Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Illustration af mulige synergier i energiparker. Fotokilde: Vejen Kommune.

Ambitiøst væksteventyr for erhvervslivet

Planarbejdet med at omsætte visionen om to energiparker i Vejen Kommune til ny mulighed for vækst skal startes.

Økonomiudvalget i Vejen Kommune besluttede i sommeren 2023 at igangsætte en undersøgelse af mulighederne for etablering af to energiparker.
 
Nu arbejdes der på at kunne igangsætte planarbejdet, så grundlaget kommer på plads.

Nationalt er der fastsat mål om produktion af 4 gange mere vedvarende energi på land i 2030, og det kræver, at alle kommuner i Danmark bidrager – og det gør Vejen Kommune.
 
Med Vejen Kommunes beliggenhed giver det mening at have energiparker – ikke bare med klimabrillerne på, men også med vækstsigtet.
 
Det forventes, at virksomheder i fremtiden vil etablere sig tæt på lokalt produceret grøn strøm, og tæt til den nye brint-infrastruktur oven i den ønskede nærhed til motorvej, havne og lufthavn, som vi kender i dag. Den nye brintinfrastruktur og –produktion kræver, at der er både strøm og vand tilstede.
Planlægning af energiparker er en omfattende opgave, som også involverer dialog med statslige myndigheder og borgere. Måske bliver energiparkerne statslige for at udnytte de muligheder, der følger med her.

Vejen Kommunes Økonomiudvalg og byråd skal træffe endelig beslutning om igangsætning af planarbejdet.
 
FAKTABOKS
Behovet for strøm vil i fremtiden vokse voldsomt i takt med samfundets elektrificering og udbygningen med PtX. PtX står for Power-to-X, som beskriver den proces, hvor strøm og vand bliver lavet om til brint gennem elektrolyse. Brinten kan bruges direkte i f.eks. lastbiler, færger eller industrien, men den kan også viderekonverteres til andre brændstoffer. Brintproduktionen kræver adgang til store mængder vand fra undergrunden eller alternativt fra rensnings- og biogasanlæg.

Mulighed for styrkeposition og vækst

UdviklingVejens bestyrelsesformand taler for, at Vejen Kommune skal bygge sig en unik styrkeposition på brint og grønne brændstoffer.

Spørger vi UdviklingVejens formand, Ole Stubbe, så er potentialet for vækst i Vejen Kommune stort – endda meget stort: ”Eventuelle PtX-virksomheder forventes at medføre op mod 100 nye arbejdspladser i driftsfasen, og målsætningen er, at der skabes op til 500 nye arbejdspladser i tilknytning til energiparkerne. Det er et langt sejt træk, men Vejen Kommunes unikke placering skal udnyttes til at blive frontløber”, siger Ole Stubbe.
 
Samtidigt åbner placeringen af PtX-anlæg op for, at andre virksomheder kan tiltrækkes til Vejen Kommune, fordi de kan udnytte synergifordele ved nærhed til disse anlæg – f.eks. ved anvendelse af overskudsvarme, ilt eller mineraliseret vand”, uddyber Ole Stubbe, der ser frem til det videre samarbejde med kommunen.
UdviklingVejens bestyrelsesformand Ole Stubbe ser stort erhvervspotentiale ved de potentielle energiparker i Vejen Kommune. Fotokilde: Vejen Kommune. 
Velkommen til Torkild Dall, Coselo consulting som er nyt UdviklingVejen-medlem. Grafik: Coselo consulting

Coselo consulting er nyt medlem

Vi byder velkommen til Torkild Dall, ejer af Vejen-virksomheden Coselo consulting.

Coselo consulting blev grundlagt af Torkild Dall tilbage i 2019. 
 
Virksomheden Coselo consulting tilbyder konsulentbistand vedrørende informationsteknologi og informationssikkerhed, digitalisering samt IT-projektledelse til danske såvel internationale virksomheder.

Coselo er en sammentrækning af de engelske ord for sund fornuft og logisk sans – COmmon SEnse and LOgic. Anvendelsen af disse sunde principper som primære indgangsvinkler til alle opgaver, krydret med mere end 25 års erfaring i IT-branchen giver mulighed for en mere simplificeret tilgang til ellers komplekse problemstillinger og skaber et bedre overblik for alle”, siger Torkild Dall.

Torkild Dall uddyber, at Coselo Consulting også kan hjælpe virksomheder med at komme i mål med deres informationssikkerhed og den nært forestående NIS2 lovgivning baseret på ISO27001.
 
"Sidst, men ikke mindst, kan jeg være behjælpelig med indkøb af rigtig hardware, de rigtige applikationer og finde de rigtige servicepartnere", fortæller Torkild.

Torkild Dall har bred faglig baggrund og erfaring indenfor ledelse og IT. Med udgangspunkt i et praktisk fag som ”Ledelse i praksis” fra forsvaret, til adskillige kurser i ledelse, projektledelse og programledelse samt forskellige lederstillinger fra både hæren, Bestseller, Jysk, Århus Vand, Solar, Dansani og freelance konsulentopgaver ved TotalEnergies og Kamstrup A/S.
 
"Sideløbende har jeg haft fokus på IT, infrastruktur og processer indenfor best practice standarder, og dermed har jeg kompetencer og erfaring til at kunne træde ind og hjælpe rigtig mange steder i den moderne virksomhed", uddyber Torkild.
Torkild Dall, Coselo consulting, flytter 1. maj 2024 ind i UdviklingsParken i Rødding. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
Af konkrete eksempler på opgaver Torkild har løst kan der nævnes:
- Programleder for den digitale kunderejse – for en middelstor dansk virksomhed med afdelinger i hele verden
- IT-projektleder på udrulning af nye computere med opdateret Windows og Office for en international energikoncern
- Implementering af ny informationssikkerhedsfunktion for stor dansk koncern med afdelinger i hele verden- IT chef og projektleder for mindre dansk virksomhed i forbindelse med opgradering af ERP system og udskiftning af ældre infrastruktur.
- IT chef for større dansk forsyningsvirksomhed og projektleder på opbygning af ny IT funktion, herunder også informationssikkerhed i relation til både forretnings IT og produktions IT.
 
Torkild fortæller, at han er kendt som en person med høj integritet, hvilket kommer til udtryk i dagligdagen ved at, ”det jeg siger, er det jeg gør”.

Jeg har meldt mig ind ved UdviklingVejen, da jeg er tilflytter til Vejen Kommune, og jeg ønsker at udvide mit lokale netværk”, slutter Torkild Dall,

LÆS MERE
Du kan læse mere om Coselo consulting her.
 
De 4 Hærvejsknudepunkter: Bække, Vejen, Skodborg og Jels. (sort er vandrerute, blå er cykelruten). Fotokilde: Vejen Kommune.

Lokale Hærvejsmøder

Inspirationsmøder i tre kommende knudepunkter langs vores Hærvejsstræk.

Både under kreeringen af Vejen Kommunes projekt med kvalitetsudvikling af Hærvejen og især her efter, at projektet fik Nordeas blå stempel og medfinansiering, har vi oplevet stor interesse fra turismevirksomheder og lokalsamfund: hvad skal ske hvor hvornår? Og det er der ved at være et overblik over, så i løbet af april holder UdviklingVejen og Vejen Kommune sammen møder i tre af de lokalsamfund, der bliver Hærvejsknudepunkter”, fortæller UdviklingVejens oplevelsespusher, Charlotte Hammer.
 
Relevante interessenter i de tre byer er ved at blive inviteret til de tre møder i tæt samarbejde med lokalrådene. Møderne vil indeholde en orientering om det samlede Hærvejsprojekt, Vejen Kommunes Hærvejsprojekt og hvad der kommer til at ske i de enkelte byer. Desuden præsenteres muligheder for finansiering af lokale projekter, kvalitetsudviklingsværktøjer og en introduktion til den digitale markedsføring rettet gæster.

Møder du nogen på din vej?
Møder du nogen på din vej, som kunne tænke sig at byde ind med noget til Hærvejsgæster, så send dem gerne i vores retning. Det kan være nye steder med overnatning, madmuligheder, formidling, baggagetransport eller bare en sød overraskelse til en træt vandrer – alt tæller.
TIDSPUNKT og TILMELDING
Du kan tilmelde dig møderne her:

KONTAKT
Charlotte Hammer
Mail: ch@udviklingvejen.dk
Mobil 2144 3513

FAKTA BOKS
Hærvejsknudepunkt er:
  • Et ankomststed til ruten: stig af tog eller bus eller parker din bil og start din vandring,
  • Et pausested: sæt dig ned, køb mad og drikke, få læ, køb et brusebad.
  • En Vejkirke: åben kirke, adgang til vand, wc etc.
  • Et markeret startsted/slutsted.
  • En infotavle med oplysninger om faciliteter i knudepunkt, i nærheden og om strækningen i begge retninger samt formidling af Hærvejens egen historie i og nær knudepunktet.
Teamet Byg & Ejendomsdata består af Brian H. Jensen, Britt Momsen, Jane Pedersen, Christian Damm, Dorthe Mølgaard Linnet, Lena Skøtt Jensen, Basma Anwar Faraj Al-Yousif, Rasmus Friis Wehding og Ib Jørgensen. Teamet ledes af Birgith M. Hansen. Fotokilde: Vejen Kommune.

Byggesagsbehandling i top

Med kun 13 dage er Vejen Danmarks 3. hurtigste kommune til at behandle byggesager.

Ud af de 733 byggeansøgninger, som Vejen Kommune modtog i 2023, blev der truffet afgørelse i 583 sager. De resterende sager var under behandling i opgørelsesperioden.
 
Sagsbehandlingstiderne viser det antal dage, det i gennemsnit tager at få behandlet en sag fra den dato, hvor en fyldestgørende ansøgning er modtaget til tidspunktet, hvor der er givet tilladelse eller afslag.

Det er dog ikke kun sagsbehandlingstiden, som Vejen Kommune har fokus på. Erhvervssager kan være komplekse, og derfor er det ofte nødvendigt med et skræddersyet sagsforløb. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne føler sig lyttet til, og at der bliver kigget på muligheder frem for begrænsninger.

"Udover sagsbehandling af den enkelte byggesag bruger medarbejderne også tid på at vejlede de virksomheder og borgere, der har brug for at komme i dialog. Den tid er ikke med i servicemålene, men det er vigtigt i forhold til virksomhedernes samlede oplevelse, når de henvender sig til Vejen Kommune", forklarer Birgith M. Hansen, der er leder af Byg & Bolig under Teknik & Miljø.
Virksomhederne oplever heldigvis også, at der bliver taget hurtigt hånd om deres henvendelser. Opstår der tvivlsspørgsmål, er det kutyme, at kommunen kontakter virksomhederne enten telefonisk eller for at få aftalt et møde.
 
Byggesagsbehandlerne bruger også tid på sager, som ikke er omfattet af servicemålene. Det er sager som offentlige arrangementer, ansøgning om midlertidige overnatninger samt stikprøver i sager, som kræver ibrugtagningstilladelse.

Udover sagsbehandling har Vejen Kommune haft øget fokus på at få færdigmeldt byggesager og få udstedt ibrugtagningstilladelser til de sagstyper, der kræver dette som for eksempel institutionsbyggerier, tæt/lav boligbebyggelse og erhvervsbyggeri. Samtidig har Vejen Kommune også haft en stigning i lovliggørelsessager, specielt i forhold til, at Vurderingsstyrelsen har udsendt BBR-rettelsesbreve til husejere og ved hushandler og har arbejdet med nedrivningstilladelser.
 
LÆS DEN FULDE ANALYSE
Du kan læse hele rapporten her.
Virksomhedsprisen blev uddelt til De Forenede Dampvaskerier (DFD) i 2023, hvor kolleger fra DFD og repræsentanter fra Vejen Kommune, Jobcenter Vejen og UdviklingVejen var samlet for at overvære prisuddelingen. Fotokilde. UdviklingVejen.

Kandidater til Virksomhedsprisen 2023-2024

Snart er det tid til at udvalget for arbejdsmarked og integration uddeler Virksomhedsprisen for 2023-2024.

Virksomhedsprisen uddeles til en virksomhed, der har gjort en betydningsfuld indsats i forhold til socialt ansvar og mangfoldighed, opkvalificering, uddannelse, fastholdelse, integration eller vækst.

Udvalgsformand Morten Thorøe udtaler:
I udvalget glæder vi os altid til vores prisuddelinger. Vi har mange virksomheder, der hvert år yder en stor indsats for, at hjælpe borgere ind på arbejdsmarkedet. Hvert år får vi indstillinger, som beskriver engagement, kreativitet og et stort ønske om at være med til at gøre en forskel. Det er skønt, at vi kan være med til at sætte pris på den store indsats, der ydes rundt omkring”.

Sidste år kunne udvalgsformand Morten Thorøe overrække prisen til Textilia, Vejen, der igennem en årrække har ydet en stor indsats for mennesker, der har haft brug for en særlig indsats for at komme tilbage i arbejde.
Alle kan være med til at indstille kandidater ud fra kriterierne socialt ansvar og mangfoldighed, opkvalificering og uddannelse, fastholdelse, integration og vækst.

FRIST FOR INDSTILLING
Onsdag 1. maj 2024
kl. 12.00.
 
LÆS MERE
Du kan finde flere oplysninger på Vejen Kommunes hjemmeside, hvor du også kan sende dit forslag til, hvem der fortjener Virksomhedsprisen her.
 
UDVIKLINGVEJEN STØTTER OP
I 2023 deltog UdviklingVejen i prisoverrækkelsen til DFD.
 
Se en film fra prisoverrækkelsen her.
Deltag i et spændende webinar, hvor lektor og ph.d. med speciale i industrielt design, Esben Skov Laursen, giver dig viden og konkrete værktøjer, som du kan integrere i din virksomheds arbejde med bæredygtighed. Fotokilde: Forskningens Døgn

Kom godt i gang med bæredygtighed

UdviklingVejens arrangement stiller skarpt på, hvordan din virksomhed kommer godt i gang med at arbejde med bæredygtighed.

De senere år er der kommet markant mere fokus på bæredygtighed – og med dét også flere krav fra kunder, leverandører og myndigheder.  

UdviklingVejen inviterer i samarbejde med Forskningens døgn dig til et foredrag, hvor du introduceres til nogle af de vigtigste begreber inden for bæredygtighed, og hvordan de hænger sammen.
 
Fokus vil ligge på produkterne; deres rolle og deres betydning for bæredygtighed. 
 
Undervejs vil du også få nogle konkrete forslag til, hvordan du og dine medarbejdere kan gribe arbejdet med bæredygtighed an i din virksomhed med udgangspunkt i den nyeste forskning og lovgivning inden for området. 
 
 
Esben Skov Laursen, lektor og ph.d. giver dig værktøj og viden, så din virksomhed kan komme i gang med at arbejde med bæredygtighed. Fotokilde: Forskningens Døgn.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. april 2024
kl. 09:00 til 10:00

STED
Online via Teams.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen og Forskningens Døgn: Cirkulær økonomi – Et alternativ til forbrug og smid væk.

Danske forbrugere kasserer hvert år mange forbrugsvarer. Nogle gange skyldes det produkter af dårlig kvalitet, andre gange er reparation umulig eller for dyr. 
 
Som virksomhedsejer har du en naturlig interesse i at øge dit salg og indtjening. Men hvordan kan du drage fordel af de ændringer der - inspireret af konceptet ”cirkulær økonomi”, det kan du finde ud af ved at deltage ved dette webinar.

INDHOLD
 
Er fremtiden måske at du som producent og leverandør har en forpligtelse til at gøre det muligt for forbrugeren eller den professionelle kunde at levere udtjente varer retur til din virksomhed således, at disse kan genanvendes?
 
Eller måske kan du i fremtiden i samarbejde med leverandører eller kunder og brugere forlænge produkters levetid ved at understøtte vedligeholdelse, reparation og opgradering.

TIDSPUNKT
Mandag 22. april 2024
kl. 09:00 til 10:30 
 
STED
Online via Teams.
 
LÆS MERE
Du kan tilmelde dig her.

Handelsbyen Vejen: Virksomheder - vær med til at skabe en succes med Gade Festen 2024.

Vil du give dine medarbejdere et attraktivt sommer-arrangement for næsten ingen penge? Oplægget er at du som virksomhed giver enten 5.000 / 10.000 / 25.000 kr. til arrangementet til betaling af musik, underholdning, scene og teknisk udstyr m.m.

Hvis det lykkes med at indsamle et pænt sponsorbeløb, er det hensigten, at arrangementet afholdes en fredag og lørdag i september 2024 med musik for voksne om fredagen og musik og underholdning for børnefamilier om lørdagen
 
SPONSOR-FORDELE
Er din virksomhed med som sponsor får I naturligvis nogle fordele alt efter sponsorbeløb, som f.eks. synlighed og mulighed for at forudbestille en VIP-festivalmenu og drikkevarer til jeres personale. 
 
Arrangementet bliver et non profit arrangement, hvor et eventuelt overskud vil indgå i næste års budget, dog skal Asserbølgård, der blandt andet skal stå for indretning af pladsen, opstilling af udstyr, boder m.m. finansieres via salg fra deres mad- og drikkevareboder.
 
TILMELDING
Send en mail til post@siconsult.dk hvis I ønsker at være en del af festen.
 
LÆS MERE
Læs mere om Gade Festen 2024 her.
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hveranden torsdag
Kl. 15:00 - 17:00

STED
IVER Café
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

Velliv Foreningen: Danmarks Mentale Sundhedsdag.

Danmarks Mentale Sundhedsdag giver din virksomhed mulighed for at søge om 10.000 kr. til et event om mental sundhed. 

INDHOLD
Rigtig mange virksomheder ansøger til enten workshop, foredrag eller teambuilding, og får hjælp af en konsulent eller udbyder til at gennemføre, men du kan også søge til jeres helt egen ide. 
 
Eventet skal foregå i regi af arbejdspladsen og handle om at skabe samtale og læring om mental sundhed i arbejdslivet.
 
Et event må både være sjovt eller alvorligt – eller begge dele.

TIDSPUNKT
Ansøgningsperiode 2. april-1. juni 2024.

LÆS MERE
Du kan læse mere og ansøge her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen en fredag i måneden i UdviklingsParken.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 19. april 2024
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Hærvejsknudepunkt Bække - orienteringsmøde
Onsdag 17. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 18. april 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Udbudspanelet - Få hjælp til lokale tilbud
Torsdag 18. april 2024 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig
 
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 19. april 2024 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Webinar: Et alternativ til forbrug og smid væk
Mandag 22. april 2024 kl. 09:00 til 10:30
Tilmelding er nødvendig.
Den bæredygtige SMV - Sådan kommer du i gang
Tirsdag 23. april 2024 kl. 09:00 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Hærvejsknudepunkt Jels - orienteringsmøde
Torsdag 25. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Hærvejsknudepunkt Skodborg - orienteringsmøde
Tirsdag 30. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
MOMEMTUM24
Tirsdag 23. april 2024 kl. 12:30 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 28. maj 2024 kl. 17:00 til 19:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet