Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Force Technologys direktør, Hanne Christensen og Vejen Kommunes borgmester, Frank Schmidt-Hansen holdt taler ved indvielsen i fredags, og hjalp hinanden med at klippe det røde bånd til det nye megaloop flowmåler laboratorium. Fotokilde: UdviklingVejen.

Største testanlæg i verden

Force Technology indviede i fredags verdens største naturgas flowmåler testbænk.

Anlægget kan teste flowmålere på op til 60 tommer og bygger videre på referencelaboratoriet samt den viden der i 80erne blev spundet ud af Naturgas Syds rolle i den danske naturgasudrulning.

Mange kender måske historien om referencemeteren i Paris, den målestok som alle målebånd sammenlignes med, når det er vigtigt, at man måler meget præcist.

I Vejen har Force Technology sammen med 3 andre laboratorier rundt i verden, referencen som alle gasflowmålere holdes op imod. Det betyder, at nye gasmålere der skal typegodkendes og eksisterende gasmålere, der skal kalibreres kan få det gjort i Vejen.

At kunne måle korrekt er et vigtigt element i afregning af energi. I øvrigt en disciplin der også snart skal udvikles for brint. Det nye anlæg i Vejen er forberedt til iblanding af brint i gassen, hvilket også er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.
 
Når sådan et unikt anlæg ligger i Vejen, så bunder det i Vejens centrale placering og proaktive tilgang, da der blev udrullet naturgas i Danmark. Den omstilling af energisektoren fra olie/kul til gas krævede mange nye løsninger. Disse behov blev til spinoff-ideer, der med tiden har udviklet sig til stærke selvstændige forretninger og forretningsområder.
Force Technology indviede i fredags verdens største naturgas flowmåler testbænk. Anlægget kan teste flowmålere på op til 60 tommer. Fotokilde: UdviklingVejen.

Ud over det nye testanlæg så har Force Technology i Vejen medarbejdere indenfor en række andre test laboratorier samt rådgivning indenfor certificering, opbygning af kvalitetssystemer, grøn omstilling og fornyelse af produktionsvirksomheder.
 
Der arbejder 90 medarbejdere hos Force Technology i Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Force Technology her.

Spinoff er en strategisk indsats for UdviklingVejen.

En vigtig indsats i vækststrategi 2025 er at finde behov og gode ideer, der ligger som gule sedler rundt i virksomhederne.
 
Denne indsats kalder UdviklingVejen, Spinoff – Vejen Til Vækst.
Har du en gul seddel med en god ide, som den der i sin tid blev til et flowmåler laboratorium hos Force Technology i Vejen, så kontakt Ulrik Uhrskov på uu@udviklingvejen.dk eller tlf 2326 5062.
 
LÆS MERE
Læs mere om Spinoff - Motorvejen Til Vækst her.
 
PLUS har en strategisk ambition om, at gøre en forskel for naturen og for det enkelte menneske. PLUS plantede i fredags 9.600 nye træer og er på den måde med til at etablere Gesten Folkeskov. Fotokilde: PLUS.

PLUS bruger træer og planter træer

I samarbejde med Growing Trees Network Foundation planter PLUS i Vejen 9600 løv- og nåletræer til etablering af Gesten Folkeskov.

I mere end 80 år har PLUS i Vejen fået havedrømme til at spire og vokse ved at skabe produkter til haven og uderummet, som er produceret ud af træ. I fredags var en del af medarbejderne fra PLUS med til at plante 9.600 nye træer på en privat lodsejers jord i Gesten, for på den måde at give naturen noget tilbage, og få skovområderne i Danmark til at vokse sig større.

Fordi træ er en helt essentiel del af vores dna hos PLUS, har vi siden 2021 samarbejdet med Growing Trees Network Foundation om at udvide arealet med skov i Danmark. I vores øjne er det noget af det mest naturlige og meningsfyldte at investere i”, siger Lars Højsgaard, der er administrerende direktør hos PLUS A/S.

Vi er stolte – og ikke mindst ydmyge – over på denne måde at kunne være med til at bidrage til oprettelsen af nye Folkeskove i Danmark. Det er ikke kun godt for klimaet - det er også med til at sikre vores rene drikkevand, flere levesteder for planter og dyr og nye områder til gavn for dit og mit friluftsliv”, uddyber Lars Højsgaard.

Udover træernes vigtige egenskaber for klodens fremtid har naturen også stor værdi for det enkelte menneske.
 
PLUS drømmer om, at de - set i det store perspektiv – kan gøre en forskel for den enkelte, der er med til at plante træer.
 
Håbet er, at vi med den lille, livsbekræftende handling: at plante et træ kan vække en ny eller større forståelse for naturens betydning og give den enkelte inspiration til at gøre noget mere for naturen derhjemme – og ikke mindst give lyst til at tage ansvar for din, min og vores natur”, slutter Lars Højsgaard.
Lars Højsgaard, administrerende direktør hos PLUS A/S. Fotokilde: PLUS.

FAKTA OM GESTEN FOLKESKOV
• Skoven sikrer fremtidens grundvandsressourcer.
• Skoven sikrer biodiversiteten.
• Skoven optager CO² fra atmosfæren.
• Skoven giver rigere dyreliv til lands og i luften.
• Skoven pålægges fredskovspligt, hvilket betyder, at der nu er garanti for, at der på dette jordstykke altid vil skulle være skov.
• 9600 blandede nåle- og løvtræer på 2,4 ha.
• Gesten Folkeskov er den 2. Folkeskov, som PLUS er med til at plante.
• I 2021 donerede og plantede PLUS 7500 træer ved Skærsø.
 
SE FILM
Se en film fra i fredags, hvor Plus plantede 9.600 nye træer her.
 
MERE OM PLUS
Du kan læse mere om PLUS her.
 
UdviklingVejens informationsmøde for iværksættere er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som man skal være opmærksom på, når man starter som selvstændig. Fotokilde: PLUS.

Informationsmøde for iværksættere

UdviklingVejen afholder informationsmøde for iværksættere tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30.

Vil du undgå de fejltagelser, som andre har begået? Informationsmødet for iværksættere er en vigtig investering inden du går i gang. 
 
Ved at deltage på informationsmødet får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30 i Udviklingsparken i Rødding.

TILMELDING​
Læs mere og se hvordan du tilmelder dig informationsmødet her
Frøken Kaff`serverer lækker økologisk kaffe, is og andre herligheder fra cafeen ved Jels søbad. Fotokilde: Frøken Kaff`.

Frøken Kaff`er nyt UdviklingVejen-medlem

Vi byder velkommen til Tina Planitzer, Frøken Kaff`i Jels.

34-årige Tina Planitzer vendte hjem til Jels, efter hun har boet på fra Amager i en årrække. Tina medbragte sin farverige kaffevogn Frøken T3.

Frøken T3, er Tinas kaffevogn, en gammel VW T3 fra 1992. Frøkenen kom for år tilbage fra Tyskland til Danmark og fungerede efterfølgende i en række år som isvogn på den jyske vestkyst. I maj 2021 kom vognen under Tinas vinger.

Frøken T3 har siden den blev bygget færdig fungeret som den primære frøken i flokken og i lang tid som den eneste.
 
Frøkenens virksomhed har nu formeret sig, for Tina har også overtaget forpagtningen af søkiosken, caféen og en udlejningshytte ved Jels Søbad.

Kiosken hedder Frøken Kaff. Derudover er der også Frøken Sø, Frøken T3 og Frøken Stay”, forklarer Tina Planitzer og fortsætter: 

Jeg tog til Amager for at åbne en cafe derovre, og at cafeen endte med at åbne i min hjemby, hvor jeg startede rejsen, har bestemt ingen skade gjort. Det er blot et drømmescenarie fra barnsben at få den mulighed”.

Frøken Kaff' ligger lige ned til Jels søbad. Caféen rummer nogle hyggelige kvadratmeter, hvor der er plads til, at du kan sidde og nyde en god bog med en lækker kop kaffe eller du kan slå dig ned med et par af dine venner omkring sofabordet, tage et slag brætspil og nyde en lækker sandwich samtidig.
Søens folk kan finde vej til Frøken Kaff´, for nu er den nye facadeskiltning oppe med hjælp fra gode folk. Fotokilde: Frøken Kaff.

Hvorfor har du meldt dig ind ved UdviklingVejen?
Jeg valgte at melde mig ind i UdviklingVejen for at blive en del af et netværk for iværksættere. Måske får jeg ikke brugt netværket så meget her over den travle sommer, men det er rart at kunne sparre og samtidig en god mulighed for at hjælpe hinanden på tværs af fag”, slutter Tina, der glæder sig til at møde UdviklingVejens medlemmer i alle mulige sammenhænge – måske hos Frøken Kaff ved Jels Søbad henover sommeren.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Frøken Kaff her.

Til dig og din virksomhed

Alexandra Instituttet: Udnyt data i produktionen og styrk din forretning.

Hvis du arbejder i en produktionsvirksomhed, så er her alle tiders chance for at få ny inspiration til dine muligheder for at digitalisere din produktion eller dine produkter.

INDHOLD
Data er der masser af! Men intelligensen er sjældent tænkt ind i dataopsamlingen.

På 30 minutter fortæller Jesper Rosleff, Business Development Manager, Alexandra Instituttet om andre danske virksomheder, som bruger ny teknologi til at effektivisere deres produktion:

Nogle gør det, fordi de mærker øget konkurrence fra Kina. Andre har fået nye krav til rapportering af data fra en udenlandsk ejer. Og de fleste ønsker at gøre sig uafhængige, hvis en af virksomhedens nøglepersoner siger op.

TIDSPUNKT
 
Tirsdag 23. maj 2023, kl. 8:30–9:00
Sted: Webinar.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Bæredygtige værdikæder: Ansvarlig leverandørstyring.

Få en overskuelig og metodisk tilgang til leverandørhåndtering og due diligence for bæredygtighed. Få styr på processen for due diligence for bæredygtighed via værktøjer, der deler processen op og gør den overskuelig.

INDHOLD
På dette gratis webinar får du en introduktion til metoden og gennemgår due diligence processens ”de seks skridt”.
 
Du får værktøjer til at komme i gang og introduktion til, hvilke ressourcer og tilbud I kan gøre brug af.

Du vil også møde organisationen Etisk Handel, som har mange års erfaring med at hjælpe virksomheder med ansvarlig leverandørsamarbejde og blive introduceret til det nye sparringsforløb ”Bæredygtige Værdikæder”, som Erhvervshusene tilbyder gratis i 2023.
 
TIDSPUNKT 
22. juni 2023, kl. 13:00 - 14:00
Sted: Webinar.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.

Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.
​​
INDHOLD
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

I Vejen Kommune er der flere afdelinger der beskæftiger sig med udbud. Indkøbskontoret arbejder med udbud af varer og tjenesteydelser, mens Bygningsservice og Beredskab samt Teknik og Miljø typisk arbejder med udbud af bygge- og anlægsopgaver.

TIDSPUNKT
 
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når du har booket en tid inden.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

SMV:PRO Få succes med dine planer.

Nye kunder, gladere medarbejdere, en stærk bundlinje og hold mere fri! Lyder det brugbart for dig og din virksomhed? Bliv guidet sikkert frem mod dine mål, og få en professionel partner med på rejsen.
 
Har du planer for din virksomhed, som bare venter på at blive sat i gang, men er det svært at finde tiden og ressourcerne?

INDHOLD
En stærkere organisation, strategi og ledelse
Ny finansiering til dine planer og idéer
Teknologi og viden, der styrker din udvikling
Salg af virksomhed eller generationsskifte
 
TIDSPUNKT 
Rådgiverforløb tilpasset din hverdag: Et typisk forløb koster 150.000-200.000 kr. (du får 50 % retur fra os i tilskud) og varer 6-8 måneder. 
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning.
 
Se hvordan du kan kontakte Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.

MERE OM
Læs mere om SMV:PRO her.
 

SMV:Vækstpilot: 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse.

Har din virksomhed brug for hjælp til udviklingsopgaver?

Få tilskud til ansættelse som bringer nye kompetencer ind i din virksomhed.

INDHOLD
Igennem puljen kan du få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en ny medarbejder. Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden.

TIDSPUNKT
Puljen modtager løbende ansøgninger.

VI KAN HJÆLPE DIG VIDERE
UdviklingVejen kan sparre med dig, hvorvidt SMV:Vækstpilot er en god løsning for din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
ANSØGNING​
Du kan læse mere, og se hvordan du ansøger her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. i 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller er medlem af UdviklingVejens stærke erhvervs-netværk.
 
I Erhvervsvagten kan du få GRATIS afklaring på, om din virksomhed har brug for professionel rådgivning.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00, når du har booket en tid inden.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig her.

Krifa: Bæredygtige resultater på sporet at et væredygtigt arbejdsliv.

God Arbejdslyst Indeks 12 har taget temperaturen på danskernes oplevelse af resultatskabelse i arbejdslivet og måler samtidig forskellige perspektiver på resultater og deres effekt på arbejdslysten. I rapporten præsenteres en tre-trins-model, der kan bruges til at skelne mellem tre forskellige former for resultater i arbejdslivet. 
 
INDHOLD
På baggrund af en større, repræsentativ undersøgelse blandt mere end 2.500 lønmodtagere dokumenterer rapporten, at oplevelsen af at skabe resultater i løbet af arbejdsdagen, har direkte effekt på arbejdslysten.

LÆS RAPPORTEN
Du kan downloade og læse rapporten her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT OG STED
Fredag 19. maj kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 19. maj 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 1. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 1. juni 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens HR-netværk
15. juni 2023 kl. 12:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet