Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Hvis fusionen bliver godkendt af begge repræsentantskaber og Finanstilsynet, får Sydjysk Sparekasse hovedkontor i Rødding, hvor Frøs Sparekasse nu har hovedkontor. Fotokilde: Frøs Sparekasse.

Fusion skal sikre lokale stærke ben

To pengeinstitutter med dybe rødder i Syd- og Sønderjylland bliver til ét, når Frøs Sparekasse og Broager Sparekasse fusionerer under navnet Sydjysk Sparekasse.

Øgede krav til compliance, kapitalgrundlag, og sikring mod bl.a. hvidvask udfordrer mange pengeinstitutter. Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse forener kræfterne for at stå bedre rustet til at leve op til nuværende og kommende krav. Sydjysk Sparekasse går også styrket ind i udfordringer til øget digitalisering, bæredygtighed og sikrer fortsat konsolidering.

Sammen skaber vi et nyt pengeinstitut, der tilsammen hviler på mere end 300 års erfaring og dybe rødder i Syd- og Sønderjylland. Vi sender med Sydjysk Sparekasse et stærkt signal ud i markedet om, at vi er et lokalt pengeinstitut, hvor kunderne altid er i centrum for vores virke”, siger Jørgen Kring Jensen, bestyrelsesformand for Frøs Sparekasse.

Med samlet kapitalgrundlag på 1,3 milliarder kroner og en balance på godt 12 milliarder bliver Sydjysk Sparekasse blandt de 20 største pengeinstitutter og blandt de fem største garantsparekasser i Danmark. Der vil være 16 afdelinger fra Esbjerg i vest, til Vejle i øst og til Sønderborg i syd. Sydjysk Sparekasse får ca. 230 medarbejdere og ca. 75.000 privat- og erhvervskunder.

I Broager Sparekasse fremhæver bestyrelsesformand Erik Johannsen, at det er en ligeværdig fusion, og han kalder det afgørende, at man går sammen på et tidspunkt, hvor begge sparekasser aldrig har tjent flere penge. Når du fusionerer i dårlige tider, så handler det om rationaliseringer og om at skære ind til benet, mens man i de gode tider kan få lov at beholde kød og fedt på benene, så man bruge det til at vækste," siger han.
Fra venstre: Lars Christensen, adm. direktør, Broager Sparekasse, Max Hovedskov, adm. direktør i Frøs Sparekasse, Erik Johannsen, formand for Broager Sparekasse, og Jørgen Kring Jensen, formand for Frøs Sparekasse. Fotokilde: Frøs Sparekasse.
 
Næste skridt er, at de to repræsentantskaber skal vedtage fusionen. Der er repræsentantskabsmøde i Broager Sparekasse 21. september og i Frøs Sparekasse 28. september 2023. Herefter skal Finanstilsynet godkende fusionen, hvorefter fusionen forventes at blive en realitet kort efter.

FAKTA SYDJYSK SPAREKASSE
De to nuværende bestyrelser ønsker et delt formandskab mellem de to nuværende bestyrelsesformænd frem mod 1. april, hvor Jørgen Kring Jensen, nuværende bestyrelsesformand i Frøs Sparekasse, træder ud på grund af aldersgrænse. Herefter overtager Erik Johannsen rollen som bestyrelsesformand, Peter Hesselberg som 1. næstformand og Peter Eberle som 2. næstformand.

Direktionen består af adm. direktør Max Hovedskov og direktør Lars B. Christensen.
Repræsentantskabet fra henholdsvis Broager Sparekasse og Frøs Sparekasse fortsætter indtil næste repræsentantskabsvalg i 2026.
UdviklingVejen inviterer dig til Ulrik Kraghs afskedsreception.. Fotokilde: Vejen Kommune.

Afskedsreception for Ulrik Kragh

Da Ulrik Kragh har fået nyt job og stopper som direktør ved UdviklingVejen, inviterer vi dig til afskedsreception for Ulrik.

Det vil glæde os at se forretningsforbindelser, samarbejdspartnere mv. til en afskedsreception for Ulrik.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 6. september 2023 kl. 13:30 til 15:30.
 
UdviklingVejen er vært med kage og bobler, og vi håber, du har lyst til at møde op og tage afsked med Ulrik.
STED
UdviklingVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding. Vær opmærksom på at receptionen er i et telt i haven.
 
TILMELDING
For at vi har en idé om, hvor mange der kommer, vil det være dejligt, hvis du tilmelder dig på forhånd her.
 
INVITATION 
Du kan finde en invitation her.
Vil du inspireres til at komme i gang med udfasning af fossile brændstoffer i din virksomhed inden 2025? Så har vi det rette arrangement til dig. Fotokilde: Solar.

Udfasning af fossile brændsler inden 2025

Solar, Vejen Kommune og UdviklingVejen inviterer dig til inspirationsdag om hvordan fossile brændsler udfases i din virksomhed inden 2025.

Du vil som deltager ved arrangementet blive opdateret, når det kommer til udfasning af gas og olie i din virksomhed.  Og hvorfor det er vigtigt at have en plan for det via oplæg fra forskellige eksperter og virksomheder, der fortæller om hvordan de gør.
 
Du vil få helt konkrete råd til, hvordan du kommer bedst i gang med energirenovering i din virksomhed. 
 
Salgsdirektør ved Solar, Dennis Jeppesen, er en af de mange spændende oplægsholdere ved arrangementet. ”Grøn omstilling handler om at gøre noget, som både giver mening for miljøet og økonomien i din virksomhed. I dag er der stort fokus på din virksomheds valg og ikke kun, hvad du producerer eller kan tilbyde din virksomheds kunder. Dermed bliver de grønne initiativer også et konkurrenceparameter, hvor din virksomhed med en fremtidsplan for energi og miljø i højere grad vil blive valgt til", fortæller Dennis Jeppesen.

Fossile brændsler vægter tungt i virksomheders CO2-regnskab eller bæredygtighedsrapport, så derfor er det et godt sted at tage fat. Kravene til bæredygtighed, miljø og rapportering herpå bliver kun større i fremtiden, så derfor er det i følge Dennis Jeppesen, en god idé at komme i gang nu.
 
Arrangemntet vil give dig konkret viden om ESG-regnskab, strategi, CO2-afgift og tilskud inden for den grønne omstilling, som du kan tage direkte med dig ud i din virksomheds hverdag dagen efter.
Salgsdirektør ved Solar, Dennis Jeppesen, er en af de mange spændende oplægsholdere, som ved arrangemnetet vil dele sin viden med dig og give gode råd til, hvordan du kan komme igang med den grønne omstilling i din virksomhed. Fotokilde: Solar.
 
"Det er vigtigt at få hjælp til at afdække virksomhedens forbrugsmønster og behov – og herefter finde den rigtige løsning. På vores event den 12. september vil du få inspiration og gode råd til, hvordan du kommer i gang. Og så har vi inviteret forskellige eksperter med for at fortælle om forskellige løsninger samt hvad der i fremtiden kræves af industrivirksomheder i forbindelse med grøn omstilling", uddyber Dennis Jeppesen, Solar.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 12. september 2023
kl. 09:00 til 14:00
 
STED
Solar Danmark A/S
Industrivej Vest 43
6600 Vejen
 
TILMELDING
Du kan læse planen for arrangementet og sikre dig din plads her.
Kim Kinimond, oberst ved Flyvestation Skrydstrup, giver ved UdviklingVejens arrangement et oplæg om, hvad det giver af erhvervsmæssige muligheder at F35 får base i Skrydstrup. Fotokilde: Flyvestation Skrydstrup.

Krig i Ukraine og nyt forsvarsforlig – hvad betyder det for virksomhederne?

UdviklingVejen afholder et arrangement om krigen i Ukraine, det nye forsvarsforlig og hvad det betyder det for virksomhederne?

Interforce og UdviklingVejen inviterer til en drøftelse af, hvad den sikkerhedspolitiske situation betyder for virksomhederne, når der er krig i Ukraine, og Danmark omstiller sit forsvar til de nye trusler. Du får viden om hvilke personelressourcer forsvaret vil efterspørge i fremtiden, og hvordan du som virksomhedsleder kan bakke op om disse.

Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet og Oberst Kim Kinimond fra Flyvestation Skrydstrup giver den seneste opdatering, og der bliver lejlighed til at drøfte, hvilken betydning den aktuelle situation har for virksomhederne.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 6. september 2023 kl. 16:00 til 18:15.
 
STED
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
Peter Viggo Jacobsen, forsvarsakademiet, er oplægsholder ved arrangementet hvor han vil komme ind på hvad den sikkerhedspolitiske situation betyder for virksomhederne. Fotokilde: Forsvarsakademiet.

TILMELDING
Vil du sikre dig en plads, kan du tilmelde dig her.
 
Efter arrangementet er der bestilt en pølsevogn, du kan tilmelde dig arrangementet både med og uden  mad.
Sæt gang i din virksomheds bæredygtige udvikling, og frem konkurrenceevnen ved at deltage i dette arrangement. Fotokilde: Colourbox. 

Konkurrenceevne via bæredygtige udvikling

FORCE Technology og UdviklingVejen afholder arrangement, hvor du får viden om at benytte den bæredygtige udvikling til at styrke din virksomheds konkurrenceevne.

FORCE Technology og UdviklingVejen udbyder i samarbejde et arrangement, hvor du kan blive klogere på at benytte den bæredygtige udvikling til at styrke din virksomheds konkurrenceevne.

Der kommer krav til dokumentation af miljøpåvirkning i fremstilling af produkter i form af CO2-aftryk og udarbejdelse af klimaplan.
Du bliver præsenteret for virksomhedsprogrammerne Afkobling, Fremtidens bæredygtige servicekoncepter, Modstandsdygtig og Den Digitale Fabrik, der alle er finansieret af Industriens Fond.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 13. september 2023
Kl. 08:15 - 10:00

STED
FORCE Technology
Navervej 1
6600 Vejen.

TILMELDING
Du kan sikre dig en plads her.
Efter knapt 8 år med direktør Ulrik Kragh ved roret skal UdviklingVejen have ny direktør. Fotokilde: UdviklingVejen.

UdviklingVejen søger direktør

UdviklingVejen søger driftsstærk direktør med politisk forståelse til anerkendt erhvervsorganisation.

Vil du være med til at styrke erhvervslivets vilkår og udvikling yderligere i Danmarks mest erhvervsvenlige kommune? Har du en klar fornemmelse for virksomhedernes aktuelle udfordringer og lysten til at hjælpe med at løse dem? Kan du samarbejde i krydsfeltet mellem erhvervslivet og det politiske system og tiltrække både midler og medlemmer til en spændende organisation? Så er du måske den direktør, vi søger til erhvervsorganisationen UdviklingVejen.

Sidste år blev Vejen kåret til Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. Der er med andre ord en spændende og udfordrende arv at løfte for den nye direktør i organisationen UdviklingVejen, som netop arbejder for at understøtte den fortsatte tiltrækning og udvikling af virksomheder i Vejen Kommune.

BLIK FOR UDFORDRINGER OG LØSNINGER
Som direktør for UdviklingVejen leder du en organisation med 10 engagerede medarbejdere og flere hundrede spændende medlemsvirksomheder.
 
I tæt samarbejde med kommunen sikrer du fortsat fokus på den fælles vækststrategi, som var stærkt medvirkende til sidste års anerkendelse af erhvervsindsatsen i Vejen Kommune.
 
Du har et godt blik for det aktuelle erhvervsklima og de udfordringer, såsom klima, energi, bæredygtighed, digitalisering og mangel på arbejdskraft, som virksomhederne står overfor.
 
Du sikrer, at UdviklingVejens tilbud, rådgivning og netværk til stadighed er relevante og værdiskabende for medlemsvirksomhederne i forhold til de aktuelle udfordringer og muligheder. 
Du skaber og plejer desuden de gode relationer til både medlemmer, politikere og samarbejdspartnere, herunder erhvervsfremmesystemet og klyngerne, som er katalysatorer for tildeling af mange statslige midler til erhvervsudvikling.​
 
STÆRK FORENING 
UdviklingVejen er en uafhængig erhvervsdrivende forening, som i tæt samarbejde med Vejen Kommune arbejder for at styrke den regionale erhvervsudvikling. Foreningen tilbyder rådgivning, netværk og sparring til erhvervs- og turismevirksomheder i Vejen Kommune og arbejder desuden for at styrke udvikling og tiltrækning af nye virksomheder til kommunen.
 
ERFAREN OG RELATIONSSTÆRK 
Du har en relevant videregående uddannelse samt en bred erhvervs- og ledelseserfaring.
 
Du har fokus på optimal daglig drift af organisationen, herunder økonomistyring og velfungerende relationer til både medlemmer, Vejen Kommune og andre væsentlige interessenter. Samtidig har du en veludviklet fornemmelse for det generelle erhvervsklima, hvilket udmønter sig i en fortsat udvikling af relevante tilbud til medlemsvirksomhederne, både eksisterende og potentielle.

ANSØGNING OG KONTAKT
For yderligere oplysninger kontakt POULSEN på telefon 7539 3431.
 
Alle forespørgsler og ansøgninger behandles fortroligt og videresendes kun til virksomheden efter aftale.
 
ANSØG
Du kan læse mere og ansøge om stillingen her.
 

Til dig og din virksomhed

SMV:Digital: Tilskud til privat rådgivning på 100.000 kr.

Har du ambitioner om at styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne gennem udnyttelse af din virksomheds data?
 
INDHOLD
Via SMV:Digital kan du søge om tilskud på 100.000 kr. til indkøb af privat rådgivning, der kan hjælpe dig til at gøre data til en integreret del af din forretning.
 
Du kan få rådgivning til at komme i gang med at udnytte de data, som din virksomhed allerede indsamler og har lageret, og bringe dem bedre i spil i dine produkter, services og forretningsmodeller.
 
Indsamling af ny data kan udgøre en mindre del af projektet, såfremt projektet primært har fokus på dataanvendelsen.
 
TIDSPUNKT 
Puljen åbner 30. august 2023, kl. 09:00.
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgnig.  
 
KONTAKT
Har du brug for hjælp til at gøre din ansøgning skarp, kan du kontakte Chalotte Tryk på mail: ct@udviklingvejen.dk eller på tlf.: 5183 2404.
  
LÆS MERE
Læs mere her.

Community for DIGITAL OG BÆREDYGTIG PRODUKTION i Trekantområdet: Industriel Teknologi.

Netværket Industriel Teknologi er et fagligt forum med det formål at formidle og dele viden for
virksomheder i Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart og Vejen kommuner.
 
Billund Erhverv faciliterer dette netværk, der arbejder for at være på forkant med ny teknologi eller effektiv anvendelse af eksisterende kan være helt afgørende for virksomhedens evne til at konkurrere i et tempofyldt marked.

INDHOLD
Automatisering, digitalisering og effektivisering af medarbejdere, processer og produktion, er blevet hverdagstermer. Det er derfor vigtigt at være på forkant med viden og knowhow om de nye teknologiske værktøjer.
 
TIDSPUNKT 
6. september 2023
Kl. 14:00-15:30
 
STED 
Billund Erhverv
Kløvermarken 35
7190 Billund
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. 
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag mellem kl. 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og se hvordan du tilmelder dig her.
 

Erhvervshus Sydjylland: De 6 skridt - få konkrete værktøjer til god dialog med din værdikæde.

Med dette gratis webinar får du en overskuelig og metodisk tilgang til leverandørhåndtering og due diligence for bæredygtighed via processen ”De 6 skridt”. 

INDHOLD 
I dette webinar får du viden om spørgeskemaer til leverandører, som er en central del af ”de 6 skridt”.
 
Hvordan bruger og tilpasser du dem, så de bliver relevante og bidrager til reel omstilling, i stedet for blot at ende som en compliance øvelse.

TIDSPUNKT
Torsdag 5. oktober 2023, kl. 13:00 - 14:00.
   
LÆS MERE 
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

SMV:Grønne Kompetencer - nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling.

Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling? 

Mange små og mellemstore virksomheder oplever, at grøn omstilling får større og større fokus, samtidig med at området opleves mere og mere komplekst.
 
SMV:Grønne Kompetencer bidrager til afklaring på, hvor din virksomhed skal starte sin rejse og hvilke kompetencer og hvilken form for opkvalificering den grønne omstilling kræver.
 
INDHOLD
Gennem målrettede kompetenceløft klæder SMV:Grønne Kompetencer medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte de strategiske beslutninger, konkrete nye opgaver og EU-krav, der følger med den grønne omstilling.

TIDSPUNKT
 
Åbner for ansøgninger 13. september 2023.
  
LÆS MERE
Du kan læse her.
 

Vejen Kommune: Fejrer de unge lokale talenter med rådhuspandekager og bobler.

Vejen Kommune vil gerne sikre, at alle unge som er blevet hædret ved en officiel konkurrence som eksempelvis DM i Skills, Fagenes Fest eller lignende det seneste år, får mulighed for at deltage.
 
Vejens borgmester Frank Schmidt-Hansen vil gerne anerkende, at kommunens unge har præsteret noget ekstraordinært i forhold til deres uddannelse og fag. 
 
Fejringen foregår første gang på Vejen Rådhus, hvor der bliver serveret rådhuspandekager og bobler.
 
TIDSPUNKT
19. september
klokken 17:00 
 
KENDER DU ET UNGT TALENT?
Har din virksomhed en elev, der passer på kriterierne? 
 
Så kontakt gerne: Klaus Arnegaard fra UdviklingVejen på mail ka@udviklingvejen.dk med kontaktinfo.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
 
Fredag 1. september 2023
Kl. 09:00 til 09:30
   
TILMELDING
Du kan læse mere, og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune eller UdviklingVejen-medlem.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 1. september 2023 kl. 9:00 til 9:30
Tilmelding er nødvendig.
Få 3 X once in a lifetime-oplevelser
Onsdag 30. august 2023 kl. 15:00 til 20:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 31. august 2023 kl. 11:00 til 13:00
Tilmelding er nødvendig.
UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 31. august 2023 kl. 11:00 til 13:00
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Industriel Teknologi
Onsdag 6. september 2023 kl. 14:00 til 15:30
Tilmelding er nødvendig.
Krig og Forsvarsforlig – hvad betyder det for virksomhederne?
Onsdag 6. september 2023 kl. 16:00 til 18:15
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Mandag 11. september 2023 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
Elektrificering af industrien
Tirsdag 12. september 2023 kl. 09:00 til 14:00
Tilmelding er nødvendig.
Styrk konkurrenceevne via bæredygtig udvikling
Onsdag 13. september 2023 kl. 08:15 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
HR netværk
Mandag 18. september 2023 kl. 12:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 7. november 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet