver, og måden de driver forretning på, på deres hjemmeside her.
Læs mere om FL Jord her

MorgenVitaminer: Tips og trick til projektledelse

De fleste har oplevet at en arbejdsopgave er blevet forsinket, at økonomien er overskredet, eller at kommunikationen med samarbejdspartnere er kikset.
 
Sådanne ærgerlige oplevelser kan modvirkes med god projektledelse.
 
Til denne måneds MorgenVitaminer bruger vi vi to timer, på at dele tips og trick til projektledelse.
 
Det forventes af deltagerne, at de har lyst at dele nogle af deres gode og dårlige erfaringer, og Ulrik Kragh fra UdviklingVejen deler også ud af sine erfaringer.
MorgenVitaminer sidste fredag i hver måned
MorgenVitaminer:
Tid: Fredag d. 27. september kl. 8.00 - 10.00
Sted: Hos UdviklnigVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding
 
Der er morgenmad fra 8.00
 
Tilmelding her.

Gejst og sammenhold i virksomheden igennem teateroplevelser

Se mere om troldesalens teater og kulturforum

Troldesalens Teater og Kulturforum har et nyt program klar til jeres personaleforening, eller chefer der vil forkæle deres medarbejdere en ekstraordinær oplevelse

Troldesalens Teater- og Kulturforum er hele Vejen Kommunes Teaterforening, hvor forestillinger bliver spillet i Troldesalen, Jacob Gades Alle 1, Vejen.

Teaterforeningen giver mulighed for at opleve professionelle turné-teater-forestillinger.

I denne sæson spilles der 5 voksenforestillinger:
  • Svejk i 2. verdenskrig,
  • Dødsdansen,
  • Nabokrig,
  • Elverhøj, men tonen er lav,
  • Let it rock – en hyldest til The Beatles
 
Samt familieforestillingen: 
  • Dyrene i Hakkebakkeskoven
 
 
 
 
Troldesalens Teaterforening kan lave et tilbud på teaterbilletter med spisning på Sportshotellet, hvor der er mulighed for at hygge sig med kolleger og venner inden forestillingen starter.

Til Dyrene fra Hakkebakkeskoven vil Sportshotellet tilbyde en børnevenlig menu, der kan nydes af både børn og voksne.

Firmaer, personaleforeninger og klubber, der gerne vil købe flere billetter, så ring for at høre om mulighederne til Grethe Brinch Knudsen på tlf. 22500591.
Let it rock - en hyldest til The Beatles
Familieforestilling - Dyrene i Hakkebakkeskoven

Poul startede startede med én forretningsmodel og er endt med en anden

Læs mere om PH Datacenter på hjemmesiden

Kort introduktion til PH Datacenters forretning

Poul er i dag et af de mennesker, man med rette kan kalde en kyndig IT-specialist. Det lå på ingen måde i kortene, at IT skulle være Pouls levevej, for det hele startede med køer, da han som 26-årig overtog sine forældres landejendom i Vejen. En diskusprolaps og halvt år i kørestol sendte ham ud på rejsen som selvstændig, og i dag ejer og driver han med stor kyndighed PH Datacenter. PH Datacenter er et af de første IT-firmaer, der for alvor har valgt en kundefokuseret strategi!

Værdibaseret salg er fremtidens produkt
I 2004 solgte Poul Hansen IT-produkter. Det gjorde han også i 2012-2015, men så skete der et skift. Skiftet betød ændring af både forretningsmodel og salgsstrategi for at stå bedre gearet til fremtiden. I dag sælger PH Datacenter værdibaserede IT-systemer og IT-løsninger.
 
Et værdibaseret IT-system eller konsulentydelse pakke er baseret på kundens aktuelle behov og sammensættes med udgangspunkt i faste månedlige ydelser. Alt sammen med fokus på at finde frem til den bedste løsning til den billigste pris.
 
PH Datcenter har valgt en strategi, så der opstår en langt større tillid hos deres kunder.
”Det nytter ikke noget at hænge fast i vores egne metoder. Kommer der nye IT-produkter på markedet, der er bedre og billigere, skal mine kunder tilbydes det”, fortæller Poul. Inden for IT-branchen går det lynende stærkt, og derfor er PH Datacenter også nødt til at stå forandringsparat og villig til at følge med udviklingen.
 
Læs meget mere om Poul Hansen og om PH Datacenters forretningsmodel her.

Fakta om PH Datacenter

PH Datacenter har kontor og administration i Jels og har eksisteret siden 2014.
 
PH Datacenter er en loyal og stabil leverandør af udvalgte IT-løsninger fra et fast sortiment.
 
PH Datacenter kan være din sparringspartner, din projektleder eller eksterne IT-ansvarlig. Som Microsoft Partner og ekspert i Office 365 og Dynamic 365 Business Central (NAV og C5) tilbyder de nogle af Danmarks bedste priser inden for IT-hjælp/support, rådgivning og teknisk assistance.
 
I dag foregår et optimalt og moderne netværk i skyen, men der kan selvfølgelig stadig håndteres almindelig serverdrift.
 
Læs mere om et GARTIS SEMINAR som PH Datacenter afholder - nedenfor.
Læs mere om PH Datacenter og hvilke tilbud de har på deres hjemmeside

PH Datacenter er månedens virksomhed

Læs mere om PH Datacenter på hjemmesiden

IT handler om tryghed – og om at have en sikkerhedsline!

Hvilken platform skal du vælge, hvis du skal have et nyt IT-system? Hvilke processer kan automatiseres, så I sparer tid? Hvordan sammensætter I et system, der skaber et samspil mellem forskellige platforme, programmer og funktioner?

Få eksperthjælp til f.eks. Microsoft Office 365 og Business Central (C5 og NAV)
IT skal være et brugbart hjælpemiddel i hverdagen, så det styrker forretningen. Hos PH Datacenter har de gjort det til en del af deres kerne at gøre IT så brugervenligt og enkelt som muligt – og så det er til at forstå.

PH Datacenter bor i Jels.
PH står for Poul Hansen, som er indehaver og står for den daglige drift. I samarbejde med eksterne konsulenter og underleverandører hjælper de små som store virksomheder i hele Danmark med IT-løsninger, support samt teknisk assistance.

Find mere information om PH Datacenter og de nyeste produkter fra Microsoft på www.phdatacenter.dk

Bliv klogere på Office 365 og Dynamic Business Central – gratis seminar

GRATIS SEMINAR
bliv klogere på Microsoft Dynamic 365 Business Central (C5 og NAV), Office 365 og GDPR
Du har nu en enestående chance for 2,5 time i selskab med eksperterne. Mød bl.a. en ekspert fra Microsoft og gå hjem med inspiration til, hvordan de nye systemer kan skabe et bedre samspil, så IT bliver lettere i hverdagen – og styrker forretningen hele vejen rundt.

HVORNÅR
Onsdag den 23. oktober 2019

TIDSPUNKT
Kl. 13:00-15:00

PRIS
Gratis. Vi giver kaffe og kage!

HVOR:
MINDSHAKER - Udvikling Vejen
Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding

OBS – der afholdes også seminar i Birkerød den 19. november 2019.
Se det fulde program og tilmeld dig på www.phdatacenter.dk - eller ring og hør mere på telefon 7070 7498!
Læs mere om PH Datacenter og hvilke tilbud de har på deres hjemmeside

SDU - nyt forløb "forretningsmodeller i netværk"

Læs mere om SDU og tilbud her

Her er din mulighed for at få forløbet, til en værdi af 80.000 KR. - GRATIS

Der er en stigende erkendelse af, at de bedste løsninger skabes igennem tætte samarbejder
imellem leverandør og kunde. Virksomheder, der indtænker dette i deres forretningsmodel, har en klar konkurrencemæssig fordel.
 
Over to workshops på Syddansk Universitet og to sparringsmøder i din virksomhed, klædes du på til, at I med succes kan arbejde med denne form for co-creation, der er et ord der dækker at samskabe mellem flere virksomheder.

Forretningsmodeller i netværk faciliteres af Bo Mortensen fra Syddansk Universitet, der til dagligt forsker i B2B-marketing og designmetoder til forretningsudvikling, og den erfarne erhvervskonsulent Betina Bay Frandsen fra konsulenthuset KAR+CO. 
Forløbet udbydes i samarbejde med D2i.

1. workshop
Identifikation af din virksomheds strategiske kunder, og hvilken type af værdi I skaber for disse kunder.

2. workshop
Fokus på ledelsens præferencer og analyse af virksomhedens mulighedsrum for at kunne udvikle et strategisk samarbejde med udvalgte kunder.

På de to workshops vil vi arbejde med visuelle designmetoder. Det betyder, at vi lader os
inspirere af, hvordan designere arbejder, til at skabe et bedre overblik og en fælles forståelse.
Stadig flere pladser tilbage - tilmelding her.
Læs mere om SDU her

Start i professionelle rammer

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

Infomøde om energirenovering og alternativer til oliefyr

Energihåndværker - vil du møde nye kunder?

Den 6. november fra kl. 17.00 holder Vejen Kommune et informationsmøde i for borgere om alternativer til oliefyr, energibesparelser og fælleskøb af varmepumper.
 
Stedet er Kultursalen i Rødding Centret.

Borgerne tilbydes også muligheden for at møde lokale håndværkere.

Ønsker du at deltage på mødet med en lille stand og snakke med interesserede kunder, så tilmeld dig her.

For spørgsmål til dagen, kontakt Claus Marcussen på tlf 7996 6159 eller mail cm@vejen.dk.
Info møde om energirenovering og alternativer til oliefyr
Sydvestjysk Netværksdag 2. oktober 2019

Mød nye kunder fra Esbjerg og Varde

Sydvestjysk Netværksdag har udviklet sig til et traditionsrigt arrangement hvor UdviklingVejens medlemmer har mulighed for at møde nye kunder og samarbejdspartnere fra Esbjerg og Varde området.

Arrangementet afholdes i loungen hos EfB på Blue Water Arena i Esbjerg, d. 2. oktober kl. 8.00 – 13.00.
 
Se en lille film, om Sydvestjysk Netværksdag 2018 her.
 
Du har mulighed for at deltage i morgenmad og foredrag, eller du kan tage den fulde pakke med en ”ministand”, hvor du får mulighed for at sætte en roll up ved dit eget cafébord, så du kan præsentere dine ydelser/produkter.
TIlmelding og pris:
Deltagelse med foredrag og forplejning kr. 275 pr person
Deltagelse med foredrag, forplejning og et café bord kr. 375 kr. pr. person.
 
Der er sidste tilmelding til at få et cafébord d. 20. september.
 
 
Arrangementet afvikles i samarbejde imellem Relationsfabrikken, Business Esbjerg, ProVarde, EfB og UdviklingVejen

Kommende arrangementer

MorgenVitaminer: Tips og trick til projektledelse
MorgenVitaminer: Tips og trick til projektledelse
Fredag 27 sep kl. 8.00 - 10.00
Morgenmad fra kl. 7.45
Læs mere og tilmeld dig her
Inspiration til mersalg
Eksport til Tyskland - inspiration til mersalg
Tirsdag 1 oktober kl. 17.00 - 19.00
Tilmelding senest 27. september
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 3. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 3. oktober kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Læs mere om Digitalisering skaber vindere - arrangementet her

Konference i oktober: Digitalisering skaber vindere

Den 1. oktober kl. 8.30 - 13.30 på konferencehotel ECH Park
Tilmelding senest d. 24. september
Tilmelding
Sydvestjysk Netværksdag
Onsdag 2. oktober kl. 7.30-12.00 
Tilmelding senest 20 september
Digitaliseringsmesse 19
Digitaliseringsmesse for Dansk erhvervsliv
Fredag 4 oktober kl. 10.00 - 15.00 i Odense Congress Center
Det er gratis for virksomhedsledere at deltage
 
Matchmaking Engeneering Event på SDU i Sønderborg
Matchmaking Engeneering Event
Tirsdag 8 oktober kl. 15.00 - 17.00 på SDU Sønderborg
Tilmelding senest 24. september 
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet