Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Holsted-virksomheden Babcock & Wilfox var ugen inden efterårsferien værter for UdviklingVejens repræsentantskabsmøde. Fotokilde: UdviklingVejen.

Repræsentantskabsbesøg ved B&W

UdviklingVejens repræsentantskab var 12. oktober på besøg hos B&W, Babcock & Wilcox, i Holsted.

Niels Christiansen og Loise Ejstrup, Babcock & Wilcox gav en grundig intro og rundvisning til virksomheden, som tilbyder service- og vedligehold af forbrændingsanlæg. Det indebærer ud over at skulle jonglere kundekrav og mandskabsressourcer inden for ret afgrænsede tidsrum, også at de er på forkant kan pakke 5-6 containere med reservedele, værktøj etc. til opgaver, hvor art og omfang, først kendes når de står der ude, og nedetiden på anlægget skal minimeres.

B&W, der startede som VODA i Vejen, rykkede i marts 2022 i større lokaler ved motorvejen i Holsted. Virksomheden har foreløbigt skabt ca. 200 kontor-arbejdspladser i en ombygget kontormøbelvirksomhed.
 
Niels Christiansen fortalte, at B&W valgte lokation i Holsted og dermed placering i Vejen Kommune ud fra ønske om central beliggenhed med stort potentiale for at rekruttere kvalificeret og specialiseret arbejdskraft via den gode infrastruktur i Vejen Kommune. ”Vi har oplevet rigtig fin og kvalificeret service fra UdviklingVejen
gennem hele processen med at finde de rette lokaler”, slutter Niels Christiansen.
 
MERE OM B&W
Du kan læse meget mere om B&W her.
Niels Christiansen, CFO hos B&W Renewable Service A/S. Fotokilde: UdviklingVejen.
REPRÆSENTANTSKABSMØDET
UdviklingVejens bestyrelsesformand, Ole Stubbe, havde ved repræsentanstkabsmødet fornøjelsen af at kunne præsentere UdviklingVejens nye direktør, Pernille Puck, der gav en kort introduktion til hendes erfaringer og baggrund.
 
Ole Stubbe gennemgik også seneste status for afrapportering af vækstplanen, og der blev givet update på arbejdet med LAG-midler til områdets virksomheder samt turismeindsatsen.
Via portalen VejenErhverv kan du nemt søge ledige lokaler til kontor, butik, lager og produktion samt erhvervsgrunde i Vejen Kommune. Fotokilde: UdviklingVejen. 

Find dine nye lokaler på VejenErhverv

Vejen Kommune er et attraktivt sted at drive virksomhed med gode lokaliseringsmuligheder, velfungerende infrastruktur og arealer til erhverv og industri.

Ønsker du at udvide, optimere din virksomhed, og har du derfor behov for at finde nye lokaler til din virksomhed i Vejen Kommune? Eller kender du nogen, der ønsker at flytte sin virksomhed til kommunen? Så har vi samlet en oversigt over ledige erhvervsfaciliteter og erhvervsjord i Vejen Kommunewww.vejenerhverv.dk.

VejenErhverv er en portal, hvor du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over ledige lager- og produktionslokaler, kontorer og grunde i Vejen Kommune”, fortæller Klaus Arnegaard, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen.
 
Klaus slutter med at fortælle, at det er gratis for udlejere og sælgere at tilføje faciliteter på VejenErhverv.
UdviklingVejens erhvervskonsulent, Klaus Arnegaard. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
VEJEN ERHVERV
Du kan finde VejenErhverv her.
Henover vinteren 2022 og foråret/sommeren 2023 har Lise Bjerre fået lavet forskellige reparationer på Foldingbro Camping. Malerpenslen har været i gang igen så snart det er tørt nok. Fotokilde: Foldingbro Camping.

Lises første år som campingpladsejer

I juni 2022 overtog Lise Bjerre Foldingbro Camping. Nye tanker og tiltag for den lille campingplads med åbent hele året er rullet ud.

Lise Bjerre kom til Foldingbro med sit trykkeri i bagagen. Hun er grafisk uddannet og startede som selvstændig i 1993. Firmaet Bjerre Trykkeri og Forlag producerer og sælger grammatik- og øvehæfter på 7 sprog, der laves forskellige print- og kopijobs, også storformatprint.

Bjerre Trykkeri og Forlag ligger nu side og side med Lises campingplads Foldingbro Camping, der ligger midt i den gamle grænseby Foldingbro, og her findes alle nødvendige faciliteter til et pusterum fra dagligdagens gøremål. Til børnene har Lise Bjerre det første år fået lavet en ny legeplads med hoppepude
 
Sammen med campingpladsen ligger vores kiosk, hvor du kan bestille friskbagt brød til næste morgen. Vi har også et bredt udvalg af brochurer med oplevelser i området, cykelrutekort og vandretursfoldere til inspiration til oplevelser i lokalområdet og langs med Kongeåen”, fortæller Lise Bjerre.

Foldingbro Camping er det ideelle udgangspunkt for en lystfiskerferie eller en aktiv familieferie i skønne omgivelser. Du kan købe fiskekort og der er et lille udvalg af fiskeudstyr, kolde drikke, coffee to go, is af forskellig slags m.m. ”Dem, der kommer her, er især folk der ønsker fred og ro, nogle vil ud og fiske og nyde naturen, der kommer også en del dagsgæster. Vi har egen fiskesø og 50 m til Kongeåen, og selvfølgelig alle nødvendige faciliteter til lystfiskeren”, siger Lise Bjerre.

Lise fremhæver Syd- og Sønderjyllands mange seværdigheder – for dem er der mange af indenfor en overskuelig afstand fra Foldingbro Camping. 
Lise Bjerre, ejer af Foldingbro Camping og Bjerre Trykkeri og Forlag, og hendes søn Kasper. Fotokilde: Foldingbro Camping.
 
Her er også mange golfbaner indenfor en kort radius. Jeg vil også gerne tiltrække golfspillere, der kommer langvejs fra og har golfbaggen med i campingvognen”, uddyber Lise Bjerre.
 
Foldingbro Camping udlejer desuden 8 hytter. De 4 hytter er på 16 m2, er spartansk indrettet og har 4-6 sovepladser, mens de 3 luksushytter er på hver 23 m2 og har plads til 4 personer og en ekstra opredning. Pladsens mindste hytte er Shelterhytten, som mest bruges af turister der lige skal bruge en hurtig og billig overnatning.

Mottoet er: Lille plads med plads til alle.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Foldingbro Camping her og om Bjerre Trykkeri og Forlag her.
Hvert år laver Børsen en liste over de 1.000 største danske virksomheder. På Børsens liste over 2023 ligger der 3 lokale virksomheder. Fotokilde: Colourbox.

lokale virksomheder på Børsens Guld1.000

En gang om året tager Børsen temperatuen på landets største virksomheder og 3 lokale virksomheder er med i år.

Børsens Guld1.000 er en liste over Danmarks 1.000 største virksomheder. 
 
GULD1.000
På listen ligger følgende 3 lokale virksomheder:
På Børsens liste er de største danske virksomheder målt på omsætning i 2023, og er sorteret efter virksomhedernes egne meddelelser og årsregnskaber.
 
Alle virksomheder bestemmer selv, hvilken 12 måneders periode, der skal gælde for deres årsregnskab. Derfor er tallene ikke alle fra samme periode, men de er dog alle de største danske virksomheders seneste regnskaber.
 
SE GULD1.000 LISTEN
Hvis du har abonnement til Børsen, kan du se listen her.
Kom med til et arrangement hvor du vil få viden om, hvordan de fosile brændsler udfases i din virksomhed inden 2025. Fotokilde: Solar.

Udfasning af fossile brændsler inden 2025

Er du opdateret, når det kommer til udfasning af gas og olie i din virksomhed? Og hvorfor det er vigtigt at have en plan for det?

Solar, Udvikling Vejen og Vejen kommune inviterer dig til inspirationsdag omkring elektrificering af industrivirksomheder i kommunen.

Ved arrangementet vil du høre oplæg fra forskellige eksperter, og du vil få helt konkrete råd til, hvordan du kommer bedst i gang med energirenovering i din virksomhed.

Du vil også få viden om udfasningen af de fossile brændsler i industrien, ESG-regnskab, strategi, CO2 afgift, tilskud med mere inden for grøn omstilling.
TIDSPUNKT
Torsdag 9. november 2023
Kl. 08:30 til 14:00

STED
Solar Danmark A/S
Industrivej Vest 43
6600 Vejen

SE EN FILM
Se en film om arrangementet her.

LÆS MERE
Du kan tilmelde dig her.

Til dig og din virksomhed

DI: Whistleblower-reglerne træder i kraft 17. december 2023.

Efter en række skandaler om hvidvask, svindel og andre overtrædelser af EU-lovgivning, hvor whistleblowere har spillet en afgørende rolle i afsløringerne, vedtog EU regler om whistleblowere i 2019. Disse regler blev implementeret i dansk ret i 2021.
 
Det er som udgangspunkt ikke et lovkrav for mindre virksomheder med under 50 ansatte at etablere en intern whistleblowerordning, medmindre virksomheden er omfattet af anden lovgivning, som stiller krav hertil – f.eks. hvis virksomheden er omfattet af lov om finansiel virksomhed.
 
INDHOLD
Reglerne fastsætter en række minimumskrav til indberetningskanaler og beskyttelse af whistleblowere.
 
Har din virksomhed 50 eller flere medarbejdere ansat? Hvis ja, skal du huske at få etableret en intern whistleblowerordning senest den 17. december 2023, hvor det bliver et lovkrav for alle mellemstore virksomheder.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Møderne er målrettet dig, som drømmer om at starte egen virksomhed – eller som måske allerede har taget det første skridt som iværksætter.

INDHOLD
 
På mødet får du værdifuld information og værktøjer omkring alle de ting, du skal tænke på, når du skal drive din egen virksomhed. Herunder de formelle krav til oprettelse af virksomhed og de forpligtelser, du har som stifter.
 
Du bliver introduceret til grundlæggende viden om bl.a. virksomhedsformer, bogføring, moms og skat.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 7. november 2023
Kl. 17:00 til 19:30
 
STED
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Patent- og Varemærkestyrelsen: Gratis webinar til dig med en opfindelse, et firmanavn, en webshop eller et design.

Ved du, hvordan du kan vækste din virksomhed, stå stærkere overfor investorer og samtidig beskytte dig mod kopiering?

To eksperter giver dig fire gode grunde til at overveje et patent, varemærke eller en designbeskyttelse.
 
Du får viden om hvilken af de tre rettigheder, der kan være relevant for dig og vil efterfølgende kunne træffe et kvalificeret valg på den baggrund.

INDHOLD
4 grunde til at beskytte rettigheder.
Hvordan Johan Bülow ændrede strategi.
IP-rettigheder.
Forskel på varemærke, patent og design.
Konkrete værktøjer.
 
TIDSPUNKT
Du kan se datoer her.
  
LÆS MERE
Se datoer og tilmeld dig allerede i dag her.

Trekantområdet: Industriens Dag 2023.

Ved Industriens Dag dykker vi ned i en række af de store dagsordener, der har betydning for industrivirksomhedernes konkurrenceevne.

INDHOLD
Hvad er det for en verden, du driver virksomhed i - i 2023?
 
Hvordan ser det økonomiske verdensbillede ud?
 
Hvilke udfordringer er størst lige nu?
 
Klimaforskeren spørges også om, hvor presset klimaet egentlig er?
 
Hvor pressede bør vi være – både som virksomheder og samfund?
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 13. november 2023
Kl.: 9:00-16:00
 
Sted: Comwell i Kolding 
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. 
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag
Mellem kl. 15:00 - 17:00
 
Husk at booke en tid på forhånd.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

VBC Kursuscentret: Sådan bruger du kunstig intelligent.

Kunstig intelligens er ikke længere et fremtidsscenarie, men en realitet, der forandrer vores måde at arbejde på. Uanset hvilken branche eller job du har, vil du blive påvirket af den nye teknologi, der kan skabe, analysere, programmere og meget mere.

INDHOLD 
Hvad er kunstig intelligens?
Hvordan virker kunstig intelligens?
Forskellige typer af AI og deres anvendelsesområder
Hvordan du kan bruge AI til at skrive bedre
Indsigt i de etiske og juridiske aspekter af AI

TIDSPUNKT
Onsdag 22. november
Kl.:15.00 til 16.30
 
Sted: VBC Kursuscenter, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen.
 
TILMELDING
Du kan tilmelding dig på mail til brg@vejenbc.dk

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 27. oktober 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Få succes med ESG
Torsdag 26. oktober kl: 09:00 - 14:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 27. oktober 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 7. november 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 9. november 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 9. november 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Elektrificering af industrien
Torsdag 9. november 2023 kl. 08:30 til 14:00
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2023
Tirsdag 13. november 2023 kl. 9:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet