Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Villemoes trak fulde huse til LederForum

Villemoes trak fulde huse til LederForum
Det var en stærk kombination af smil og eftertænksomhed, der prægede ansigterne, da UdviklingVejens LederForum tirsdag morgen havde besøg af Nils Villemoes.
 
Bøvl var hovedoverskriften, og med Villemoes´ karakteristiske humoristsiske tilgang blev ledelsesdilemmaer i forhold til op- og nedgangstider gennemgået.
 
Personlige egenskaber, fællesskab og lederskab blev sat i perspektiv for de 55 deltagere, der valgte at starte dagen på Hotel Postgården i Holsted.
 
En af deltagerne, Klaus Svendsen fra Rødding Centret, opsummerede sin oplevelse til UdviklingVejens nyhedsbrev: "Jeg tager hjem med et ønske om at bringe mere humor ind i de forandringer, vi arbejder med i hverdagen. Måske kan jeg blive bedre til at motivere ved, at medarbejderne får større mulighed for at eksperimentere" reflekterede Klaus inden turen gik tilbage til Rødding.
 
Villemoes-arrangementet var blevet til i et samarbejde imellem UdviklingVejens LederForum og Lederne i Sydvestjylland.
 
UdviklingVejens LederForum mødes 5-6 gange årligt til arrangementer med aktuelle ledelsesemner på dagsordenen.
 
Næste gang er den 28. maj kl. 8.30, hvor temaet er Forandringsledelse i stormvejr!
 
LederForum besøger EWII i Kolding og hører, hvordan CEO Lars Bonderup Bjørn det seneste år har arbejdet på at tilpasse organisationen og få det strategiske fokus tilbage på EWII's egentlige kerneopgaver og -værdier.
 

RoboTool køber Kirchheiner El-Teknik i Tønder

Robotvirksomheden RoboTool A/S fra Vejen har pr. 1. maj 2019 overtaget ejerskabet af Kirchheiner El-Teknik i Tønder. De to virksomheder forener kompetencerne for at kunne styrke udviklingspotentialet og tilbyde kunderne en endnu bredere vifte af totale automations- og robotløsninger.
 
"Når du ser dig omkring i industriens automatiske maskinanlæg, møder du i dag flere og flere robotter som en integreret del af processen. Derfor er det helt naturligt at forene RoboTool’s ekspertise inden for robotter med Kirchheiners specialiserede kompetencer inden for automation og styring af industrielle anlæg", siger adm. direktør for RoboTool A/S, Leif Thomsen og fortsætter: "Det er ganske enkelt en del af den naturlige udvikling for begge virksomheder, at vi går sammen om at løse kundernes behov for mere avancerede og integrerede løsninger, hvor maskiner og robotter i fællesskab løser den samlede arbejdsproces fra A til Z".
 
Link til youtube video med præsentation af RoboTool automatiseringsanlæg
Se youtube video med RoboTools automatiseringsanlæg her
Leif Thomsen Robotools
Leif Thomsen fra RoboTool bliver også adm. direktør for Kirchheiner El-Teknik i Tønder
Godt forberedt.
Leif Thomsen har bl.a. forberedt opkøbet ved at styrke Robotools organisation, så hans egne opgaver er overdraget til andre. "Det er vigtigt for os, at jeg kan være tilstede både i Vejen og Tønder med fokus på, at vi henter best practice fra begge virksomheder og dermed opnår synergigevinsterne helt fra start" fortæller Leif Thomsen til UdviklingVejens nyhedsbrev.
 
Claus Brinck fra Kirchheiner El-teknik Aps beholder en betydelig aktieposti Kirchheiner El-teknik og forsætter som teknisk direktør.
 
Den samlede virksomhed har 40 medarbejdere, heraf 22 i Tønder og 18 i Vejen.
Læs mere om Kirchheiner El-teknik her

Månedens virksomhed:

Syddansk Logistik Forum
Syddansk Logistik Forum tilbyder branchespecifikt netværk til transport og logistikbranchen i Region Syddanmark.
 
Det gælder såvel tranportører, transportkøbere samt andre med relation til logistikbranchen som f.eks. rådgivere, banker, advokater, revisorer og uddannelsesinstitutioner.
 
Se hvilke virksomheder der indgår i netværket i Syddansk Logistik Forum her..

Medlemskab af Syddansk Logistik Forum koster 2.500 kr. + moms på årsbasis.
 
Særligt tilbud for resten af 2019 er prisen 1.200 kr. + moms.
Syddansk Logistik Forum
Finn Ganslev, sekretariatschef for Syddansk Logistisk Forum
Henry Dyrlund, bestyrelsesformand for Syddansk Logistisk Forum
Billede: Henry Dyrlund, bestyrelsesformand Syddansk Logistik Forum.
 
"Syddansk Logistik Forum udbyder typisk 4-6 arrangmenter pr. halvår. Arrangementerne varierer imellem virksomhedsbesøg, temamøder om nye regler eller særlige emner, kurser og seminarer. Der ud over holder Syddansk Logistik Forum medlemmerne løbende opdateret med mails om relevante branchenyheder," fortæller Henry Dyrlund.
 
 
 
 
Har I interesse i at blive medlem eller vide mere om Syddansk Logistik Forum så kontakt sekretariatschef Finn Ganslev på info@logistik-forum.dk

Hotel Skibelund Krat kom hurtigere til bedre løsning med Landdistriktsvækstpilot

Hotel Skibelund Krat
Hotel Skibelund Krat har siden december 2018 haft en landdistriktsvækstpilot, der har til opgave at realisere ideer til produkter og ydelser i løbet af 1 år. ”Vi konstaterede ret hurtigt, at det var en rigtig god ide” fortæller Maria Birkholm Schunck fra hotellet.

”Vi skulle kort tid efter lede efter både kokke til køkkenet og personale til servering i restauranten. Og vores landdistriktsvækstpilot spillede ind med nye medievalg og metoder på de sociale medier. Så selv om der meget stort udbud af jobs og få ledige, så lykkedes det os at få et ansøgerfelt frem, der både på størrelse og kvalitet var væsentligt bedre, end hvad vi før har siddet med” siger Maria Birkholm Schunck, der er medejer af Hotel Skibelund Krat. 
Maria Birkholm Schunck
Landdistriksvækstpilot ordningen er skabt for at øge antallet af akademiske medarbejdere i landkommunerne. Formålet er at styrke virksomheder i landkommuner med nye akademiske kompetencer.
 
UdviklingVejen har hjulpet 6 virksomheder til 150.000 kr. i støtte igennem landdistrikstvækstpilotordningen over de sidste 1½ år.
 
Er din virksomhed også interesseret i en landdistrikstvækstpilot, så tag en dialog om mulighederne med Jakob Lorenzen ved UdviklingVejen.
Jakob Lorenzen hjælper UdviklingVejens medlemmer med at søge midler hjem
UdviklingVejen hjælper medlemmer med at søge midler hjem

Kender du en der skal til informationsmøde for Iværksættere?

UdviklingVejen holder Informationsmøde for potentielle iværksættere d. 14. maj kl. 19.00 - 21.30 hos UdviklingVejen i Rødding.
 
Kender du en som pusler med ideen om at starte selv. Så giv dem et praj om, at der her er gode sparring til afklaring for om det er en god ide.
 
Tilmeling til informationsmødet her..

Skal din virksomhed have fat i flere unge?

Kan din virksomhed bidrage til at unge får interesse for naturvidenskab
For at sikre fremtidens arbejdskraft prioriterer UdviklingVejen tid til at matche unge mennesker med virksomheder.
 
Vi igangsætter derfor et nyt initiativ for, at unge gymnasieelever fra Vejen gymnasium og HF kommer ud i industrivirksomheder. Målet er at gøre undervisningen i naturfag mere spændende og give de unge indsigt i karrieremuligheder i industrien.
 
Har jeres virksomhed interesse i at synliggøres jer overfor fremtidens arbejdskraft, og har I kræfter til i samarbejde med et par gymnasielærere at tilrettelægge indhold til 2-3 virksomhedsbesøg i løbet af de næste to år, så kontakt Ulrik Kragh på uk@udviklingvejen.dk eller tlf 24615383
 
Det nye initiativ hedder Industrien som Karrierevej 2.0, og laves i samarbejde med Trekantområdet Danmark, DIMA og en række gymnasier i Trekantområdet.
 
 

Kom forrest med ny viden om 3D print

Tilmelding til 3D arrangement hos Nexttech
3D print? Naturligvis har du hørt om det – måske endda anvendt det et par gange. Vores event hos NEXTTECH i Kolding tager dig til det næste niveau indenfor 3D print.
 
Du har muligheden for at komme med D2i til gratis workshop den 9. maj på Danmarks bedst udstyrede 3D lokation: NEXTTECH i Kolding.

Dagen byder både på oplæg fra producenten Aguardio og designbureauet Made by Makers, som i fællesskab har lavet successen ECO showerlab. De kommer med eksempler på, hvordan 3D print både fremmede deres samarbejde og gav det ultimative produkt.

Du får også en introduktion til alle NEXTTECHs forskellige 3D print-muligheder og en workshop, der ender ud med at honorere den bedst udviklede idé til et 3D print fra NEXTTECH.

Arrangementet er gratis. No-show fee: 250,-
Du kan se program og tilmelde dig her.
 
Tilmelding til 3D arrangement hos Nexttech
Forandringsledelse i fødevarebranchen

Kommende arrangementer

Viden om 3D print - besøg hos NEXTTECH
Torsdag den 9. maj kl. 9.00 - 15.00
NEXTTECH Kolding
Informationsmøde for Iværksættere
Informationsmøde for Iværksættere
Tirsdag den 14. maj fra 19.00 - 21.30
Sted: UdviklingVejen Sdr. Tingvej 10 Rødding
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 16. maj kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 16. maj fra 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
SalgsBoost: Salgsledelse: Mål dig til succes
Onsdag den 22. maj kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
Dansk Fødevareakademi
Bliv klædt på til forandringer i et omskifteligt fødevaremarked
Torsdag d. 23. maj kl. 8.30-12.30
Easyfood i Kolding, Albuen 82
Tilmelding til ct@udviklingvejen.dk
MorgenVitaminer
Fredag den 24. maj kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
 
Forandringsledelse i stormvejr
Tirsdag den 28. maj kl. 8.30 - 12.00 hos Ewii, Kolding
- samkørsel fra Vejen Idrætscenter

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet