Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Da Emil Physant Kristensen var 16 år, startede han sin egen virksomhed. Emil har sagt ja til at dele sin iværksætterrejse med os. Fotokilde: Powertrade.

Ung iværksætter finder hul i markedet

Iværksætter Emil Physant Kristensen, Powertrade.dk, startede sin iværksætterrejse et sted, og er et andet sted her tre år efter.

Emil Physant Kristensens virksomhed hedder i dag Powertrade.dk, og er en virksomhed, der er specialiseret i salg af el-løbehjul og reservedele.

Emils iværksætterrejse startede i 2020, da Emil var 16 år og var blevet sendt hjem fra efterskole på grund af Corona. ”Jeg har altid gået meget op i at sælge, og da hjemsendelsen gav mig lidt mere fritid, tænkte jeg, nu prøver jeg at starte min egen virksomhed", fortæller Emil Physant Kristensen.

Jeg indgik en aftale med en virksomhed, der skulle lave en professionel hjemmeside til mig, hvor min tanke var, at jeg primært ville sælge tøj, og så var jeg ligesom i gang”, siger Emil Emil Physant Kristensen.

Ret hurtigt gik det op for Emil, at der var rigtig mange på tøjmarkedet, der solgte det præcis samme som han. ”Jeg var også startet på VBC, hvor de fag jeg havde gjorde, at jeg fik mine øjne åbnet for, hvor vigtigt det er at researche, for på den måde finde et hul i markedet. Jeg fandt via min analyse ud af, at de kunder som har et el-løbehjul, manglede et sted at købe reservedele hertil. På det tidspunkt fandtes der ganske få store aktører, og det var derfor svært for kunderne at finde stedet, hvor de kunne købe reservedelene”, uddyber Emil, der siden februar i år, har været meget seriøs på produktet i hans virksomhed Powertrade.
 
Emil går nu efter at skabe et selvstændigt brand omkring Powertrades profil, og han har i den forbindelse lavet en seriøs investering i at få sat Powertrades logo på de el-løbehjul, som der sælges på Powertrades hjemmeside. 
Emil Physant Kristensen, Powertrade, kommer ud af en iværksætterfamilie, så han er vokset op med at høre om alt det, der ligger i at have en virksomhed. For Emil var springet ud i iværksætteri helt natrurligt: han ville også prøve at skabe sin egen virksomhed. Fotokilde: Powertrade.
 
Det er planen, at kunderne fra sidst i 2023 kan købe el-løbehjul med Powertrades eget logo på, og den investering forventer jeg, kan gøre brandet mere eksklusivt, og i sidste ende være medvirkende til at tiltrække kunder til at købe hos Powertrade i stedet for at købe andre steder”, slutter Emil.

EMILS RÅD TIL IVÆRKSÆTTERE
Lav så meget noget research som muligt, inden du springer ud i det. Der ligger så meget tilgængelig viden på nettet, som Emil mener, at man skal benytte sig af. F.eks hvordan bevæger internationale og nationale tendenser sig på det marked, som man ønsker at drive sin virksomhed.

MERE OM POWERTRADE
Du kan læse mere om Powertrade.dk her.

IVER Café: Iværksættercafé for studerende

Er du studerende i Vejen Kommune? Og drømmer du som Emil om at starte din egen virksomhed? Så er IVER Café måske noget for dig.

IVER Café er et fællesskab for studerende, der drømmer om - eller er i gang med at starte egen virksomhed. Her kan du mødes med andre i samme båd og dele erfaringer, og få hjælp og sparring, så du kan komme videre med din drøm om egen virksomhed.

"Har du brug for sparring eller hjælp til at komme videre med din virksomhed eller din forretningsidé, så sidder jeg klar til at hjælpe dig, torsdag hver uge klar mellem kl. 13.00-15.00 i Iver Cafés lokaler på VBC", siger erhvervskonsulent ved UdviklingVejen, Ulrik Uhrskov.
 
TIDSPUNKT
Torsdag kl. 13:00 - 15:00.
Passer tidspunktet ikke for dig, så kontakt Ulrik Uhrskov og aftal et andet tidspunkt.
 
KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Tlf. 2326 5062
Mail: uu@udviklingvejen.dk
UdviklingVejens erhvervskonsulent, Ulrik Uhrskov, sidder hver uge klar til at hjælpe dig med din forretningsidé. Fotokilde: UdviklingVejen.
   
LÆS MERE
Du kan læse mere om IVER Café her.
Det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne, før du søger om LAG-midler. Derfor afholdes der 10. oktober et arrangementet for dig, så du kan blive skarpere på krav til ansøgere, ansøgningsproces og afrapportering, når du søger om LAG-midler. Fotokilde: Colourbox. 

Vil du skabe arbejdspladser i landdistrikterne?

Tirsdag 10. oktober afholder Billund Erhverv og UdviklingVejen sammen med LAG Vejen-Billund et arrangement, hvor du får indsigt i, hvordan virksomheder har grebet ansøgning, projekt og afrapportering an.

En af oplægsholderne er Jan Møller Pedersen fra RACO A/S i Holsted. Jan fortæller om sine erfaringer som virksomhed, der har søgt og gennemført et LAG-projekt.
 
Det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne, før du søger om LAG-midler, derfor vil der ved arrangementet være gennemgang af krav til ansøgere, ansøgningsproces og afrapportering. 
TIDSPUNKT
Tirsdag 10. oktober 2023
kl. 17:00 til 19:00

STED
LOasen Vesterhede
Vesterhedevej 33
7250 Hejnsvig
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Foreningen har sit virke i både Vejen og Billund Kommune, og giver tilskud til projekter, der kan skabe vækst og udvikling i landdistrikterne. 
På billedet ses de nominerede til Årets Spinoff-virksomhed 2022: Rolf Barsgaard Hansen og Jacob Therkildsen, JR Teknik, Kasper Sønberg Kjær, Motor Stage Automation og vinderen af prisen, Jens Legarth, FERM FOOD. Fotokilde: UdviklingVejen.​

Vær med til at kåre Årets Spinoff-virksomhed

Kom til et fantastisk arrangement, som Billund Erhverv, UdviklingVejen og Lederne i fællesskab inviterer dig til.

UdviklingVejen anbefaler, at du deltager ved arrangementet for at støtte op om de lokale virksomheder, som kan vinde prisen som Årets Spinoff 2023.
 
Ved at deltage i arrangementet får du også inspiration til at drive og udvikle dine forretning, og du vil høre hvordan nye erhvervseventyr kan springe ud af eksisterende virksomheder og brancher.
 
Entreprenørskab og innovation driver os fremad. Ved arrangementet kan du dyrke det sammen med dit lokale erhvervsnetværk fra både Billund- og Vejen kommune.
TIDSPUNKT
Torsdag 5. oktober 2023 kl. 16:30 - 20:30

STED
Billund Erhverv
Kløvermarken 35
7190 Billund

TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.
Kom med til dette arrangement hvor du vil få viden om, hvordan de fosile brændsler udfases i din virksomhed inden 2025. Fotokilde: Solar. 

Udfasning af fossile brændsler inden 2025

Er du opdateret, når det kommer til udfasning af gas og olie i din virksomhed? Og hvorfor det er vigtigt at have en plan for det?

Solar, Udvikling Vejen og Vejen kommune inviterer dig til inspirationsdag omkring elektrificering af industrivirksomheder i kommunen.

Ved arrangementet vil du høre oplæg fra forskellige eksperter, og du vil få helt konkrete råd til, hvordan du kommer bedst i gang med energirenovering i din virksomhed.
 
Du vil også få viden om udfasningen af de fossile brændsler i industrien, ESG-regnskab, strategi, CO2 afgift, tilskud med mere inden for grøn omstilling.
TIDSPUNKT
Torsdag 9. november 2023
Kl. 08:30 til 14:00
 
STED
Solar Danmark A/S
Industrivej Vest 43
6600 Vejen
 
SE EN FILM
Se en film om arrangementet her.

LÆS MERE
Du kan tilmelde dig her.

Til dig og din virksomhed

Iværksætter-danmark: Sådan opbygger du et stærkt brand.

TrendTribe, Erhverv Skanderborg, Erhvervshus Midtjylland & Iværksætterdanmark præsenterer: Sådan opbygger du et stærkt brand

INDHOLD
På dette workshopforløb får du håndgribelige og velafprøvede værktøjer til at brande og positionere din forretning. Efter forløbet er du blevet skarpere på, hvordan du skaber et stærkt brand, og du har styr på din virksomheds formål, din kernefortælling og din visuelle identitet.

Det er, bortset fra din tid og entusiasme, helt gratis at deltage. 

TIDSPUNKT
 
Tirsdag 3. oktober 2023
kl. 13:00 - 16:00.
 
Sted: Erhverv Skanderborg, Adelgade 38, 8660 Skanderborg.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Erhvervshus Sydjylland: Gør din virksomheds fremtid grønnere.

Vil du gøre din forretning mere bæredygtig? Men mangler du overblikket til at kunne stille skarpt på lige præcis dét, du har brug for, for at komme videre til næste step i din virksomheds grønne omstilling?

INDHOLD
På denne side finder du en lang række tilbud til dig og din virksomhed, når du skal videre med den grønne omstilling
 
Få gratis sparring til din virksomheds grønne omstilling og bæredygtighedsinitiativer.

Du kan også få alt at vide om de seneste tilskudsordninger, og hjælp med at henvise dig til relevante rådgivere, der kan støtte dig i din grønne omstilling.
  
LÆS MERE
Du finder siden på Erhvervshus Sydjyllands hjemmeside her.

Find Fonden: Gør drømmen til virkelighed.

Der findes over 8.000 puljer og fonde med over 40 mia. kr. til uddeling af tilskudmidler hvert eneste år. For nogen kan det være en jungle at finde rundt i.
 
Nu har Find Fonden samlet alle disse muligheder, så du gratis kan søge efter lige præcis de tilskudsmuligheder, som kan gøre din virksomheds projekter til virkelighed.
 
INDHOLD
Find Fonden er skabt med henblik på at hjælpe dig til at finde lige præcis den tilskudsmulighed, som kan gøre din virksomheds projekter til virkelighed.
 
Du kan også finde gode råd til, hvordan du skal skrive din ansøgning, så du har størst mulig chance for at få din ansøgning godkendt her.
 
LÆS MERE
Du kan søge på Find Fonden her.

Trekantområdet: Industriens Dag 2023.

Industriens Dag ned i en række af de store dagsordener, der har betydning for industrivirksomhedernes konkurrenceevne.

INDHOLD
Hvad er det for en verden, man driver virksomhed i, i 2023? Hvordan ser det økonomiske verdensbillede ud? Og hvilke udfordringer er størst lige nu? Vi spørger også klimaforskeren, hvor presset klimaet egentlig er? Og hvor pressede bør vi være – både som virksomheder og samfund?
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 13. november 2023
Kl.: 9:00-16:00
 
Sted: Comwell i Kolding 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. 
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag
Mellem kl. 15:00 - 17:00
 
Husk at booke en tid på forhånd.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

VBC Kursuscentret: Ledelse af grøn omstilling.

På kurset ‘Ledelse af grøn omstilling og bæredygtighed’ dykker du ned i begreberne grøn omstilling, bæredygtighed og FN’s verdensmål.

INDHOLD 
Du får en forståelse for, hvad de betyder for en virksomhed og komme til at arbejde med alle tre begreber ud fra en leders synspunkt.

Hvordan kan du som leder motivere og engagere dine medarbejdere f.eks. inden for salg og rådgivning i grøn omstilling og bæredygtige løsninger.

TIDSPUNKT
25. og 26. oktober 2023
Kl. 8:00 – 15:24
 
Sted: VBC Kursuscenter, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen.
 
LÆS MERE 
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 29. september 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 28. september 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 28. september 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 29. september 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Sådan opbygger du et stærkt brand
Tirsdag 3. oktober 2023, kl. 13:00 - 16:00
Tilmelding er nødvendig.
LAG midler til din virksomhed?
Tirsdag 10. oktober 2023 kl. 17:00 til 19:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 7. november 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Elektrificering af industrien
Torsdag 9. november 2023 kl. 08:30 til 14:00
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2023
Tirsdag 13. november 2023 kl. 9:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet