Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Foto: Anders Drengsgaard, adm. direktør hos Fosroc

Gazelle: Fosroc stormer frem efter turn around

For gazellevirksomheden Fosroc i Skodborg betyder gazelleprisen meget. Den er nemlig et bevis på den store fremgang, som virksomheden har oplevet, siden de foretog en turn-around for snart fire år siden.

"Efter mange år med distanceledelse, besluttede Fosroc koncernen i 2015 at genoprette lokal ledelse i Danmark. Det gav os mulighed for at opbygge virksomheden helt på ny. Vi ansatte danske ledere og specialister og investerede i et nyt fuldautomatisk produktionsanlæg samt et betonlaboratorium," siger Anders Drengsgaard, adm. direktør hos Fosroc, og fortsætter:

"Det, vi producerer i dag, er lavet specielt til det danske og skandinaviske marked, ikke udenlandske produkter tilpasset de lokale markeder, og vi kan også udvikle kundetilpassede løsninger. Perioden frem til nu har været spændende og udfordrende, og med vores nuværende setup er vi klar til yderligere vækst i de kommende år".

Fosroc er en af verdens førende inden for levering af skræddersyede konstruktive løsninger til stort set alle typer af byggeprojekter. Fosroc er specialiserede inden for betontilsætningsstoffer, vandtætningsløsninger, imprægnering, beton reparation, understøbningsmaterialer og forankring.

I Skodborg produceres der betontilsætningsstoffer. Kunderne spænder bredt fra betonværker, betonelement-fabrikker, storentreprenører og byggemarkeder i hele Skandinavien. Fosroc A/S i Skodborg har 24 ansatte.
Voda Energy er nyt medlem hos UdviklingVejen

Nyt medlem:

Voda A/S i energisk vækst

I denne uge kan vi byde velkommen til Voda A/S, som i januar 2018 startede på Fuglesangsallé i Vejen med syv mand.
 
"Da vi startede virksomheden, var det fordi vi øjnede et hul i markedet på servicering af energianlæg, og det var rigtigt set. Vi har haft et rigtigt godt opstartsår, og vi har en stærk forventning om, at 2019 bliver endnu bedre", siger Niels Christiansen, finansdirektør hos Voda A/S, som var med til at starte virksomheden, og fortsætter:
 
"Vi forventer at vækste med 50 % i 2019 og som en naturlig afledning deraf, vil vi ved årsskiftet sandsynligvis være omkring 50 fastansatte. Hertil kommer et større antal smede, som vi lejer ind i højsæsonen. Sidste sæson var der mere end 80 mand lejet ind"
 
Voda A/S leverer service til større energiproducerende anlæg, herunder biomasseforbrændingsanlæg og kraftvarmeværker i hele Skandinavien. Branchen er meget sæsonbetonet, hvorfor der trækkes en del eksterne smede ind i højsæsonen.
 
I dag har Voda A/S 33 ansatte. Se mere om Voda A/S her..

Dansk Eksport Emballage fejrer 10 års jubilæum

Dansk Eksport Emballage fejrede i weekenden 10 års jubilæum. Da indehaver Thommas Jensen startede virksomheden, solgte han det første år varer for to millioner kroner. I dag er salget ti-doblet.
 
"Konkurrencen er benhård, og råvarerne er blevet markant dyrere. For at være konkurrencedygtige har vi investeret massivt i nye maskiner. Desuden har vi en målrettet salgsstrategi og to sælgere ude og opsøge potentielle kunder og skabe mersalg samt optimere hos de eksisterende kunder", siger Thommas Jensen, og fortsætter:
 
"Alene i år forventer vi en vækst på 20 %. Om ti år er målet at have en omsætning på 50 millioner kroner, og det burde kunne lade sig gøre, for markedet for træemballage er enormt. Alt er jo pakket ind i emballage eller stablet på paller. Vi er også gode til at levere specialemballage f.eks. til maskiner, som skal fragtes, og vi har et godt navn i branchen. Det er meget vigtigt for mig, at vi står for god service og leverer til aftalt tid."

Dansk Eksport Emballage fremstiller specialprodukterne på fabrikken i Føvling, mens bla. europaller importeres fra Polen.
 
I dag har virksomheden 21 medarbejdere på toholdsskift. 
Thommas Jensen, Dansk Eksportemballage. Foto: Steen Rasmussen, JV
Dansk Eksport Emballage, Thommas Jensen. Foto: JV
Få Succes Online

Bliv bedst på nettet med Googles Succes Online

Googles Succes Online hjælper små og mellemstore virksomheder med at udnytte mulighederne, der er kommet med øget digitalisering. UdviklingVejen inviterer til to gratis sammenhængende workshops. Se mere nedenfor.

Kick-off: Bliv bedst på nettet

Torsdag den 28. februar kl. 13.00 - 17.00 kan du deltage i kick-off mødet med titlen: Bliv bedst på nettet.
 
Eksperterne gennemgår de afgørende forudsætninger for at blive blandt de bedste på nettet. Du arbejder med din egen personlige tjekliste, der har til formål at kortlægge dit udgangspunkt.
 
På kick-off arbejder du med:
  • Hæk 1: Hjemmesidens teknik
  • Hæk 2: Hjemmesidens indhold
  • Hæk 3: Sporing og data
  • Hæk 4: Synlighed på nettet
  • Hæk 5: Optimering og fastholdelse
Til hver hæk er der nogle spørgsmål, som du besvarer på din personlige tjekliste. Hvert spørgsmål hjælper dig til at identificere din forretnings næste digitale indsats.

Efter Kick-off omsætter du din tjekliste til en handlingsplan på Værkstedet, som foregår den 7. marts. Se mere og tilmeld dig her

Værkstedet:

Fra tjekliste til handlingsplan

Torsdag den 7. marts kl. 13.00 - 17.00 afholdes "Værkstedet", anden del af Succes Online-forløbet. Her omsættes tjeklisten fra kick-off mødet til en reel handlingsplan for din indsats på nettet.
 
I bedste workshop format arbejder du på "Værkstedet" i samspil med digitale eksperter og de øvrige deltagere frem mod at definere konkrete indsatsområder.

Du tager udgangspunkt i de fem hække fra kick-off og din egen tjekliste. På Værkstedet arbejder du med praktiske dos and dont's, som er afgørende for din succes på nettet.

Du går hjem med en konkret handlingsplan og ikke mindst viden, der har til formål at gøre dig blandt de bedste på nettet.

Efter "Værkstedet" handler det om at holde motivationen høj og gennemføre de definerede indsatser. Til det formål stiller Succes Online et gratis online videokartotek til rådighed. Derudover er der også mulighed for 1:1 sparring med underviseren. Se mere og tilmeld dig her..

Boost din virksomheds internationale salg

Boost din virksomheds internationale salg

For mange virksomheder er internationale aktiviteter en væsentlig kilde til succes på bundlinjen. Andre virksomheder overvejer fortsat deres potentiale for international vækst.
 
Står din virksomhed foran eller midt i en internationaliseringsproces, er dette inspirationsseminar om markedsudvikling og internationalt salg måske interessant for dig.
 
Seminaret er gratis og foregår onsdag den 27. februar kl. 15.30 - 17.30 hos SDU Odense.
 
Seminaret giver bud på, hvad der skal til for at opnå succes på det globale marked. Du får indblik i, hvad der skal til for at nå ud til eller ekspandere på det globale marked samt inspiration til, hvordan din virksomhed kan organisere internationaliseringsprocessen.

Seminaret er særlig relevant for dig med lederansvar for udvikling på for udvikling på salgs- og markedssiden i en virksomhed, fx direktører, salgs- eller eksportchefer. Tilmelding nødvendig senest 22. februar. Se mere her..
Småjob ordningen

Småjob: Kombineret opgave-løsning og socialt ansvar

Har din virksomhed nogle småopgaver, som ikke er tidskrævende nok til at ansætte en medarbejder? Og vil du gerne tage socialt et ansvar? Så er småjobordningen måske en mulighed.
 
Gennem småjobs får man som virksomhed løst helt konkrete opgaver, og de ledige, som ikke umiddelbart kan løfte et fuldtidsjob, opnår tilknytning til arbejdsmarkedet. Småjobskonceptet er derfor en relativ nem måde for virksomheder at prøve kræfter med socialt ansvar og rekruttere en ny type medarbejder.
 
Fredag den 1. marts kl. 08.00 - 09.30 kan du høre mere om småjob-ordningen.
 
René Hansen fra SuperBrugsen i Brørup fortæller om, hvorfor de tager socialt ansvar. Du møder også en borger, som fortæller, hvad et småjob vil betyde for ham. Til sidst vil Jobcentret fortælle om, hvordan du kan komme i gang.

Mødet er arrangeret i samarbejde mellem UdviklingVejen og Jobcenter Vejen, og foregår hos UdviklingVejen. Det er gratis at deltage. Se mere her..

Mangler din virksomhed kvalificeret arbejdskraft?

Vores nyligt gennemførte undersøgelse hos UdviklingVejens medlemmer viser, at der fortsat er et behov for at ansætte de rette kompetencer.

En mulighed for at spotte de rigtige talenter er ved at ansætte dem som praktikanter.
 
For at hjælpe i denne proces arbejder UdviklingVejen igen i 2019 med at bygge bro mellem virksomheder i Vejen Kommune og de studerende fra videregående uddannelser.

Har din virksomhed lyst til måske at finde den rette fremtidige medarbejder, kan ansættelsen af en praktikant eller specialeskrivende være den rette vej.

I de kommende måneder deltager UdviklingVejen på de praktikmesser, der afholdes af de videregående uddannelser. Se mere i vores arrangementskalender eller kontakt Ulrik Uhrskov på mail uu@udviklingvejen.dk for at høre nærmere.
Følg med i kommende praktikmesser

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 21. februar kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 21. februar fra 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
MorgenVitaminer med netværk
Fredag den 22. februar kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
 
Boost din virksomheds internationale salg
Onsdag den 27. februar kl. 15.30 - 17.30 hos SDU Odense
Succes Online #1: Kick-off: Bliv bedst på nettet
Torsdag den 28. februar kl. 13.00 - 17.00 hos UdviklingVejen
Småjob: Kombineret opgaveløsning og socialt ansvar
Fredag den 1. marts kl. 08.00 - 09.30 hos UdviklingVejen
Succes Online #2: Værkstedet: Fra tjekliste til handlingsplan
Torsdag den 7. marts kl. 13.00 - 17.00 hos UdviklingVejen
SalgsBoost #2: Fokus på Kunden: Skab værdi
Onsdag den 13. marts kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
 
SÆT KRYDS I KALENDEREN:
Årsmøde 2019 med generalforsamling
Onsdag den 20. marts kl. 15.45 - 21.30 hos Skovpavillionen i Holsted
Info følger.
UdbudsSkolen - Sådan finder og byder du på udbud
Torsdag den 28. marts kl. 8.30 - 15.30 hos UdviklingVejen
Business Lunch - SDU Kolding
Torsdag den 28. marts kl. 08.30 - 12.00 hos SDU Kolding
MorgenVitaminer med netværk
Fredag den 29. marts kl. 8.00 - 10.00 hos UdviklingVejen
 
Business Lunch - SDU Sønderborg
Tirsdag den 2. april 2019 kl. 12.00 - 14.00 hos Alsion
SalgsBoost #3: Salgskultur 
Onsdag den 10. april kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
Praktik- og Projektdag på TEK
Onsdag den 8. maj kl. 12.00 til 15.30 hos TEK Innovation, SDU
SalgsBoost #4: Salgsledelse: Mål dig til succes
Onsdag den 22. maj kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: jk@udviklingvejen.dk.
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet