Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Søren Bøgedal, Arkitekten & Ingeniøren, deltager i UdviklingVejens netværk Digitalisering i Byggeriet, som skaber værdi på flere måder i Sørens daglige arbejde. Fotokilde: Arkitekten & Ingeniøren.

Netværk skaber viden om digitalisering

Medindehaver af Arkitekten & Ingeniøren, Søren Bøgedal, er en af deltagerne i UdviklingVejens netværk Digitalisering i Byggeriet. Søren oplever stor værdi ved at deltage.

Netværket Digitalisering i Byggeriet er et af UdviklingVejens faglige netværk, som er målrettet dem, der i hverdagen er brugere eller fremtidige brugere af digitale løsninger til byggeriet.

Søren Bøgedal har været en del af netværket, siden det startede for to år siden. ”Jeg meldte mig til, fordi jeg i min virksomhed har brug for at hele tiden at være opdateret i mit kendskab til digitaliserings måder at skabe hjælpeværktøjer på tværs af brancher”, fortæller Søren Bøgedal.

Netværkets deltagere mødes 3-4 gange om året hos de deltagende virksomheder, for at blive klogere og høre om hvordan andre virksomheder arbejder med digitalisering. ”Sidste gang var der et indlæg fra IT-Karteller omkring RPA* i forhold til, hvilke processer der egner sig bedst til RPA og ikke mindst i forhold til, hvordan man kommer i gang. Vi hørte bl.a. om, hvordan en virksomhed benyttede robotter for at effektivisere arbejdsgange. Mange kan have en forestilling om, at når man benytter robotter, så er det store maskiner, men her var det en virksomhed, der benyttede programmeringsrobotter. Robotten var programmeret til at gennemgå alle virksomhedens fakturaer og til at sortere de fakturaer fra, hvor der var noget, der stak udenfor. Dermed var det kun de fakturaer, hvor noget stak ud, som regnskabsafdelingen skulle håndtere. Dette sparede afdelingen for 2 timer om dagen”, siger Søren Bøgedal.
Søren Bøgedal er helt overordnet meget positiv for at netværke. For ham skaber det stor værdi at have relationer i forskellige faggrupper. ”Vi bliver på en måde hinandens ambassadører. Jeg får en del af min virksomheds arbejdsopgaver ind via hele mit netværk", siger Søren Bøgedal.
 
NÆSTE MØDE I NETVÆRKET
Næste gang netværket Digitalisering i Byggeriet skal mødes, er 8. februar 2024 hos Arkitekten & Ingeniøren. ”Emnet ved dette møde er LCA analyse, som står for livscyklusanalyse. LCA betyder, at man kigger på ressourceforbrug og klimapåvirkning i en virksomhed. Der kom et nyt lovmæssigt krav i januar i år, men det er stadig meget forvirring om, hvem står for hvad, hvad det vi skal levere som bygherre eller som rådgiver. Det er det, vi skal sparre med hinanden om, og jeg regner med at finde en ekstern oplægsholder, som kan gøre os alle lidt klogere på, hvem der er ansvarlige for hvad i den forbindelse”, slutter Søren Bøgedal.

LÆS MERE
Der er også plads til dig på netværket. Hvis du vil vide mere om at deltage i netværket, kan du læse mere på vores hjemmeside her.
 
KONTAKT
For yderligere oplysninger kan du kontakte:
 
Pernille Puck, UdviklingVejen
Tlf.: 2323 0014
 
* Robotics Process Automation - administrative robotter.
Danni Baltzer Vinding, Solar, er et velkendt ansigt i UdviklingVejen regi, da han de seneste år har været en del af UdviklingVejens repræsentantskab. Han er nu trådt ind i UdviklingVejens bestyrelse - velkommen til. Fotokilde: Solar.

Nyt ansigt i UdviklingVejens bestyrelse

Danni Baltzer Vinding, uddannelsechef ved Solar School, er trådt ind i UdviklingVejens bestyrelse. Stort velkommen til.

Danni Baltzer Vinding, Solar, er et velkendt ansigt i UdviklingVejen, da han de seneste år har været en del af Udvikling Vejens repræsentantskab. "At have været en del af UdviklingVejens repræsentantskab har været en stor inspirationskilde til mit daglige arbejde og en god indgangsvinkel til at skabe et bredt netværk i Vejens erhvervsliv. Jeg ser virkelig meget frem til at blive en aktiv del af bestyrelsen i UdviklingVejen, hvor jeg håber at kunne bidrage med input, der kan være med til at udvikle vores services, der kan komme til gavn for medlemsvirksomhederne i UdviklingVejen" siger Danni Baltzer Vinding.
 
"En af mine kæpheste er efteruddannelse, hvor jeg ønsker at kunne være med til at gøre Solars tilbud i kommunen mere synlige samt tilsikre en relevans i vores udbud ift. udviklingen af den grønne omstilling", slutter Danni Vinding.
 
TAK TIL
Tak for samarbejdet til afgåede medlem i bestyrelsen Klaus Svendsen, Røddingcentret, som har fået nyt job, og derfor er trådt ud af UdviklingVejens bestyrelse.
UdviklingVejen inviterer dig til Gazellehædring, netværk, vidensdeling, bobler og en let anretning til Nytårskuren 2024, som igen i år afholdes i Troldesalen. Grafik: UdviklingVejen.

Vi håber på at se dig til Nytårskuren 2024

Rigtig mange har allerede tilmeldt sig UdviklingVejens årlige Nytårskur 5. januar 2024. Der er også plads til dig.

UdviklingVejen inviterer virksomheder, iværksættere og samarbejdspartnere til Nytårskur 2024, hvor erhvervslivet mødes og ønsker hinanden godt nytår. 
 
Ved Nytårskuren 2024 har vi i år stort fokus på netværk. Som deltager ved Nytårskuren vil du også høre oplæg fra direktør ved UdviklingVejen, Pernille Puck, borgmester i Vejen Kommune, Frank Schmidt-Hansen og fra formand for UdviklingVejens bestyrelse, Ole Stubbe.
 
Vi har i år inviteret de 23 lokale Gazellevirksomheder, som du kan være med til at hædre på dagen.
TIDSPUNKT
Fredag 5. januar 2024
Kl. 14:00 – 16:30

LOKATION
Troldesalen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

TILMELDING
Der er mange, som allerde har tilmeldt sig Nytårskuren 2024. Hvis du også vil med, kan tilmelde dig her.
En spinoff-virksomhed opstår, når en virkomhed omdanner et af sine områder til en ny selvstændig virksomhed. Fotokilde: Colourbox.

Spinoff som vejen til vækst

UdviklingVejen og Billund Erhverv arbejder for at øge innovationen og antallet af nye virksomheder i Vejen Kommune og Billund Kommune – bl.a. gennem projektet Spinoff ’Vejen til Vækst’.

I den sammenhæng er vi i dialog med virksomheder med gode forretningsidéer, som man ikke selv kan eller vil forfølge, men hvor man kan se potentialet i, at idéerne spindes ud og løftes videre af andre, ligesom vi er i dialog med iværksættere, der med afsæt i specifikke arbejdsmæssige erfaringer, er i gang med – eller planlægger - at starte virksomhed inden for samme branche.

Via Spinoff Vejen til Vækst kan vi hjælpe dig med at komme videre med idéen. Det kan f.eks. dreje sig om adgang til specialiseret rådgivning, kapital, mentorer eller noget helt andet afhængigt af dit konkrete behov.
KONTAKT
Har du en forretningsidé, som kan udvikle sig til en selvstændig virksomhed, så tag endelig kontakt til:

Ulrik Uhrskov
Erhvervskonsulent
Tlf. 2326 5062
Mail: uu@udviklingvejen.dk

LÆS MERE
Du kan læse mere på vores side her.

Initiativet Spinoff – "Vejen til Vækst” er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Vi har flere forskellige kontorlokaler ledige i vores UdviklingsPark i Rødding. Tag kontakt til os, hvis du vil høre, om vi har et lokale ledigt, som passer til dig og din virksomheds aktuelle behov. Fotokilde: UdviklingVejen.

Ledige lokaler i UdviklingsParken

Vi har ledige kontorfaciliteter klar til udlejning på adressen Sdr. Tingvej 10 i 6630 Rødding.

I UdviklingsParken i Rødding får du tid til det væsentlige. Vi leverer de professionelle rammer, så du får tid til at udvikle din virksomhed.

Der bor p.t. omkring 8 virksomheder i UdviklingsParken, hvoraf nogle af dem sidder mere end en i hvert kontor. Se hvilke virksomheder du kan bo sammen med i UdviklingsParken her.

BROCHURE
Hvilken værdi får din virksomhed ved at bo i UdviklingsParken - læs her.
FÅ ADGANG TIL
Reception
Mødelokaler
Trådløst internet
Gratis parkeringspladser

KONTAKT
UdviklingVejen
Lone Skrydstrup
Tlf: 2264 8507
Mail: ls@udviklingvejen.dk

Til dig og din virksomhed

Vejen Teaterforening: Juletilbud til din personaleforening.

Vejen Teaterforening har 4 forestillinger tilbage i denne teatersæson og tilbyder 1 billet for 220 kr., hvis I er mindst 10 personer. Normalprisen er 285 kr. for 3 af forestillingerne. Køber man 3 forestillinger, kan man få den til 600 kr. ialt.

Fredag 26. januar 2024 kl. 19:30 
Ta' mig som jeg er - Fra strømpefabrik til spotlys.
Et kærligt og uslebent musikalsk portræt af Grethe Ingemann.
 
Tirsdag 27. februar 2024 kl. 19:30
Se Venedig og døDen musikalske historie om den danske musikbranche i slutningen af 1970'erne. Dengang hvor de største navne hed Gasolin, Shu-Bi-Dua, Sebastian og C.V. Jørgensen.
 
Lørdag 9. marts 2024 kl. 19:30 
Vilde Kaniner og Underfulde FiskDen danske mand har siden 1950-erne levet enomtumlet tilværelse – han har været driftig, kuet, blød, macho, overset, udskældt, egenrådig, chauvinistisk, fremmedangst- og fjendsk, kollektivistisk, venstreorienteret, konservativ, liberal og radikalt udfordret.
 
KØB AF BILLETTER
Du kan købe billetter via dette juletilbud ved at henvende dig til Finn Heiredal på finn@heiredal.com med oplsyning om navn, adresse, tlf. og eller mail.

Erhvervshus Sydjylland: Infowebinar om markedsafsøgning.

Kom med på webinar og få en kort gennemgang af hvad du helt konkret skal gøre i forbindelse med markedsafsøgning i SMV:PRO.

Webinaret er både relevant, hvis du selv står for tilbudsindhentning til din specifikke opgave i SMV:PRO eller skal vælge en rådgiver i forbindelse med en af SMV:PROs rådgiverpakker.
 
Webinaret er målrettet de virksomheder, der har fået godkendt en opgavebeskrivelse i SMV:PRO og skal i gang med markedsafsøgning. Andre interesserede er også velkomne til at deltage.

INDHOLD 
I SMV:PRO skal du som virksomhed indhente tilbud på din opgavebeskrivelse før valg af rådgiver.
 
Indhentning af tilbud kaldes markedsafsøgning. Markedsafsøgning er vigtigt at gøre korrekt, da udbetalingen af tilskuddet i SMV:PRO afhænger af denne del. Derfor skal du deltage i webinaret.

TIDSPUNKT  
Tirsdag 30. januar 2024
Kl. 13:00 - 13:40 
 
TILMELDING
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Møderne er målrettet dig, som drømmer om at starte egen virksomhed – eller som måske allerede har taget det første skridt som iværksætter.

INDHOLD
 
På mødet får du værdifuld information og værktøjer omkring alle de ting, du skal tænke på, når du skal drive din egen virksomhed. Herunder de formelle krav til oprettelse af virksomhed og de forpligtelser, du har som stifter.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 30. januar 2024
Kl. 17:00 til 19:30
 
STED
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Miljøministeriet: nye regler for udvidet producentansvar.

Fra den 31. december 2024 får virksomheder mere ansvar for emballagen i deres produkter.

Der er i EU fastsat krav til, at der til den tid skal være implementeret et udvidet producentansvar for emballage i alle medlemslande.

Det betyder, at det bliver producenter, der får ansvaret for indsamling og behandling af emballagen, når emballagen er blevet til affald. I dag ligger omkostningerne til indsamling og behandling af emballageaffaldet hos borgere via affaldsgebyret og virksomheder for erhvervsaffald.
​​
INDHOLD
Formålet med lovgivningen er at give producenter, der påfylder og markedsfører emballage et økonomisk incitament til bedre design og mindre brug af emballage. Jo mindre brug af emballage, og jo mere miljørigtig emballage, jo lavere omkostning for producenten.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 15. december 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 15. december 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens Nytårskur 2024
Fredag 5. januar 2024 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 11. januar 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 11. januar 2024 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 30. januar 2024 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet