Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
FORCE Technology er en rådgivningsvirksomhed, der specialiserer sig i at hjælpe virksomheder med at identificere og implementere bæredygtige løsninger. Ved at undersøge virksomheders produktionsprocesser og forretningsmodeller kan FORCE Technology identificere muligheder for at minimere ressourceforbrug, reducere affald og øge genanvendelsen af materialer. Fotokilde: Afkobling 2030.

Bidrager til at identificere nye muligheder

FORCE Technology hjælper virksomheder med at se nye forretningsmuligheder via bæredygtig omstilling og cirkularitet.

Vejen-virksomheden FORCE Technology er tilknyttet som programekspert på projektet Afkobling 2030. Afkobling 2030 er skabt med henblik på at hjælpe virksomheder med at åbne nye døre via den grønne omstilling.

F.eks. har FORCE Technology sammen med Teknologisk Institut hjulpet virksomheden PE Redskaber, som ønskede at fremme deres bæredygtighedstiltag i både produktionen og vedligeholdelse af deres kerneprodukt, som er gymnastikredskaber.

PE Redskaber dedikerer dagligt store mængder energi og arbejde i at fremme genbrug og genanvendelige materialer i deres sortiment, og med lanceringen af servicen PE RemoteCare har de transformeret tilgangen til reparation og vedligeholdelse af gymnastikredskaber”, siger Christine Bang Kragelund, Business Development Manager ved FORCE Technology.

Ved at flytte fokus fra simpelt produktsalg til en mere omfattende serviceorienteret tilgang, hvor recirkulering af ressourcer og forlængelse af produkternes levetid prioriteres, ser PE Redskaber nu ind i en fremtid med nye forretningsmuligheder.

Ved at integrere stregkoder på hvert enkelt produkt kombineret med et topmoderne digitalt service- og vedligeholdelsessystem, har virksomheden opnået betydelige forbedringer i vedligeholdelsen og opgraderingen af gymnastikredskaberne. Det har ført til markant forlænget levetid for eksisterende produkter og minimeret kundernes behov for udskiftninger til nye modeller”, uddyber Christine Bang Kragelund.

Samtidig har det vist sig fordelagtigt for PE Redskaber at tilbagekøbe aflagte produkter og delelementer, der ellers havde været kasseret.

En suveræn symbiose, der ikke kun optimerer værdien og reducerer omkostningerne for deres kernekunder, som særligt er skoler, idrætsforeninger og idrætshaller, men også forventes at optimere virksomhedens ressourceudnyttelse - med reducerede affaldsmængder til følge.
 
Christine Bang Kragelund, Business Development Manager ved FORCE Technology, kan hjælpe dig og din virksomhed, hvis I også ønsker at se på den grønne omstilling med nye briller, så de nye muligheder bliver skarpere. Fotokilde: FORCE Technology.
 
FORCE Technology kan også hjælpe din virksomhed med at få en dybere indsigt i arbejdet med cirkularitet og ikke mindst se nye ideer i den grønne omstilling.

FAKTA OM FORCE TECHNOLOGY
Det hele startede med to svejsede dampkedler fra Schweiz. De kom til Danmark i 1938 med myndighedernes tilladelse, fordi den schweiziske maskinfabrik kunne dokumentere, at kedlerne var blevet røntgenfotograferet og godkendt. Det fik den danske industri op på dupperne, for hvorfor kunne vi ikke røntgengodkende kedler i Danmark?

To år senere i oktober 1940, blev Svejsecentralen stiftet, og nu kan FORCE Technology bryste sig at være i firserne. Den lille virksomhed, der for over 80 år siden voksede ud af behovet for at røntgenfotografere og godkende svejsninger af dampkedler, er i dag en stor og sammensat forretning med 16 forretningsområder, 1.000 medarbejdere og aktiviteter i flere lande.

LÆS MERE
Du kan læse mere om FORCE Technology her.
Kontakt UdviklingVejen hvis din virksomhed ønsker at gå et skridt videre med den grønne omstilling. Fotokilde Afkobling 2030.

UdviklingVejen kan guide dig videre

Kontakt UdviklingVejen hvis din virksomhed ønsker at gå et skridt videre med den grønne omstilling.

Afkobling 2030 stiller med et hold af eksperter med bred og dyb viden inden for bæredygtig produktion, cirkulær økonomi, innovation og forretningsudvikling.
 
UdviklingVejen er med i samarbejdet mellem de lokale og nationale erhvervs- og innovationsaktører i Afkobling 2030, som står klar til at hjælpe din virksomhed igennem det komplicerede arbejde med at skabe en bæredygtig virksomhed på tværs af hele værdi- og forsyningskæden. 

Hvis du vil vide mere om hvordan din virksomhed kan drage nytte af de muligheder, der ligger i projektet Afkobling 2030, så tag gerne kontakt:
 
K‍ONTAKT
Erhvervskonsulent ved UdviklingVejen
Klaus Arnegaard
 
MERE OM AFKOBLING 2030
Afkobling 2030 hjælper løbende danske produktionsvirksomheder med at afkoble værdiskabelse fra deres klima- og miljøbelastning.
Klaus Arnegaard, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen kan hjælpe dig videre, hvis du ønsker at vide mere om din virksomheds muligheder i projektet Afkobling 2030. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
Programmet stiller med et hold af Danmarks førende eksperter med bred og dyb viden indenfor bæredygtig produktion, cirkulær økonomi, innovation og forretningsudvikling.

Læs mere om Afkobling 2030 her.
På Museet Sønderskov føler man med Børsen. Herregården Sønderskov er også en 400 år gammel bygning, så her ligger brandsikkerheden rigtigt meget på sinde. Fotokilde: UdviklingVejen.

Her passes på kulturarven

Den menneskelige faktor er vigtigste element for Vejen Kunstmuseum og Museet Sønderskov brandforebyggelse.

I sidste uge var danskerne vidner til, at væsentlige elementer i den fælles kulturarv gik op i røg, da Børsen i København brændte delvist. Men hvordan ligger det med beskyttelse af kulturarven i vores område?
 
Både på Kunstmuseet og Sønderskov gjorde sidste uges Børsen-brand ondt langt ind i klenodiesjælen.

Museet Sønderskov føler man med Børsen. Herregården Sønderskov er også en 400 år gammel bygning, så her ligger brandsikkerheden museumsleder Anne Cathrine Lorenzen rigtigt meget på sinde.
 
Det er en fælles opgave at passe på og bevare bygningen for de kommende generationer. For vel et års tid siden gik vi i gang med at gentænke museets beredskabsplan i samarbejde med brandmyndigheder og konservatorer. Den nye beredskabsplan for museet blev godkendt af myndighederne inden udgangen af 2023 og bliver opdateret hvert år”, siger Anne Cathrine.
 
Anne Cathrine. påpeger også, at lige så vigtigt er det, at museets personale hele tiden er skarpe på, hvilken rolle de skal spille, hvis Sønderskov brænder.
 
Hvor er der brandtæpper, brandslukningsudstyr, samlingsplads og så videre? Dette er det noget som nye ansatte bliver orienteret om og som man løbende på personalemøder repetere.
 
MERE OM
Du kan læse mere om Museet Sønderskov her.
På Vejen Kunstmuseum har museumsleder Teresa Nielsen de samme betragtninger. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
Ulykken kan være ude, selv om der er gjort omhyggelige foranstaltninger. Renoveringer øger brandrisikoen. Vi slap under museets renovering, og der kan gøres meget forebyggende. Brandsektionering og lukkede branddøre er vigtige, når ulykken er ude. I normal gænge bør brandalarm etableres længe før tyverialarm, for efter brand er der intet at stille op, mens tyvegods ofte dukker op igen,” siger Teresa Nielsen, Vejen Kunstmuseum.
 
Vejen Kunstmuseum holdes der løbende brandøvelser, som Teresa oplever er en nyttig måde at skærpe al personales opmærksomhed.
 
Brandslukningsudstyr skal være synligt fremme og let at få øje på, og til fyraften lukkes antændeligt batteridrevet udstyr inde, stik trækkes ud ved kaffemaskiner og alt hvad der kan slukkes af elektrisk udstyr bliver slukket.
 
MERE OM 
Du kan læse mere om Vejen Kunstmuseum her.
I går afholdt UdviklingVejen, i samarbejde med Forskningens Døgn, et webinar om hvordan virksomheder kommer godt i gang med bæredygtighed. Fotokilde: UdviklingVejen.

Bæredygtighed tages små skridt ad gangen

I går afholdt UdviklingVejen et webinar om at komme godt i gang med bæredygtighed.

Esben Skov Laursen, lektor og ph.d. gav deltagerne ved webinaret værktøj og viden, så de i deres virksomhed har et bedre udgangspunkt til komme i gang med at arbejde med bæredygtighed. Nu deler vi også denne viden med dig.
 
Esben startede med at sige, at han ville komme vidt omkring, for give en større forståelse af det komplekse begreb bæredygtighed. Men at rejsen skal tages et lille skridt af gangen, for ellers kan det måske virke uoverskueligt at gå i gang.

Første skridt for enhver virksomhed, der skal i gang med at arbejde med bæredygtighed, er at finde ud af, hvorfor de gerne vil arbejde med bæredygtighed. Er det kunderne og leverandørerne der stiller krav til det? Eller er det en del af virksomhedens strategiske mål? Eller er det en kombination? Svarene giver en indikation på, hvor man som virksomhed skal starte”, sagde Esben Skov Laursen.

Mange SMV’er bliver i stigende grad mødt af forventninger og krav om at kunne dokumentere deres klimaaftryk.
 
Indkøb af materialer, transport, håndtering af affald og forbrug af el, gas eller varme.
 
Der er mange forskellige aktiviteter, der spiller ind i en virksomheds direkte og indirekte udledning af CO2 og dermed virksomhedens belastning af klimaet.

Esben Skov Laursen fortalte, at en virksomhed f.eks. kan starte med at sætte sig ind i CSRD - Direktivet for bæredygtighedsrapportering.
 
Målet med CSRD er at investorer, civilsamfundets aktører og andre interessenter bedre kan vurdere virksomhedens bæredygtighed. De virksomheder, der bliver omfattet af de nye krav om bæredygtighedsrapportering er store virksomheder og børsnoterede virksomheder, SMV’er har ofte disse virksomheder til kunder eller leverandørerne, så derfor kan det for mange være relevant at starte her”, uddybede Esben Skov Laursen.
 
LÆS MERE
Se relevante links til andre skridt du kan tage i din virksomheds rejse mod den grønne omstilling, som Esben Skov Laursen fortalte om ved webinaret her.
 
Grafikkort over kommunen hvor de nuværende erhvervsarealer er markeret. Fotokilde: Vejen Kommune.

Workshop om fremtidens erhvervsarealer

Vejen Kommune inviterer til workshop om, hvor der skal være erhvervsgrunde i fremtiden.

Vejen Kommune inviterer til workshop om, hvor der skal være erhvervsgrunde i fremtiden.
Målet med denne workshop er, at Vejen Kommune hele tiden har erhvervsgrunde, som både matcher behovene i kommunens virksomheder og er attraktive for virksomheder udefra.

På workshoppen kan du bl.a. høre nærmere om Vejen Kommunes ambitiøse tanker om 2 nye energiparker, hvor der skabes arealer til virksomheder, som kan indgå i en symbiose. Det kan være virksomheder, som har brug for direkte linjer til grøn strøm eller virksomheder som kan bruge overskudsvarme, brint eller ilt fra et PtX-anlæg.

Mulighederne er mange, og nogle af værdikæderne er fortsat usynlige, men Vejen Kommune ønsker med en proaktiv indsats at være med blandt frontløberne.

DAGSORDEN
1. Velkomst borgmester Frank Schmidt-Hansen.
2. Oplæg fra Danish Crown - velkommen til Beef.
3. Aktuelt i erhvervsindsatsen, herunder energiparker ved kommunaldirektør Ole Slot.
4. Workshop om erhvervsarealer ved leder af Erhverv og Plan Jens Josephsen.
5. Opsamling og refleksion, direktør for UdviklingVejen Pernille Puck.
6. Tak for i aften, borgmester Frank Schmidt-Hansen.

TIDSPUNKT
Mandag 6. maj 2024
Kl. 17.00-19.00
 
STED
Danish Crown
Energivej 5
6670 Holsted

TILMELDING
Rikke Friland Vindbjerg
Mail: erhverv@vejen.dk
Tlf.: 7996 6137.

DEADLINE FOR TILMELDING
Deadline for tilmelding er fredag 26. april 2024.

INFORMATION
Til orientering vil Vejen Kommune efter sommerferien invitere brancheaktører til nærmere dialog om, hvordan vi bedst etablerer energiparkerne.
 
Kender du hjemmesiden Spinoff Vejen til Vækst - en selvbetjenings-matchmaking platform - hvor din virksomheds gode ideer kan opsamles og kombineres med driftige iværksættere, der kan omsætte ideen til en virksomhed med vækst. Fotokilde: Colourbox.

Spinoff som vejen til vækst i din virksomhed

UdviklingVejen og Billund Erhverv arbejder for at øge innovationen og antallet af nye virksomheder i Vejen Kommune og Billund Kommune – blandt andet gennem projektet Spinoff ’Vejen til Vækst’.

Vi er løbende i dialog med virksomheder med gode forretningsidéer, som man ikke selv kan eller vil forfølge, men hvor man kan se potentialet i, at idéerne spindes ud og løftes videre af andre. Ligesom vi er i dialog med iværksættere, der med afsæt i specifikke arbejdsmæssige erfaringer, er i gang med – eller planlægger - at starte virksomhed inden for samme branche.

Via Spinoff-projektet kan vi hjælpe dig med at komme videre med idéen. Det kan f.eks. dreje sig om adgang til specialiseret rådgivning, kapital, mentorer eller noget helt andet alt afhængig af det konkrete behov.
KONTAKT
Har du en forretningsidé, som kan udvikle sig til en selvstændig virksomhed, så tag endelig kontakt til:

Ulrik Uhrskov
Erhvervskonsulent
Tlf. 2326 5062
Mail: uu@udviklingvejen.dk

LÆS MERE
Du kan læse mere på vores matchmakingplatform her.

Initiativet Spinoff – "Vejen til Vækst” er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Til dig og din virksomhed

Iværksætter danmark: Sådan finder du finansiering.

dette workshopforløb får du mulighed for at øge din viden om hvilke finansieringsformer, der passer til din virksomhed, så du er klædt på til at træffe velovervejede beslutninger om din finansieringsstrategi. 

INDHOLD
Få grundlæggende viden om budget og afklaring på dit konkrete kapitalbehov og indsigt i forskellige finansieringskilder.

Få afklaring på hvilken finansieringsform passer til netop din virksomheds behov.

Få viden om, hvordan du etablerer kontakt til mulige banker og investorer.

Du bliver helt skarp på dit pitch deck, forretningsplan og vigtige nøgletal, så du har de bedste forudsætninger for at lykkes med at fremskaffe finansiering hos potentielle investorer.
 
Som en del af forløbet tilbydes du 30 minutters individuel sparring med underviseren - helt kvit og frit. Denne sparring vil danne grundlag for dit videre arbejde med finansiering i din virksomhed.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 1. maj 2024
Kl.: 13:00-17:00

STED
Online.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Erhvervshus Sydjylland: International Arbejdskraft som en vej til eksport-succes.

Bliv klogere på, hvordan international arbejdskraft kan være afgørende for dig som SMV'er og din succes på eksportmarkeder

Flere uvildige undersøgelser og forskning viser, at virksomheder, der ansætter international arbejdskraft, har markant større succes med deres eksport, har højere innovations- og tilpasningsevne samt større skaleringsevne.

INDHOLD 
Du kommer til at dykke dybere ned i, hvordan du kan udnytte potentialet i international arbejdskraft til at optimere din eksportindsats.

Du kommer til at høre cases fra andre virksomheder, der har brugt international arbejdskraft, og får indsigt i hvad andre har gjort og fået af merværdi. Du vil blive klædt på til at være godt forberedt på de kulturelle, sproglige og praktiske udfordringer, som du kan møde, når du ansætter internationale medarbejdere.

TIDSPUNKT
Torsdag 27. juni 2024
kl. 13:30 - 16:00
 
STED
Business Kolding
Sdr. Havnegade 7
6000 Kolding
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Billund Erhverv: Reglerne og faldgruberne ved brug af AI.

Arrangementet henvender sig til dig, som bruger AI-værktøjer eller som ønsker at bruge AI-værktøjer i den daglige drift af virksomheden. Det kan f.eks. være generative AI værktøjer som ChatGPT, Microsoft Copilot, Bing eller lignende.

INDHOLD
Advokat Kathrine Kidde Mehlsen fra SKOV Advokater vil gennemgå juridiske og etiske overvejelser ved brug af AI. Herunder relevant lovgivning såsom AI-forordningen, GDPR og ophavsret.

Der zoomes ind på aftaler med kunder og leverandører og gennemgås de forhold virksomheder bør være særligt opmærksomme på. Sidst men ikke mindst vil der drøftes konkrete handlinger, som man bør udføre i forhold til risici ved brug af AI.

TIDSPUNKT
Onsdag 29. maj 2024
kl. 08.30 - 10.00
 
STED
Billund Erhverv
Kløvermarken 35
7190 Billund 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Erhvervshus Sydjylland: Lær at dokumentere din bæredygtighed - ESG.

Vil du blive klar til et marked, der i stigende grad sætter krav til virksomheders bæredygtigheds-rapportering? Stil skarpt på din virksomheds arbejde med ESG og få en klar strategi samt en plan for dit videre arbejde.
 
På denne gratis og online workshop får du muligheden for at lære, hvordan du skal dokumentere din bæredygtighed korrekt.
 
INDHOLD 
Få en opdatering på kommende krav indenfor ESG.

Få overblik over tilgængelige midler og ressourcer til at arbejde videre med inden for rapportering i jeres virksomhed.

3 konkrete indsatsområder som I kan iværksætte med det samme.
 
TIDSPUNKT 
Onsdag 16. maj, 2024
Kl. 08:30 - 15:30

STED
Online.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor.
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hveranden torsdag
Kl. 15:00 - 17:00

STED
IVER Café
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.

TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.
 
STED
IVER Café
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Hærvejsknudepunkt Jels - orienteringsmøde
Torsdag 25. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Hærvejsknudepunkt Skodborg - orienteringsmøde
Tirsdag 30. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Erhvervshus Sydjylland: Den Sydjyske Erhvervspris
Torsdag 2. maj 2024 kl. 15:30 til 17:00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 2. maj 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Udbudspanelet - Få hjælp til lokale tilbud
Torsdag 2. maj 2024 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig
 
Webinar: Udvikling af værdikæder
Informationsmøde 8. maj 2024 kl. 13.00-15.00
Tilmelding er nødvendig.
Vejen Kommune: Workshop om fremtidens erhvervsarealer
Mandag 6. maj 2024 kl. 17:00-19:00
Tilmelding er nødvendig.
Hærvejsknudepunkt Bække - orienteringsmøde
Onsdag 8. maj 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 31. maj 2024 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 28. maj 2024 kl. 17:00 til 19:30
Tilmelding er nødvendig.
Erhvervshus Sydjylland: Bliv leverandør til Forsvaret
Torsdag 11. juni 2024 kl. 08:30 - 12:00
Tilmelding er nødvendig.
LAG midler til din virksomhed?
Tirsdag 8. oktober 2024 kl. 17:00 til 19:00
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet