Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
BSV Krantilbehør A/S har deltaget i programmet Modstandsdygtig, og står nu styrket og klar til fremtidens udefrakommende påvirkninger. Fotokilde: BSV Krantilbehør.

BSV er blevet mere modstandsdygtige

BSV Krantilbehør A/S har deltaget i programmet Modstandsdygtighed, der gør virksomheder klar til fremtidens udefrakommende påvirkninger.

BSV Krantilbehør har deltaget i Modstandsdygtig. Et program for private
SMV-virksomheder med op til 250 ansatte i og omkring fremstillingsindustrien, som ønsker et konkret virksomhedstilpasset udviklingsforløb fokuseret på at opbygge en handlingsplan for at øge virksomhedens modstandsdygtighed.

Direktør ved BSV Krantilbehør, Flemming Jensen, fortæller om, hvad de har fået ud af ved at deltage. “Undervejs i forløbet har vi haft fokus på forsyningskæder og supply chain resilience. Altså modstandsdygtighed i vores forsyningskæder. Vi har også fået kigget internt i organisationen på aldersfordeling af medarbejdere og det faktum, at det er svært at tiltrække og fastholde arbejdskraft. Hvad gør vi ved det, så det ikke bliver en trussel“.

Flemming slutter med at fortælle, at de via programmet Modstandsdygtig har fået øje på mange potentialer for resiliens for fremtidens udfordringer. De har fået strategisk sparring på, hvordan de i fremtiden skal begå sig i forhold til supply chain, intern produktion og markedsafsætning i ind- og udland. ”Vi står tilbage med nye indsigter og lærdom, både om os selv og vores virksomhed”, slutter Flemming Jensen.
 
BSV Krantilbehør har efter de har deltaget i Modstandsdygtig fået kontakt til en gruppe unge studerende fra SDU i Kolding, som nu skriver en opgave i forlængelse af Modstandsdygtig- programmet. Opgaven skal være afsættet for BSV´s nye strategi for fremtiden.
Allan Richardy, teknisk ansvarlig ved BSV Krantilbehør, og Flemming Jensen, direktør BSV Krantilbehør. Fotokilde: BSV Krantilbehør.

ER DU KLAR TIL FREMTIDEN?
Er din virksomhed klar til fremtidens mulige scenarier? Book et møde, og hør hvordan du styrker din virksomheds fremtid og sikrer succes på kort og lang sigt her. Eller kontakt erhvervskonsulent ved UdviklingVejen, Klaus Arnegaard, hvis du vil høre mere på tlf:2245 1531.
 
FAKTA
Resiliens er den enegelske betegnelse for modstandsdygtighed, som er evnen til at håndtere en kritisk eller truende situation og komme uskadt eller styrket igennem.
 
Supply chain er det engelske betegnelse for forsyningskæde, og indeholder de elementer, der indgår i processen fra udvinding af materialer, fremstilling og salg af en vare. 
Du og din virksomhed kan nu deltage i KlimaKlar. Et gratis forløb der kan styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne. Fotokilde: KlimaKlar.

Er din virksomhed KlimaKlar?

Lige nu kan produktionsvirksomheder deltage i programmet Klimaklar. Et gratis forløb der styrker vækst og konkurrenceevne ved at arbejde med din virksomheds CO2-aftryk.

Ved at deltage i Klimaklar, får du viden og værktøjer til at komme godt i gang med din virksomheds CO2-beregning, overblik over reduktionsmuligheder og inspiration til klimakommunikation.

Vejen-virksomheden KE Fibertec er en af de lokale virksomheder, som har deltaget på forløbet KlimaKlar. 

Carsten Jespersen, administrerende direktør hos KE Fibertec A/S, fortæller, at det har været et positivt og konstruktivt forløb, som de kan anbefale andre produktionsvirksomheder at deltage i. Forløbet har givet KE Fibertec nogle uvurderlige værktøjer til at nå deres 2030-målsætning om at blive affalds- og CO2-neutral.

»Vi hørte om forløbet KlimaKlar i 2021, hvor vi tænkte, det var et konkret og brugbart værktøj, som kunne bidrage til vores forståelse af vores CO2-udledninger. Vi arbejder ikke kun med CO2-aftryk men set i lyset af, at der kommer en CO2-afgift i 2025, vil vi gerne kende vores aftryk. På den måde kan vi investere hensigtsmæssigt i specielt vores energiforsyning og nedbringe CO2-afgiften”, siger Carsten Jespersen og fortsætter:

"Desuden opstillede vi en målsætning, om at blive affalds-og CO2-neutral på vores danske fabrikker i 2030 i forbindelse med udarbejdelsen af vores nye strategiplan. Vi manglede et "tilgængeligt" værktøj til at beregne Scope 1, 2 og 3, og derfor valgte vi Klimaklar Produktionsvirksomhed som værende dét værktøj. På forløbet fandt vi bl.a.ud af, at kun 3 % af vores udledninger lå i Scope 1 og 2, hvor 97 % lå i Scope 3”, slutter Carsten Jespersen.
 
Hos KE Fibertec valgte de at fortsætte samarbejdet med Viegand Maagøe, som var deres tilknyttede klimarådgiver på Klimaklar-programmet. Samarbejdet vil omhandle udarbejdelsen af en produkt EPD, som understøtter KE Fibertecs dokumentation til bygningscertificeringer som DNGB og BREEAM og kravene til en LCA i det nye bygningsreglement fra 2023. 
Carsten Jespersen, adm. direktør, KE Fibertec A/S og Helene Gleerup, marketingchef, KE Fibertec A/S, med beviset for, at de har deltaget i KlimaKlar-programmet. Fotokilde: KE Fibertec.
 
Er du ikke bekendt med ovenstående begreber, eller har du brug for hjælp til at komme godt i gang, så kan du kontakte UdviklingVejens direktør, Ulrik Kragh på tlf: 2461 5383.
 
Klimaklar Produktionsvirksomhed er et samarbejde mellem Dansk Industri og Industriens Fond.
 
Det er gratis at deltage i Klimaklar-programmet for danske produktionsvirksomheder, uanset om du er DI-medlem eller ej.

LÆS MERE
Læs mere om KlimaKlar her.
 
HVAD ER SCOPE 1, 2 og 3
Scope 1:
Direkte emissioner: Alle direkte emissioner fra kilder, der ejes eller kontrolleres af virksomheden selv. Det er udledninger, som opstår gennem forbrænding af fossile brændsler (diesel, benzin eller naturgas) 

Scope 2:
indirekte emissioner: Omfatter udledninger, der stammer fra forbrug af kollektivt forsynet energi – fjernvarme, elektricitet mv., indkøbt og brugt af virksomheden.

Scope 3:
Er alle andre indirekte emissioner fra virksomhedens aktiviteter, der opstår fra kilder, som virksomheden ikke selv ejer eller kan kontrollere. 
Rikke Sloth, communicAID er nyt UdviklingVejen-medlem. Fotokilde: communicAID.

communicAID er nyt medlem

UdviklingVejen byder velkommen til Rikke Sloth, communicAID.

44-årige Rikke Sloth står bag marketingvirksomheden communicAID. Siden 2021 har Rikke med en kreativ tilgang og et struktureret mindset, skabt værdi for små og mellemstore virksomheder.

Jeg tilbyder fleksible løsninger, så virksomheder ikke behøver at ansætte en fuldtids marketingmedarbejder, men kan nøjes med at betale for netop dét, der gør en forskel for dem”, fortæller Rikke Sloth og fortsætter.

En virksomhed kan bruge mig til at varetage hele eller dele af virksomhedens kommunikative indsats, hvad enten det er grafisk design, sociale medier, liveshopping, kommunikation eller et godt mix af det hele. Jeg træder også gerne til i spidsbelastningsperioder mellem ansættelser samt under f.eks. barsel, kurser eller udviklingsprojekter – ligesom de selvfølgelig også kan bruge mig til at varetage tidsbegrænsede projektopgaver”.

Som udgangspunkt udfører Rikke opgaverne fra sit kontor i Jels, og kunderne skal derfor ikke tænke på hverken hardware, software eller licenser. ”Foretrækker mine kunder, at jeg løser opgaven hos dem, så tager jeg hellere end gerne min computer under armen og kommer ud”, uddyber Rikke Sloth.

Rikke har for nyligt indgået et uformelt ambassadørsamarbejde med Easy Live Sales, som er Danmarks vel nok største liveshopping platform, hvor hun i tæt kontakt med deres kundeservice hjælper virksomheder med at få taget hul på liveshopping.

Liveshopping er et forholdsvist nyt ben indenfor e-commerce, som dukkede op under Corona-nedlukningen – og som giver særligt den fysiske detailhandel, nye og spændende muligheder for at øge salget, uden at det kræver en webshop.
Rikke Sloth, communicAID: Fotokilde: communicAID.
 
"Liveshopping er for alle, og jeg har faktisk til gode at se den forretning, der ikke kan få gavn og glæde af liveshopping", siger Rikke Sloth.

Hvorfor har du meldt dig ind ved UdviklingVejen?
Jeg fik rigtig god hjælp hos UdviklingVejen, da jeg første gang overvejede at springe ud som selvstændig. Jeg var til iværksættermøde, hvor der bl.a. var oplæg af en iværksætter samt flere andre relevante indlæg".

"Da jeg for alvor tog springet, stod UdviklingVejen igen klar med en hånd i ryggen og hjælp til store som små spørgsmål. Den hjælp vil jeg gerne støtte op omkring, så andre potentielle iværksættere også kan få glæde af tilbuddet. Derudover tænker jeg, at der er et godt netværk at finde, hvis man bruger UdviklingVejen aktivt”, slutter Rikke.

MERE OM
Du kan læse mere om Rikke Sloth og communicAID her.
Du har nu mulighed for at booke et møde i UdviklingsParken i Rødding med Enterprise Europe Network (EEN),  som kan hjælpe din virksomhed med at finde nye samarbejdspartnere rundt om i Europa. Fotokilde: EEN.

Find eksportkunder og distributører

Verdens største B2B-netværk, kommer nu til Rødding for at hjælpe din virksomhed med at finde forretningsmuligheder i udlandet.

Enterprise Europe Network (EEN) er verdens største b2b-netværk. Netværket drives i Syddanmark af vores samarbejdspartner, Det Syddanske EU-Kontor, som har kontorplads i Erhvervshus Sydjylland.

Netværket administrerer Europas største online database med internationale forretningsmuligheder. Jesper Vestergård Hansen fra Enterprise Europa Network tager plads i UdviklingsParken i Rødding fredag formiddag d. 16. juni 2023, og er klar til at hjælpe dig med at finde nye forretningsmuligheder til lige præcis din virksomhed.
Jesper har adgang til en bred vifte af tilbud og efterspørgsler efter produkter, projekter eller teknologier i og uden for Europa, der kan hjælpe din virksomhed med at blive mere konkurrencedygtig.

TILMELDING
Kontakt Erhvervskonsulent Klaus Arnegaard på tlf.: 2245.1531 for at booke et møde med Jesper Vestergård Hansen.

LÆS MERE
Læs mere om Enterprise Europa Network på enterprise-europa.dk
Vil du med bag historien om virksomheden Lundgaard Studios, der er kommet på museum? Så kom med når UdviklingVejen inviterer til arrangement på Sønderskov 15. juni 2023. Fotokilde: Jonah Blacksmith.

Mød en 30 årig virksomhed som er kommet på museum

Museet Sønderskov har særudstilling om Lundgaard Studios og deres rolle for musiklivet. Vi kobler historie og virksomhedsudvikling sammen til et arrangement.

Torsdag den 15. juni kan du stifte bekendtskab med en ellers stillelevende lyd-virksomhed fra Vejen. Lundgaard Studios er emnet for en ny særudstilling på egnsmuseet på Sønderskov.
 
Særudstillingen fortæller om tilblivelsen, driften af studiet og de mange kunstnere sættes i fokus sammen med fortællingen om musiklivet i Vejen kommune.
 
Vi mødes til en rundvisning ved museumsinspektør Nick Schaadt, og dykker ned i både virksomhedshistorien og hvorfor Museet Sønderskov udstiller ”unge” virksomheder fra området i stedet for sten og guld fra oldtiden. 
Undervejs får du mulighed for at opleve Sønderskovs lokaler, som kan anvendes til møder og events og en introduktion til Museet Sønderskovs arbejde – som også omfatter virksomhedshistorie.
 
Vi bruger efter rundvisningen Sønderskovs Riddersal til fælles forretningsmæssig refleksion. Der er kaffe og lidt sødt fra Herregårdskælderen ved ankomst.
 
TIDSPUNKT
Torsdag den 15. juni kl. 15:45 til 18:00 på Museet Sønderskov.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her

Til dig og din virksomhed

MEA: Globale megatrends og deres betydning for danske SMV’er.

Otte brede megatrends og tendenser får stor impact på dansk erhvervsliv de kommende 3-5 år. På dette MEA-webinar får du indblik i den analyse, Iris Group har udarbejdet med fokus på disse megatrends.

INDHOLD
På webinaret får du viden om otte megatrends og tendenser. De otte megatrends kommer til udtryk gennem en lang række nye udviklingstendenser i forskellige dele af dansk erhvervsliv. Analysen viser, hvordan forskellige megatrends forventes at slå igennem på forskellig vis og med forskellig styrke afhængig af branche og virksomhedsstørrelse.

I oplægget bliver analysens vigtigste resultater præsenteret, og der vil blive sat spot på de forandringer i erhvervslivets rammer og strukturer, som er på vej. Oplægsholder er Frederik Gaardboe, underdirektør i IRIS Group, som til dagligt leder analyser og evalueringer inden for forsknings- og innovationspolitik samt erhvervs- og klyngeudvikling. Frederik er særligt interesseret i nye trends og teknologier, og hvordan de påvirker erhvervslivet.

TIDSPUNKT
 
Onsdag 31. maj 2023 kl. 08:15 til 09:15.
Sted: Webinar.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Work, live, stay: Ledelse af den grønne omstilling.

De gamle paradigmer for ledelse duer ikke længere, og det stiller krav til ledere, som skal lede medarbejdere og virksomheden sikkert igennem en tid med omstilling til grønnere løsninger.

Den grønne omstilling kræver, at vi alle trækker i arbejdstøjet og tør gå nye veje for at finde løsninger på fremtidens mange udfordringer.

Ledelsen skal gå forrest og sikre en 360 grader tilgang, hvor strategi og drift skal gå hånd i hånd, samtidig med at den faglige og menneskelige udvikling af medarbejderne skal prioriteres.

Ergo, der er meget at tage højde for som ledelse, når virksomhederne skal lykkes med den grønne omstilling. Der er bl.a. brug for nye teknologiske løsninger og flere mennesker, der tænker, udvikler og installerer grønne løsninger.

INDHOLD
Du vil få inspiration dig til dit arbejde med din organisation, din fremtidige rekrutteringsmuligheder og til at lede den forandring, som den grønne omstilling er navnlig for dine medarbejdere.
 
TIDSPUNKT 
Tirsdag 13. juni kl. 9:00-13:30.
Sted: Innovations Allé 3, 7100 Vejle.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Innobooster: Søg op til 5 mio. kr. til Investering til vidensbaserede udviklingsprojekter.

Du kan søge mellem 50.000 kr. og 5 mio. kr. Innovationsfonden kan maksimalt medinvestere 35 % af din virksomheds relevante udgifter til projektet.
​​
INDHOLD
Du kan søge finansiering til at udvikle og markedsmodne et nyt produkt eller en ny service, der har et økonomisk og samfundsmæssigt potentiale.

Forbedre en proces i din virksomhed betydeligt, så jeres konkurrenceevne forbedres.

TIDSPUNKT
 
Åben for ansøgning.
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
Har du spørgsmål vedr. en ansøgning til Innobooster, kan du kontakte Erhvervshus Syd.
 
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning. Se hvordan du kan kontakte Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

SMV:PRO Få succes med dine planer.

Nye kunder, gladere medarbejdere, en stærk bundlinje og hold mere fri! Lyder det brugbart for dig og din virksomhed? Bliv guidet sikkert frem mod dine mål, og få en professionel partner med på rejsen. Har du planer for din virksomhed, som bare venter på at blive sat i gang, men er det svært at finde tid og ressourcer?

INDHOLD
En stærkere organisation, strategi og ledelse
Ny finansiering til dine planer og idéer
Teknologi og viden, der styrker din udvikling
Salg af virksomhed eller generationsskifte
 
TIDSPUNKT 
Rådgiverforløb tilpasset din hverdag: Et typisk forløb koster 150.000-200.000 kr. (du får 50 % retur) og varer 6-8 måneder. 
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning.
 
Se hvordan du kan kontakte Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.

MERE OM
Læs mere om SMV:PRO her.
 

SMV:Vækstpilot: 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse.

Har din virksomhed brug for hjælp til udviklingsopgaver?

Få tilskud til ansættelse som bringer nye kompetencer ind i din virksomhed.

INDHOLD
Igennem puljen kan du få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en ny medarbejder. Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden.

TIDSPUNKT
Puljen modtager løbende ansøgninger.

VI KAN HJÆLPE DIG VIDERE
UdviklingVejen kan sparre med dig, hvorvidt SMV:Vækstpilot er en god løsning for din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
ANSØGNING​
Du kan se, hvordan du ansøger her.

Købmandsordningen: Søg inflationshjælp til din mindre dagligvarebutik.

Hvis du driver en mindre dagligvarebutik, f.eks. købmand, slagter eller bager, og er beliggende i en mindre by, kan du søge om støtte på op til 100.000 kr. til din virksomhed. Få overblik over, hvem der kan søge, og hvordan du søger ordningen.

MÅLGRUPPE
Støtteordningen er opdelt i to puljer og giver mulighed for, at mindre dagligvarebutikker, f.eks. købmænd, bagerier eller slagtere, der er ramt af stigende energipriser i 2022, kan søge om at modtage et direkte tilskud på op til 50.000 kr.

Du kan søge om yderligere støtte på op til 50.000 kr. til investeringer i energibesparende tiltag til din virksomhed.
 
TIDSPUNKT
Ordningen er åben og har sidste frist 31. maj 2023.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan ansøge her.

Velliv Foreningen: Danmarks Mentale Sundhedsdag.

I uge 41 inviterer Velliv Foreningen alle danskere til at tale om mental sundhed på jobbet. Velliv Foreningen støtter økonomisk arbejdspladser, der vil fremme mental sundhed i arbejdslivet.

INDHOLD
Til Danmarks Mentale Sundhedsdag har alle danske arbejdspladser mulighed for at søge om 10.000 kr. til et event om mental sundhed. Eventet skal foregå i regi af arbejdspladsen og handle om at skabe samtale og læring om mental sundhed i arbejdslivet. Et event må både være sjovt eller alvorligt – eller begge dele.
 
TIDSPUNKT
Uge 41 2023.

LÆS MERE
Du kan læse mere og ansøge her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT 
Fredag 26. maj kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 

Kommende arrangementer

Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 26. maj 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 1. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 1. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens HR-netværk
15. juni 2023 kl. 12:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
Mød en 30 år ung virksomhed på museum
Torsdag 15. juni 2023 kl. 15:45 til 18:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 29. august 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet