Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

42 virksomheder i spil til UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Virksomhederne stortrives i Vejen Kommune. Der udvides, ansættes og åbnes nye markeder. Den positive stemning giver sig også udslag i antallet af virksomheder, der er indstillet til UdviklingVejens Erhvervspris 2019.

Hele 42 virksomheder har så inspirerende historier at fortælle, at de er relevante kandidater til UdviklingVejens Erhvervspris 2019.

Det er UdviklingVejens repræsentantskab og erhvervskonsulenter, der har indstillet virksomhederne. Processen herfra er, at 3 af de 42 virksomheder nomineres til prisen, hvor det så i sidste ende er UdviklingVejens repræsentantskab, der vælger modtageren.

Hvem, der bliver nomineret, offentliggøres op til årsmødet.

UdviklingVejens erhvervspris 2019 uddeles på årsmødet d. 20. marts. Du kan tilmelde dig årsmødet her..

Her er listen over de 42 indstillede til årets erhvervspris:
Læs om tidligere års modtagere af UdviklingVejens Erhvervspris
Tilmelding til Årsmøde
Birgitte Bendixen Møller, Elite-Opti

Nyt medlem: Elite-Opti

I denne uge kan vi byde velkommen til Elite-Opti fra Gesten, som ejes af Birgitte Bendixen Møller og tilbyder svinebesætninger og foderstofvirksomheder hjælp til foder- og produktionsoptimering. Desuden tilbydes foredrag og uddannelse af medarbejdere indenfor samme felt.

Kunderne er primært danske, derudover har flere udenlandske besætninger også fået øjnene op for værdien af en rådgivning, der optimerer både dyrenes vækst og økonomien.

"I en presset branche er der værdi i at investere i optimering af produktionen og gennemgang af foderet med henblik på at dyrene kan præstere så godt som muligt og dermed give bedste indtjening. Det er også vigtigt at have styr på den optimale slagtevægt for slagtesvin, så DB/gris bliver højest muligt. Samtidig giver jeg dem, der har brug for det, et kærligt spark bagi for at sikre, at de får gennemført de nødvendige ændringer og holder fokus på vigtige parametre i produktionen", siger Birgitte Bendixen Møller.

Birgitte Bendixen Møller startede virksomheden i august 2017 og traf beslutningen om at blive selvstændig efter et møde med UdviklingVejen.

"Jeg er så glad for, at jeg valgte at blive selvstændig. Jeg har en fornuftig kundeportefølje og har desuden lovning på en række fremtidige opgaver. På sigt vil jeg gerne udvide virksomheden med en medarbejder med specialkompetencer samt arbejde med flere kunder i udlandet". Se mere om Elite-Opti her..
Ønsker du omtale i UdviklingVejens nyhedsmail så læs mere her

Turismeinvestering: Skibelund Krat revitaliseres.

A.P. Møller Fonden har meddelt, at man har doneret 5 millioner kroner til renovering og udvikling af monumentparken Skibelund Krat. Der skal tilføres ny energi til stedet, så den historiske betydning gøres tydelig og krattet genoplives som et nutidigt folkeligt mødested og udflugtsmål. Projektet skal stå klar til Genforening 2020-fejringen.

Amfiteateret og scenen skal renoveres, der skal laves aktivitetsområde og ny formidling af stedet samt nye faciliteter og bedre parkeringsforhold. Det er Skibelundforeningen, der sammen med Vejen Kommune har formuleret projektet og søgt A.P. Møller Fonden om midler. De enkelte dele i projektet er nu ved at blive konkretiseret sammen med en række interessenter, og UdviklingVejen/VisitVejen er inviteret til dette arbejde.
Skibelund Krat
Hos Skibelundforeningen er formanden utrolig taknemmelig for, at A.P. Møller Fonden har taget positivt imod ansøgningen om støtte til projektet. ”Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med fonden, Vejen Kommune og andre aktører om realisering af projektet", siger foreningens formand, Helge Petersen.
 
Fondsbevillingen supplerer tidligere bevilling fra Nordea Fonden til styrkelse af oplevelserne på Hærvejsruten.

”Det er fantastisk, at en fond mere, inden for kort tid, har valgt at investere i turismefaciliteter i Vejen Kommune. Denne gang rammer investeringen lige lukt ned i en af de meget centrale unikke kulturhistoriske oplevelser, som turismeerhvervet i Vejen Kommune kan byde på. Det åbner muligheder”, siger Charlotte Hammer, der er turismekoordinator ved UdviklingVejen.


Skibelundforeningen er medlem af UdviklingVejen og du kan læse mere om foreningen her.

Vil du se, hvordan vi præsenteret stedet overfor turister, så klik her.

Vejen Kommune inviterer til første spadestik på nye motorvejsramper

Vejen Kommune har nu den store glæde at kunne invitere til første spadestik på projektet Vestvendte ramper ved Vejen Ø.

Seancen finder sted onsdag d. 6. marts kl. 9.00 ved Gestenvej 36.
 
Når Borgmester Egon Fræhr har taget første spadestik, vil Vejen Kommune byde på et rundstykke og en kop kaffe/the til de forhåbentlig mange fremmødte.
 
Det vil være muligt at parkere ved entreprenør Henning Haves skurby på Gestenvej 36 eller på samkørselspladsen.
 
Ulrik Kragh, direktør for UdviklingVejen glæder sig over, at projektet nu bliver til en realitet. "Et vigtigt element i vækststrategien mod 2020 er optimering af infrastrukturen ved Vejen Øst, det vil skabe stor værdi for de mange virksomheder i området" siger Ulrik Kragh, der samtidigt glæder sig over, at de nye ramper også skaber forudsætningerne for udvikling af erhvervsområdet omkring ramperne. "Vejen Kommune styrkes yderligere som attraktiv erhvervskommune med disse investeringer" slutter Ulrik Kragh.
læs mere om Vækststrategi 2020 her
Send stillingsopslag med UdviklingVejen til Business Lunch hos SDU i Esbjerg læs mere her

Business Lunch hos SDU Esbjerg - få stillingsopslag med

For at tiltrække højtuddannet arbejdskraft hjælper UdviklingVejen sine medlemmer med at tiltrække praktikanter fra videregårende uddannelser.
 
Næste arrangement er Business Lunch hos SDU i Esbjerg d. 1. marts, hvor UdviklingVejen har en stand.
 
Arrangementet er overbooket, så der er ikke mulighed for selv at deltage, men såfremt I har stillingsopslag UdviklingVejen skal vise frem for de studerende, gør vi gerne det.
 
Har du brug for at tiltrække højtuddannede bachelorer indenfor økonomi og ledelse, miljø ressourceledelse, sociologi og kulturanalyse, eller masterer indenfor marketing og innovation, virksomhedsrelationer og organisationskultur, ledelse af sundhed, ledelse indenfor det maritime, eller miljø og ressourceledelse så kontakt Erhvervskonsulent Ulrik Uhrskov for yderligere information 
Send stillingsopslag med UdviklingVejen til Business Lunch hos SDU i Esbjerg læs mere her

Finansiering af udviklingsprojekter

Torsdag den 28. februar afholder Innovationsfonden et webinar, der giver introduktion til InnoBooster-programmet.

InnoBooster investerer i videnbaserede udviklingsprojekter i startups samt små og mellemstore virksomheder. Det kan være et nyt produkt, en ny service eller forbedringen af en proces, der øger din virksomheds konkurrenceevne og skaber vækst.

I løbet af webinaret kan du blive klogere på, hvilke typer projekter InnoBooster investerer i, hvilke kriterier ansøgningerne vurderes ud fra, og de hyppigste årsager til, at ansøgninger får et afslag.

Undervejs vil det være muligt at stille spørgsmål via en chatfunktion. Spørgsmål vil enten blive besvaret løbende eller taget op i slutningen af webinaret.
WEBinar om InnoBooster projektfinansiering
Det er medarbejdere, der dagligt læser og vurderer indkomne InnoBooster-ansøgninger, som står for arrangementet. Webinaret forventes at vare omkring 45 min.

Webinaret vil blive optaget og efterfølgende lagt online på Innovationsfondens hjemmeside, således at man har muligheden for at se eller gense webinaret på et senere tidspunkt.

 
Vil du have hjælp fra UdviklingVejen til ansøgning om InnoBooster, så kontakt Erhvervskonsulent Jakob Lorenzen her.
 

Ugens annonce:

Troldesalens Teater- og Kulturforum

Ugens annonce fra Troldesalens Teater- og Kulturforum
Hvis du ønsker over 10 billetter, gives der rabat. Kontakt Grethe Brinch Knudsen på tlf. 2250 0591.

Eksportseminar hos SDU og UC Lillebælt

Bliv klædt på til at få det meste ud af din eksport - 5 dages seminar om eksport
 
På forløbet vi du blive introduceret til forskellige elementer af eksportarbejdet. Formål at styrke jeres eksisterende eksport eller jeres ønske om få sat skub i eksporten. Vi sætter bl.a. fokus på kulturforskelle, internationalisering, eksportsælgeren og elementer af det juridiske.
 
I kan deltage i forløbet, uanset om I allerede er i gang med at eksportere eller, hvis I overvejer at bevæge jer ind på nye geografiske områder. Det 5 dages eksportseminar arrangeres i samarbejde mellem Syddansk Universitet (SDU) og University College Lillebælt (UCL).
 
Forløbet strækker sig over 5 enkelte kursusdage og foregår den 21. marts, den 8. april, den 30. april, den 23. maj og den 12. juni og finder sted på UCL, Vestre Engevej 51, 7100 Vejle.
 
Seminardagene indgår i et projekt finansieret af Syddansk Vækstforum og EU. Deltagergebyret er gratis hvis man falder ind under betingelserne. Kontakt Jakob Kristiansen tlf. 22791511 for yderligere information.
 
 
Der er tilmeldingsfrist d. 19. marts
Eksportseminar program

Skal du have dit budskab her?

UdviklingVejen tilbyder virksomheder en unik mulighed for at nå ud til omkring 950 lokale erhvervsledere i og omkring Vejen Kommune.
 
Har du et budskab du skal have ud? Se mere om ugens annonce her..
 
Ønsker du mere profilering end en enkelt uge? Så se mere om månedens virksomhed her..

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 7. marts kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 7. marts fra 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
SalgsBoost #2: Fokus på Kunden: Skab værdi
Onsdag den 13. marts kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
 
UdviklingVejens Årsmøde 2019 med generalforsamling
Småjob: Kombineret opgaveløsning og socialt ansvar
Tirsdag den 26. marts kl. 08.00 - 09.30 hos UdviklingVejen
UdbudsSkolen - Sådan finder og byder du på udbud
Torsdag den 28. marts kl. 8.30 - 15.30 hos UdviklingVejen
Business Lunch - SDU Kolding
Torsdag den 28. marts kl. 08.30 - 12.00 hos SDU Kolding
MorgenVitaminer med netværk
Fredag den 29. marts kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
 
Business Lunch - SDU Sønderborg
Tirsdag den 2. april 2019 kl. 12.00 - 14.00 hos Alsion
SalgsBoost #3: Salgskultur 
Onsdag den 10. april kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
Praktik- og Projektdag på TEK
Onsdag den 8. maj kl. 12.00 til 15.30 hos TEK Innovation, SDU
SalgsBoost #4: Salgsledelse: Mål dig til succes
Onsdag den 22. maj kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: jk@udviklingvejen.dk.
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet