Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Skal virksomhederne i Vejen kommune være kendt for god ledelse?

Læs mere om Penta advokater her
På Kick off for vækststrategi 2025 var der stor begejstring for, at virksomhederne i Vejen Kommune kunne markedsføre sig som det bedste sted i Danmark at arbejde. 
 
En af deltagerne i Kick off. giver advokat Helge Busk fra Penta Avokater i Vejen sit bud på, hvorfor Penta Advokater arbejder med Work life balance for tiltrækning af dygtige medarbejdere.
 
"Når der skal ansættes nye medarbejdere, er der altid mange ansøgere. Det er der, fordi vi - udover spændende opgaver og ansvar - imødekommer medbejderens behov for en sund work-life er i balance", fortæller Helge Busk i en pause på kick offvækstrategi 2025.
 
Helge var en af dem, der havde meldt sig på workshoppen med fokus på branding og image i Vejen kommune.
 
Penta advokater arbejder meget med branding og image. Advokatvirksomheden ønsker fortsat, at være attraktive for deres ansatte, fordi sansynligheden for glade, tilfredse og stabile medarbejdere, derved øges.
 
Penta advokaters hjemmeside
Penta Advokater arbejder med branding på flere måder
Hele organisationen i Penta Advokater har fokus på, hvad der gør Penta unik som arbejdsplads. Det er blandt andet den organisatoriske flade struktur, med en åben økonomi og et altid meget kommunikerende samarbejde på tværs af de forskellige arbejdsopgaver. Det betyder, at alle medarbejdere har føling med, hvor organisationen står, hvor den er på vej hen og hvilke opgaver de skal udføre, for at succesen fortsætter. 
 
I Penta Advokater er der mange kvinder på plus 25 år ansat, dvs. en generation som typisk har et stort fokus på work-life balancen. Derfor giver Penta Advokater de ansatte mulighed for at have denne balance, hvilket igen er medvirkende til en høj medarbejdertilfredshed. 
 
At Penta Advokalter mener det alvorligt, at der skal være tid til god ledelse understreges af, at de netop pr. 2. september har ansat Lars Iversen Hansen som adm. direktør.
 
Et andet eksempel på hvordan Penta Advokater skaber sammenhæng imellem branding og virkelighed, er at virksomheden stiller "krav" til medarbejderne om at flytte til nærområdet, så de ansatte kan integrere sig lokalt og blive en del af det område, som en stor del af virksomhedens kunder opererer i.
 

Vejen dreng leverer møblerne til det nye Rådhus i Vejen

Læs mere om Haubjerg Indretning på deres hjemmeside
Når Vejen kommunes nye Rådhus åbner dørene op for borgere i uge 40 - 2019, vil det være med møbler, der er leveret af Kenneth Rod Pedersen, der bor i Vejen og ejer Haubjerg Indretning.
Haubjerg indretning var med i udbuddet, sammen med 2 andre virksomheder, om at skulle komme med indretningsforslag til hele Borgerservice og indgangs-partiet/vente-område på det nye Rådhus.
 
Det endte med at Haubjerg indretning fik opgaven, som de i øjeblikket er ved at ligge sidste hånd på. Haubjerg Indretning producerer ikke selv møblerne, men forhandler stort set alle møbler fra Danske møbelproducenter.
 
"Vi bruger så mange lokale underleverandører som muligt, og på denne sag til Vejen Kommune er der også 2 lokale underleverandører- en fra Askov og en fra Brørup", fortæller Kenneth Rod Pedersen, fra Haubjerg Indretning.
 
Haubjerg indretning udarbejder indretningsforslag og ide-oplæg til indretning af af både erhverv, hotel, uddannelse, samt pleje og sundhed..
Læs mere om Haubjerg Indretning på deres hjemmeside
Læs mere om Haubjerg Indretning på deres hjemmeside

Vejen Kommune vil være et attraktivt brand for de unge

Læs mere om Skala live i Vejen her
Vejen Kommunes Vækstrategi 2020 har fokus på branding og image.

Som en del af bosætningskampagnen i Vejen kommune, vil Vejen være vært for Skala Live/Music for Free, som er arrangeret af Skala FM og Ugeavisen.
 
Vejen Kommune er sponsor på arrangementet, da tiltrækning af unge, er et vigtigt fokus i vækststrategi 2020.
 
En af de målgrupper der arbejdes med i bosætningskampagnen, er de ”unge kloge hænder”. Denne målgruppe er sammenfaldende med Skala Live. 
 
Hvor andre kommuner målretter deres bosætningskampagne efter akademikere og børnefamilier, vil Vejen gerne have et image, som viser, at der også sættes stor pris på de faglærte og ufaglærte. Dem, der både bruger deres hoved og deres hænder.
Skala Fm music4free i Vejen
"Kampagnen understreger, at Vejen vil "det gode liv" og har fantastiske rammer til at tilbyde dette - her er både beliggenhed, unikke handelsmuligheder, herlig natur og rigt foreningsliv", fortæller Linette Pedersen Landdistriktskonsulent & Bosætningsguide i Vejen Kommune.
 
Linette påpeger at kampagnen ”unge kloge hænder” differentierer Vejen Kommune fra andre kommuner og tilpasser sig både til bosætningskampagnen, kommunens erhvervsstruktur og vækststrategi 2020.
Læs mere om Skala live i Vejen her

Sunde medarbejdere øger din virksomheds effektivitet

Hør mere om eventet

Har du et overblik over hvad sygefravær koster for din virksomhed? Dette kan du forebygge med målrettede indsatser, som øger den generelle sundhed iblandt dit personale. 

Gang i livet er et stort projekt som Vejen Kommune, og "DGI - Bevæg Dig For Livet" er med i. 

Projektet er bygget op omkring temaet, at sætte det ene ben foran det andet. "Ved blot at sætte det ene ben foran det andet, vil mennesker opleve, at de er mindre trætte, mere glade og måske med en forbedret søvnkvalitet. Man bliver styrket både fysik og mentalt. Det at komme med i et gå fællesskab, kan inspirere på tværs af både kultur og interesser”, siger Conny Grøn koordinator for sundhed, kultur og fritid i Vejen kommune. 

Et af projektets mål er uddanne 60 gå-værter i Vejen kommune. De første er allerede uddannet i bl.a. Rødding, Gjerndrup og Askov og der holdes et kursus mere d. 26 september – kontakt Conny Grøn her: cogr@vejen.dk, hvis du kunne tænke dig at vide mere om at blive gå-vært i dit lokal område.
UdviklingVejen er en ud af 4 lokale virksomheder, som indtil videre er værter for et arrangement.
 
På disse arrangementer vil professionel Walker Heidi Møller komme med et oplæg om hvordan I kommer godt i gang. Hun giver blandt andet svaret på hvordan får og holdes motivationen, er det spild af tid at gå, og har det overhovedet betydning, at vi går sammen med andre? 
 
Vil du vide mere om hvordan din virksomhed kan blive involveret i arrangementet, ved UdviklingsParken i Rødding, så læs mere og tilmeld dig her.
Læs mere om Gang i Livet her
I Vejen Kommune er der et utal af naturruter, der ligger op til at gåture.
 
Vil du have inspiration til spændende gåruter i Vejen Kommune, så søg på VisitVejen appen.

Kongeåkroen er nyt medlem

Vi byder i denne uge velkommen til en virksomhed fra Foldingbro, som mange vil kende.
 
Siden 1758 har Kongeåkroen ligget på sin plads nord for Kongeåen. I dag hedder manden bag Kongeåkroen René Andersen, og han har siden 2005 drevet kroen med overnatning, restaurant, røgeri og musikevents.

Rene Andersen driver også en internetbutik med alt fra gode vine til redskaberne til at lave de gode retter. Produkterne kan anvendes som firmagaver.
Book et bord, en overnatning eller køb varer fra den lækre webshop her.
UdviklingVejens hjemmeside
Læs mere om Kongeåkroen her
Læs mere om Kongeåkroen her
Læs mere på Kongeåkroens hjemmeside her.
Læs mere om Kongeåkroens webshob her.

Start i professionelle rammer

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

Hjælp til at håndtere Brexit

Har din virksomhed brug for hjælp til afklaring af Brexits betydning?
 
Igennem Erhvervshus Sydjylland bliver det muligt, at få dækket dele af omkostningerne til Brexit specialistrådgivere, som konkret kan se på jeres virksomheds situation.
 
Endvidere etableres en række arbejdsgrupper, hvor de deltagende virksomheder vil hjælpe hinanden, til at beherske de kommende regler og vilkår for handel med Storbritannien, efter Brexit.
Hjælp til at håndtere Brexit
Har du interesse i hjælpen til at håndtere Brexit, kontakt Ulrik Kragh på uk@udviklingvejen.dk

Digitalisering skaber vindere

Er titlen på den konference, som Business Region Esbjerg og projekt "Fremtidens Arbejdskraft" er værter for, på ECH Park den 1. oktober 2019.
 
Det er ikke uden grund, at dette emne bliver taget op, da digitalisering har vist sig at øge produktivitet og konkurrenceevne.

Der er ingen tvivl om, at virksomheder, der investerer i tide, får afgørende konkurrencemæssige fordele ved at bruge computere, netværk og sensorer til at udveksle data på kryds og tværs af forsyningskæden, til produkterne er på markedet. 
Skal din virksomhed igennem digitalisering, høste gevinster som lavere produktionspris, højere kvalitet, hurtigere levering og kundetilpassede løsninger, så læs mere her.
Digitalisering skaber vindere
Sydvestjysk Netværksdag 2. oktober 2019

Mød nye kunder fra Esbjerg og Varde

Sydvestjysk Netværksdag har udviklet sig til et traditionsrigt arrangement hvor UdviklingVejens medlemmer har mulighed for at møde nye kunder og samarbejdspartnere fra Esbjerg og Varde området.

Arrangementet afholdes i loungen hos EfB på Blue Water Arena i Esbjerg, d. 2. oktober kl. 8.00 – 13.00.
 
Du har mulighed for at deltage i morgenmad og foredrag, eller du kan tage den fulde pakke med en ”ministand”, hvor du får mulighed for at sætte en roll up ved dit eget cafébord, så du kan præsentere dine ydelser/produkter.
TIlmelding og pris:
Deltagelse med foredrag og forplejning kr. 275 pr person
Deltagelse med foredrag, forplejning og et café bord kr. 375 kr. pr. person.
 
Der er sidste tilmelding til at få et cafébord d. 20. september.
 
 
Arrangementet afvikles i samarbejde imellem Relationsfabrikken, Business Esbjerg, ProVarde, EfB og UdviklingVejen

Kommende arrangementer

Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 12. september kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 12. sep kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Konference om fødevaresikkerhed
Konference om international fødevaresikkerhed
Den 16. og 17. september i Vejle
Arrangeret af Eurofins og Danish Food Cluster
Kompleksitet helt enkelt
Kompleksitet helt enkelt
Tirsdag 17. sep kl. 8.00-10.00 
Tilmelding senest 16 sep kl. 12.00
Succes med udenlandske medarbejdere i fødevareindustrien
Mange forskellige kulturer - én fælles arbejdskultur
torsdag 19. september kl. 8.30-12.30
Tilmelding senest 13 september
Inspiration til mersalg
Eksport til Tyskland - inspiration til mersalg
Tirsdag 1 oktober kl. 17.00 - 19.00
Tilmelding senest 27. september
Læs mere om Digitalisering skaber vindere - arrangementet her

Konference i oktober: Digitalisering skaber vindere

Den 1. oktober kl. 8.30 - 13.30 på konferencehotel ECH Park
Tilmelding senest d. 24. september
Tilmelding
Sydvestjysk Netværksdag
Onsdag 2. oktober kl. 7.30-12.00 
Tilmelding senest 20 september
Digitaliseringsmesse 19
Digitaliseringsmesse for Dansk erhvervsliv
Fredag 4 oktober kl. 10.00 - 15.00 i Odense Congress Center
Det er gratis for virksomhedsledere at deltage
 
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet