Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Vejen Kommune nr. 8 i erhvervsvenlighed

Se mere om Vejen Kommunes styrker i Dansk Byggeris undersøgelse
Vejen Kommune blev tirsdag anerkendt som Danmarks 8. mest erhvervsvenlige kommune. Resultatet er en fremgang på 6 pladser i forhold til 2018, og dermed har Vejen Kommune igen opfyldt erhvervsstrategiens målsætning om at være placeret i top 10 på erhvervsvenlighed.
 
Det er Dansk Byggeri, der hvert år opgør erhvervsvenlighed i alle kommuner. Det samlede resultat opstår ved en vægtet opgørelse af erhvervslivets rammevilkår i de forskellige kommuner. Rammevilkår opgøres på parametre som skatter og afgifter, inddragelse af private virksomheder i driftsopgaver, byggesagsbehandlingstid og indsats for at sikre kvalificeret arbejdskraft. Se Vejen Kommunes placering på de forskellige paramtre her.
 
Vejen Kommune ligger bl.a. nr. 1 på dækningsafgift (ingen dækningsafgift), dialog om opgaver der kommer i udbud samt skole-virksomhedssamarbejde.
 
Borgmester Egon Fræhr glæder sig over, at Vejen Kommune er tilbage i top 10. I en pressemeddelelse fremhæver Egon Fræhr, at Vejen Kommune i undersøgelsen står bedre på parametren "Sagsbehandlingstiden for byggetilladelser". "Det er et fokuspunkt for os, at erhvervslivet oplever Vejen Kommune som en kvalificeret samarbejdspartner og ikke kun en myndighed", siger Egon Fræhr.
 
Den tilgang kan direktør for UdviklingVejen Ulrik Kragh tydeligt genkende. "Der har været enkelte sager med myndighedsbehandling, som har fyldt meget i medierne, men helt generelt oplever vi fra dialog med virksomhederne, at Vejen Kommune er meget fokuseret på at hjælpe virksomhederne med at finde løsninger", siger Ulrik Kragh, der forsætter, "Det er helt i tråd med de ambitioner, som Vejen Kommune har optillet i Vækststrategien for 2020, så det viser sig også her, at strategiske mål har en betydning for resultaterne", siger Ulrik Kragh.

Unik chance for at påvirke Vejen Kommunes erhvervsprioriteter for de næste 5 år

Vejen Kommune og UdviklingVejen indleder efter sommerferien arbejdet med at udvikle og formulere den lokale vækststrategi frem imod 2025.

Du får mulighed for at blive invoveret og komme med indspil, så vi sikrer, at mål og indsats rammer behovet for virksomhederne i Vejen Kommune.
 
Kick off til vækststrategien afholdes med en konference d. 27. september kl. 14.00 til 19.00 hos Lindab i Jels.
 
På konferencen vil vi bede fremtidsforskere se i krystalkuglen for at give os et bud på, hvad vi skal forvente i løbet af de næste 5 år. Vi vil tage udgangspunkt i aktuel status for arbejdet med vækststrategi 2020. Mette Brøndum, adm. direktør på Lindab i Jels, vil lave oplæg til debat, og i forskellige dialoggrupper vil der blive drøftet, hvad vi skal fokusere på i den næste strategiplan periode.
 
Der bliver mulighed for at deltage i drøftelser om emner som kvalificeret arbejdskraft, dele- og oplevelsesøkonomi, FN´s 17 verdensmål, rammevilkår for iværksættere, produktionsvirksomheder, håndværk og byggeri, servicevirksomheder, transportvirksomheder m.m.
 
Umiddelbart efter sommerferien vil vi åbne for tilmelding igennem UdviklingVejens hjemmeside, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.
Det er vækststrategi 2020 der skal opdateres
Vejen Kommune
UdvikilngVejen

Nyt medlem: Rødding Bio

Vi byder i denne uge velkommen til Rødding Bio, der holder til i Rødding Centrets kulturhus. Biografen er en foreningsbiograf og drives af en frivillig bestyrelse.

Biografen blev bygget i 2007 med en sal med 132 behagelige stole. I 2011 blev sal 2 bygget med plads til 48 gæster. Begge biografsale står i dag med den nyeste teknologi: 3D, HFR (High Frame Rate) og Dolby Atmos, som er det ypperste inden for biograflyd. Ligeledes er der teleslynge og Subreader, som er hjælp til at få teksten læst op. Rødding Bio viser et bredt udvalg af film også de nyeste premierer og har udstyr til at lave transmissioner af større koncerter etc. f. eks. fra Det Kongelige Teater.

”Vi har meldt os ind, fordi vi håber vi kan bidrage til den positive udvikling der er i Vejen Kommune. Rødding Bio er en integreret del af Rødding Centret, der bidrager til at gøre centret unikt med masser af tilbud inden for sport, kultur og fritid. Vi forventer at medlemskabet af Udvikling Vejen vil gøre Rødding Bio endnu mere kendt i området,” siger Verner Light fra Rødding Bio.

Vi glæder os til at byde en masse glade biografgængere velkommen i Rødding Bio
 
Rødding Bio har til huse i RøddingCentret
Rødding Bio har til huse i RøddingCentret

Hærvejens cykelturister skal ledes forbi Vejen bys herligheder og butikker

Hærvejsturisterne ledes igennem
Med den løbende udvikling af "Sporet" igennem Vejen by er det nu blevet muligt at give cykelturisterne på Hærvejen en bedre oplevelse.
 
Derfor vil Vejen Kommune i løbet af efteråret 2019/2020 ændre skiltning fra Fuglsangsallé til midtbyen med seværdigheder, forplenings- og indkøbsmuligheder. Dermed bliver cykel og vandreruten også sammenfaldende.
 
Omlægningen bidrager desuden til øget autenticitet på vores del af strækningen, idet vi ved, at den oprindelige originale Hærvej gik gennem Nørregade i Vejen.

Når den fysiske omlægning, med skiltning er gennemført vil de officielle digitale infokanaler og kort blive opdateret, så det hele hænger sammen for at optimere gæstens oplevelse og øge sandsynligheden for omsætning i Vejens kultur og detailhandel.
”Gæsterne på de skiltede ruter som Hærvejen følger skiltningen forholdsvis slavisk. Omlægningen sikrer, at vi får alle Hærvejsturisterne ind gennem bymidten til attraktioner som Vejen Kirke, der er vejkirke, Vejen Kunstmuseum og til indkøbsmuligheder” siger Charlotte Hammer, der er oplevelsespusher ved UdviklingVejen.
 
Fra UdviklingVejens side arbejder vi med en ”meget bred værdikæde”, hvor mange bidrager til gæstens samlede oplevelse af et område – madsteder, sovesteder, oplevelser og infrastruktur. Det er ikke noget som man som enkeltvirksomhed kan være alene om, og derfor er der brug for sammenhæng og opmærksomhed og samarbejde – og det forsøger vi herfra at facillitere og understøtte. Derfor er det også glædeligt at Vejen Kommune spiller med i forhold til optimering af den fysiske infrastruktur” slutter Charlotte Hammer.
 
Cykelskilte til Hærvejsturister

Fødevarefestival med fokus på kartofler

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg
I dagene fra d. 15. til 17. august i år er der Vejen Kartoffelfestival i Hovborg.
 
Som en del af Kartoffelfestivallen i Vejen afholdes der bl.a. en erhvervskonference i samarbejde med Fødevareklubben.
 
Der arbejdes forsat på programmet, og du kan se de allerede fastlagte aktiviteter på festivallens hjemmeside og facebookside.
 
 
Du er velkommen til at bidrage til synliggørelsen af denne fødevareevent i Vejen Kommune ved at linke til webside og dele facebookopslag.
 
Har du lyst at være med som udstiller, eller har du en god ide, så kontakt turistkoordinator Charlotte Hammer her.

Start i professionelle rammer efter sommerferien

Læs mere om erhvervslokaler i UdviklingsParken i Rødding

Skal I have fingrene i det nyeste kuld ingeniører fra Horsens

Mangler din virksomhed ingeniører?
 
Så stå der et kuld på 80 nyuddannede og sultne ingeniører fra VIA UC i Horsens klar i denne uge. UdviklingVejen har i et par år samarbejdet med Career Service Centre på VIA UC i Horsens om tiltrækning af praktikanter til virksomhederne.
 
Dette samarbejde giver også UdviklingVejen mulighed for at kunne koble medlemsvirksomheder med de nye dimittender.
 
Metoden er ganske enkel. Send straks en mail til Ulrik Uhrskov fra UdviklingVejen på uu@udviklingvejen.dk
 
Så deler vi virksomhedsnavn og kontaktoplysninger med Career Service Centre på VIA UC, og de 80 ingeniører som dimitterer. 
VIA University College
 
 

UdviklingVejen søger en kommunikation- og marketing medarbejder

UdviklingVejen søger en kommunikationsfaglig medarbejder med stor interesse for virksomheder, erhvervshistorier og erhvervsudvikling.
 
Som vores nye kollega vil du have 4 primære opgaver:
 
• At opsøge og udarbejde lokale erhvervshistorier til sociale medier, og samle stof til vores ugentlige nyhedsbrev med henblik på, at de gode historier kan tjene til branding af det lokale erhvervsliv, og virke som inspiration på tværs af UdviklingVejens medlemmer.

• At markedsføre UdviklingVejens arrangementer og øvrige aktiviteter, så flest mulige virksomheder og erhvervsledere bliver opmærksomme på tilbuddene og deltager.
 
• I samarbejde med UdviklingVejens øvrige medarbejdere sætte dine kommunikationsfaglige kompetencer i spil, så de kan indgå i de tilbud, vi yder til medlemmerne.
 
• At markedsføre og indgå i et team omkring udlejning af kontorfaciliteter i UdviklingsParken i Rødding samt sommerhuse ved Hovborg Ferieby.
UdviklingVejen
 
Om UdviklingVejen
UdviklingVejen er en lokalt forankret erhvervsdrivende forening, der samler 465 medlemsvirksomheder i og omkring Vejen Kommune. Medlemmerne bruger UdviklingVejen til at organisere netværk, vidensdeling igennem arrangementer og kommunikation samt ikke mindst 1:1 sparring på ledelse og forretningsudvikling. Derudover udfører UdviklingVejen turismeformidling og iværksættervejledning i Vejen Kommune samt bidrager til eksekvering af Vejen Kommunes vækststrategi.
Vi søger en dynamisk medarbejder med udsyn. Du er fortrolig med kommunikation på såvel traditionelle medier som digitale platforme. Du er nysgerrig og god til at skabe relationer. Du har stor lyst til at tale med nye mennesker fra den nystartede iværksætter til direktøren for den store koncern. Endelig skal du være sikker i skriftlig dansk, og det vil være en fordel hvis du også er det på tysk og engelsk.
 
Du arbejder gerne både på skrift samt med podcast og videoklip. Du bliver vores kommunikationsfaglige spydspids, hvorfor vi også forventer, at du har et relevant uddannelsesmæssigt fundament for at søge stillingen.
 
Når du får jobbet bliver du en del af et dynamisk medarbejdergruppe med stærke fagligheder indenfor salg, strategi, produktion, økonomi, ledelse, kompetenceudvikling, digitalisering, projektudvikling- og finansiering, samt turisme- og oplevelsesformidling.
 
Vi tilbyder et udfordrende job, hvor der er høje ambitioner, kombineret med stor fleksibilitet.
 
Arbejdstiden er 25 timer pr. uge tilrettelagt med frihed under ansvar med fokus på resultater.
 
Løn efter kvalifikationer.
 
Arbejdssted er UdviklingsParken, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding.
 
Tiltrædelse snarest efter 1. august.
 
Vil du vide mere om stillingen, så kontakt direktør Ulrik Kragh på tlf. 24615383
 
Ansøgninger bliver behandlet løbende, dog senest 28. juli 2019 og kan sendes til uk@udviklingvejen.dk
Kontakt Ulrik Kragh for yderligere information om stillingen

Sabbatjob som kanal til kvalificeret arbejdskraft

I denne uge står ca. 2000 nyudklækkede studenter i Trekantområdet og søger et sabbatårsjob. For at koble disse unge talenter med industrien deltager Vejen Gymnasium og UdviklingVejen i en indsats for at koble lokale virksomheder med de unge der søger sabbatjob.
 
Et sabbatjob er en god mulighed for at starte en langvarig arbejdsrelation, hvor virksomheden kan præge det unge menneske. Der er basis for efterfølgende sommerferieafløserjobs, projektarbejde som en del af fremtidige studieopgaver, praktik under uddannelse og ikke mindst fastansættelse når studiet er færdigt.
 
Fiberline i Middelfart er en af de virksomheder, der arbejder struktureret med at skabe relationer til unge talenter igennem sabbatjob. Se en kort beskrivelse af unges erfaring med sabbatjob i Fiberline i denne korte film.
Få dit jobopslag gratis på Sabbatjob.nu
 
I forbindelse med indsatsen tilbyder UdviklingVejen i samarbejde med Trekantområdet Danmark og Region Syddanmark vores medlemmer hjælp til at få et gratis jobopslag på den målrettede jobportal www.sabbatjob.nu. Portalen er under opbygning, så hvis I er hurtige kan I blive iblandt de første, der får ledige stillinger placeret på platformen. Sabbatjob portalen bliver markedsført overfor alle nye studenter i Trekantområdet.
 
Vil du vide mere, så kontakt Ulrik Uhrskov, der også er tovholder på UdviklingVejens indsats for at tiltrække unge praktikanter fra videregående uddannelser til virksomhederne i Vejen Kommune.
Læs mere om UdviklingVejens indsats for at få studerende til virksomhederne

UdviklingVejens nyhedsmail holder sommerferie frem til uge 32

UdviklingVejens nyhedsmail holder sommerlukket frem til uge 32
UdviklingVejen tilstræber at afvikle mest mulig ferie i juli måned, hvor vores medlemmer også kører på lavt blus.
Den fysiske turismeinformation på Sdr. Tingvej 10 i Rødding er åben som normalt, og der er døgnåbent på www.visitvejen.dk og i VisitVejen app´en.
 
Har du brug for hjælp i sommerferien, så er vi tilstede, dog med reduceret bemanding. Vi kan kontaktes på tlf. 73848500.
 
Hvis du har emner til UdviklingVejens nyhedsmail i uge 32, så send dem gerne til Ulrik Kragh på: uk@udviklingvejen.dk

Kommende arrangementer

MorgenVitaminer med netværk
Fredag den 28. juni. kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 1. august kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 1. augsut kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
Kartoffelkonference på Hovborg Kro
Kartoffelkonference i forbindelse med Vejen Kartoffelfestival
I samarbejde med Fødevareklubben
Torsdag den 15. augsut kl. 17.00 på Hovborg kro.
Vækststrategi 2025 kick off
Kick off konference Vækststrategi 2025
Tirsdag den 27. august. kl. 14.00
Sæt kryds i kalenderen, mere information følger

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet