Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
I dag kl. 15:30 starter UdviklingVejens generalforsamling og årsmøde på Askov Højskole. I løbet af aftenen bliver den endelige vinder af UdviklingVejens Erhvervspris fundet blandt de tre nominerede virksomheder. Billedet er af sidste års tre nominerede virksomheder til prisen. Fotokilde: UdviklingVejen.

Generalforsamling og årsmøde på højskolen

100 deltagere har meldt deres ankomst, og vi glæder os til en eftermiddag og aften fyldt med netværk, valg, højskolesang og god mad.

Generalforsamlingen er åben for alle medlemmer, efterfølgende årsmøde med middag og underholdning er for øvrige betalende.
 
Mellem generalforsamling og årsmøde vil der være en rundvisning på Askov Højskole. En højskole fuld af historie, der siden 1865 har været et frirum for fordybelse, fællesskab og nye vinkler på verden.

Efter generalforsamlingen starter den sociale del af årsmødet, hvor vi sammen skal nyde en lækker festmiddag på ægte højskolemaner.
ERHVERVSPRISEN 2024
Vi skal også kåre vinderen af UdviklingVejens Erhvervspris 2024. De nominerede virksomheder til Erhvervsprisen 2024 er Babcock & WilcoxRoboTool og Stenderup​.
 
De tre nominerede virksomheder skal alle op på scenen og ”pitche” for de deltagende ved årsmødet. Hvorefter det er de deltagende ved årsmødet, som via en digital afstemning finder årets vinder af UdviklingVejens Erhvervspris 2024. 

Tak til årsmødepartnere 2024

Tak til Martinsen Rådgivning & Revision, Penta Advokater og Sydjysk Sparekasse, der er årsmødepartnere i 2024.

Årsmødepartnere er med til at finansiere årsmødet, og får samtidig eksponering i forbindelse med markedsføring før, under og efter årsmødet.
 
UdviklingVejen vil gerne sige stort tak, fordi I støtter os.
Jensgård Skovservice ApS er nyt UdviklingVejen-medlem. Fotokilde: Jensgård Skovservice.

Jensgård Skovservice ApS er nyt medlem

Vi byder velkommen til Søren og Ole Lomholt Mortensen, Gesten-virksomheden Jensgård Skovservice Aps.

Jensgård Skovservice ApS er skoventreprenør og beskæftiger sig primært med flisproduktion til kraftvarmeværker og almindelig skoventreprenørarbejde.
 
Vi varetager en bred palet af forskelligartede og ofte kundetilpassede opgaver for både B2B og B2C kunder”, uddyber Ole Lomholt Mortensen.

Virksomheden udsprang som resultatet af en hobby, der primært var baseret på salg af brænde til B2C. 

Vores virksomhed er et far-og-søn-foretagende, som for alvor har været aktiv indenfor skovbrug i 10 år”, fortæller Ole Lomholt Mortensen.
 
Vi beskæftiger 3 ansatte med mellem 5 og 15 års erfaring indenfor skov, og lejlighedsvis har vi indlejet ekstra mandskab”, siger Ole Lomholt Mortensen.
Ole Lomholt Mortensen, Jensgård Skovservice ApS. Fotokilde: Jensgård Skovservice.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Jensgård Skovservice ApS her.
Byggesagsbehandler Lena Jensen Skøtt guidede de knap 30 mødedeltagere gennem aftenen sammen med sin kollega Rasmus Friis Wehding. Fotokilde: Vejen Kommune.

Ejendomsmæglere roser samarbejde

Lokale ejendomsmæglere roser samarbejdet med Vejen Kommune.

Servicen er i top, når der skal behandles byggesager eller ske ændringer i BBR

Der var stor tilslutning til dialogmøde, da lokale ejendomsmæglere og boligadvokater blev inviteret til en snak om hverdagens udfordringer, og hvad der er vigtigt at være opmærksomme på. Udover at en god dialog altid hilses velkommen, var hensigten med mødet at belyse de konkrete muligheder og udfordringer, der er i kommunen.

"Vi fik mange gode informationer med os hjem", fortæller H.C. Hansen, der er en af indehaverne af Agriteam Syd i Brørup. "Nu føler vi os endnu bedre klædt på til at vejlede de kunder, der for eksempel efterspørger landejendomme".

Det er ingen hemmelighed, at Vejen Kommune er en stor landkommune. Flere landbrugsbedrifter bliver større, og det frigiver nedlagte landejendomme, hvor huskøbere kan få realiseret deres boligdrømme. På dialogmødet blev der drøftet muligheder for at anvende tiloversblevne landbrugsbygninger til for eksempel erhvervsformål, men også hvad der kan være af udfordringer.
"Generelt opfordrer vi alle til at kontakte vores byggesagsbehandlere, inden man køber eller lejer en erhvervsejendom - også inden for byzonen", forklarer Birgith M. Hansen, der er leder af Byg & Bolig. "På den måde kan vi hurtigt hjælpe køberne eller lejerne på vej i forhold til, hvad der kan lade sig gøre på den pågældende adresse".
 
Cirka 13 % af Vejen Kommunes byggetilladelser bliver behandlet efter, at bebyggelsen er taget i brug. Mange af disse lovliggørelsessager bliver først opdaget og behandlet i forbindelse med en ejendomshandel, eller hvis der skal ske nyt byggeri på ejendommen. Derfor opfordrer kommunen køberne til at være ekstra opmærksomme, når de erhverver sig en ejendom.

"Hvis bygherre har udfordringer med byggeansøgningen eller hvis det at læse og forstå en lokalplan er svært, så skal man bare kontakte os", pointerer Rasmus Friis Wehding, der er byggesagsbehandler i Teknik & Miljø.
Få viden om de nye regler omkring digital bogføring og digital opbevaring af bilag, som træder i kraft 1. juli 2024. Fotokilde: Colourbox.

Bogføring, tidsregistrering og whistleblower

Få greb om de nye administrative regler omkring digital bogføring og digital opbevaring af bilag, som træder i kraft for de første virksomheder 1. juli 2024.

Sammen med Penta Advokater og Martinsen Rådgivning & Revision, har UdviklingVejen fornøjelsen af at tilbyde en introduktion til disse nye regler.
 
Hvordan berører de nye regler din virksomhed? Hvornår og hvordan skal du agere?
 
INDHOLD
Få viden om den nye bogføringslov, tidsregistrering og whistleblowerordning.

Få viden om forskellige nye regelsæt:
- For virksomheder med pligt til at indsende årsrapport efter årsregnskabsloven, og som benytter et digitalt standardbogføringssystem, vil kravet om digital bogføring være gældende for det regnskabsår, der begynder 1. juli 2024 eller senere.
- 1. juli 2024 bliver det lovpligtigt for danske arbejdsgivere at give deres medarbejdere mulighed for at registrere deres arbejdstid.

- Virksomheder med mere end 50 ansatte skal sikre, at det er nemt og sikkert for medarbejdere at indberette evt. lovovertrædelser via en whistleblower ordning.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 21. marts 2024
kl. 09:00 til 10:30 
 
STED
Penta Advokater Vejen
Torvegade 16
6600 Vejen
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Til dig og din virksomhed

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor.
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hveranden torsdag
Kl. 15:00 - 17:00

STED
IVER Café
Vejen Business College
Jyllandsgade 11
6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

Penta Advokater: Eksklusiv rundvisning på Estrup Hovedgård.

Penta Advokater inviterer medlemmer af UdviklingVejen til en eksklusiv rundvisning på Estrup Hovedgård. 

INDHOLD
De sidste håndværkere har nu forladt Estrup Hovedgård. Derfor glæder fondsbestyrelsen sig til at fremvise resultatet af den flotte og skånsomme restaurering.
 
Du er inviteret til en eksklusiv rundvisning, i de historiske rammer, hvor du kan opleve håndværket, den autentiske historie og høre mere om, hvordan de lokale håndværkere har grebet restaureringen an.
  
TIDSPUNKT 
12. og 20. marts 2024
kl. 16:00-18:00

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 
Seneste tilmeldingsfrist 48 timer før arrangementet.

Teknologisk Institut: Årets robotfest ROBOTBRAG.

Kom med til årets robotfest ROBOTBRAG – en dag med det nyeste nye inden for robot- og automationsløsninger, lærerige konferencespor og dialog med de centrale aktører i robot-Danmark.

INDHOLD
Der kommer omkring 3.000 deltagere over to dage, så for at kunne imødekomme den store interesse breder festlighederne sig over Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRAs røde cirkustelt – ja, faktisk over det meste af Forskerparkens område.

Som noget nyt i år er robotinnovationshallerne inddelt efter en række temaer, hvori du kan gå på opdagelse: Robotter til produktion (og genproduktion), hospitaler, forsvar, rumfart og andre opgaver uden for fabriksgulvet.

TIDSPUNKT
Torsdag 30. maj 2024
Kl: 9:00-16:00
 
STED
Teknologisk Institut
Forskerparken 10F
5230 Odense M

LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

Erhvervshus Sydjylland: Styrk din bæredygtige eksport.

Få konkurrencefordele på udenlandske markeder ved at kombinere bæredygtig eksport med smart brug af AI og udviklingen af servicekoncepter.

Ved at deltage kan du øge din virksomheds effektivitet og kundeforhold med innovative tiltag, og reducér dine risici og tilpasse dig til markedet over tid.

INDHOLD
Forståelse af bæredygtig eksport
Praktiske indsigter i brugen af AI
Konkurrencefordelen i nye servicekoncepter
En plan til bæredygtig og innovativ eksport

Deltagelse er gratis

  
TIDSPUNKT 
2. april 2024
kl. 09:00-16:00
 
STED
Erhvervshus Sydjylland
Billundvej 3, 1.
6500 Vojens

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen en fredag i måneden i UdviklingsParken.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 22. marts 2024
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

UdviklingVejens Generalforsamling & Årsmøde 2024
Onsdag d. 6. marts 2024 kl. 16:00 til 20:00
Tilmelding er nødvendig
 
Bogføringslov, tidsregistrering og whistleblower
Torsdag 21. marts 2024 kl. 9:00 til 10:30 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet - Få hjælp til lokale tilbud
Torsdag d. 21. marts 2024 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig
 
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag d. 21. marts 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Online: Boost dit salg gennem forhandlere
Torsdag 21. marts 2024 kl. 15:00 til 15:45 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 22. marts 2024 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Gratis kursus: Styrk forretningen med strategisk HR
Torsdag 11. april 2024 kl. 10:00 til 14:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 28. maj 2024 kl. 17:00 til 19:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet