Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
FarmDroid har fået tilskud fra programmet SMV:Eksport, og anbefaler andre virksomheder at benytte sig af tilskudsprogrammer, som en vej til vækst. Fotokilde: FarmDroid.

SMV:Eksport et springbræt til vækst

Eksporttilskud får FarmDroid til hurtigere at erobre nye markeder.

FarmDroid skaber eksportsucces ved hjælp af attraktive eksport-tilskud.
 
René Jannick Jørgensen fortæller, at FarmDroid er på omkring 20 markeder, og at virksomheden gennem alle årene har benyttet sig af muligheden for tilskudsprogrammer og den øvrige hjælp gennem erhvervsfremmesystemet.

"Jeg kan kun anbefale, at man som mindre virksomhed rækker ud efter den hjælp, der er", siger Rene, der også har øje for kommende SMV:Eksport-programmer.
 
Hvis du ikke allerede har skrevet dig datoen den 28. august bag øret, så er der al mulig grund til at gøre det nu. Her åbner SMV:Eksport for en ny tilskudspulje med op til 150.000 kr. i tilskud til at komme ind på et nyt marked.

Den slags skaber effekt. Spørg bare Vejenvirksomheden FarmDroid, der for få uger siden vandt Den Sydjyske Erhvervspris i kategorien ”Eksport”.

"Tilskudsprogrammer som SMV:Eksport gør, at vi som en mindre og yngre virksomhed kan eksekvere hurtigere, når vi skal ind i nye lande. Vi får råd – og tilført ekspertise – til at investere i en eksport, som vi ellers ville være nødt til at afvente", siger René Jannick Jørgensen, CEO, FarmDroid.
René Jannick Jørgensen, CEO, FarmDroid. Fotokilde: FarmDroid.
 
FAKTA FARMDROID
FarmDroid, der blev etableret i 2018, har udviklet en soldrevet markrobot, som medvirker til en mindre revolution af landbruget. Robotten formår at så forskellige typer af grøntsager og afgrøder og efterfølgende foretage lugning, og erstatter dermed manuel arbejdskraft og tunge maskiner på markerne.
 
Gennem de seneste 3 år er robotten slået igennem internationalt.
 
MERE OM FARMDROID
Læs mere om FarmDroid her. Læs den fulde artkel med FarmDroid her.
Tilskudsprogrammet SMV:Eksport kan hjælpe din virksomehd videre til vækst. Fotokilde: SMV:Eksport.

Rådgivertilskud på op til 150.000 kr.

Med programmet SMV:Eksport kan din virksomhed søge om at få op til 150.000 kr. til en rådgiver og bli' hurtigere klar til din eksportlancering

Dvs. at du gennem SMV:Eksport kan ansøge om at få 50 % i tilskud til en rådgiverudgift på max. 300.000 kr.

INDHOLD
Du kan via rådgivivning med tilskud få hjælp til f.eks. markeds- og segmenteringsanalyser eller salgskanalstrategier i din virksomhed.
 
TIDSPUNKT
Puljen SMV:Eksport åbner 28. august 2023 her.
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
Erhvervshus Syd er klar til at hjælpe dig videre - kontakt Anna Marie Damgaard her adk@ehsyd.dk.

UdviklingVejen kan hjælpe dig med at gøre din ansøgning skarp. Se hvordan du kan kontakte Klaus Arnegaard fra UdviklingVejen her.


ANSØG
Der forventes mange ansøninger, og kun de bedste får tilsagn. Ansøg her.
 
I løbet af foråret er Arkitekten & Ingeniøren flyttet i et UdviklingsParkens kontorlokaler. Fotokilde. Arkitekten & Ingeniøren.

Velkommen til Arkitekten & Ingeniøren

Heidi Kjærgaard Porsborg Berger og Søren Bro Bøgedal, Arkitekten & Ingeniøren, er nye lejere i UdviklingsParken i Rødding.

Arkitekten & Ingeniøren yder rådgivning i alle byggeriets faser – rådgivning om byggeri og anlæg.
 
Vi ønsker at fremstå som den idéskabende og kreative tegnestue med ydelser tilpasset markedet og vores kunders behov”, siger Søren Bro Bøgedal.

Vi står for uvildig rådgivning samt gennemtænkte løsninger, fordi vi både har arkitekt og ingeniørdelen i firmaet. Vi er solidt forankret hos håndværkere og myndigheder”, uddyber Heidi Kjærgaard Porsborg Berger.

Vil du vide mere om, hvad Arkitekten & Ingeniøren arbejder med, så se her.

KONTAKT
Arkitekten & Ingeniøren:
Tlf: 6165 5513
Mail: sb@aing.dk

LÆS MERE
Læs mere på Arkitekten & Ingeniørens hjemmeside her.
Heidi Kjærgaard Porsborg Berger, Arkitekten & Ingeniøren. Fotokilde: Arkitekten & Ingeniøren.
Søren Bro Bøgedal, Arkitekten & Ingeniøren. Fotokilde: Arkitekten & Ingeniøren.
Christian Jensen, ejer og administrerende direktør, Scagro  A/S, fortæller at Scagro glæder sig til at videreføre forretningen med samme høje kvalitet, som kunderne kender det fra CHEMAPACK AB. Fotokilde: Scagro A/S.

Scagro A/S køber CHEMAPACK AB

Pr. 1. januar 2023 overtog Scagro A/S den svenskejede virksomhed CHEMAPACK AB, som ompakker og sælger forskellige kemikalieprodukter i mindre forpakninger.

Scagro A/S er nu klar til at producere og ompakke i vores helt nyindrettede lokaler.
 
På nuværende tidspunkt pakker Scagro A/S Fine Chemicals, bl.a Natrium- og Kalium Hydroxid pellets fra Nouryon samt produkterne Kaliumpermanganat, Sulfaminsyre, Citronsyre samt div. olier til industrien.

Med overtagelsen er Scagro A/S samtidig påbegyndt en ISO 9001 certificering, som forventes gennemført inden udgangen af 2023.

"Overtagelsen af CHEMAPACK AB ligger rigtig godt i tråd med vores øvrige erfaringer med ompakning af råvarer til både pharma-, industri- og fødevarevirksomheder", fortæller Christian Jensen, ejer og administrerende direktør hos Scagro A/S.
Salg af Natrium- og Kalium Hydroxid pellets i mindre forpakninger er ikke nyt for Scagro A/S, som i mange år har været forhandler af produkterne på det danske marked. Udvidelsen består således i selve ompakningsprocessen, det udvidede produktsortiment samt salget til Norden og andre europæiske lande.
 
På sigt forventes det at udvide produktporteføljen, så man vil kunne servicere flere kunder såvel nationalt som internationalt. I første omgang vil fokus dog være på nuværende kunder og produkter, hvor udvidelsen forventes at kunne imødekommes med oplæring af medarbejdere.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Scagro her. Arbejder du også med ISO certificering, er UdviklingVejens Kvalitets- og certificeringsnetværk, måske noget for dig. Læs mere her.
Nu har din virksomhed mulighed for at få løst opgaven med ESG-rapportering og Klimaregnskab via et ny projekt mellem Jobcenter Vejen og 6 andre kommuner i Danmark. Fotokilde: Colourbox.

Styrk din virksomheds grønne omstilling

Vil du uddanne en Bæredygtighedskoordinator? Og dermed få en ressource til din virksomheds grønne omstilling.

Har din virksomhed brug for arbejdskraft til at løse opgaven med ESG-rapportering og Klimaregnskab?

Jobcenter Vejen har i samarbejde med 6 andre kommuner udviklet et opkvalificeringsprojekt for ledige, inden for den grønne omstilling.
 
De ledige bliver via opkvalificeringsprojektet klædt på med kompetencer til at assistere din virksomhed med at få udarbejdet en ESG-rapport og et klimaregnskab.

De ledige kandidater opnår de 2 Akademifag - ESG-rapportering og Klimaregnskab på IBA Erhvervsakademi i Kolding.
 
Kursusforløbet kan kombineres med virksomhedspraktik i din virksomhed, hvis du har et reelt rekrutteringsbehov efter en administrativ medarbejder.
 
Praktikperioden er 4 uger, opdelt på enkelte dage, som strækker sig over 10 uger.
Virksomhedskonsulent, Jobcenter Vejen, Mette Hegner Schmidt. Fotokilde: Jobcenter Vejen.
 
KONTAKT
Er du interesseret i at høre mere om muligheden for at deltage som casevirksomhed? Kontakt virksomhedskonsulent Mette Hegner Schmidt på tlf. 6116 7507 eller mail: mhs@vejen.dk
Du kan være med til at finde årets spinoff-virksomhed 2023!. Fotokilde: Billund erhverv.​

Hvem er Årets Spinoff-virksomhed?

Nu kan du være med til et indstille årets spinoff-virksomhed 2023.

På arrangementet ENTREPRENØRSKAB, INNOVATION & NETVÆRK, som afholdes hos Billund Erhverv den 5. oktober 2023, kåres årets Spinoff-virksomhed i Vejen og Billund kommune. Du kan være med til at pege på hvilke virksomheder, der skal indstilles til prisen. 

KRITERIER FOR INDSTILLING
• Virksomheden bygger på erfaringer og kompetencer, som er opnået i en anden virksomhed.
• Virksomheden skal have et selvstændigt CVR-nummer.
• Virksomheden skal være etableret efter oktober 2018.
• Virksomheden skal være hjemmehørende i Vejen eller Billund kommune.
DEADLINE FOR INDSTILLING
Du kan melde dine forslag ind frem til 28. august 2023 – og du må gerne pege på din egen virksomhed.
 
INDSTILLING TIL
UdviklingVejen
Ulrik Uhrskov
Tlf.: 2326 5062

Du skal skrive virksomhedens navn og en kort begrundelse for din indstilling.

Til dig og din virksomhed

Industriens Fond: Afkobling 2030.

Danmarks produktionsvirksomheder og deres værdikæder spiller en vigtig rolle i løsningen klimamål 2030. Industriens Fond har en vision om, at Danmark går i front og viser vejen for fremtidens bæredygtige produktion og har skabt Afkobling 2030 - et otte-årigt program, der skal hjælpe produktionsvirksomheder med høje ambitioner for bæredygtighed med at afkoble deres værdiskabelse fra deres klima- og miljøbelastning. 

INDHOLD
I programmet bliver den bæredygtige omstilling en løftestang til at forfølge nye forretningsmuligheder, der styrker virksomhedernes konkurrencekraft.

TIDSPUNKT
Åbner i august 2023.
 
KONTAKT UDVIKLINGVEJEN
Kontakt Klaus Arbegaard, hvis du vil vide mere på: ka@udviklingvejen.dk.
  
LÆS MERE 
Du kan læse mere om Afkobling 2030 her.

Klimafremtid til debat.

I Vejen Kommunes vækststrategi 2025 fokuserer vi på bæredygtighed, der fører til bundlinje. Virksomhederne er afhængige af de politiske rammevilkår og hvad forskning kan bidrage med af nye løsninger.
 
Du har som virksomhedsleder muligheden for at deltage i et lokalt debatarrangement om Klimafremtiden i Vejen Kommune. 

INDHOLD
Der vil være oplæg fra professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, som bl.a. forsker i global opvarmning, klimatilpasning samt klima og fødevarer.
 
Målet er at deltagerne bliver klogere på, hvordan vi forfølger ambitionen om bæredygtighed, der fører til bundlinje. 
 
TIDSPUNKT
Mandag 26. juni
kl. 19:00-21:00
 
Sted: Vejen Rådhus. 
Der er ingen tilmelding, det er blot at møde op.  
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag mellem kl. 15:00 - 17:00 når du har booket en tid på forhånd.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og se hvordan du tilmelder dig her.
 

Find din virksomheds vej til bæredygtig omstilling.

Hvis du syntes, at det er en jungle at finde ud af, hvordan du griber din virksomheds måde at arbejde med den grønne omstilling an på, så er denne side på Virksomhedsguiden til dig.
 
Her kan du finde vejledning om, hvordan du sætter retning for dit arbejde og igangsætter processer, der styrker bæredygtig og ansvarlig omstilling.

INDHOLD
Grunde til at arbejde med grøn omstilling her.
Find vej i de vigtigste begreber her.
Dokumentation styrker din forretning her.

LÆS MERE
Du kan finde gode informationer, hvis du gerne vil arbejde med grøn omstilling i din virksomhed her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller UdviklingVejenmedlem.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid inden.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT 
Fredag 23. juni kl. 9:00 - 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her. 
 
Tilmelding senest dagen før kl. 10:00.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 23. juni 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 29. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 29. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 29. august 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet