Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
71 dæk- og autoværksteder bliver resultatet af sammenlægningen af Super Dæk Service under NDI Group og Euromaster Danmark. Fotokilde: NDI.

Sikker fremtid hos Super Dæk Service

NDI-koncernen overtager 9 afdelinger af Euromaster og 50 medarbejdere med årtiers kendskab, kompetencer på dækmarkedet og stort netværk.

Familievirksomheden NDI Group A/S i Brørup, der ejer dæk- og autoservicekæden Super Dæk Service, har overtaget ni afdelinger af dækkæden Euromaster.

Ifølge Jens Jakob Velasco, kommunikationschef hos NDI Group A/S i Brørup, er man i NDI-koncernen glade for, aftalen om overtagelse af ni udvalgte afdelinger af Euromaster og de mange medarbejdere nu er faldet på plads. ”En vigtig og central del af handlen er, at vi overtager de mange ansatte, som tilsammen har mange årtiers erfaring, et dybt kendskab til markedet, et stort netværk og stærke kompetencesæt, som gør at vi sammen vil stå endnu stærkere i fremtiden”, fortæller Jens Jakob Velasco Hansen.

John Hornbech Christensen, direktør i Super Dæk Service, er også overbevist om, at sammenlægningen vil skabe endnu mere værdi for både ansatte og kunder i det nye setup: ”Vi tror på, at vi med opkøbet styrker vores rejse henimod at blive Danmarks bedste dæk- og værkstedskæde til gavn for de danske bilejere samt vores erhvervskunder”, fortæller han.

Med ni afdelinger i Aalborg, Viborg, Skive, Vejle, Holbæk, Taastrup, Roskilde, Næstved og København SV bliver NDI's net af dækcentre i Super Dæk-kæden geografisk endnu større. Den største ændring for både medarbejdere og kunder er indtil videre, at der nu kommer til at stå Super Dæk Service på skiltene på de ni nye afdelinger, hvor der før stod Euromaster”, siger Jens Jakob Velasco Hansen.

Opkøbet af Euromaster har været på vej over noget tid. Myndighederne og Konkurrencestyrelsens behandlingstid har medvirket til, at handlen har trukket ud. Den oprindeligt planlagte fusion endte med ikke at blive realiseret, men hos NDI Group glæder man sig over afklaringen, selvom handlen endte med at blive en anden end den oprindelige.
Jens Jakob Velasco, kommunikationschef hos NDI Group A/S. Fotokilde: NDI.
John Hornbech Christensen, direktør i Super Dæk Service. Fotokilde: NDI.
 
Den usikkerhed som det helt naturligt har skabt for os, er nu væk. Nu kan vi starte et nyt regnskabsår med sikkerhed for både medarbejderne og ledelsen. Nu ved vi, hvor vi står,” slutter Jens Jakob Velasco.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Super Dæk Service her.
Forpagter af cafeen ved søen i Jels, Tina Planitzer, fortæller hvordan hun forberedte sig til VM i Kano og Kajak i Jels. Fotokilde: Tina Planitzer.

Kaffe i lange baner til VM i Kano og Kajak maraton

Tina Planitzer, forpagter af cafeen ved søen i Jels, var godt forberedt, da hun tog i mod de mange besøgende og deltagerne ved VM i Kano og Kajak maraton i Jels.

Tina Planitzer har sagt ja til at dele, hvordan hun greb planlægning og forberedelse an til de mange ekstra gæster, som besøgte cafeen ved søen i Jels i forbindelse med VM i Kano og Kajak maraton. 
 
Hvilke forberedelser gjorde du?
Jeg forsøgte at forberede mig ved at hidkalde alle frivillige og forberedte de ansatte på en del timer. Jeg bagte, hvad der kunne bages, og hvad der var plads til i frysere af. Herudover fik jeg lavet aftaler med mine leverandører om at levere flere dage i løbet af ugen”, fortæller Tina Planitzer, Søkiosken i Jels, også kendt som Frøken Jels´.

Fik du fat i flere medarbejdere?
Jeg har heldigvis en god portion gode venner og familie, der hjalp mig med at få det hele til at lykkes i forhold til bemanding, så der blev ikke rekrutteret yderligere. Dette ville også kræve en periode forud, hvor de kunne oplæres, hvilket tiden ikke har været til”, uddyber Tina.

Løb det af stablen som forventet?
Det gik bedre end forventet. Jeg havde lidt startvanskeligheder hvor sikringerne begyndte at gå, og strømmen meldte pas på det pludselige store pres. Men der blev handlet hurtigt, og de efterfølgende dage gik super fint. Jeg kunne tydeligt mærke en forskel på dagene op til, hvor streetfood ikke havde åbnet endnu, til da streetfood åbnede. I weekenden optil selve vm-ugen, solgte jeg omkring 80-100 sandwich om dagen, det blev skaleret ned til knap det halve fra mandag og resten af ugen”, siger Tina, Frøken Jels.
Tina Planitzer med udkig til de mange VM-gæster og til den vikingeinspirerede VM-lokation i Jels. Fotokilde: Tina Planitzer.
 
Tina slutter af med at fortælle, at hun fra lørdag d. 26. til søndag d. 3. september har langet ca. 400 liter kaffe over disken af forskellige slags som latte, cappuccino, espresso og filterkaffe.

MERE OM FRØKEN JELS
Du kan læse mere om Frøken Jels her.
Siden 2010 har Mind Your Own Business samarbejdet med unge drenge mellem 13 og 17 år i udsatte positioner. Med iværksætteri som omdrejningspunkt, samles det sociale potentiale i erhvervslivet og civilsamfundet i en fælles indsats, der skal styrke drengenes faglige kompetencer, sociale relationer samt deres tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Fotokilde: Mind Your Own Business.

Vil du gøre en forskel for unge iværksættere?

Ungdomsskolen og Vejledning Vejen, Vejen Kommune har indgået et samarbejde med Mind Your Own Business og mangler erhvervsaktive med overblik og overskud til at hjælpe drenge med iværksætterdrømme.

Mind Your Own Business arbejder med drenge i udsatte positioner og iværksætteri.
 
Drengene laver i fællesskab deres egen mikrovirksomhed, udvikler og realiserer deres forretningside.

"Vores unge drenge har brug for stærke rollemodeller som dig, der har overblik og masser af faglig erfaring til at vise dem vejen - både i deres virksomhed, med deres forretningside og som ungt menneske", siger Jakob Petersen, leder af Ungdomsskolen og Vejledning Vejen i Vejen Kommune.

I MYOB skal du ikke kunne alt, men være en del af et venturepilot-team, der sammen skal hjælpe drengene til læring og succes i deres virksomhed.

ER DET DIG?
• Vil du investere din faglighed og erfaring fra arbejdslivet for at hjælpe unge tættere på uddannelse og arbejdsmarkedet?

• Har du lyst til at bruge 2-4 timer om ugen sammen med en flok unge drenge, der sammen ønsker at lære, hvordan de stifter og udvikler deres mikrovirksomhed?
Jakob Petersen, leder af Ungdomsskolen og Vejledning Vejen i Vejen Kommune. Fotokilde: Ung Vejen.
 
• Har du overblik til at sparre med drengene omkring deres forretningside indenfor én eller flere af følgende:
  • Kommunikation og markedsføring
  • HR & økonomi
  • Design og produktion
  • Salg og sponsorer
TIDSPUNKT
Forløbet kommer til at ligge om onsdagen fra 17:00-19:30 på Basen i Vejen
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
Ny Planstrategi er netop sendt i høring, og flere anlæg til vedvarende energi kan være på vej. Fotokilde: Vejen Kommune.

Ny Planstrategi er netop sendt i høring

Flere anlæg til vedvarende energi kan være på vej i Vejen Kommune.

Vejen Kommune har en unik placering i forhold til den grønne udvikling, og ligger centralt på alle de store forsyningsledninger – det gælder både el, gas og snart også brint.
 
Herudover har vi også både plads, vand og let adgang til både lufthavn og havne.

I de kommende år undersøges, om der skal igangsættes et arbejde omkring udarbejdelse af en sammenhængende planlægning for en eller to energiparker ved Revsing og Holsted.
Planstrategi 2023 lægger også op til bl.a. nye udlæg af attraktive erhvervsområder og boligområder samt udpegning af bevaringsværdige huse, nye landsbyafgrænsninger og en revurdering af de planlagte omfartsveje.
 
LÆS PLANSTRATEGI 2023
Du kan læse Vejen Kommunes Planstrategi 2023 her. Vil du afgive et høringssvar, skal det gøres inden 31. oktober 2023 på plan@vejen.dk
Vil du inspireres til at komme i gang med udfasning af fossile brændstoffer i din virksomhed inden 2025? Så har vi det rette arrangement til dig. Fotokilde: Solar.

Udfasning af fossile brændsler inden 2025

Solar, Vejen Kommune og UdviklingVejen inviterer dig til inspirationsdag om hvordan fossile brændsler udfases i din virksomhed inden 2025.

Du vil som deltager ved arrangementet blive opdateret, når det kommer til udfasning af gas og olie i din virksomhed.  Og hvorfor det er vigtigt at have en plan for det via oplæg fra forskellige eksperter og virksomheder, der fortæller om hvordan de gør.
 
Du vil få helt konkrete råd til, hvordan du kommer bedst i gang med energirenovering i din virksomhed. 
 
Salgsdirektør ved Solar, Dennis Jeppesen, er en af de mange spændende oplægsholdere ved arrangementet. ”Grøn omstilling handler om at gøre noget, som både giver mening for miljøet og økonomien i din virksomhed. I dag er der stort fokus på din virksomheds valg og ikke kun, hvad du producerer eller kan tilbyde din virksomheds kunder. Dermed bliver de grønne initiativer også et konkurrenceparameter, hvor din virksomhed med en fremtidsplan for energi og miljø i højere grad vil blive valgt til", fortæller Dennis Jeppesen.

Fossile brændsler vægter tungt i virksomheders CO2-regnskab eller bæredygtighedsrapport, så derfor er det et godt sted at tage fat. Kravene til bæredygtighed, miljø og rapportering herpå bliver kun større i fremtiden, så derfor er det i følge Dennis Jeppesen, en god idé at komme i gang nu.
 
Arrangemntet vil give dig konkret viden om ESG-regnskab, strategi, CO2-afgift og tilskud inden for den grønne omstilling, som du kan tage direkte med dig ud i din virksomheds hverdag dagen efter.
Salgsdirektør ved Solar, Dennis Jeppesen, er en af de mange spændende oplægsholdere, som ved arrangemnetet vil dele sin viden med dig og give gode råd til, hvordan du kan komme igang med den grønne omstilling i din virksomhed. Fotokilde: Solar.
 
"Det er vigtigt at få hjælp til at afdække virksomhedens forbrugsmønster og behov – og herefter finde den rigtige løsning. På vores event den 12. september vil du få inspiration og gode råd til, hvordan du kommer i gang. Og så har vi inviteret forskellige eksperter med for at fortælle om forskellige løsninger samt hvad der i fremtiden kræves af industrivirksomheder i forbindelse med grøn omstilling", uddyber Dennis Jeppesen, Solar.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 12. september 2023
kl. 09:00 til 14:00
 
STED
Solar Danmark A/S
Industrivej Vest 43
6600 Vejen
 
TILMELDING
Du kan læse planen for arrangementet og sikre dig din plads her.
Sæt gang i din virksomheds bæredygtige udvikling, og frem konkurrenceevnen ved at deltage i dette arrangement. Fotokilde: Colourbox. 

Konkurrenceevne via bæredygtige udvikling

FORCE Technology og UdviklingVejen afholder arrangement, hvor du får viden om at benytte den bæredygtige udvikling til at styrke din virksomheds konkurrenceevne.

FORCE Technology og UdviklingVejen udbyder i samarbejde et arrangement, hvor du kan blive klogere på at benytte den bæredygtige udvikling til at styrke din virksomheds konkurrenceevne.

Der kommer krav til dokumentation af miljøpåvirkning i fremstilling af produkter i form af CO2-aftryk og udarbejdelse af klimaplan.
Du bliver præsenteret for virksomhedsprogrammerne Afkobling, Fremtidens bæredygtige servicekoncepter, Modstandsdygtig og Den Digitale Fabrik, der alle er finansieret af Industriens Fond.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 13. september 2023
Kl. 08:15 - 10:00

STED
FORCE Technology
Navervej 1
6600 Vejen.

TILMELDING
Du kan sikre dig en plads her.
Efter knapt 8 år med direktør Ulrik Kragh ved roret skal UdviklingVejen have ny direktør. Fotokilde: UdviklingVejen.

UdviklingVejen søger direktør

UdviklingVejen søger driftsstærk direktør med politisk forståelse til anerkendt erhvervsorganisation.

Vil du være med til at styrke erhvervslivets vilkår og udvikling yderligere i Danmarks mest erhvervsvenlige kommune? Har du en klar fornemmelse for virksomhedernes aktuelle udfordringer og lysten til at hjælpe med at løse dem? Kan du samarbejde i krydsfeltet mellem erhvervslivet og det politiske system og tiltrække både midler og medlemmer til en spændende organisation? Så er du måske den direktør, vi søger til erhvervsorganisationen UdviklingVejen.

Sidste år blev Vejen kåret til Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Der er med andre ord en spændende og udfordrende arv at løfte for den nye direktør i organisationen UdviklingVejen, som netop arbejder for at understøtte den fortsatte tiltrækning og udvikling af virksomheder i Vejen Kommune.

BLIK FOR UDFORDRINGER OG LØSNINGER
Som direktør for UdviklingVejen leder du en organisation med 10 engagerede medarbejdere og flere hundrede spændende medlemsvirksomheder.
 
I tæt samarbejde med kommunen sikrer du fortsat fokus på den fælles vækststrategi, som var stærkt medvirkende til sidste års anerkendelse af erhvervsindsatsen i Vejen Kommune.
 
Du har et godt blik for det aktuelle erhvervsklima og de udfordringer, såsom klima, energi, bæredygtighed, digitalisering og mangel på arbejdskraft, som virksomhederne står overfor.
 
Du sikrer, at UdviklingVejens tilbud, rådgivning og netværk til stadighed er relevante og værdiskabende for medlemsvirksomhederne i forhold til de aktuelle udfordringer og muligheder. 
Du skaber og plejer desuden de gode relationer til både medlemmer, politikere og samarbejdspartnere, herunder erhvervsfremmesystemet og klyngerne, som er katalysatorer for tildeling af mange statslige midler til erhvervsudvikling.​
 
STÆRK FORENING 
UdviklingVejen er en uafhængig erhvervsdrivende forening, som i tæt samarbejde med Vejen Kommune arbejder for at styrke den regionale erhvervsudvikling. Foreningen tilbyder rådgivning, netværk og sparring til erhvervs- og turismevirksomheder i Vejen Kommune og arbejder desuden for at styrke udvikling og tiltrækning af nye virksomheder til kommunen.
 
ERFAREN OG RELATIONSSTÆRK 
Du har en relevant videregående uddannelse samt en bred erhvervs- og ledelseserfaring.
 
Du har fokus på optimal daglig drift af organisationen, herunder økonomistyring og velfungerende relationer til både medlemmer, Vejen Kommune og andre væsentlige interessenter. Samtidig har du en veludviklet fornemmelse for det generelle erhvervsklima, hvilket udmønter sig i en fortsat udvikling af relevante tilbud til medlemsvirksomhederne, både eksisterende og potentielle.

ANSØGNING OG KONTAKT
For yderligere oplysninger kontakt POULSEN på telefon 7539 3431.
 
Alle forespørgsler og ansøgninger behandles fortroligt og videresendes kun til virksomheden efter aftale.
 
ANSØG
Du kan læse mere og ansøge om stillingen her.
 

Til dig og din virksomhed

SMV:Grønne Kompetencer - nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling.

Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling? 

Mange små og mellemstore virksomheder oplever, at grøn omstilling får større og større fokus, samtidig med at området opleves mere og mere komplekst.
 
SMV:Grønne Kompetencer bidrager til afklaring på, hvor din virksomhed skal starte sin rejse og hvilke kompetencer og hvilken form for opkvalificering den grønne omstilling kræver.
 
INDHOLD
Gennem målrettede kompetenceløft klæder SMV:Grønne Kompetencer medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte de strategiske beslutninger, konkrete nye opgaver og EU-krav, der følger med den grønne omstilling.

TIDSPUNKT
 
Åbner for ansøgninger 13. september 2023.
  
LÆS MERE
Du kan læse her.
 

Trekantområdet: Industriens Dag 2023.

Traditionen tro dykkes der ved Industriens Dag ned i en række af de store dagsordener, der har betydning for industrivirksomhedernes konkurrenceevne.
 
Hør spændende key notes og debatter, dyrk netværket og få inspiration til, hvordan du kan takle de store udfordringer og få forløst de store potentialer i din virksomhed.

INDHOLD
Dagen starter ud med at tage temperaturen på industriens konkurrencekraft anno 2023.
 
Hvad er det for en verden, man driver virksomhed i, i 2023?
 
Hvordan ser det økonomiske verdensbillede ud? Og hvilke udfordringer er størst lige nu?
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 13. november 2023
Kl.: 9:00-16:00
 
Sted: Comwell i Kolding 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. 
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag mellem kl. 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og se hvordan du tilmelder dig her.
 

Erhvervshus Sydjylland: De 6 skridt - få konkrete værktøjer til god dialog med din værdikæde.

Med dette gratis webinar får du en overskuelig og metodisk tilgang til leverandørhåndtering og due diligence for bæredygtighed via processen ”De 6 skridt”. 

INDHOLD 
I dette webinar får du viden om spørgeskemaer til leverandører, som er en central del af ”de 6 skridt”.
 
Hvordan bruger og tilpasser du dem, så de bliver relevante og bidrager til reel omstilling, i stedet for blot at ende som en compliance øvelse.

TIDSPUNKT
Torsdag 5. oktober 2023, kl. 13:00 - 14:00.
   
LÆS MERE 
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 8. september 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Netværk: Industriel Teknologi
Onsdag 6. september 2023 kl. 14:00 til 15:30
Tilmelding er nødvendig.
Krig og Forsvarsforlig – hvad betyder det for virksomhederne?
Onsdag 6. september 2023 kl. 16:00 til 18:15
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 8. september 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Mandag 11. september 2023 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
Elektrificering af industrien
Tirsdag 12. september 2023 kl. 09:00 til 14:00
Tilmelding er nødvendig.
Styrk konkurrenceevne via bæredygtig udvikling
Onsdag 13. september 2023 kl. 08:15 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 14. september 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 14. september 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
HR netværk
Mandag 18. september 2023 kl. 12:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 7. november 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
LAG midler til din virksomhed?
Tirsdag 10. oktober 2023 kl. 17:00 til 19:00
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2023
Tirsdag 13. november 2023 kl. 9:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet