Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
I sidste uge havde UdviklingVejen inviteret digitaliseringsministeren og Anni Matthiesen til BJ-Agro, der arbejder med digitalisering for at udvikle planteavl til øget bæredygtighed. Fotokilde. UdviklingVejen.

Digital innovation udvikler grønne løsninger

UdviklingVejen havde inviteret digitaliseringsminister Marie Bjerre og Anni Matthiesen MF, til BJ-Agro i Hovborg. Formålet var at gøre politikerne klogere på, hvordan digitalisering udvikler planteavl til øget bæredygtighed.

Benny Jensen og Tobias Hove Jensen, BJ Agro, forklarede hvordan planteavlere gennem jordprøver, planlægning og afgrødevalg, inden sæsonen kan forberede og optimerer deres gødningsforbrug. Suppleres forberedelsen med planteanalyser og data fra vejrstationer gennem vækstsæsonen, kan landmanden optimere på sit gødningsforbrug og brug af planteværn.

BJ-Agro sikrer grøn omstilling af dansk kartoffelavl. Det gør en digitaliseringsminister ret begejstret” var reaktionen fra Marie Bjerre, der bemærkede ”Hvor sejt dansk landbrug og virksomhederne omkring landbruget er. Hold op, hvor der findes mange innovative og driftige virksomheder og enkeltpersoner, som vil en grøn omstilling af dansk landbrug”.

BJ-Agro har sammen med virksomheden Flex Fertilizer også udviklet et unikt bladgødningskoncept, hvor de behov planteanalyserne viser, kan imødekommes med bladgødning, der blandes efter behovet.

Anni Matthiesen bed mærke i hvordan digital innovation kan skalere udbredelsen af den dybe faglige viden, som vi møder i dag hos BJ-Agro, og derigennem bidrage med endnu et skridt mod den grønne omstilling.
UdviklingVejens direktør, Ulrik Kragh, rundede af med en opfórdring til Anni Matthiesen MF (yderst t.v.) og digitaliseringsministeren (nr. 2 fra v.) om forsat at understøtte videnbaseret og datadrevet udvikling af fødevarebranchen med regulatoriske rammer samt hvis Folketinget beslutter en CO2-afgift, at den så belønner landbruget, når miljø- og CO2 belastning reduceres som f.eks. ved bruge af viden og data som illustreret af BJ-Agro. Fotokilde: BJ-Agro. 
 
FAKTA
BJ-Agro er en landsdækkende planteavlsrådgivningsvirksomhed med 17 ansatte, som er placeret i Hovborg.
 
BJ-Agro har udviklet dataopsamlingsplatformen PlantPortal®, der samler data fra planteanalyser og omdanner disse til konkret rådgivning.

BJ-Agro er frontløbere, når det gælder viden om og konkret udbredelse af bladgødning og biostimulanter i Danmark.
 
MERE OM BJ AGRO
Du kan læse mere om BJ-Agro her.
VejenIT er nyt medlem ved UdviklingVejen. Fotokilde: Vejen.

VejenIT er nyt medlem

Velkommen til Jonas Vig, VejenIT, din lokale IT-partner.

VejenIT er en IT-support virksomhed – en partner for mindre erhvervs- og privatkunder, der ønsker at optimere deres teknologiske potentiale i Vejen og omegn.

VejenIT tilbyder en bred vifte af tjenester til både B2C og mindre B2B-virksomheder. ”For B2C tilbyder jeg IT-hjælp og teknisk support til computere, netværk og software samt hjælp til opsætning af hjemmearbejdspladser”, fortæller Jonas Vig og fortsætter:

Jeg tror på, at en stabil IT-infrastruktur er afgørende for en effektiv forretningsdrift, og jeg er her for at hjælpe mine kunder med at opnå netop dette”, siger Jonas Vig.

VejenIT har også stor erfaring med udvikling af hjemmesider i WordPress.
Jonas Vig startede VejenIT i februar 2023. ”Jeg er uddannet IT-supporter, og  øjeblikket er jeg i gang med at studere som datamatiker på UCL Erhvervsakademiet i Vejle”, siger Jonas Vig.
 
For Jonas Vig er det vigtigt at opbygge langvarige relationer med VejenIT´s kunder, og kunne fungere som deres pålidelige partner i alle deres IT-behov. ”Jeg vil arbejde tæt sammen med mine kunder for at forstå deres forretningsbehov og finde de bedste løsninger, der kan hjælpe dem med at vokse og lykkes”, uddyber Jonas Vig.

MERE OM
Du kan læse mere om VejenIT og se hvordan du kan kontakte Jonas Vig her.
Investeringerne ved Holsted Apotek skal bl.a. medvirke til at gøre ekspeditionen smidigere, hurtigere og nemmere, så der bliver frigivet tid, som i stedet kan bruges sammen med kunderne. Fotokilde: Holsted Apotek.​

Teknologisk million-investering i Holsted

Holsted Apotek er i gang med renovering og modernisering, hvor kæmpe robot og en døgnåbenautomat bliver installeret. Skal sikre tid til kunderne og arbejdskraft.

Teknologi-investeringen i Holsted er med til at afbøde manglen på arbejdskraft. Apotekerne konkurrerer også om farmakonomerne med medicinalindustrien og sygehusene.

Kurt Høj overtog Holsted Apotek i 2005, og til sommer får apoteket en 11 meter lang og 3,6 meter bred robot, der automatisk kan finde medicin frem til kunderne.

Robotten koster i sig selv 1,3 millioner kroner at få stillet op, og den giver os mulighed for at smidigere, hurtigere og nemmere ekspedition for alle parter og for kunden. Vi kan bruge mere tid med kunden i stedet for at gå og lede efter varer. Det er i hvert fald den erfaring, jeg har fra mine øvrige ombygninger på de andre apoteker”, siger Kurt Høj.

I anden etape af moderniseringen får Holsted Apotek også en udleverings-automat, hvor det er muligt at afhente ordrer døgnet rundt. Det bliver en af de første i Danmark og forventes klar til indvielse i oktober.

Det giver kunderne mulighed for at afhente, også selvom man ikke lige kan nå at hente noget i åbningstiden. ”Rent praktisk betyder det, at når man ringer i forvejen, så kan man få bestilt noget medicin ind i den udleveringsautomat, og så kan man hente det klokken to om natten, hvis det er det, man har lyst til”, siger Kurt Høj.
Udleverings-automaten, der efter planen vil være klar til efteråret ved Holsted Apotek, minder om en pakkeautomat og her vil man kunne afhente medicin 24 timer døgnet rundt hele året. Fotokilde: Holsted Apotek.

Principperne ved udleveringsautomaten er de samme som ved en pakkeautomat. Selvfølgelig er det anderledes, fordi det er medicin, vi har med at gøre. Det er noget med at logge sig ind med en mobiltelefon for at få sin medicin udleveret”, slutter Kurt Høj.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Holsted Apotek her.
På billedet ses de nominerede til Årets Spinoff-virksomhed i 2022: Rolf Barsgaard Hansen og Jacob Therkildsen, JR Teknik, Kasper Sønberg Kjær, Motor Stage Automation og længst til højre ses vinderen af prisen, Jens Legarth, FERM FOOD. Fotokilde: UdviklingVejen.​

Hvem er Årets Spinoff-virksomhed?

Nu kan du være med til et indstille årets spinoff-virksomhed 2023.

På arrangementet ENTREPRENØRSKAB, INNOVATION & NETVÆRK, som afholdes hos Billund Erhverv den 5. oktober 2023, kåres årets Spinoff-virksomhed i Vejen og Billund kommune. Du kan være med til at pege på hvilke virksomheder, der skal indstilles til prisen. 

KRITERIER FOR INDSTILLING
• Virksomheden bygger på erfaringer og kompetencer, som er opnået i en anden virksomhed.
• Virksomheden skal have et selvstændigt CVR-nummer.
• Virksomheden skal være etableret efter oktober 2018.
• Virksomheden skal være hjemmehørende i Vejen eller Billund kommune.
DEADLINE FOR INDSTILLING
Du kan melde dine forslag ind frem til 28. august 2023 – og du må gerne pege på din egen virksomhed.
 
INDSTILLING TIL
UdviklingVejen
Ulrik Uhrskov
Tlf.: 2326 5062

Du skal skrive virksomhedens navn og en kort begrundelse for din indstilling.
Iværksætter, Heidi Leonhard, er en af de mange iværksættere som har fået et gratis råd i Erhvervsvagten. Fotokilde: Heidi Leonhard.

Heidi Leonhard fik gode råd i Erhvervsvagten

Iværksætter Heidi Leonhard fik hjælp og svar på sine spørgsmål ved UdviklingVejens tilbud Erhvervsvagten.

Heidi registrerede sin virksomhed sidst i marts 2022 og benyttede sig efterfølgende af Erhvervsvagten, for at få gratis råd om bogføring, revision, skat og momsregnskab.

Jeg havde forud for mødet i Erhvervsvagten oplevet, at få ret forskellige og nogle gange lidt modstridendende råd og svar i optakten til min registrering fra forskellige specialister, også inden for samme område”, siger Heidi Leonhard.

Fik du svar på dine spørgsmål?
Min virksomhed tilbyder en bred vifte af ydelser og produkter inden for det skabende og formidlende i kategorierne tekst, lyd og illustration, hvor især lydbogsindlæsning udgør en stor del af mit virke. Da min virksomhed favner så bredt, havde jeg derfor rigtig mange spørgsmål med til erhvervsvagten, som især drejede sig om at få valideret, at jeg greb mit regnskab, min fakturering og momsindberetning korrekt an i de enkelte detaljer og inden for de forskellige kategorier”.

Ved Erhvervsvagten fik jeg svar på meget af det vigtigste på selve mødet, og derudover fik jeg også flere gode råd til, hvor jeg kunne henvende mig for at få endnu mere viden og afklaring om det resterende”.

Hvilken værdi skabte mødet?
For mig bidrog mødet med Erhvervsvagten til, at jeg fik mere ro på i forhold til, at være på rette vej og konkrete råd til, hvordan jeg skulle fortsætte, hvor jeg var i tvivl. Det gav en tryghed for mig, at jeg kunne samle og adressere alle mine meget forskellige spørgsmål til det samme sted”.
Iværksætter Heidi Leonhard. Fotokilde: Heidi Leonhard.
 
Hvordan var din oplevelse ved Erhvervsvagten?
Jeg oplevede stor imødekommenhed fra alle aktørers side, lige fra det første infomøde, hvor jeg lærte om muligheden for at benytte erhvervsvagten i en opstart, til jeg fik booket og gennemført mit eget relevante møde med de fagpersoner, der sad klar til at hjælpe mig videre i det regi”.

LÆS MERE
Du kan læse mere om “Heidi Leonhard - Tekst, lyd & Illustration” og få indblik i, hvad de forskellige ydelseskategorier dækker over her.
 
ERHVERVSVAGTEN
Har du også brug for at godt råd? Så kan du se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervagten her.
Vi har lige nu to lokaler ledige i UdviklingsParken. Et på ca. 18 m2 og et på ca. 8 m2. Fotokilde: European Ambulance Service.

Ledige lokaler i UdviklingsParken

Vi har ledige kontorfaciliteter klar til udlejning på adressen Sdr. Tingvej 10 i 6630 Rødding.

Der bor lige nu 15 virksomheder i UdviklingsParken, og fordi en af vores lejere, European Ambulance Service, har fået vokseværk, har vi lige nu kontorlokaler ledige.
 
Vi har spurgt direktør ved European Ambulance Service, Bjarne Christoffersen, om han vil fortælle, hvordan han har oplevet at være lejer i i UdviklingsParken.
 
"Vi har haft kontor hos UdviklingVejen i 4 år. En tid som vi ser meget positivt tilbage på. Der er et fantastisk fællesskab og er homogent miljø", siger Bjarne Christoffersen.

"Rammerne er fantastiske, med alt hvad man har behov for til kontorarbejde. Der er kantine, hvor vi mødtes til frokost, og så er der fredagsmøder, hvor man møder andre virksomhedsledere, som man kan få en go dialog med og et godt råd", uddyber Bjarne Christoffersen og fortsætter:

"Når ens forretningsforbindelser kommer, møder de nogle flotte, lyse lokaler og kan blive guidet til vores kontor af en sød receptionist".

"Det var med stor vemod, at vi måtte forlade de skønne rammer, men European Ambulance Service har fået vokseværk, så det har været prisen", slutter Bjarne Christoffersen.
 
Vil du vide mere om hvordan du kan blive en del af fælleskabet i UdviklingsParken i Rødding?
 
KONTAKT
UdviklingVejen
Lone Skrydstrup
Tlf: 2264 8507
Mail: ls@udviklingvejen.dk
Som lejer i UdviklingsParken har du, dine medarbejdere og dine gæster altid gratis parkeringsmuligheder lige uden for døren. Fotokilde: UdviklingVejen.
Når du "bor" i UdviklingsParken, får du adgang til gratis mødelokaler og til små hyggekroge, hvor du kan holde dine uformelle møder eller tage en lille pause. Fotokilde: UdviklingVejen.

MERE OM UDVIKLINGSPARKEN
Læs mere om UdviklingsParken her.

BROCHURE UDVIKLINGSPARKEN
Du kan læse vores brochure om UdviklingsParken her.
 
LEJERE I UDVIKLINGSPARKEN
Se de nuværende lejere i UdviklingsParken her.
 

Til dig og din virksomhed

Sikker Digital: Råd om IT sikkerhed til din virksomhed.

På sikkerdigital.dk har Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen samlet vigtig viden om informationssikkerhed.
 
Du finder råd og vejledning, hvad enten du er borger, virksomhed eller myndighed.
 
På sikkerdigital.dk kan du blive klogere på digitale trusler, og få konkrete råd og vejledninger til en mere sikker digital adfærd.
 
Sikkerdigital.dk er skabt ud fra et ønske om at højne kendskabet til cybertruslerne og kontinuerlig forbedre bevidstheden om hvordan de imødegås med sikker adfærd.

INDHOLD
Du kan også bestille Sikker Digitals trykte flyer ved at sende en mail til: sikkerdigital@digst.dk
  
LÆS MERE OM SIKKER DIGITAL
Du kan læse mere om hvordan din virksomhed kan øge din virksomheds digitale sikkerhed her.
 
Find en generel guide til hvordan du får eller opretholder digital sikkerhed her.

Personalearrangement: Til POSTNORD DANMARK RUNDT.

Danmarks største etape cykelløb, PostNord Danmark Rundt, kommer rundt i Vejen Kommune den 17. august i år. Det er 3. etape, som starter i Vejen midtby, suser rundt til Rødding og Brørup for at slutte i Vejle.

Det giver basis for at lave fest og ballade og nyde stemningen sammen i personaleforening eller i virksomheden og heppe på cykelrytterne, når de kører forbi. Der er frit slag for kreativiteten, pynt med blomster, flag og kridttegninger på vejen eller vær kreativ med bannere og flag eller udklædning og andre festlige aktiviteter.

Oplevelser kan deles på sociale medier med følgende hashtags: #PNDKR2023 #Vejenkommune og #hvaderderivejen - og dermed er I med til at promovere området.

Den detaljerede rute ser du her. Husk tilladelse, hvis I laver noget

Hvis I bruger anledningen til at lave et større arrangement lokalt, så husk at der skal søges tilladelse til offentlige arrangementer som sædvanligt. Dette gælder også virksomheders arrangementer. Du kan læse mere her. Laver I en mindre ting, så vil de også gerne vide det, så de har et overblik over alle de festlige ting der sker på ruten. Send en mail til Annette Rix Nissen på ARN@vejen.dk

MERE OM
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Find nye eksportkunder og distributører.

Book et møde med Enterprise Europe Network (EEN), verdens største b2b-netværk og som kan hjælpe din virksomhed med at finde nye samarbejdspartnere rundt om i Europa. Det kan bl.a. være kontakter til distributører, eksportkunder eller innovationssamarbejdspartnere.
 
Jesper Vestergård Hansen fra Enterprise Europa Network tager plads i UdviklingsParken i Rødding, og er klar til at hjælpe dig med at finde nye forretningsmuligheder til din virksomhed. 

Enterprise Europe Network kan hjælpe din virksomhed med at finde nye forretningsmuligheder i udlandet. Netværket drives i Syddanmark af vores samarbejdspartner, Det Syddanske EU-Kontor, som har kontorplads i Erhvervshus Sydjylland.
 
TIDSPUNKT
Fredag 16. juni 2023
Kl. 9:00-12:00

TILMELDING
Kontakt Erhvervskonsulent Klaus Arnegaard på tlf.: 2245 1531 for at booke et møde med Jesper Vestergård Hansen.

LÆS MERE
Læs mere om Enterprise Europa Network på enterprise-europa.dk

Jydske Vestkysten: Del din kommunikation med avisen - nemt og enkelt.

Ugeavisen Vejen har indført et nyt system, Eventinfo, hvor de beder arrangører selv skrive oplysninger ind til avisens Oplev-sider, der bringes hver uge i Ugeavisen Vejen. Her bringes en kalender over, hvad der sker i hele Vejen Kommune i den kommende tid, og her bringes små foromtaler, der er skrevet af arrangørerne selv.

INDHOLD
www.ugeavisen.dk/eventinfo kan du/din forening eller virksomhed oprette en profil og indtaste oplysninger om tid og sted. Samtidig er det muligt at indtaste en pressemeddelelse og sende et billede med – herefter skaber systemet automatisk en lille artikel, som kan indgå i Ugeavisen Vejen, hvis pladsen tillader det, og indholdet skønnes relevant for læserne.

Arrangementslisten laves hver fredag kl. 12. Listen vil dække fra den følgende onsdag og 12 dage frem. 

TIDSPUNKT
Første udgave af kalenderen bringes i Ugeavisen Vejen 14. juni.

TILMELDING
På www.ugeavisen.dk/eventinfo kan din virksomhed oprette en profil og indtaste oplysningerne, på det du gerne vil have kommunikeret.
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.
​​
INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.

Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

I Vejen Kommune er der flere afdelinger der beskæftiger sig med udbud. Indkøbskontoret arbejder med udbud af varer og tjenesteydelser, mens Bygningsservice og Beredskab samt Teknik og Miljø typisk arbejder med udbud af bygge- og anlægsopgaver.

TIDSPUNKT
 
Hveranden torsdag mellem kl. 15:00 - 17:00 når du har booket en tid inden.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere, og se hvordan du tilmelder dig her.
 

SMV:PRO Få succes med dine planer.

Nye kunder, gladere medarbejdere, en stærk bundlinje og hold mere fri! Lyder det brugbart for dig og din virksomhed? Bliv guidet sikkert frem mod dine mål, og få en professionel partner med på rejsen. 
 
Har du planer for din virksomhed, som bare venter på at blive sat i gang, men er det svært at finde tid og ressourcer?

INDHOLD
En stærkere organisation, strategi og ledelse
Ny finansiering til dine planer og idéer
Teknologi og viden, der styrker din udvikling
Salg af virksomhed eller generationsskifte
 
TIDSPUNKT 
Rådgiverforløb tilpasset din hverdag: Et typisk forløb koster 150.000-200.000 kr. (du får 50 % retur) og varer 6-8 måneder. 
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning.
 
Se hvordan du kan kontakte Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.

MERE OM
Læs mere om SMV:PRO her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller UdviklingVejenmedlem.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid inden.

LÆS MERE
Du kan læse mere og se hvordan du tilmelder dig her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT 
Fredag 16. juni kl. 9:00 - 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her. 
 
Tilmelding senest dagen før kl. 10:00.

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 15. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 15. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens HR-netværk
15. juni 2023 kl. 12:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
Mød en 30 år ung virksomhed på museum
Torsdag 15. juni 2023 kl. 15:45 til 18:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 16. juni 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 29. august 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet