Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
På scenen foran det røde tæppe på Askov Højskole modtog vinderen af Erhvervsprisen 2024 Niels Christiansen, Babcock & Wilcox Renewable Service, vinderen af 2. pladsen Leif Thomsen, RoboTool og 3. pladsen Troels S. Jensen, Stenderup A/S stående klapsalver fra de mange deltagende ved UdviklingVejens Årsmøde.Fotokilde: UdviklingVejen.

B&W: Tak for anerkendelse og samarbejde

Vinderen af UdviklingVejens Erhvervspris 2024 blev hædret på Askov Højskole onsdag aften. Nu giver direktøren Niels Christiansen, B&W Renewable Service, anerkendelsen videre til medarbejderne.

Holsted-virksomheden Babcock og Wilcox Renewable Services kerneopgave er at løse tekniske opgaver og servicere biomasse- og affaldsforbrændingsanlæg. Og det gør de så godt, at virksomheden er gået fra 0 til 700 millioner kroner i omsætning på seks år. Og for 2023 står der 100 millioner kroner på bundlinjen.

Hvad betyder det at vinde Erhvervsprisen?
Først og fremmest er det jo en kæmpe cadeau til alle vores gode ansatte for det store arbejde, de har lagt i virksomheden i de seneste 6 år siden opstarten på Fuglesangsalle. Uden dem var det på ingen måde muligt at skabe denne virksomhed. Det er også virkeligt dejligt at opleve det voksende kendskab til og anerkendelse af vores virksomhed fra det lokale erhvervsliv, specielt set i lyset de stærke kandidater, vi var oppe imod: Stenderup og RoboTool. Vi er stolte af, det vi har opnået og befinder os rigtigt godt i Vejen Kommune”, siger Niels Christiansen, direktør ved Babcock og Wilcox Renewable Service.

Hvordan kan I bruge anerkendelsen?
Udover at vi glæder os over prisen og vil nyde at se på det store æble, så håber vi på, at det vil øge kendskabet til B&W Renewable Service, så vi kan tiltrække lokal arbejdskraft til virksomheden. Vi søger løbende nye medarbejdere, og det er ingen hemmelighed, at jobmarkedet i Danmark er vanskeligt for tiden, så lidt lokal omtale kan være guld værd”, fortæller Niels Christiansen.
Niels Christiansen, Babcock & Wilcox Renewable Service, modtog det store grønne Lene Kersting-keramikæble som UdviklingVejens direktør Pernille Puck overrakte ham - et synligt bevis på UdviklingVejens Erhvervspris 2024. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
Hvorfor tror du, at I løb med sejren?
Det var et meget tæt løb – lidt for spændende set oppe fra scenen, så det må jo have været de små marginaler, der adskilte os fra Stenderup og RoboTool. Måske vores økonomiske resultater vækkede opmærksomhed og den hastige vækst fra 0 til næsten 200 ansatte på 6 år?”, svarede Niels Christiansen.
 
Hvad vil du sige, til de der har stemt på jer?
Jamen, dem vil jeg da gerne sige tusind tak til – og skulle de have lyst til at komme forbi Energivej 16 i Holsted til en kop kaffe, er de meget velkomne. Det gælder selvfølgelig også de, som ikke satte krydset ud for os”, slutter Niels Christiansen med et smil og et glimt i øjet. 
 
BILLEDER FRA ÅRSMØDET
Du kan se billeder fra Årsmødet her.
Det var deltagerne ved Årsmødet, som ved afstemning bestemte, hvem der løb med årets Erhvervspris. Der var kamp om 1. pladsen, og stående bifald til alle de tre nominerede virksomheder til Erhvervsprisen. Fotokilde: UdviklingVejen.

Konceptet Erhvervsprisen ændret i år

Konceptet der ligger bag UdviklingVejens Erhvervspris.

UdviklingVejen og repræsentantskabet var kommet med de 16 kandidater til indstillingerne. UdviklingVejens forretningsudvalg valgte 3 virksomheder ud af de indstillede virksomheder, som skulle nomineres til UdviklingVejens Erhvervspris 2024. 
 
De 3 nominerede virksomheder var på scenen på selve Årsmødet og pitchede, hvorfor netop de skulle vinde UdviklingVejens Erhvervspris 2024.
Det var herefter op til deltagerne, som ved afstemning bestemte, hvem der løb med årets Erhvervspris.
 
LÆS MERE
Se listen over de 16 indstillede og de 3 nominerede virksomheder her.
Her ses kandidaterne til valget om de 18 pladser til UdviklingVejens repræsentantskab ved UdviklingVejens generalforsamling. Det nye repræsentantskab blev valgt, og er klar til at arbejde videre for og med at styrke vilkårene for erhvervslivet i Vejen Kommune. Fotokilde: UdviklingVejen.

Kampvalg til repræsentantskabet 2024

UdviklingVejens nye medlemmer til repræsentantskabet blev ved kampvalg valgt ved UdviklingVejens generalforsamling på Askov Højskole.

Alle medlemmer af UdviklingVejen kan stille op til valg til repræsentantskabet. 
 
UdviklingVejens repræsentantskab består af 40 repræsentanter, hvoraf de 36 bliver valgt blandt UdviklingVejens medlemmer. Man vælges for to år ad gangen, og 22 kandidater til valg om de 20 pladser i repræsentantskabet ved årets generalforsamling. 

STORT TILLYKKE OG TAK
Tillykke til de valgte kandidater til UdviklingVejens repræsentantskab, og tak til alle jer der stillede op. Også stort tak for indsatsen og samarbejdet de til aftrådte repræsentantskabsmedlemmer.
De mange deltagere ved generalforsamlingen i foredragssalen på Akov Højskole, hvor både generalforsamling og valg foregik. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
REPRÆSENTANTSKAB 2024
Se listen over de 40 medlemmer af UdviklingVejens repræsentantskab 2024 her.
Deltag i et spændende webinar, hvor Michael Søgaard Jørgensen, Institut for Bæredygtighed og Planlægning giver dig et indblik i nyeste forskning samt input til, hvordan din virksomhed kan øge fokuseringen på den cirkulære økonomi.  Fotokilde: Forskningens Døgn

Cirkulær økonomi som konkurrencefordel

Drag fordel af ”cirkulær økonomi” og gør dette til en konkurrencemæssig fordel for din virksomhed.

Danske forbrugere kasserer hvert år mange forbrugsvarer. Nogle gange skyldes det produkter af dårlig kvalitet, andre gange er reparation umulig eller for dyr. Som virksomhedsejer har du en naturlig interesse i at øge dit salg og indtjening.

Ved webinaret inspireres du til, hvordan din virksomhed kan drage fordel af den adfærd, der sker hos husholdninger, private, offentlige og professionelle kunder, og hvordan du kan gøre dette til en konkurrencemæssig fordel. Måske kan du samarbejde med leverandører, kunder og brugere om at forlænge produkters levetid ved vedligeholdelse, reparation og opgradering.
Ved dette webinar kan du høre erfaringer fra forbrugerundersøgelser, reparationscafeer og deleøkonomi, og om hvor meget det kan reducere danskernes klimabelastning.
 
Du får også eksempler på virksomheder, der har ændret deres forretningsmodel ved at fokusere på cirkulær økonomi. Kom med og lad dig inspirere til at bruge cirkulær økonomi som din virksomheds konkurrencefordel i fremtiden.

TIDSPUNKT
Mandag 22. april 2024
kl. 09:00 til 10:30

STED
Online via Teams.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
Deltag i en spændende eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune. Fotokilde: Vejen Kommune.

Vil du være leverandør til Vejen Kommune?

Deltag i en spændende eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune.

Ved at deltage får du viden om Vejen Kommunes udbud for det kommende år, og du kan møde de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille dem spørgsmål.

PLAN FOR MØDET
Velkomst v/Pernille Puck, direktør UdviklingVejen.

Samarbejdet med Vejen Kommune v/Christian Mattle, Mattle ApS: Christian vil i sit oplæg fortælle, hvordan hans virksomhed har samarbejddet med Vejen Kommune omkring innovative løsninger indenfor klimavenlige belægninger.
Samarbejdet med Vejen Kommune v/Jesper Nicolaisen, EWII: Jesper vil i sit oplæg fortælle om udbudsprocessen i forbindelse med ladestandere til elbiler.
 
Vejen til grøn omstilling v/Peter Hansen, chef for Teknik & Miljø.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 14. marts 2024
kl. 14:30 til 17:00

STED
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Til dig og din virksomhed

Erhvervsstyrelsen: Informationsmøde om annoncering af støtte til PtX, pyrolyse og CCUS- projekter.

Er din virksomhed interesseret at få støtte til udvikling af grønne løsninger og ny teknologi?

Fonden for Retfærdig Omstilling åbner i 2024 op for ansøgninger inden for: udvikling af værdikæder inden for Power-to-X, udvikling af lokale værdikæder for CO2-fangst, -anvendelse, og -lagring (CCUS).
 
Frem til 2027 udmønter Fonden for Retfærdig Omstilling 636 mio. kr. i Nord- og Sydjylland til grønne løsninger. Vil du vide mere om at få del af midlerne?

INDHOLD
Erhvervshus Sydjylland i Vojens afholder informationsmøde 17. april, hvor du kan høre mere om de kommende ansøgningsrunder og få en snak om udfordringerne ved udvikling af grønne løsninger. 

TIDSPUNKT
Onsdag 17. april 2024
kl. 12:00-16:00
 
STED
Erhvervshus Sydjylland
Billundvej 3
6500 Vojens 
 
LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

VIA: Uddan en ingeniør i din virksomhed med den nye uddannelse som ingeniørtrainee.


På dette nye forløb kaldes de studerende for ingeniørtrainees, og som navnet antyder, finder uddannelsen sted tæt på praksis - inde på virksomhederne, måske på din?

INDHOLD
Uddannelsen gennemføres på normeret tid over syv semestre og giver det samme uddannelsesniveau og diplom som den ordinære diplomingeniøruddannelse.

VIAs undervisere står for al undervisning og vejledning. Undervisningen
består af online-lektioner, fjernstudie og selvstudie understøttet af videoformater.

Det primære studiested er virksomhedens adresse, og forløbet giver mulighed
for at arbejde på reduceret tid i virksomheden sideløbende med studiet.
 
Uddan din egen maskiningeniør (diplomingeniør) med mulighed for speciale i produktionsteknik eller maskinteknik.
  
TIDSPUNKT 
Uddannelsen udbydes fra sommeren 2024.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

LAG Vejen-Billund: Generalforsamling.

LAG Vejen-Billund til generalforsamling onsdag 20. marts kl. 19:00.

DAGSORDEN
1) Valg af dirigent.

2) Valg af referent.

3) Valg af stemmetællere.

4) Forelæggelse af bestyrelsens beretning om den lokale aktionsgruppes virksomhed i det forløbne år samt beslutning om godkendelse heraf.

5) Forelæggelse af årsregnskab og revisionsberetning for det forløbne år samt beslutning om godkendelse af resultatopgørelse og balance. Se udkast til årsregnskab her.

6) Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget for det kommende år samt beslutning om godkendelse heraf.

7) Godkendelse af vedtægter.
Vedtægterne er blevet opdateret jævnfør standardvedtægter i driftsbekendtgørelsen. Formelt set skal de derfor godkendes af generalforsamlingen. Se de opdaterede vedtægter her.

8) Indkomne forslag fra bestyrelse eller medlemmer. 
Indkomne forslag fra bestyrelse eller medlemmer modtages senest 8 dage før generalforsamlingen på mail: kontakt@lagvejenbillund.dk

9) Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.

TIDSPUNKT
Onsdag 20. marts 2024
kl. 19:00

STED
Hovborg Kro
Holmeåvej 2
6682 Hovborg

LÆS MERE
Tilmelding til generalforsamlingen på kontakt@lagvejenbillund.dk senest 19. marts.

Jobcenter Vejen og Vejen Business College: Mentorforløb Forår 2024 på Vejen Business College.

Jobcenter Vejen og Vejen Business College er glade for at kunne annoncere et kommende mentorforløb. 
 
Formålet med mentorforløbet er at styrke on-boarding og udviklingen af et godt arbejdsmiljø, med særlig fokus på det sociale aspekt i ESG.

INDHOLD
Mentorrollen kan tage forskellige former, og kræver træning og erfaring med personlig refleksion. Mentorer skal være motiverede til at påtage sig rollen og være i stand til at observere, analysere og forstå følelser og adfærd hos sig selv og hos andre.
 
Målgruppen for mentorforløbet er ansatte i både private og offentlige virksomheder, som ønsker at kombinere mentorrollen i deres eksisterende jobfunktion.

Undervisningen forløber over tre dage og afholdes med inddragelse af deltagernes erfaringer, teorigennemgang vekslende med praktiske øvelser og træning.
 
Kurset afsluttes med en lille test, hvorefter der udstedes et kursusbevis, såfremt testen er bestået.
  
TIDSPUNKT 
10., 11. og 16. april 2024.

TILMELDING
Tilmeldingsfristen er torsdag 4. april 2024.
 
Du kan tilmelde dig på www.voksenuddannelse.dk ved at bruge holdets kviknummer - 57540224Mentor-1.

KONTAKT
Anne I. Madsen
Tlf. 7696 1880
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor.
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hveranden torsdag
Kl. 15:00 - 17:00

STED
IVER Café
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

Penta Advokater: Eksklusiv rundvisning på Estrup Hovedgård.

Penta Advokater inviterer medlemmer af UdviklingVejen til en eksklusiv rundvisning på Estrup Hovedgård. 

INDHOLD
De sidste håndværkere har nu forladt Estrup Hovedgård. Derfor glæder fondsbestyrelsen sig til at fremvise resultatet af den flotte og skånsomme restaurering.
 
Du er inviteret til en eksklusiv rundvisning, i de historiske rammer, hvor du kan opleve håndværket, den autentiske historie og høre mere om, hvordan de lokale håndværkere har grebet restaureringen an.
  
TIDSPUNKT 
20. marts 2024
kl. 16:00-18:00

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 
Seneste tilmeldingsfrist 48 timer før arrangementet.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen en fredag i måneden i UdviklingsParken.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 22. marts 2024
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 14. marts 2024 kl. 14:30 til 17:00
Tilmelding er nødvendig
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag d. 21. marts 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Online: Boost dit salg gennem forhandlere
Torsdag 21. marts 2024 kl. 15:00 til 15:45 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet - Få hjælp til lokale tilbud
Torsdag d. 21. marts 2024 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig
 
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 22. marts 2024 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Gratis kursus: Styrk forretningen med strategisk HR
Torsdag 11. april 2024 kl. 10:00 til 14:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Webinar: Et alternativ til forbrug og smid væk
Mandag 22. april 2024 kl. 09:00 til 10:30
Tilmelding er nødvendig.
MOMEMTUM24
Tirsdag 23. april 2024 kl. 12:30 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Hærvejsknudepunkt Jels - orienteringsmøde
Torsdag 25. april 2024 kl. 19:00 til 21:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 28. maj 2024 kl. 17:00 til 19:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet