Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Linkogas investerer yderligere to cifret million beløb i fremtidens grønne energi

Læs mere om Linkogas i Rødding
Linkogas i Rødding, som i øjeblikket er i gang med en udvidelse til mere end 100 mio. kr., har købt Ørsteds opgraderingsanlæg for et to cifret million beløb. Det er en større strategisk beslutning i Ørsted, som har gjort det muligt for Linkogas at købe opgraderingsanlægget.
 
Opgraderingsanlægget renser biogassen, så den kan sendes ud på naturgasnettet og dermed erstatte fossilt naturgas.
 
Investeringen giver, sammen med udvidelsen, Linkogas bedre mulighed for at modstå de svingende gaspriser, servicere eksisterende andelshaverne og udvide med nye andelshavere – bl.a. ved at økologer får mulighed for at være med i Linkogas.
 
Det er et mål for Linkogas, at fremtidens energiformer bliver grønnere end fortidens samt, at man kan service landbruget.
Fakta om Linkogas
 
Linkogas er et andelsbaseret biogasanlæg med mere 50 andelshavere og dermed Danmarks største landmandsejet biogasanlæg.
 
Anlægget er grundlagt i 1990 og indsamler husdyrgødning og anden biomasse, som herefter afgasses i reaktorer. Gassen renses til naturgaskvalitet og sendes ud på naturgasnettet.
 
Til efteråret, når udvidelsen af anlægget er på plads, forventes der at kunne produceres 15-17 mio. m3 bionaturgas. Den afgassede biomasse leveres retur til landmændene som gødning, der herefter udbringes på landmandens marker.   
Linkogas hjemmeside

Kick off på den nye vækstsstrategi mellem erhvervslivet og Vejen kommune

Læs mere på UdviklingVejens hjemmeside
Lindab i Jels var tirsdag d. 27 sep. vært for starten  på processsen, der i starten af 2020 ender ud med den nye vækststrategi 2025.
 
Der deltog 70 mennesker fra både erhvervsliv og Vejen Kommunes repræsentantskab.
 
Arrangementet startede med en inspirerende rundvisning på Lindab, efterfuldt af en række spændende oplægsholdere, med hver deres vinkel på, hvilket indhold en ny vækststrategi kan have. 
 
Steffen Korsgaard Professor ved SDU var inde på muligheden for at give vækstrategien to ben. den dybe og strategiske specialisering med fokus på vækst, og det mere horisontale hvor der er fokus på robusthed overfor samfundets forandringer.
 
I Steffens oplæg var branding og image et punkt, han foreslog at arbejde med - her nævnte han muligheden for at finde det der gør Vejen kommune unik. 
 
"Hvad er det Vejen kan, som alle de andre kommuner ikke kan. Det er en måde at arbejde med vækststrategi på", sagde Steffen.
Kick off på vækststrategien indebar også forskellige workshops, hvor deltagerne på forhånd havde tilmeldt sig indenfor 8 forskellige kategorier. 
 
Der var med høj involvering at der i de forskellige workshops, blev delt erfaringer, ideer og tanker på hvilke emner der er vigtige, for vækst i Vejen Kommune.
 
Arbejdsgrupperne vil hen over efteråret, mødes 1-2 gange og arbejde videre i processen, der vil ende ud med den færdige vækststrategi, i starten af 2020.
Læs mere på UdviklingVejens hjemmeside
Læs mere på UdviklingVejens hjemmeside

Højtuddannede sætter sig på halvdelen af alle nye arbejdspladser i Vejen Kommune

Udvikling i arbejdsstyrkens uddannelsessammensætning 2013 - 2017
Til trods for, at virksomhederne i Vejen Kommune er karakteriseret af dygtigt håndværk og driftigt købmandsskab, så er 913 af 1900 nye arbejdspladser de sidste 5 år besat af medarbejdere med kort-, mellem- eller lang videregående uddannelse.

”Den generelle vækst i samfundet har også bidraget til vækst i antallet af arbejdspladser for såvel faglærte som ufaglærte i de sidste 5 år, men det er alligevel en bemærkelsesværdig udvikling” lyder det fra Ulrik Kragh, direktør for UdviklingVejen. Han påpeger, at dette kalder på opmærksomhed i den næste vækststrategiperiode.

”Vi har brug for et stærkt ungdomsuddannelsesmiljø i Vejen Kommune, så de unge får optimale muligheder for at uddanne sig til fremtidens arbejdspladser”, siger Ulrik Kragh som en reaktion på tallene. Han fremhæver samtidigt, at en positiv uddannelsesoplevelse i Vejen er et godt fundament, for at trække de unge retur til Vejen Kommune, når de har gennemført en videregående uddannelse i studiebyerne.
Ulrik Kragh
Tallene, med fordeling af nye arbejdspladser i forhold til uddannelsesniveau, er fremkommet i forbindelse med arbejdet med at formulere en ny vækststrategi mod 2025.

UdviklingVejen og Vejen Kommune har set tilbage på de sidste 5 års arbejde med vækststrategi 2020, og evalueret indsatsen.
 

MorgenVitaminer: Leder, styrer du din hverdag, eller styrer den dig?

MorgenVitaminer sidste fredag i hver måned
Kender du fornemmelsen, at dine arbejdsopgaver stadig ligger tilbage efter fyraften? ToDo listen vokser som en bjørneklo, og dine langsigtede ønsker til udvikling bliver udskudt i det uendelige.
Hvis du gør og har lyst til at dele viden, tips og tricks om, hvordan vi som ledere tager styringen, så deltag i MorgenVitamin mødet d. 30. august kl. 8.00 – 10.-00.
 
Erhvervskonsulent Ulrik Uhrskov faciliterer drøftelsen og bringer nogle af UdviklingVejens metoder med til mødet.
Tilmelding til MorgenVitaminer

UdviklingVejens nye bogholder

Bent Jørgensen er den 1. juli startet som bogholder ved UdviklingVejen, hvor han vil være at finde 3 formiddage om ugen.

Han er en mand med mange ”jern i ilden, da han også har eget revisionsvirksomhed på hjemmeadressen i Andst. Bent blev i 1978 uddannet Revisor ved Deloitte Esbjerg, har haft karriere på et advokat kontor i Kolding, hvorefter han har arbejdede i 22 år ved Uldalls Jernstøberi, de sidste år som økonomi direktør.
 
Måske har I mødt Bent i andre sammenhænge, da han i 20 år været var medlem af Vejen Byråd og sad i 16 år som udvalgsformand for Skole og børn. Efter mange overvejelser valgte han ikke at stille op igen og kastede sig ud i drømmen om egen virksomhed.
 
 
Læs mere om UdviklingVejen her

Bent Jørgensen kan træffes her

Tlf: 73 84 85 05

Tlf: 22445933

Mail: bogholderi@udviklingvejen.dk

Virksomhederne bakker op om sundhedsinitiativ

Gang i Livet - så går det nok

For at fremme Vejen Kommunes sundhed, er samarbejdet "Gå - så går det nok" opstået mellem DGI og Vejen Kommune samt en række virksomheder.

Der er kræver ikke meget at gå, det eneste der er brug for er et par fornuftige sko, og naturens ressourcer ligger og er tilgængelige lige udenfor vores vinduer. Planlægningen er minimal, rejs dig op og gå, så er du allerede igang.
 
4 virksomheder har valgt at støtte op om projektet "Gå - så går det nok"
I efteråret 2019 vil de 4 virksomheder, ligge lokaler til 4 forskellige events. Hvert event vil med udgangspunkt i bevægelse, motivere til at få snørret skoene, også på de dage hvor lysten ikke lige er der.
 
Vil du vide mere eller har din virksomhed lyst til at være med, så kontakt Conny Grøn på mail: cogr@vejen.dk
Læs mere om Gå mig glad her
I Vejen Kommune er der et utal af naturruter, der ligger op til at gåture.
 
Vil du have inspiration til spændende gåruter i Vejen Kommune, så søg på VisitVejen appen 

Start i professionelle rammer

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

Digitalisering skaber vindere

Er titlen på den konference, som Business Region Esbjerg og projekt "Fremtidens Arbejdskraft" er værter for, på ECH Park den 1. oktober 2019.
 
Det er ikke uden grund, at dette emne bliver taget op, da digitalisering har vist sig at øge produktivitet og konkurrenceevne.

Der er ingen tvivl om, at virksomheder, der investerer i tide, får afgørende konkurrencemæssige fordele ved at bruge computere, netværk og sensorer til at udveksle data på kryds og tværs af forsyningskæden, til produkterne er på markedet. 
Skal din virksomhed igennem digitalisering, høste gevinster som lavere produktionspris, højere kvalitet, hurtigere levering og kundetilpassede løsninger, så læs mere her.
Digitalisering skaber vindere

Hvordan forbereder du et ejer- eller generationsskifte?

Hvilket overvejelser skal du gøre, i forholdt til hvordan din virksomhed udvikler sig efter et ejer- eller generationsskifte?
 
Hvordan tænker du udvikling ind i forbindelse med leder-, ejer- og gernationsskifter i virksomheder?
 
Disse spørgsmål sætter SDU på dagsordenen fredag d. 30. august fra kl. 8.00 - 9.30 på SDU i Kolding.
 
Program:
08.00: Croissanter og en tår kaffe
 
08.15: Velkomst v/direktør Ivan Tyrsted, Tyrsted Management
 
08.25: Hvordan skabes et glidende generationsskifte, og hvor er Chem Tec Plating på vej hen i fremtiden? v/adm. direktør Bo Mikkelsen, Chem Tec Plating A/S
 
08.50: Hvordan kan projektet ReThink the Future og udvikling via designmetoder inspirere til succesfulde generationsskifter? v/lektor Suna Løwe Nielsen, SDU
 
09.15: Spørgsmål og diskussion
 
09.30: Mødet slutter, men der er mulighed for at blive og snakke videre for dem, der har tid og lyst.
 
Erhvervshus Sydjylland, dit regionale erhvervskontor til specialiseret rådgivning om digitalisering, eksport og finansiering

Få hjælp til generationsskifte hos UdviklingVejen

Har du overvejelser et generationsskifte, men er mere interesseret i en individuel sparring?
 
UdviklingVejen hjælper gerne med et indledende møde for at komme godt igang.
 
Kontakt erhvervskonsulent Ulrik Uhrskov der er specialist på området.
 
UdviklingVejen giver sparring til ejer- og generationsskifte
Sydvestjysk Netværksdag 2. oktober 2019

Mød nye kunder fra Esbjerg og Varde

Sydvestjysk Netværksdag har udviklet sig til et traditionsrigt arrangement hvor UdviklingVejens medlemmer har mulighed for at møde nye kunder og samarbejdspartnere fra Esbjerg og Varde området.

Arrangementet afholdes i loungen hos EfB på Blue Water Arena i Esbjerg, d. 2. oktober kl. 8.00 – 13.00.
 
Du har mulighed for at deltage i morgenmad og foredrag, eller du kan tage den fulde pakke med en ”ministand”, hvor du får mulighed for at sætte en roll up ved dit eget cafébord, så du kan præsentere dine ydelser/produkter.
TIlmelding og pris:
Deltagelse med foredrag og forplejning kr. 275 pr person
Deltagelse med foredrag, forplejning og et café bord kr. 375 kr. pr. person.
 
Der er sidste tilmelding til at få et cafébord d. 20. september.
 
 
Arrangementet afvikles i samarbejde imellem Relationsfabrikken, Business Esbjerg, ProVarde, EfB og UdviklingVejen

Kommende arrangementer

MorgenVitaminer - styrer du din hverdag, eller styrer den dig?
Fredag d. 30 august kl. 8.00-10.00
Ejer og generationsskifte
Inspirationsmøde om ejer og generationskifte
Fredag den 30. august. kl. 8.00 - 9.30 hos SDU i Kolding
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 5 september kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 5. sep kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Konference om fødevaresikkerhed
Konference om international fødevaresikkerhed
Den 16. og 17. september i Vejle, arrangeret af Eurofins
og Danish Food Cluster
Succes med udenlandske medarbejdere i fødevareindustrien
Mange forskellige kulturer - én fælles arbejdskultur
Succes med udenlandske medarbejdere i fødevareindustrien.
Den 19. september i Haderslev
Læs mere om Digitalisering skaber vindere - arrangementet her

Konference i oktober: Digitalisering skaber vindere

Den 1. oktober kl. 8.30 - 13.30 på konferencehotel ECH Park
Tilmelding senest d. 24. september
Sydvestjysk Netværksdag 2. oktober 2019
Mød nye kunder på Sydvestjysk Netværksdag
Den 2. oktober kl. 8.00 - 13.00 på Blue Water Arena i Esbjerg
Tilmelding til "ministand" senest d. 20. september
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 19. november kl. 19.00 - 21.30
hos UdviklingVejen i Rødding.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet