Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Flemming Bonde, FB Camping Service

Nichefokus skaber fremgang hos FB Camping Service

Gazellevirksomheden FB Camping Service i Skodborg servicerer og reparerer alle typer af campingvogne og autocampere med hovedfokus på en niche indenfor autocampere: Servicering og reparation af hele bilen på en gang, dvs. både beboelsesdelen og selve bilen. På den måde skal kunden ikke flere steder hen for service, i modsætning til, hvis de benytter servicetilbud fra autocamperforhandlere, som kun servicerer beboelsesdelen og henviser til autoværksteder for bildelen.

Gennem årene har virksomheden opbygget en lang række faste og loyale kunder og der kommer hele tiden nye til. For at følge med efterspørgslen valgte indehaver Flemming Bonde for to år siden at ansætte sin første medarbejder, og det satte for alvor gang i væksten:

"Det var en stor beslutning for mig at gå fra enkeltmandsvirksomhed til at have medarbejdere ansat, men det var det helt rigtige at gøre. Omsætningen er steget betydeligt i takt med, at vi har kunnet tage mange flere kunder ind", siger indehaver Flemming Bonde, og fortsætter:

"Vi har travlt hele året rundt, for autocamperfolket er ikke så sæsonprægede som campisterne. Derfor har jeg netop ansat endnu en medarbejder, og glæder mig til, at vi  bade får endnu større fleksibilitet over for kunderne, vi kan tage flere kunder ind, og at vi internt også får mulighed for at holde fri ind imellem".

FB Camping Service startede for 10 år siden og har i dag i alt tre ansatte.
Se mere om tagdækkertrainee uddannelsen her..

Phønix Tag Materialer uddanner arbejdskraft til hele tagdækkerbranchen

Mandag 18. marts bliver et helt nyt og utraditionelt tiltag for nye tagdækkere skudt i gang hos Phønix Tag Materialer i Vejen, et tagdækker-trainee-forløb, som kombinerer skole og praktik, med meget stor chance for en læreplads bagefter. De ledige får altså ikke blot en opkvalificering, men også en stor mulighed for et job. 
 
"Det er vigtigt for os, at vores kunder og branchen generelt kan finde den fornødne arbejdskraft. Derfor har vi taget initiativet og valgt at tage ansvar for hele fødekæden på vegne af tagdækkerbranchen, og alle er velkomne til at deltage", siger Kenneth Vraa, salgs- og marketingdirektør hos Phønix Tag Materialer, og fortsætter:
 
"Indtil videre har 40 virksomheder i hele landet givet tilsagn om at tage en praktikant ind, så det tegner godt".
  
Phønix Tag Materialer fik ideen og har, i samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), Vejen Kommune og 3F, taget initiativ til det nye forløb, som kan kombineres med en bred palette af efterfølgende uddannelser eller jobs; f.eks. praktik, mesterlære, erhvervsgrunddannelse (EGU) og IEUD. 

Solar indvier solcelleparkeringsanlæg

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt indviede torsdag den 7. marts et helt nyt parkeringsanlæg overdækket med solceller hos Solar i Vejen. Anlægget er det første store p-anlæg i Danmark, hvor man kombinerer overdækningen af et nyopført parkeringsanlæg med solenergi, som både er rentabelt og uden tilskud.

Anlægget blev præsenteret som et sandt ”kinderæg” som indeholder hele tre ting:
1. Bilen er overdækket
2. Anlægget leverer grøn strøm til datacenter 
3. Det er betalt af solen.

Anlæggets produktion skal forsyne Solars datacenter med strøm. En sådan lokal produktion til eget forbrug motiverer til et fleksibelt elforbrug tilpasset egenproduktionen – dette er altafgørende for den fortsatte grønne omstilling.

Vi mener, at vi som en stor og betydende dansk virksomhed har en forpligtelse til at drive den grønne omstilling i Danmark og vil gerne som social ansvarlig virksomhed være med til at øge produktionen af vedvarende energi i Danmark. Derfor går vi nu forrest og tager vores egen medicin", siger adm. direktør i Solar-koncernen Jens Andersen, og fortsætter:
 
"Anlægget er både bæredygtigt, har en rigtig god driftsøkonomi og giver samtidig komfort til vores gæster, kunder og øvrige samarbejdspartnere." Se mere her..
På billedet: Adm. Direktør Karsten Hillmann, Solar Polaris, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og Adm. direktør Jens Andersen, Solar-koncernen
Workshop om butikker og byliv i Vejen Kommune

Workshop om butikker og byliv

Tirsdag den 19. marts kl. 18.00 - 20.30 er omkring 50 butiksindehavere, medarbejdere og andre interessenter tilmeldt i en spændende debataften, hvor der sættes fokus på et levedygtigt butiksliv og levende bymidter. Men der er også plads til dig.
 
Detailhandelsekspert nr. 1, Bruno Christensen holder indlæg om fremtidens detailhandel og der vil der være diskussioner og paneldebat, hvor målet er at finde svar på, hvordan der skabes levedygtige butikker, der følger med udviklingen i detailhandelen og kan sikre fremtiden for levende bymidter.
 
Det er handelsstandsforeningerne i Brørup, Holsted, Rødding og Vejen, som sammen med Vejen Kommune inviterer, og det er gratis at deltage. Mødet foregår på Hotel Søgården i Brørup.
Sidste tilmeldingsfrist er fredag den 15. marts. Se mere og tilmeld dig her..
Kim Østergaard, eMailPlatform

Årsmøde: Kim Østergaard:

Hvordan får din virksomhed succes i den digitale tidsalder med leadgenerering og leadscoring?

Det er overskriften, når Kim Østergaard fra eMailPlatform indvier os i den digitale markedsførings verden under generalforsamlingen til årsmødet på næste onsdag den 20. marts.

Kim vil fortælle om hvordan digital markedsføring i dag kan bruges til leadgenerering og til at spore kundepræferencer, således at man kan målrette de enkelte budskaber præcis til de kunder, som har interesse for budskabet.
 
Årsmødet foregår på Restaurant Skovpavillionen i Holsted og varer fra kl. 15.45 - 21.30. Omkring 70 virksomhedsledere er pt. tilmeldt.

Nyt medlem: Jels Sø Camping tilbyder helårshytter til erhverv

I denne uge kan vi byde velkommen til Jels Sø Camping, som ligger lige ned til Jels Søbad og er en rolig campingplads i meget naturskønne omgivelser.

Jels Sø Camping har 80 pladser til campingvogne og telte, hvoraf omkring halvdelen pt. er benyttet af fastliggere. Derudover er der syv hytter, hvoraf de fem er nyrenoverede med eget bad og toilet og kan benyttes året rundt. 
 
"Vi har netop opgraderet fem af vores hytter med formålet at leje dem ud hele året rundt, hvis f.eks. virksomheder har brug for prisvenlige overnatningssteder til medarbejdere/gæster", siger Bent Neubauer, ejer af Jels Sø Camping, og fortsætter:

"Håbet er, hvis det går godt med helårsudlejningen, at vi på sigt kan bygge flere hytter og dermed udvide overnatningsmulighederne". 

Jels Sø Camping ligger tæt på diverse spisesteder og indkøbsmuligheder og har en helt unik placering, hvis man har interesse for fiskeri, gåture og fuglekiggeri.
Jels Sø Camping
Småjobordningen
Småjobordningen

Småjob:

Kombineret opgaveløsning og socialt ansvar

Har din virksomhed nogle småopgaver, som ikke er tidskrævende nok til at ansætte en medarbejder? Og vil du gerne tage socialt et ansvar? Så er Småjobordningen måske en mulighed.
 
Hør mere tirsdag den 26. marts kl. 08.00 - 09.30 hos UdviklingVejen.

René Hansen fra SuperBrugsen i Brørup fortæller om, hvorfor de tager socialt ansvar. Du møder også en borger, som fortæller, hvad et småjob vil betyde for ham. Til sidst vil Jobcentret fortælle om, hvordan du kan komme i gang. Se mere her..

Kommende arrangementer

UdviklingVejens Årsmøde 2019 med generalforsamling
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 21. marts kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 21. marts fra 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
Erhvervsmøde 2019 - Be happy Pass
Mandag den 25. marts kl. 9.00 - 13.00 på LEGOLAND Hotel
Småjob: Kombineret opgaveløsning og socialt ansvar
Tirsdag den 26. marts kl. 08.00 - 09.30 hos UdviklingVejen
Styrket konkurrencekraft gennem implementering af
Sales & Operations Planning
Onsdag den 27. marts kl. 12.00 - 17.00 hos SDU, Kolding
UdbudsSkolen - Sådan finder og byder du på udbud
Torsdag den 28. marts kl. 8.30 - 15.30 hos UdviklingVejen
Business Lunch - SDU Kolding
Torsdag den 28. marts kl. 08.30 - 12.00 hos SDU Kolding
MorgenVitaminer med netværk
Fredag den 29. marts kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
 
Business Lunch - SDU Sønderborg
Tirsdag den 2. april 2019 kl. 12.00 - 14.00 hos Alsion
Sociale medier som kommunikationskanal
Onsdag den 3. april kl. 8.30 - 15.30 på Vejen Business College
Virksomhedsbesøg hos Solar A/S
Onsdag den 10. april kl. 14.00 - 16.00 hos Solar Danmark A/S
SalgsBoost: Salgskultur 
Onsdag den 10. april kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
Bøvl - et foredrag om ledelse v/Nils Willemoes
Tirsdag den 7. maj kl. 8.00 - 10.00 på Boutique Hotel Postgården, Holsted
Praktik- og Projektdag på TEK
Onsdag den 8. maj kl. 12.00 til 15.30 hos TEK Innovation, SDU
SalgsBoost: Salgsledelse: Mål dig til succes
Onsdag den 22. maj kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
Forandringsledelse i stormvejr
Tirsdag den 28. maj kl. 8.30 - 12.00 hos Ewii, Kolding
- samkørsel fra Vejen Idrætscenter

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: uk@udvikingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet