Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Markedsføring, salg og forretningsudvikling udfordrer flest virksomheder

Når man læser dagspressen kan man godt få indtryk af, at mangel på arbejdskraft er virksomhedernes altoverskyggende problemstilling.
 
Det viser sig dog endnu engang, at mangel på arbejdskraft ”kun” ligger på en tredjeplads, når man ser på, hvad virksomhederne i Vejen Kommune ser som deres største udfordringer. Det viser UdviklingVejens årlige erhvervsundersøgelse, der er gennemført i slutningen af 2018.

”Markedsføring og øget salg” er topscorer med 73 af 197 virksomheder, eller 37 %, der peger på dette som en af deres udfordringer. Herefter følger ”Forretningsudvikling af virksomheden”, der udfordrer hver tredje virksomhed. 
Mangel på arbejdskraft er selvfølgelig alvorligt” påpeger Ulrik Kragh, direktør for UdviklingVejen. ”Men undersøgelsen viser også et tydeligt billede af, at virksomhederne udfordres af erhvervslivets generelle udvikling”.

I Vejen Kommune har vi mange dygtige handelsvirksomheder, der udfordres af nye forretningsmodeller og digitale salgskanaler over internettet. Tilsvarende har vi mange dygtige mindre håndværks- og produktionsvirksomheder, der presses af professionalisering af indkøbsfunktioner hos de store koncerner” påpeger Ulrik Kragh.
Maj-Britt Lykke Viskum
Ulrik Kragh
Denne vurdering suppleres af Maj-Britt Lykke Viskum, statsautoriseret revisor hos Martinsen Rådgivning og Revision:
 
”Vi oplever hos mange virksomheder, at de har fokus på deres produkt og finder energi i deres faglighed. Det med salget bliver lav prioritet, og derfor med jævne mellemrum en større udfordring”

Maj-Britt Lykke Viskum anbefaler, at virksomhedslederne imødegår problemstillingen ved at prioritere tid til salg, herunder ikke mindst forholder sig til de muligheder teknologien giver for skræddersyede løsninger.
UdviklingVejen bruger erhvervsundersøgelsen til at målrette de kommende aktiviteter til medlemsvirksomhedernes behov.
 
Som direkte opfølgning lanceres der nu en ny omgang af SalgsBoost, et tilbud til mindre og mellemstore virksomheder, der gerne vil arbejde professionelt med salg. Ligeledes udbydes ”succes online” med opstart ultimo februar for at styrke lokale virksomheder på nettet og dermed øge konkurrenceevnen. 
 
Hvis du vil vide mere om undersøgelsen, så kontakt Ulrik Kragh her..
SalgsBoost - bliv skarp på din salgsstrategi

Nyt SalgsBoost-forløb:

Bliv skarp på din salgsstrategi

UdviklingVejen åbner nu op for endnu en runde af SalgsBoost, et forløb til virksomheder, der ønsker at fokusere og styrke deres salg.
 
SalgsBoost består af fire salgsdage med følgende temaer:
Deltag i alle fire arrangementer for kr. 2.450,- ex. moms, eller udvælg enkelte temaer og deltag til kr. 750,- ex. moms pr. gang. Priserne er for medlemmer af UdviklingVejen.

Også små lokale virksomheder har spændende jobs!

I 2018 har godt 270 elever fra Højmarkskolen i Holsted været på virksomhedsbesøg hos Zispa i Vejen, som en del af af et pilotprojekt – og samarbejde – mellem Vejen Kommune, skoler, lokale virksomheder og UdviklingVejen.

Formålet med projektet er at give eleverne indblik i de mange spændende jobmuligheder lokalt, samt at give eleverne en forståelse for, hvordan fagene i skolen – i første omgang engelsk og naturfag – kan bruges i det virkelige liv.

"Spørger du eleverne, hvilke danske virksomheder, de kan nævne – og måske vil arbejde i en dag? Så nævner de store koncerner som f.eks. Lego, Mærsk og Danfoss. Og snart også de store udenlandske som Facebook, Google og Apple, som etablerer sig i Danmark", siger Frank Helbo Christensen, partner i Zispa, og fortsætter:

"Det kommer ofte bag på unge kandidater, at vores hverdag i høj grad går ud på at forstå mennesker, se sammenhængene i deres arbejdsprocesser og gøre videndeling let. Ud over at it-medarbejdere hos Zispa har fordel af kulturforståelse, så er det også en fordel at være god til engelsk. En af vores it-medarbejdere er rumænsk statsborger og uddannet fra Ålborg Universitet i Esbjerg. Selvom han lærer dansk, så er der bare mange ting, der gør det engelske sprog nødvendigt".

Besøgene fra Højmarkskolen i Holsted fortsætter i 2019. Se mere om Zispa her..
Foto taget af Zispa
Jan Nielsen

Nyt medlem: Konsulent- og Forretningsrådgivning v/ Jan Nielsen

I denne uge kan vi byde velkommen til Konsulent- og Forretnings-rådgivning v/Jan Nielsen, som tilbyder sparring og assistance omkring salg og markedsføring, samt hjælp til udarbejdelse af salgsstrategi, forretningsplan og markedsføringsplan.
 
"Jeg er med i flere spændende projekter. Jeg er partner med ansvar for salget af SwimEye i Danmark – et unikt overvågnings- og alarmsystem til svømmebassiner. Derudover har jeg påbegyndt et samarbejde med MIQ ApS, fremtidens løsning til den digitale medarbejder, der har styr på det hele og aldrig holder fri, hvor jeg assisterer på salget", siger Jan Nielsen, og fortsætter:
 
"Jeg har plads til flere spændende opgaver. Jeg har blandt andet stor erfaring indenfor sparring på strategisk salg til webshops, butikker og mindre handelsvirksomheder". 
 
Jan Nielsen startede virksomheden den 1. november 2018. Jan Nielsen har tidligere været erhvervskonsulent hos UdviklingVejen, selvstændig i seks år, og senest direktør i en design- og handelsvirksomhed i fire år.
SalgsBoost #1

SalgsBoost #1:

Bliv skarpere på din kundesegmentering

Onsdag den 6. februar kl. 8.00-11.30 starter UdviklingVejen op på en en ny runde af SalgsBoost med første temadag i rækken, hvor fokus er på din kundesegmentering.

Alle virksomheder har kunder. Har du de rigtige? Denne dag får du input, inspiration og værktøjer til at arbejde målrettet med din virksomheds kundesegmentering og -strategi.

Du bliver skarpere på, hvilke kunder du gerne vil have, samt hvordan du rammer dem i din markedsføring - og hvem du er oppe i mod. Der er afsat tid til at arbejde med din egen virksomhed i dagens program.

Pris for deltagelse i denne dag er kr. 750,- ex moms for medlemmer af UdviklingVejen. Se mere og tilmeld dig her..

Informationsmøde for iværksættere

Til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed: Det er kun et par timer i dit liv, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig!

Tirsdag den 29. januar inviterer UdviklingVejen til gratis informationsmøde for iværksættere. Mødet giver  et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig. Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

Mødet er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som man skal være opmærksom på, når man starter som selvstændig.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål under mødet. Se mere her..
Informationsmøde for iværksættere

Kommende arrangementer

UdbudsPanelet: Læs mere og tilmeld dig her
Udbud - Få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag den 24. januar fra 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag den 24. januar kl. 15.00 - 17.00 ved tidsbestilling
LEAN for håndværks- og industrivirksomheder
LEAN for håndværks- og Industrivirksomheder
Investér en dag af din tid på at få nye værktøjer,
der kan gøre din og dine medarbejderes arbejdsdag bedre og mere produktiv.
Tirsdag den 29. januar kl. 8.00 - 15.30 hos UdviklingVejen
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag den 29. januar kl. 19.00 - 21.30 hos UdviklingVejen
SalgsBoost: Bliv skarpere på din kundesegmentering
Tid: Onsdag den 6. februar kl. 8.00-11.30 hos UdviklingVejen.
Fremtiden er cirkulær
- skab konkurrencemæssige fordele på det internationale marked.
19. februar 2019 kl. 08.30 - 16.00 i DGI HUSET, Vejle
Succes Online #1: Kick-off: Bliv bedst på nettet
28. februar 2019 kl. 13.00 - 17.00 hos UdviklingVejen
 
På Kick-off kommer du over de fem udfordringer,
der er afgørende for succes på nettet.
Succes Online #2: Værkstedet: Fra tjekliste til handlingsplan
7. marts 2019 kl. 13.00 til 17.00 hos UdviklingVejen

På værkstedet arbejder du - i samspil med den digitale ekspert
og dine meddeltagere på - at definere din næste digitaliseringsindsats.
SalgsBoost #2: Fokus på Kunden: Skab værdi
Onsdag den 13. marts kl. 8.00 - 11.30 hos UdviklingVejen
SÆT KRYDS I KALENDEREN:
Årsmøde 2019 med generalforsamling
Onsdag den 20. marts kl. ca. 16.00 - 21.30
Info følger.
 

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her..
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: jk@udviklingvejen.dk.
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her..
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her..
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her..
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her..
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet