Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
26 medarbejdere fra Bewi har gennemgået et gratis AOF-kompetenceforløb med fokus på at styrke medarbejdernes digitale niveau. Fotokilde: BEWI.

Gratis kompetenceforløb styrker IT-niveau

AOF tilbyder gratis kompetenceforløb til virksomheder. Medarbejdere fra Bewi har gennemgået et forløb med fokus på at styrke det digitale niveau.

AOF-kompetenceforløb er skræddersyet til at opfylde behovene i den moderne arbejdsverden og dækker et bredt spektrum af emner herunder digitale kompetencer, sprogkurser og ordblindeundervisning. Undervisningen er gratis, og AOF søger lønkompensation via SVU for virksomheden. Dertil kan der søges midler hos kompetenceudviklingsfonde.

BEWI har de seneste uger gennemført et kompetenceforløb gennem AOF. ”Gruppen på 26 medarbejdere som, har gennemført kompetenceløftet indenfor IT, er både faglærte, ufaglærte, smede, pak-operatører m.m. De er nu vendt tilbage til deres daglige arbejdsopgaver med et højere IT-kendskab f.eks. til de digitale programmer Outlook og Excel”, fortæller Jens Christian Petersen, Operations Manager hos BEWi A/S.

BEWI tilbød 50 medarbejdere i afdelingen, som Jens Christian Petersen er leder for, at tage IT-kompetenceløftet. ”Lidt over halvdelen takkede ja. Vi har haft en lidt stille periode, så det har været helt perfekt, at en del af medarbejderne har kunnet benytte perioden til at styrke deres IT-viden og niveau”, uddyber Jens Christian Petersen.

AOFs række af kompetenceforløb er målrettede og specifikt tilpassede den enkelte virksomhed.
 
Processen inden forløbet startede med, at de medarbejdere der havde takket ja blev kompetenceafklaret, og derefter blev de delt i tre hold, så de hver især var i gruppe med andre på deres eget IT-niveau. Kompetenceforløbet blev afholdt her i medarbejdernes velkendte rammer i Glejbjerg. Det er min helt klare fornemmelse, at dette også har været medvirkende til, at forløbet har været en så stor succes. Fordi medarbejdernes hjemmebane er her, hvor de føler sig trygge, og sammen med deres velkendte kollegaer”, siger Jens Christian Petersen.
Jens Christian Petersen, Operations Manager hos BEWi A/S. Fotokilde: BEWi.

Ifølge Jens Christian Petersen er samtlige medarbejdere vendt tilbage efter forløbet fyldt med et styrket drive til at arbejde videre på IT-rejsen. ”Det har været en kæmpe fornøjelse, og vi har allerede tanker om at tilbyde endnu flere medarbejdere et forløb indenfor den brede palet af muligheder som AOF har”, slutter Jens Christian Petersen.
 
MERE OM AOF-KOMPETENCEFORLØB
Du kan læse mere om AOF kompetenceforløbene herunder:
KONTAKT AOF
Vil du vide mere om AOFs gratis kompetenceforløb? Kontakt AOF Center Sydjylland:
 
Anders Thomsen
Tlf.: 2968 5941
 
MERE OM AOF
Du kan læse mere om AOF her.
 
Blaabjerg Leg, der står bag udviklingen af hoppepuden, har siden 1990´erne haft gang i eksport, og har store ambitioner om at løfte eksporten til et nyt niveau med hjælp fra eksportrådgivere. Fotokilde: Blaabjerg Leg. 

Proaktiv eksport hos Blaabjerg Leg

Blaabjerg Leg er på eksportrejse og er begejstrede for den eksporthjælp, de har fået, og opfordrer andre virksomheder til at gribe ud efter muligheden.

Sammen med 6 agenturer har Blaabjerg Legs forhandlere i 2023 været meget proaktive overfor nuværende og potentielle kunder - herunder er der gennemført mange sambesøg, udsendt nyhedsbreve og udleveret mere end 4.500 kataloger.

Vi har benyttet os af den eksporthjælp, som virksomheder har adgang til gennem dels det lokale erhvervsråd som UdviklingVejen og Erhvervshus Sydjylland, der i min optik er en kæmpe gave til SMV’er”, siger Henrik Winther, direktør, Blaabjerg Leg ved Vejen.

Blaabjerg Leg står bag udviklingen af hoppepuden og har siden 1990´erne haft gang i eksport. Da Henrik Winther overtog virksomheden i 2014 var det kun ham. I dag er der 10 medarbejdere, og Henrik har fortsat ambitionen om at løfte eksporten til et nyt niveau. Vi havde tidligere en mere reaktiv tilgang til eksport, hvor vi havde taget os af det salg, der kom. Nu er det målet, at vi bliver proaktive”, siger Henrik Winther, der sælger hoppepuder til 15-20 lande".

I de seneste år har Blaabjerg Leg derfor fået udarbejdet en decideret salgs- og eksportstrategi, ligesom det har handlet om at få vurderet, om deres forhandlere var de rette. Og det er i dén sammenhæng, at Henrik Winther oplever, at der er gaver at hente udefra. Jeg kan fortælle, at jeg har den og den udfordring, og så kan rådgiveren fortælle mig, at ”i Frankrig skal du gå den vej, og i Tyskland har vi det her eksporttilbud til dig,” uddyber Henrik Winther.
Henrik Winther, direktør, Blaabjerg Leg. Fotokilde: Blaabjerg Leg.
 
Henrik Winther slutter af med at fortælle, at det tyske marked er meget afventende i øjeblikket, og er i høj grad påvirket af krigen i Ukraine, energipriserne og større flygtningestrømme, så Henrik forventer først det helt store gennembrud i 2024/25.
 
HJÆLP TIL EKSPORT
Vil du have hjælp til eksport i din virksomhed? Tilskudsprogrammet SMV Eksport åbner for ansøgninger 20. november 2023, hvor du kan få op til 150.000 kr. til en rådgiver og blive hurtigere klar til eksport. Læs mere her.
 
KONTAKT UDVIKLINGVEJEN
Klaus Arnegaard​
Tlf: 2245 1531
Mail: ka@udviklingvejen.dk

MERE OM BLAABJERG LEG
Du kan læse mere om Blaabjerg Leg her.
Penta Advokater støtter med revisorråd i Erhvervsvagten, som er et unikt tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning fra advokater, revisorer og UdviklingVejen. Fotokilde: Penta Advokater.

Penta Advokater stiller op for Erhvervsvagten

Erhvervsvagten er et tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning fra advokater, revisorer og UdviklingVejen. Penta Advokater støtter med advokatråd i Erhvervsvagten.

Penta Advokater støtter Erhvervsvagten, fordi vi mener det er vigtigt at kunne hjælpe med indledende vejledning og råd til iværksættere på et tidligt tidspunkt i deres opstart, så den videre proces bliver mere overskuelig, eller planerne helt droppes”, fortæller Christian Wraa Schlüter, advokat ved Penta Advokater.

Det er væsentligt for Vejen Kommunes fremtidige udvikling og vækst, at flere får lyst til at blive iværksættere i Vejen Kommune.

Det er vigtigt, at iværksættere får nogle værktøjer for at kunne beslutte, om der skal arbejdes videre med projektet, og at der i disse tilfælde er orienteret om faldgruber og fordele vedr. en fremtidig etablering af egen virksomhed”, slutter Christian Wraa Schlüter, advokat ved Penta Advokater.

Penta Advokater bidrager til vækst og udvikling ved at være en del af det team, der hveranden uge tilbyder hjælp til helt konkrete spørgsmål, der ligger inden for områderne med revision, regnskab, skat og moms.
Christian Wraa Schlüter, advokat ved Penta Advokater. Fotokilde: Penta Advokater.
 
MÅLGRUPPE
- Iværksættere uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR-nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.

TIDSPUNKT
Hver 2. torsdag mellem 15.00 - 17.00. Husk at booke din tid inden.

BOOK TID
Se hvordan du booker en tid i Erhvervsvagten her.
Overvejer du at søge midler fra LAG Vejen-Billund? Så er næste ansøgningsfrist fredag 15. december 2023. Fotokilde: Colourbox.

Næste LAG ansøgningsfrist

Næste LAG ansøgningsfrist er 15. december 2023 til midnat.

I næste LAG ansøgningsrunde er der 775.000 kr. til at uddele til udvikling af din virksomhed eller arbejdspladsskabende projekter.
 
Ansøgningsfristen er fastsat til 15. december 2023, så du kan roligt gå i gang med at udforme dit projekt. LAG-Bestyrelsen holder indstillingsmøde i slutningen af januar 2024, så ansøgere vil få besked, om deres projekt er indstillet start februar 2024.
Har du spørgsmål eller vil gerne have sparring på mulighederne for dit projekt?

Start altid med at orientere dig på LAG Vejen-Billunds hjemmeside www.lagvejenbillund.dk.

LÆS MERE
Læs mere her.

Sæt X i kalenderen 5. januar 2024

Til dig og din virksomhed

SMV:PRO Få succes med dine planer.

Nye kunder, gladere medarbejdere, en stærk bundlinje og hold mere fri! Lyder det brugbart for dig og din virksomhed?
 
Bliv guidet sikkert frem mod dine mål, og få en professionel partner med på rejsen.

Har du planer for din virksomhed, som bare venter på at blive sat i gang, men er det svært at finde tid og ressourcer?

INDHOLD
En stærkere organisation, strategi og ledelse
Ny finansiering til dine planer og idéer
Teknologi og viden, der styrker din udvikling
Salg af virksomhed eller generationsskifte

TIDSPUNKT
Rådgiverforløb tilpasset din hverdag: Et typisk forløb koster 150.000-200.000 kr. (du får 50 % retur) og varer 6-8 måneder.

MERE OM
Læs mere om SMV:PRO her.
 
 

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Møderne er målrettet dig, som drømmer om at starte egen virksomhed – eller som måske allerede har taget det første skridt som iværksætter.

INDHOLD
 
På mødet får du værdifuld information og værktøjer omkring alle de ting, du skal tænke på, når du skal drive din egen virksomhed. Herunder de formelle krav til oprettelse af virksomhed og de forpligtelser, du har som stifter.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 30. januar 2024
Kl. 17:00 til 19:30
 
STED
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Erhvervshus Sydjylland: Sådan sikrer du dig mod digitale trusler.

Digital modstandsdygtighed betyder, at din virksomhed er klædt på til at forebygge IT angreb – og til fortsat at kunne fungere selv om den udsættes for cyberangreb.

INDHOLD 
Gratis webinar, hvor du får indsigt i, hvordan du metodisk kan identificere de største sårbarheder i din virksomhed. 
 
Konkrete tiltag til at forbedre sikkerheden i din virksomhed.

Viden om, hvad du bør have for øje, når du planlægger IT-sikkerhedsindsatser
 
En skabelon for beredskabsplan - trin for trin. 
 
TIDSPUNKT 
14. november 2023
Kl. 13:30 - 14:30
 
TILMELDING
Du kan tilmelding dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. 
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag
Kl. 15:00 - 17:00
 
Husk at booke din tid på forhånd hos UdviklingVejen på tlf: 7384 8500
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 10. november 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Netværk: Digitalisering af byggeriet
Torsdag 9. november 2023 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 9. november 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 9. november 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 10. november 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2023
Tirsdag 13. november 2023 kl. 9:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 30. januar 2024 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet