Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
OTV investerer i uddannelse af maskinmestre
Martin Drost har været i værkstedspraktik hos OTV Plast i 9 måneder. Værkstedspraktik er den indledende del af maskinmesteruddannelsen når man kommer fra en grunduddannelse som student.

OTV investerer i uddannelse af maskinmestre

OTV Plast har investeret i en række automatiseringstiltag, robotter og nye maskiner i de sidste par år. Dette har ført til yderligere vækst, og ikke mindst forsat behov for kvalificeret arbejdskraft også med supplerende kompetencer. Det seneste tiltag for at tiltrække dygtige medarbejdere er et samarbejde med Maskinmesterskolen i Fredericia om praktikpladser for værkstedspraktik og praktikpladser for 6. semesterstuderende.
 
Kontakten imellem Maskinmesterskolen og OTV Plast kom efter inspiration fra UdviklingVejens indsats for at matche virksomheder og videregående uddannelsesinstitutioner.
 
Henrik Jylov direktør for OTV Plast fortæller: "Det har været en spændende opgave at få samarbejdet i stand, idet vi ikke i forvejen har maskinmesterfagligheden i virksomheden. Det er lykkedes at blive godkendt som praktiksted ved at lave en konkret projektbeskrivelse for, hvilke opgaver praktikanten skal arbejde med i de seks måneder. Faktisk lykkedes det undervejs i processen at begejstre 2 meget dygtige studerende med de opgaver som OTV havde defineret, så det er nu blevet til hele to uddannelsesaftaler efter sommerferien".
 
Vil du vide mere om virksomheders samarbejde med Fredericia Maskinmesterskole så se her.
 
Er du interesseret i at få UdviklingVejens inspiration til hvordan I kan få glæde af praktikanter fra videregående uddannelsesinsitutioner så kontakt Ulrik Uhrskov her. 
Partnerne i projektet
Billede fra præsentation af det nye lokalt producerede kompostjord, med deltagelse af bl.a. Frank Schmidt-Hansen, Hans Peter Fyhn, Anders Wester, Aksel Buchholt.

Lokalproduceret kompostjord skaber nye jobs

Haveejere i Vejen Kommune kan nu forkæle deres blomsterbede med lokalproduceret kompostjord, som ovenikøbet også har et socialt element idet det foregår i en social-økonomisk virksomhed.
 
Tre lokale virksomheder er gået sammen med Beskæftigelses og Udviklingscenteret i Vejen Kommune om projektet.
 
Den ene er Linkogas i Rødding, der producerer biogas, som omdannes til bionaturgas og sendes på naturgasnettet.
 
"Vi vil gerne være med til at skabe en vej tilbage til arbejdsmarkedet for borgere, der har det svært. For os giver det god mening med et samarbejde mellem vores lokale virksomheder", siger Aksel Buchholt, formand for Linkogas´ bestyrelse.
Den anden er Komtek i Holsted, som er en del af Gemidan. Komtek omdanner forskelligt bioaffald til forædlede produkter, som enten genanvendes eller anvendes i energiproduktionen.
 
"Projektet ligger naturligt i forlængelse af det arbejde, vi laver i dag, og det er også oplagt for os at være med til at hjælpe flere mennesker ind på arbejdsmarkedet", siger Hans Peter Fyhn fra Komtek Miljø A/S.
 
Den tredje virksomhed, som skal stå for salget, er Blomsterstedet i Vejen by. Blomsterstedet ser frem til at få et lokalt produkt i butikken og samtidig hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet videre.
 
For yderligere information: kontakt Beskæftigelses- og Udviklingscenteret i Vejen v. Leder Phu Van Nham her:
Overrækkelse af turismeprisen til Klaus Svendsen

UdviklingVejens turismepris 2019 går til Klaus Svendsen og RøddingCentret

UdviklingVejens turismepris 2019 gik i år til Klaus Svendsen og RøddingCentret.

UdviklingVejen uddeler hvert år en turismepris til en turismevirksomhed i området, som fortjener anerkendelse for deres indsats i og for erhvervet.
 
Ca. 160 turismevirksomheder har mulighed for indstille modtagere og en dommerkomité bestående af de seneste tre års modtagere beslutter, hvem der skal have prisen og med hvilken begrundelse.
 
Vil du læse mere om UdviklingVejens arbejde for turist-erhvervet så tryk her.
 
Indstillingerne nævner især, de mange tiltag for at udvide faciliteterne til gæster i og omkring centret, samt det øgede antal overnatninger, modet, engagementet og medspillet i mange sammenhænge.
 
Årets turismepris består af diplom til ophængning en festlig og energisk keramikfugl fra Dorit Knudsen i Holsted, samt en lille "madpakke" til fuglen.

Turismeprisen blev overrakt af UdviklingVejens formand Ole Stubbe og direktør Ulrik Kragh.

UdviklingVejen ønsker til lykke og fortsat god arbejslyst
RøddingCentrets bestyrelse og repræsentanter fra turismeerhvervet
Charlotte Hammer, turismekoordinatur hos UdviklingVejen, havde arrangeret overrækkelsen som en overraskelse for RøddingCentrets bestyrelse. Så prisen blev overrakt i forbindelse med et branchemøde for turisterhveret hvor repræsenstanter fra tursimeerhvervet kunne deltage i  prisoverrækkelsen.
 
Torben Falkenberg, bestyrelsesformand for RøddingCentret har i Jyske Vestkysten forfattet en opsummering af RøddingCentrets udvikling og Klaus Svendsens betydning herfor. Læs hele indlægget her.

Månedens virksomhed:

Syddansk Logistik Forum
Syddansk Logistik Forum tilbyder branchespecifikt netværk til transport og logistikbranchen i Region Syddanmark.
 
Det gælder såvel tranportører, transportkøbere samt andre med relation til logistikbranchen som f.eks. rådgivere, banker, advokater, revisorer og uddannelsesinstitutioner.
 
Se hvilke virksomheder der indgår i netværket i Syddansk Logistik Forum her..

Medlemskab af Syddansk Logistik Forum koster 2.500 kr. + moms på årsbasis.
 
Særligt tilbud for resten af 2019 er prisen 1.200 kr. + moms.
Syddansk Logistik Forum
Finn Ganslev, sekretariatschef for Syddansk Logistisk Forum
Henry Dyrlund, bestyrelsesformand for Syddansk Logistisk Forum
Billede: Henry Dyrlund, bestyrelsesformand Syddansk Logistik Forum.
 
"Syddansk Logistik Forum udbyder typisk 4-6 arrangmenter pr. halvår. Arrangementerne varierer imellem virksomhedsbesøg, temamøder om nye regler eller særlige emner, kurser og seminarer. Der ud over holder Syddansk Logistik Forum medlemmerne løbende opdateret med mails om relevante branchenyheder," fortæller Henry Dyrlund.
 
 
 
 
Har I interesse i at blive medlem eller vide mere om Syddansk Logistik Forum så kontakt sekretariatschef Finn Ganslev på info@logistik-forum.dk

MorgenVitaminer: Strategi i hverdagen

Helge Busk fra Penta advokater inspirerer
Kom og hør om, hvordan hvordan du som virksomhedsejer holder fokus på strategien i hverdagen.
 
Til MorgenVitaminer vil Helge Busk fra Penta Advokater dele ud af sine erfaringer med strategiarbejde.
 
I en hektisk hverdag med mange forstyrrelser er det vigtig at træffe beslutninger, der understøtter den valgte retning for virksomheden.

Helge Busk har mange års erfaring fra forskellige bestyrelsesposter. Han vil på mødet levere gode fif og relevante værktøjer samt dele ud af egne erfaringer.
 


MorgenVitaminer er UdvilkingVejens uformelle netværk, der mødes den sidste fredag i hver måned, denne gang dog d. 24. maj. Læs mere om UdviklingVejens øvrige netværk på hjemmesiden
Helge Busk fra Penta advokater inspirerer

LederForum forsætter succesen - denne gang besøg hos EWII

Tilmelding til LederForums besøg hos EWii
Forandringsledelse i stormvejr
 
Lars Bonnerup Bjørn tiltrådte som direktør for EWII efter den intensive opmærksomhed omkring forsyningsvirksomhedens forrige direktør, samt innovative og risikofyldte investeringer, der kostede mange penge. Siden har EWII gennemført en strategiomlægning, med fokus på de forsyningsmæssige kerneforretninger.
 
Lars Bonnerup Bjørn vil dele sine erfaringer med UdviklingVejens LederForum, i forhold til hvordan man skaber ro og følgeskab for forandringer, når en virskomhed er i stormvejr.
 
Arrangementet afholdes tirsdag d. 28. maj kl. 8.30.
Der er mulighed for fælleskørsel med afgang fra Vejen Idrætscenter kl. 7.45
 
Med en hurtig beslutning kan du nå at komme med. Tilmelding her.
 
Vil du vide mere om LederForum, så kontakt Ulrik Uhrskov her.
Fælles arbejdskultur på tværs af nationaliteter

Mange kulturer - én fælles arbejdskultur

Invitation til workshop:
Fødevarebranchen er et erhverv med en lav videre- og efteruddannelseskultur i forhold til at være en udnævnt vækstbranche samt Danmarks vigtigste eksporterhverv.
 
Det gode arbejdsmiljø, hygiejneforståelse og kommunikation bliver en større og større udfordring for de dele af branchen, der har en stor andel af udenlandske medarbejdere ansat. Derfor ønsker Dansk Fødevareakademi og DIMA med en workshop at sætte fokus på hvordan vi imødekommer denne udfordring med skræddersyede fællesforløb til branchen.
 
Til workshoppen inviteres fødevareproduktionsvirksomheder, uddannelsesinstitutioner og øvrige interessenter til at komme med input til forløb, der skal imødekomme udfordringerne specifikt i fødevarebranchen med fokus på de udenlandske medarbejdere i produktionen.
 
Læs mere om DIMA her
Praktiske informationer:
 
Tid: Den 12. juni 2019 • kl. 08:30-12:30
 
Hvor: Fuglsang Bryggeriet (Festsalen), Bryggerivej 2, Haderslev
 
Pris: Deltagelse er gratis, dog er tilmelding nødvendig til andue@trekantomraadet.dk senest den 7. juni 2019.

Workshoppen sætter fokus på:
• specifikke kompetencebehov for opkvalificering i branchen.
• hvilken undervisningsform skal benyttes for at målgruppen/-erne finder fællesforløbet udbytterigt.

Program
kl. 8.30-9.00: Velkomst og scenen sættes for hvad er udfordringen med at skabe varig fokus på efteruddannelse?
 
kl. 9.00-9.30: Hvad er udfordringen med kultur, hygiejne og sprog hos medarbejderne i fødevare-industri-virksomheder.
 
Kl. 9.30-10.00: Hvordan har vi med succes arbejdet med at opkvalificere?
 
Kl. 10.00-10.30: Hvordan kan vi finansiere opkvalificeringen?
 
Kl. 10.30-11.30: Workshop
 
Kl. 11.30-12.00: Fremlæggelse af løsningsforslag og næste skridt.
 
Kl. 12.00-12.30: Opsummering, konklusion og evaluering – tak for i dag.
 
Der tages forbehold for programændringer
Læs mere om Dansk Fødevareakademi på Linkedin

Kommende arrangementer

MorgenVitaminer: Strategi i hverdagen
Fredag den 24. maj kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
Helge Busk fra Penta Advokater inspirerer
 
Forandringsledelse i stormvejr
Tirsdag den 28. maj kl. 8.30 - 12.00 hos EWII, Kolding
- samkørsel fra Vejen Idrætscenter
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 6. juni kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 6. juni fra 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
Mange kulturer - én fælles arbejdskultur
12. juni 8.30-12.30 på Fuglsang Bryggeriet i Haderslev
 
Tilmelding til andue@trekantomraadet.dk senest d. 7 juni

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet