Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Snedkergården har samarbejdet med Vejen Kommune, da de startede boligbyggeriet Smedeparken i Brørup, der stod færdigt i 2022. Fotokilde: Snedkergården.

Tag os med i maskinrummet

Peter Knudsen fra Snedkergården A/S har gode erfaringer med at samarbejde med Vejen Kommune og motiverer til at udvide samarbejdet yderligere op.

Brørup-virksomheden Snedkergården A/S` ejer Peter Knudsen ønsker Vejen Kommune et stort og meget velfortjent tillykke med den flotte 2. plads i Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed i de danske kommuner.

Peter Knudsen har af flere omgange haft et meget velfungerende samarbejde med Vejen Kommune, og kan kun nikke genkendende til, at Vejen Kommune gør det rigtig godt. F.eks. har Snedkergården A/S lige haft et års gennemgang af boligbyggeriet Smedeparken i Brørup, hvor JN Arkitektur ved Jan Nielsen stod for både arkitektur, plantegning m.v. Her har spillet mellem tankerne til projektet samt udarbejdelse til lokalplanen med Vejen Kommune gået over al forventning.

På grunden, hvor Snedkergården A/S gerne ville bygge boligbyggeriet Smedeparken, lå der et gammelt traktorlager, der var gået konkurs. ”Vi var i kontakt med kommunen med henblik på at rive det gamle erhvervsbyggeri ned, og for at få sat gang i godkendelse af en ny lokalplan for at kunne bygge almene boliger”, fortæller Peter Knudsen, Snedkergården A/S.

Der gik fra køb af ejendom til godkendelse af lokalplanen ca. halvandet år, hvilket jeg syntes var ganske ok rent tidsmæssigt. I og med at der i denne tid også var indregnet vores eget forarbejde, hvor vi kom med en færdig skitse og egen bygherre. Det var en smertefri og rigtig god oplevelse”, uddyber Peter Knudsen.

Peter Knudsen vil gerne samarbejde med Vejen Kommune i en endnu højere grad, og han har flere tanker omkring, hvordan det f.eks. kunne lade sig gøre. 
Peter Knudsen, Snedkergården a/s  deler nogle af hans erfaringer og anbefalinger til et endnu bedre samarvejde med Vejen Kommune. Fotokilde: Snedkergården.
 
Vi kunne godt tænke os en endnu bedre dialog med Vejen Kommune, hvor vi som virksomhedsejere inviteres med lidt længere ind i maskinrummet. I forhold til hastighed af godkendelse, der tror jeg godt, at vi kan blive endnu dygtigere sammen, ved at sætte os sammen lidt tidligere i processen”, siger Peter Knudsen.
 
Peter Knudsen syntes, at Vejen Kommune er rigtig gode til at åbne op for nye leverandører til det offentlige f.eks. ved det årlige udbudsarrangement, hvor virksomhedsejere inviteres med ind, for at høre hvordan de kan blive leverandører. ”Mine erfaringer fra andre kommuner er, at man som kommune kan få projekter lidt hurtigere i gang, og få sat noget af kommunens kapital fri ved at udbyde andre entrepriseformer som f.eks. OPP-samarbejdet”, slutter Peter Knudsen.

MERE OM SNEDKERGÅRDEN A/S
Du kan læse mere om Snedkergården her.
På billedet ses de nominerede til Årets Spinoff-virksomhed 2022: Rolf Barsgaard Hansen og Jacob Therkildsen, JR Teknik, Kasper Sønberg Kjær, Motor Stage Automation og vinderen af prisen, Jens Legarth, FERM FOOD. Fotokilde: UdviklingVejen.​

Vær med til at kåre Årets Spinoff-virksomhed

Kom til et fantastisk arrangement, som Billund Erhverv, UdviklingVejen og Lederne i fællesskab inviterer dig til.

UdviklingVejen anbefaler, at du deltager ved arrangementet for at støtte op om de lokale virksomheder, som kan vinde prisen som Årets Spinoff 2023.
 
Ved at deltage i arrangementet får du også inspiration til at drive og udvikle dine forretning, og du vil høre hvordan nye erhvervseventyr kan springe ud af eksisterende virksomheder og brancher.
 
Entreprenørskab og innovation driver os fremad. Ved arrangementet kan du dyrke det sammen med dit lokale erhvervsnetværk fra både Billund- og Vejen kommune.
TIDSPUNKT
Torsdag 5. oktober 2023 kl. 16:30 - 20:30

STED
Billund Erhverv
Kløvermarken 35
7190 Billund

TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.

3 indstillede virksomheder til Årets Spinoff

Gesten-virksomheden Bech Webshops ApS ved Juliane Bech Sørensen er indstillet til til Årets Spinoff-virksomhed 2023. Fotokilde: Bech Webshops.

Bech Webshops ApS er èn af de indstillede til Årets Spinoff 2023.

Bech Webshops ApS er etableret af Juliane Bech med websitet www.flagstang.dk.

Forretningsområdet er produktion, salg og distribution af flagstænger i såvel træ som glasfiber med tilbehør. Som en del af produktprogrammet tilbyder virksomheden også øvrige træprodukter i form af stolper, beklædning m.v. Virksomheden har oprindelig udviklet sig fra et forretningsområde under familievirksomheden Tiset Savværk og blev udskilt som særskilt virksomhed i 2019.

Bech Webshops ApS arbejder i en bæredygtig retning, hvor bl.a. 90 % af træprodukterne er FSC- eller PEFC-certificeret. Dette er kundernes sikkerhed for, at når der fældes et træ til produktion, plantes der også et nyt.
Målt på antal årsværk pr. juni 2023 er der fire ansatte.

Bech Webshops ApS formår trods sin unge alder i et konkurrencepræget marked at vinde markedsandel og øge indtjeningsgraden. Målt på antal ansatte konstateres ligeledes en vækst.

Er ydmyg og beæret over at være en af de indstillede til prisen som Årets Spinoff 2023. Jeg syntes det er ret fantastisk, at der er nogen der bemærker Bech Webshops blandt de mange stærke små og mellemstore virksomheder i Vejen Kommune”, siger Juliane Bech, ejer af Bech Webshops ApS.

LÆS MERE
Læs mere om Bech Webshops ApS her.
Vejen-virksomheden Hvam Tekniq El A/S ved Morten Hvam er indstillet til prisen som Årets Spinoff-virksomhed 2023. Fotokilde: Hvam Tekniq El.

Hvam Tekniq El A/S er en af de indstillede virksomheder til Årets Spinoff 2023.

Hvam Tekniq El A/S blev stiftet af Morten Hvam for at skabe en teknisk entreprenørvirksomhed med troværdighed og ordentlighed, som kan løfte en opgave indenfor byggeri, hvor hele pakken er under samme tag.

Der er stor efterspørgsel på markedet efter den slags virksomheder, da mange af dem der er på markedet, er opdelt i kasser, så kunden ikke får den slags fleksibilitet, som de burde ved at købe en samlet kasse.
 
Hvam Tekniq El A/S blev udskilt som et datterselskab fra Hvam Teknik i april 2021.
Helt siden opstarten har de leveret stærke økonomiske resultater. Samtidig har virksomheden stort fokus på både den grønne omstilling, digitalisering og trivsel på arbejdspladsen.

Vi ser det som en stor anerkendelse at blive indstillet til prisen som Årets Spinoff 2023. Det føles som et skulderklap, og et bevis på at vi gør det godt. Det er vi meget stolte over”, siger Morten Hvam, ejer af Hvam Tekniq EL A/S.

LÆS MERE
Læs mere om Hvam Tekniq El A/S her.
Vejen-virksomheden JTM Boring A/S ved Jeppe Thorbjørn Mikkelsen, en bore-virksomhed med over 18 års erfaring i branchen, er blevet indstillet til Årets Spinoff-virksomhed 2023. Fotokilde: JTM Boring A/S.

JTM Boring A/S er en af de indstillede virksomheder til Årets Spinoff 2023.

Jeppe Thorbjørn Mikkelsen er ejer af JTM Boring A/S og har overtaget virksomheden fra sin far.
JTM Boring A/S blev stiftet med afsæt i Bække Entreprenør forretning for at skabe en selvstændig virksomhed med fokus på forretningsområdet styret underboring.

Gennem årene er er borings-området vokset markant, og en særskilt virksomhed blev derfor etableret.
 
Styret underboring er en miljøvenlig og omkostningseffektiv metode til nedlægning af rørføringer. Boring sikrer, at der ikke skal graves op og på den vis gennemføres opgaven hurtigere og til mindre gene for omgivelserne end ved traditionelle metoder.
Målt i årsværk er der i dag registreret 23 medarbejdere.

Vi er stolte af, at vi er blevet indstillet til prisen som Årets Spinoff 2023. Det er fedt, at der er nogen, der ser hvad vi laver, og det en stor anerkendelse at blive indstillet til prisen”, siger Jeppe Thorbjørn Mikkelsen, ejer af JTM Boring A/S.

JTM Boring A/S er Beliggende på Asbovej i Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om JTM Boring her.
Sæt gang i din virksomheds bæredygtige udvikling, og frem konkurrenceevnen med virksomhedsprogrammet Afkobling 2030. Fotokilde: Colourbox. 

Industriens Fond: Afkobling 2030

Virksomhedsprogrammet Afkobling kan være din virksomheds løftestang indenfor den bæredygtige omstilling.

Vi ved allesammen, at vores planet er i krise. At vi skal lave forandringer for at bremse de klimaforandringer, vi alle er vidne til. Privat, på politisk niveau og ude i virksomhederne. Det store spørgsmål er: Hvordan gør vi det?.
 
Afkobling 2030 er et otte-årigt program, der kan hjælpe dig, der har en produktionsvirksomhed med at forfølge nye forretningsmuligheder, og samtidig styrke din virksomheds konkurrencekraft.
TIDSPUNKT
Programmet er åben for ansøgninger.

VIL DU VIDE MERE?
Kontakt erhvervskonsulent ved UdviklingVejen
Klaus Arnegaard
Tlf: Tlf. 2245 1531

LÆS MERE
Du kan læse mere om Afkobling 2030 her.

Til dig og din virksomhed

Miljømærkning - en god investering?

Nu har du muligheden for at blive klogere på mærkninger, og få en dybere forståelse af disse inden for miljøområdet.

Har du nogensinde har undret dig over, hvilket miljømærke din virksomhed skal vælge, og hvordan processen skal være? Certificeringer og mærkningsordninger kan være en kompleks verden at navigere i. Der findes 500 certificeringer og mærkningsordninger på verdensplan, hvoraf ca. 250 er i Europa, hvilket kan gøre det svært at få det store overblik.

INDHOLD
Morten Carlsen vil præsentere virkelighedsnære udfordringer med miljøcertificeringer af produkter. Derudover vil han også belyse, hvordan mærkninger og kommunikation hænger sammen, samt hvilken betydning mærkninger kan have for markedsføringen og brandingen af din virksomhed. 

TIDSPUNKT
 
12. oktober 2023, kl. 08:30 - 10:00.
 
Sted: Pakhuset, Sdr. Havnegade 7, 6000 Kolding.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Trekantområdet: Industriens Dag 2023.

Traditionen tro dykkes der ved Industriens Dag ned i en række af de store dagsordener, der har betydning for industrivirksomhedernes konkurrenceevne.
 
Hør spændende key notes og debatter, dyrk netværket og få inspiration til, hvordan du kan takle de store udfordringer og få forløst de store potentialer i din virksomhed.

INDHOLD
Dagen starter ud med at tage temperaturen på industriens konkurrencekraft anno 2023.
 
Hvad er det for en verden, man driver virksomhed i, i 2023?
 
Hvordan ser det økonomiske verdensbillede ud? Og hvilke udfordringer er størst lige nu?
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 13. november 2023
Kl.: 9:00-16:00
 
Sted: Comwell i Kolding 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. 
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag
Mellem kl. 15:00 - 17:00
 
Husk at booke en tid på forhånd.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

Erhvervshus Sydjylland: Eksportevent for SMV'ere.

Det bliver en dag fyldt med inspiration og viden.

INDHOLD 
• Indsigt i globale megatrends
• Iinspiration til at lykkes med din eksport
• Inspirerende virksomhedscases
• Netværk
• Viden om tilskudsmuligheder
• 1:1 sparring om din eksport

Det er GRATIS at deltage, der er dog begrænset antal pladser!

TIDSPUNKT
Torsdag 21. september 2023
Kl. 09:00-16:00
 
Sted: Kulturøen, Havnegade 6, 5500 Middelfart.
   
LÆS MERE 
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 15. september 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 14. september 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 14. september 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 15. september 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
HR netværk
Mandag 18. september 2023 kl. 12:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
LAG midler til din virksomhed?
Tirsdag 10. oktober 2023 kl. 17:00 til 19:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 7. november 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2023
Tirsdag 13. november 2023 kl. 9:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet