Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Det er en gensidig strategisk beslutning for virksomhederne FEERM FOOD og Emmelev A/S, at de har indgået et partnerskab, som bringer nye muligheder for begge virksomheder og for den bæredygtige udvikling i fødevareindustrien. Fotokilde: UdviklingVejen.

Emmelev køber 25 % af FERM FOOD

Ferm Food ApS og Emmelev A/S´s kompetencer, viden og værdier ønskes at smelte sammen i nyt samarbejde til gavn for fremtidens sundhed, mennesker og miljø.

Kan fødevarevirksomheder konservere fremtidens mad med andet end de velkendte og nogle gange udskældte E-numre? Ja - hvis du spørger Ferm Food ApS og Emmelev A/S.

Bække-virksomheden FERM FOOD har brugt en årrække på at udvikle en unik fermenteringsteknologi til fremstilling af fødevareingredienser fra planter og korn til fødevareproducenter. Ved at anvende denne patenterede solid-state fermenteringsteknologi kan FERM FOOD skabe sunde og naturligt konserverede planteingredienser, der er miljømæssigt og økonomisk bæredygtige for hele værdikæden i en fødevarevirksomhed.

Emmelev A/S producerer bl.a. rapsolie. Efter rapsolien er presset, er rapskagen tilbage, og det er denne del af rapsen, som Emmelev i samarbejde med Ferm Food vil kunne benytte til at levere nye danske fødevareingredienser.
 
Den strategiske beslutning om at indgå i et partnerskab med Emmelev bringer dermed nye muligheder for FEERM FOOD og for Emmelev.

Ifølge Jens Legarth, grundlægger af FERM FOOD, har særligt raps et stort potentiale til fødevareproduktion, og netop derfor kan Emmelev bidrage til Ferm Foods videre udvikling.
Raps er naturligt rig på protein, kostfibre, mineraler og vitaminer og har gode dyrkningsbetingelser i Danmark. Derfor er det ideelt at udnytte rapsen til fødevarer. Med vores mælkesyrefermentering kan vi nedbryde de bitre stoffer, og gøre rapsen velegnet til konservering af fødevarer helt uden de konserveringsmidler, som vi kender i dag og endda med langt højere holdbarhed af fødevarerne”, forklarer Ferm Foods grundlægger Jens Legarth.
 
Fermenteringsprocessen er afgørende for at gøre rapsen spiselig. Ved at fermentere rapskagen med mælkesyrebakterier kan de bitre glukosinolater reduceres til et så lavt niveau, at de ikke længere kan påvises i laboratoriet. Derudover kan fermenteret rapskage naturligt forlænge holdbarheden på de brød-, plante- og kødprodukter, den anvendes i og dermed reducere madspild uden brug af tilsætningsstoffer.

Vi ser frem til det nyetablerede partnerskab og til at udvikle på det nye forretningsben, hvor hovedfokus er at skabe nye, sunde fødevareingredienser af høj kvalitet og på den måde være med til at bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri”, afslutter Morten Simonsen, Emmelev.

LÆS MERE
Du kan læse mere om FERM FOOD her.
Askov Højskole lagde hus og ånd til UdviklingVejens generalforsamling og årsmøde. Den sammensmeltning kunne noget helt unikt, som vi gerne vil sige tusind tak for til højskolen. Fotokilde: UdviklingVejen.

Højskolemaner og historiske rammer

Tak for fællessang, lokaler, der emmede af historie, rundvisning og foredrag til Askov Højskole, som lagde hus til vores generalforsamling og årsmøde 2024.

Når UdviklingVejen hvert år afholder generalforsamling og årsmøde, så gør vi en dyd ud af at lokationen er hos en af vores medlemsvirksomheders mange forskellige og unikke steder i Vejen Kommune. Í år var turen rundt i kommunen nået til Askov Højskole.

Der var store roser fra deltagerne ved årsmødet i besvarelserne på den evaluering, som vi sendte ud efter årsmødet. Her er nogle af de mange positive tilbagemeldinger, vi fik på evalueringen af årsmødet:
 
Askov Højskole er et rigtig spændende og historisk sted, som gav de deltagende en ekstra dimension og oplevelse.
 
Virkelig fint at lære Vejen Kommunes unikke ting at kende ved at årsmødet placeres forskellige steder. Det var en god totaloplevelse, at man fik hele højskolepakken med sang, tage af bordet på højskolemaner osv., skrev en af de 100 deltagere ved årsmødet i evalueringen.
Mange gav udtryk for, at det var super fint, at der var rundvisning på højskolen og et lille foredrag om stedet af forstander på Askov Højskole, Rikke Holm.
 
TAK FRA UDVIKLINGVEJEN
Det er for os i UdviklingVejen en stor fornøjelse, at vi år efter år oplever stor villighed og interesse for at lægge lokaler til vores generalforsamling og årsmøde.
 
Tusind tak fra os til Askov Højskole - vi syntes samarbejdet hen mod og hele eftermiddagen og aftenen var helt fantastisk.

SE HVAD DER SKER
I løbet af året har Askov Højskole et væld af interessante foredrag og koncerter på højskolen. Ofte er der offentlig adgang til foredragene eller koncerterne.

Følg med for at se hvad der sker på Højskolen og hvornår her.
 
BAK OP OM ASKOV HØJSKOLE
Har du lyst til at bakke op om Askov Højskole, så kan du gøre det ved at melde dig ind ved Askov Skolekreds - læs mere her.
 
På motorvejen mellem Esbjerg og Kolding har den opmærksomme fører måske bemærket 3 brune motorvejsskilte, der viser vej til en attraktion nær næste afkørsel. Fotokilde: UdviklingVejen.

3 på stribe på E20

Turistattraktioner bruger motorvejen som markedsføringskanal. Der er nu skilte ved alle tre afkørsler i Vejen Kommune.

Dig, der færdes jævnligt på motorvejen mellem Esbjerg og Kolding, vil have bemærket, at vi nu har fået 3 på stribe af de brune motorvejsskilte.

Der er tale om såkaldte ”brune turistoplysningstavler”, et koncept, som styres suverænt af Vejdirektoratet. Skiltene viser vej til en attraktion nær næste afkørsel. Der må kun være et skilt pr. afkørsel.
 
De tre turismevirksomheder har alle søgt Vejdirektoratet om et skilt, og har betalt ca. 140.000 kr. som etableringen koster. Det dækker design og opsætning. Hertil kommer så udgift til følgeskiltning, når man er kørt af motorvejen. Denne skal virksomhederne også selv betale. LAG Vejen-Billund har bidraget til finansieringen to af de tre steder, nemlig Glad Zoo og Museet Sønderskov.
Skiltene sættes op ca. 500 m før første frakørselsskilt, som også er ca. 2 km før selve frakørslen. Hvert skilt er 3,5 m bredt og 3 m højt. Bogstavhøjden 24 cm. På landsplan kan der skiltes til ca. 150 attraktioner.
 
Det har ikke just været easy-peasy det her. Det har sine steder kostet blod, sved og tårer og tænders gnidsel at komme så langt. Men nu er ”vores del” af motorvejen lige så skiltet som andre steder. Sejt, at turistattraktioner i Vejen Kommune kan matche de ”store steder”, siger UdviklingVejens oplevelsespusher Charlotte Hammer.

FAKTABOKS
Afkørsel 67 Vejen Ø:

Afkørsel 69 Brørup:
Herregården Sønderskov og Museet Sønderskov

Afkørsel 70, Holsted:
Kattalemuren og Glad Zoo
UdviklingVejens direktør Pernille Puck bød de mange fremmødte deltagere velkommen til en eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune. Fotokilde: Vejen Kommune.

Stor interesse for samarbejde med kommunen

Virksomhederne mødte talstærkt op, da Vejen Kommune og UdviklingVejen inviterede til ”Bliv leverandør til kommunen”.

Mødet blev indledt med to oplæg fra henholdsvis Mattle ApS og EWII, som fortalte om deres erfaringer fra samarbejdet med Vejen Kommune.
 
Mattle ApS fra Vejen har specialiseret sig i grønne løsninger indenfor bærelag og regnvandshåndtering, der sikrer mindre udledning af CO2, idet gravearbejdet reduceres og råstofferne minimeres. De har blandt lavet den ”grønne” parkeringsplads ved Vejen Business College og byggemodning i Læborg og Glejbjerg.

"Vi oplever, at kommunens medarbejdere har viljen og modet til at søge efter nye og mere fordelagtige løsninger", fortæller Christian Mattle, der roser samarbejdet med Vejen Kommune.

Han opfordrer til, at kommunen inddrager leverandørerne i deres projekter, inden de er færdigbeskrevet og beregnet af en rådgiver. På den måde kan nye og innovative løsninger nemmere implementeres.
Christian Mattle fortalte ved arrangementet om, hvordan Mattle ApS samarbejder med Vejen Kommune. Fotokilde: Vejen Kommune.
 
Arrangementet blev efterfølgende delt i to spor:
Varer og tjenesteydelser, hvor Indkøbskontoret blandt andet fortalte om kommunens nye indkøbsstrategi og de udbud, der er i pipeline på deres område samt Byggeri og anlæg, hvor Teknik & Miljø orienterende om de mange udbud og projekter, der er på vej på det tekniske område
 
SE KOMMENDE UDBUD
Vejen Kommune opfordrer leverandører til at følge med i de offentlige udbud på Indkøbsportalen her.
Beierholm og ZISPA inviterer dig til eftermiddagskaffe, kagebord og en snak om, hvordan du kan sikre adgangen til din virksomheds forretningskritiske systemer. Fotokilde: Beierholm og ZISPA.

Få viden om IT-sikkerhed i din virksomhed

Beierholm og Zispa har i samarbejde skabt et arrangement, hvor du kan få viden om, hvordan du styrker din virksomheds IT sikkerhed.

Har du tænkt over, hvor mange tidligere medarbejdere der stadig har adgangskoderne til din virksomheds økonomi- og lønsystem?

I følge Digitaliseringsstyrelsen har 35 % af danske SMV’er har et for lavt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil, og 54 % af SMV’erne gennemfører dokumentation om procedurer for IT-sikkerhed. Mange har ikke det nødvendige overblik eller de rigtige værktøjer til at løse den udfordring.
Beierholm og Zispa giver dig ved dette arrangement nogle råd og værktøjer, der kan medvirke til at løfte din virksomheds IT-sikkerhed med ganske få tiltag.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 4. april 2024
kl. 15:00-17:00.
 
STED
Zispa
Ådalen 13 B, 1. Tv.
6600 Vejen.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig det gratis arrangement her.
Deltag i et spændende webinar, hvor lektor og ph.d. med speciale i industrielt design, Esben Skov Laursen, giver dig viden og konkrete værktøjer, som du kan integrere i din virksomheds arbejde med bæredygtighed. Fotokilde: Forskningens Døgn

Kom godt i gang med bæredygtighed

UdviklingVejens arrangement stiller skarpt på, hvordan din virksomhed kommer godt i gang med at arbejde med bæredygtighed.

De senere år er der kommet markant mere fokus på bæredygtighed – og med dét også flere krav fra kunder, leverandører og myndigheder.  

UdviklingVejen inviterer i samarbejde med Forskningens døgn dig til et foredrag, hvor du introduceres til nogle af de vigtigste begreber inden for bæredygtighed, og hvordan de hænger sammen.
 
Fokus vil ligge på produkterne; deres rolle og deres betydning for bæredygtighed. 
 
Undervejs vil du også få nogle konkrete forslag til, hvordan du og dine medarbejdere kan gribe arbejdet med bæredygtighed an i din virksomhed med udgangspunkt i den nyeste forskning og lovgivning inden for området. 
 
 
Esben Skov Laursen, lektor og ph.d. giver dig værktøj og viden, så din virksomhed kan komme i gang med at arbejde med bæredygtighed. Fotokilde: Forskningens Døgn.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. april 2024
kl. 09:00 til 10:00

STED
Online via Teams.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen og Forskningens Døgn: Cirkulær økonomi – Et alternativ til forbrug og smid væk.

Danske forbrugere kasserer hvert år mange forbrugsvarer. Nogle gange skyldes det produkter af dårlig kvalitet, andre gange er reparation umulig eller for dyr. Som virksomhedsejer har du en naturlig interesse i at øge dit salg og indtjening. Men hvordan kan du drage fordel af de ændringer der - inspireret af konceptet ”cirkulær økonomi”, det kan du finde ud af ved at deltage ved dette webinar.

INDHOLD
Forbrugerundersøgelser og reparationscafeer.
Deleøkonomi - hvad kan du bruge det til.
Reducering af danskernes klimabelastning.
Hør hvad vi kan lære af lande som Frankrig og Østrig. 

TIDSPUNKT
Mandag 22. april 2024
kl. 09:00 til 10:30 
 
STED
Online via Teams.
 
LÆS MERE
Du kan tilmelde dig her.

PLUS: Støtter og skaber opmærksomhed på FSC’s arbejde i FSC Ugen 2024.

Sådan lyder temaet for årets FSC Uge, der netop er skudt i gang i samarbejde med FSC Danmark og en lang række virksomheder og NGO’er.

Målet med kampagnen er at skabe opmærksomhed på FSC’s arbejde og på de valg, vi tager i hverdagen, der har betydning for vores liv og for vores klode.

Virksomheden PLUS er en af de 62 virksomheder i Danmark, som har valgt at være med i FSC Ugen igen i år. Som virksomhed tager PLUS konstant valg, der stemmer i med virksomhedens værdier omkring brug af ressourcer, kvalitet, design m.m.

PLUS STØTTER 
Verdens skove gennem FSC®-mærkningen.
Biodiversitet og Danmarks natur.
Mindre emballageforbrug og ressourcespild.

TIDSPUNKT 
FSC Ugen finder sted i denne uge fra:
18. til 24. marts 2024.
 
LÆS MERE
Læs mere om FSC Ugen her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor.
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hveranden torsdag
Kl. 15:00 - 17:00

STED
IVER Café
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

Erhvervshus Sydjylland: Styrk din bæredygtige eksport.

Få konkurrencefordele på udenlandske markeder ved at kombinere bæredygtig eksport med smart brug af AI og udviklingen af servicekoncepter.

INDHOLD
Styrket forståelse for bæredygtig eksport
Praktiske indsigter i brugen af AI
Konkurrencefordelen i nye servicekoncepter
En plan til bæredygtig og innovativ eksport
  
TIDSPUNKT 
2. april 2024,
kl. 09:00 - 16:00
 
STED
Erhvervshus Sydjylland
Billundvej 3, 1.
6500 Vojens

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 
Deltagelse er gratis.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen en fredag i måneden i UdviklingsParken.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 22. marts og 19. april 2024
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Online: Boost dit salg gennem forhandlere
Torsdag 21. marts 2024 kl. 15:00 til 15:45 
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 4. april 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Udbudspanelet - Få hjælp til lokale tilbud
Torsdag 4. april 2024 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig
 
Gratis kursus: Styrk forretningen med strategisk HR
Torsdag 11. april 2024 kl. 10:00 til 14:00 
Tilmeldingsfrist er overskredet.
 
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 22. marts og 19. april 2024 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Webinar: Et alternativ til forbrug og smid væk
Mandag 22. april 2024 kl. 09:00 til 10:30
Tilmelding er nødvendig.
Den bæredygtige SMV - Sådan kommer du i gang
Tirsdag 23. april 2024 kl. 09:00 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
MOMEMTUM24
Tirsdag 23. april 2024 kl. 12:30 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Hærvejsknudepunkt Jels - orienteringsmøde
Torsdag 25. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 28. maj 2024 kl. 17:00 til 19:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet