Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Når Morten Bødskov, erhvervsminister, besøger Vejen Kommune, er du som medlem af UdviklingVejen helt ekslusivt inviteret med. Fotokilde: Maja Mohr, Erhvervsministeriet.

Bliv klogere på erhvervspolitikken i Danmark

Du får mulighed for at stille spørgsmål til erhvervsminister, Morten Bødskov, når han kommer til Vejen

Medlem af Folketinget, Kris Skriver, som er Socialdemokratiets repræsentant fra Vejen-kredsen, har inviteret erhvervsministeren på rundtur i Vejen Kommune.

UdviklingVejen kan derfor invitere dig med til vores eksklusive arrangement med erhvervsminister Morten Bødskov hos NDI Group A/S i Brørup. Morten Bødskov giver et indblik i erhvervspolitikken i Danmark lige nu. Du vil også få mulighed for at stille spørgsmål til Morten Bødskov.

PLAN FOR MØDET
14:00 Ankomst, netværk og kaffe
14:14 Borgmesteren byder velkommen
14:15 Oplæg fra Morten Bødskov
14:35 Mulighed for spørgsmål og dialog
15:00 Tak for i dag
TIDSPUNKT
Mandag 26. februar 2024
Kl. 14:00 til 15:00
 
STED
NDI Group A/S
Merkurvej 7
6650 Brørup
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig vores ekslusive arrangement for UdviklingVejens medlemsvirksomheder med Morten Bødskov her. 
 
Der bliver rift om pladserne, som fyldes op efter først til mølle-princippet.
 
Vi glæder os meget til at se dig.
Vejen-virksomheden BSV Krantilbehør havde svært ved at få ordentligt greb om den grønne omstilling. De har nu fået tilsagn til finansiering gennem SMV:Grøn, og sat gang i det videre arbejde via rådgivere fra det lokale erhvervshus. Fotokilde: BSV Krantilbehør.

En simpel tegning gav blod på ESG-tanden

I BSV gik de rundt som katten om den varme grød, for de ville gerne leve op til de stigende grønne krav til leverandører, men opgaven var uoverskuelig.

Derfor blev kursen sat mod Erhvervshus Sydjylland, hvor direktør Flemming Jensen, havde en aftale med en konsulent.

"Vi fandt hurtigt ud af, at Mette vidste en masse om miljø og certificeringer. Hun var rigtig god til at forklare det på en måde, som vi forstod og fik det helt ned på jorden. Ja, hun lavede faktisk en lille tegning", fortæller Flemming Jensen, direktør ved BSV Krantilbehør.

Det lyder måske banalt, men en simpel tegning, som tog udgangspunkt i BSV’s konkrete forretning, forklarede hvad de skulle have styr på, og hvordan de skulle starte.

"Vi var meget motiverede og ville bare i gang med det samme. Så jeg aftalte hurtigt et nyt møde med hende, så hun kunne møde resten af vores hold og få alle med ombord", siger direktøren.

"Der var overhovedet ingen diskussion, da vi var færdige. Vi skulle bare i gang! Hun fik gjort det håndgribeligt for hele holdet, hørte om vores forretning og hvad der giver mening for os".

Mette Skovgaard Stahl, forretningsudvikler ved Erhvervshus Syd, besøgte BSV en formiddag og om eftermiddagen var de allerede i gang. De lavede endda også efterfølgende en ansøgning til SMV:Grøn.
 
"Vi kan se, at alle de krav der stilles nu, kommer til at have stor indflydelse for os. Vi skal jo som leverandør leve op til alle de her krav. Det skal bare efterleves", siger Flemming.

Det meste er faktisk bare ganske sund fornuft. Og det fik hun forklaret og sat i gang på bedste vis. Med hjælpen fra Erhvervshuset formår BSV at forbedre både deres egen og kundernes værdikæde.
 
"Vi havde selvfølgelig snakket om grønne tiltag internt i huset, for man skal godkendes som leverandør og kravene bliver større og større. Men det var uoverskueligt for os, inden vores møde med Mette. Nu er vi stillet meget bedre som leverandør", siger direktøren.
Flemming Jensen, direktør ved BSV Krantilbehør. Fotokilde: BSV Krantilbehør.

"Vi blev gjort opmærksomme på alle de muligheder, vi faktisk har, og fandt ud af at vi ikke behøver stå alene som virksomhed med det her", uddyber Flemming.
 
"Inden mødet med Erhvervshus Sydjylland gik vi lidt rundt som katten om den varme grød og følte at opgaven om grøn omstilling var uoverskuelig", siger Flemming og afslutter med en opfordring:

"Man kan hurtigt komme til at gøre opgaven større end den er. Jeg vil bestemt anbefale andre virksomheder at tage fat i Erhvervshuset, det gør en kæmpe forskel. De gjorde det nemt at forstå og nemt at gå til".

BSV har fået tilsagnet til deres ansøgning til SMV:Grøn og har allerede afholdt det første møde med projektlederen. Nu glæder de sig til at få tilskud og yderligere hjælp fra en rådgiver.
 
MERE OM BSV
Du kan læse mere om BSV Krantilbehør her.
 
HJÆLP TIL GRØN OMSTILLING
Hvis du også har brug for hjælp, så din virksomhed kan komme videre med den grønne omstilling, kan du kontakte UdviklingVejens erhvervskonsulent, Klaus Arnegaard på mail ka@udviklingvejen.dk
 
ERHVERVSHUS SYDJYLLAND
Eller du kan tage kontakt til en af Erhvervshus Sydjyllands rådgivere her.
Fem spændende lokale projekter blev indstillet til at modtage støtte fra LAG Vejen-Billund. Fotokilde: LAG Vejen-Billund.

Lokale projekter modtager LAG-støtte

Spændende lokale projekter indstillet til at modtage støtte fra LAG Vejen-Billund.

I sidste uge holdt LAG Vejen-Billund bestyrelsesmøde med indstilling af projekter fra årets første ansøgningsrunde. Her blev de i alt 10 indkomne ansøgninger fra lokale virksomheder og foreninger i Billund og Vejen Kommunes landdistrikter gennemgået med formålet at uddele de 775.000 kroner, som var besluttet til uddeling i årets første ansøgningsrunde.

Der var indkommet en god blanding af almennyttige- og erhvervsprojekter, og bestyrelsen vurderede hvert enkelt projekt ud fra kriterierne i LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi. Følgende lokale projekter blev indstillet til at modtage støtte:

Brørup Bios Venner, Brørup.
150.000 kroner til indkøb af laserprojektor.
Glad Zoo, Lintrup.
52.966 kroner til at forbedre rammer og skiltning der kan bidrage til flere besøgende. 

Hovborg Fiskeri
100.000 kroner til Toiletter og bad til autocamperplads, samt brugere af Kyst til Kyst Stien.
 
Sønderskov Mølles Driftsselskab ApS, Brørup.
222.000 kroner til konstruktion af nyudviklet højteknologisk vandmølle.
 
NÆSTE ANSØGNINGSRUNDE
De næste ansøgningsrunder har ansøgningsfrister 3. maj og 9. september 2024.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere på LAG Vejen-Billunds hjemmeside her.
Erhvervshus Sydjylland og UdviklingVejen udbyder en gratis workshop, hvor du kan få viden om, hvordan du knækker koden til ESG. Så du kan komme videre med din virksomheds grønne omstilling. Fotokilde: Erhvervshus Sydjylland.

Vil du knække koden til ESG?

Deltag i gratis workshop i UdviklingsParken og bli' klar til et marked, der i stigende grad stiller krav til virksomhedens ESG.

Ved at deltage i denne gratis workshop får du en grundlæggende forståelse for, hvordan du kan bruge din virksomheds arbejde med bæredygtighed som et aktivt værktøj.

Du får også indsigt i, hvilke data der er vigtige, og hvordan du finder og strukturerer dem i hele din virksomheds forsyningskæde.
 
Samtidig bliver du klogere på, hvordan du fremadrettet kan arbejde med at få ESG-data fra eksempelvis dine leverandører.
 
Workshoppen bliver en blanding af oplæg og praksisnære øvelser med inddragelse af forskellige cases og eksempler fra arbejdet med ESG og grøn omstilling i SMV'er.
TIDSPUNKT
Torsdag 22. februar 2024
Kl. 08:30 - 15:30
Fra kl. 8:30-9:00 er der morgenbrød og kaffe.
 
STED
Udvikling Vejen
Sdr Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du tilmelder dig her.
 
6. marts afholder UdviklingVejen generalforsamling og årsmøde på Askov Højskole. Billedet er fra sidste års generalforsamling med årsmøde, som blev afholdt på Assersbølgård. Fotokilde: UdviklingVejen.

Generalforsamling og årsmøde 2024

UdviklingVejens generalforsamling og årsmøde løber af stablen 6. marts på Askov Højskole.

Generalforsamlingen starter kl. 16:00 med årets beretning, godkendelse af regnskab og kontigent samt valg til repræsentantskabet. 
 
Medlemmer af UdviklingVejen kan stille op til kandidatur til repræsentantskabet.
 
Ønsker du at stille op til repræsentantskabet? Så send en mail på info@udviklingvejen.dk senest 8 dage før generalforsamlingen, hvilket er 29. februar 2024.

Efter generalforsamlingen starter den sociale del af årsmødet, hvor vi sammen skal nyde en lækker festmiddag og uddele UdviklingVejens Erhvervspris 2024.
 
Det hele vil foregå på højskolemanér.
TIDSPUNKT
Onsdag 6. marts 2024
Kl. 16:00 til 20.00

Der er netværk og kaffe fra 15:30

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Generalforsamlingen er åben for alle medlemmer, efterfølgende årsmøde med middag og underholdning er for øvrige betalende. 
 
VEDTÆGTER
Dagsorden til generalforsamlingen er efter vedtægterne her.

Tak til årsmødepartnere 2024

Tak til Martinsen Rådgivning & Revision, Penta Advokater og Sydjysk Sparekasse, der er årsmødepartnere i 2024.

Årsmødepartnere er med til at finansiere årsmødet, og får samtidig eksponering i forbindelse med markedsføring før, under og efter årsmødet.
 
UdviklingVejen vil gerne sige stort tak, fordi I støtter os.

Til dig og din virksomhed

Erhvervshus Sydjylland: Styrk din cybersikkerhed.

Bli' rustet til at tackle nye udfordringer i den digitale verden. Ved arrangementet dykkes der ned i vigtige emner som datafortrolighed, trusselslandskabet online og bedste praksis til at beskytte din virksomhed mod cyberangreb i energisektoren.

INDHOLD
Få praktiske værktøjer, indsigt og strategier til at styrke din virksomheds cybersikkerhed med spændende indlæg fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og PwC. Få indsigt i Next Energy og hvordan ny teknologi inden for bl.a. AI, dataanalyse, HPC, IoT-platforme og cybersikkerhed kan bidrage til din drift og udvikling.

TIDSPUNKT 
Tirsdag 27. februar 2024
Kl.: 9:30-12:30

STED
FORCE Technology Danmark
Navervej 1
6600 Vejen

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

SMV: Digital - Tilskud til privat rådgivning på 50.000 kr.

Drømmer du om bedre overblik og mere simple arbejdsgange i din virksomhed? 

INDHOLD
Nu kan du søge om et tilskud på 50.000 kr. til en privat rådgiver, der kan hjælpe dig med at afklare behov i din virksomhed, beskrive digitale løsninger på markedet og rådgive dig om implementering af digitale løsninger indenfor lige netop det område, som er relevant for dig.

Du kan få rådgivning til at afklare hvilke løsninger, der er relevante for at løse din konkrete udfordring eller om det projekt, du har i tankerne, vil være en god investering.

Du kan også få hjælp til implementering af en digital løsning, så du er sikker på, at du kommer helt i mål med dit projekt.

TIDSPUNKT
Puljen åbner 29. jan. 2024 kl. 09:00. 
 
Puljens midler tildeles efter først til mølle princippet.

LÆS MERE
Du kan læse mere her.

Virksomhedsguiden: CO2-Regnskabskursus marts 2024.

KICKSTART din virksomheds ESG-arbejde med et CO2-regnskab. Få et overblik på din virksomheds CO2-udledning med et kursus i CO2-regnskab. 

INDHOLD
Ved at deltage i dette kursus kan du starte opbygningen af din virksomheds bæredygtige profil.
 
Få styr på beregningen af dine CO2-udledninger og lær, hvordan du kan bruge det i din kommunikation eller markedsføring - seriøst og troværdigt.
 
Sammen med Harald Karlsen, Energirådgivning, opstiller du dit første CO2-regnskab.

TIDSPUNKT
Torsdag 14. marts 2024
Kl.: 8:30 til 12:00

STED
Green Tech House
Lysholt Allé 6
7100 Vejle

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Work, Live Stay: Styrk forretningen med strategisk HR.

Kickstart din virksomgheds strategiske HR-fokus på dette gratis 3-dages kursus, som afholdes i UdviklingsParken i Rødding.
 
INDHOLD
Viden om, hvordan I sammensætter det rette hold, tiltrækker talentfuld arbejdskraft og drager fordel af mangfoldigheden i jeres medarbejderes generationer og kulturer.
 
TIDSPUNKT 
Første modul er 11. april 2024
Kl.: 10:00-14:00.
 
STED
UdviklingsParken
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
  
TILMELDING
work-live-stay
Tessa Salling
M: tessa@worklivestay.dk

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen en fredag i måneden i UdviklingsParken.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 23. februar 2024
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Online: Få 4 nøgler til forandringsledelse
Torsdag 8. februar 2024 kl. 13:00 til 13:45 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 8. februar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 8. februar 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Online: Effektiv risikostyring i projekter
Tirsdag 20. februar 2024 kl. 11:30 til 12:15
Tilmelding er nødvendig.
Knæk koden til ESG
Torsdag 22. februar 2024, kl. 08:30 - 15:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 23. februar 2024 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Bliv klogere på erhvervspolitikken i Danmark
Mandag 26. februar 2024 kl. 14:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig
UdviklingVejens Generalforsamling & Årsmøde 2024
Onsdag d. 6. marts 2024 kl. 16:00 til 20:00
Tilmelding er nødvendig
 
Online: Boost dit salg gennem forhandlere
Torsdag d. 21. marts 2024 kl. 15:00 til 15:45 
Tilmelding er nødvendig.
Gratis kursus: Styrk forretningen med strategisk HR
Torsdag 11. april 2024 kl. 10:00 til 14:00 
Tilmelding er nødvendig
 
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 21. maj 2024 kl. 17:00 til 19:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet