Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Planteskoleejer Bjarne Holden er tæt på at have gennemført et veltilrettelagt generationsskifte med sin nevø Emil A. Jensen. Fotokilde: Holdens Planteskole.

Generationsskifte med god forberedelse

Planteskoleejer Bjarne Holden er tæt på at have gennemført et generationsskifte, og pointerer vigtigheden af god forberedelse, lang tidshorisont, opfølgning og netværk for at opnå succes.

Den 23. august siger Bjarne Holden farvel til Holdens Planteskole. Den virksomhed som har været i hans eje i 40 år, og som efter et glidende generationsskifte de seneste 7 år endeligt overtages af Bjarnes nevø Emil A. Jensen.

UdviklingVejen er nysgerrige på, hvordan Holden Planteskole har grebet processen med generationsskiftet an. Derfor spurgte vi, om de ville dele overvejelserne og processen med læserne af udviklingVejens nyhedsmail.

Hvordan forberedte du dig inden processen gik i gang?
"Vi startede generationsskiftet for 7 år siden. Da der ikke var en eller flere blandt vores ansatte, som ville eller kunne overtage firmaet på sigt, gik vi i gang med at undersøge i vores netværk, om der var mulige kandidater. Vi kontaktede flere mulige kandidater, herunder også tidligere ansatte. Vi havde også et eksternt headhunterfirma med speciale i generationsskifte, ind over, da min nevø viste interesse - Emil A. Jensen havde de rigtige skills, interesse for faget og ikke mindst en stor interesse i at blive selvstændig", fortæller Bjarne Holden.

"Efterfølgende gik bestyrelsen i gang med at få lavet en realistisk plan for de næste 6 år", uddyber Bjarne.

Hvad var næste step?
"Efter 1 års ansættelse var Emil klar til næste skridt ind i firmaet. Vi fik derfor en advokat og vores revisor til at udfærdige en økonomisk og tidsmæssigt ejerlederkontrakt, som gjorde det muligt for Emil at købe aktier hen over de næste ca. 5 år, indtil han havde købt 100 %". 
 
"Det mest hensigtsmæssige for mig var, at få Emil oplært i både produktion, ordrehåndtering, salg, ledelse m.m., så han efter de 6 år, ville være klædt på til at blive den daglige leder", siger Bjarne.
"Vi benyttede et eksternt firma til at finde ud af i hvilke retninger, Emil ville bruge største del af hans tid i virksomheden, og hvor han har sine stærkeste personlige egenskaber. Herefter begynder vi for alvor at tilpasse organisationen, så alle funktioner vil være 100 % afdækket af kompetente medarbejdere, den dag jeg trækker mig 100 % ud", fortæller Bjarne.

Risikoafdækning af dig og din familie?
"Vores advokat lavede sammen med os og vores revisor de fornødne dokumenter for hele generationsskiftet. Her blev alle risici beskrevet – f.eks. hvordan jeg og Emil skulle forholde os i forskellige situationer", siger Bjarne og fortsætter:

"Vores bank var med helt fra starten. Vi har i mange år haft et særdeles godt samarbejde med Middelfart Sparekasse. Nøgleordet er gensidig tillid og selvfølgelig, at man løbende orienterer om, hvordan planerne følges, og hvordan økonomien er. Selve risikofordelingen, følger ejerandelen af aktierne, men selvfølgelig stillede jeg større sikkerhed i starten end Emil havde mulighed for. Dette ser jeg ikke som noget problem, men en naturlig udvikling. Min kone og vores 2 sønner har hele tiden været orienteret om processen. 
Jeg ser det som en stor fordel, at det er et familiemedlem, som vi generationsskifter med. Det er med til at give en større forståelse og stabilitet".

Fik du sparring?
"I starten brugte jeg UdviklingVejen. Herudover har jeg fået sparring fra Vejen Rotary Klub, Trekantsområdets Lederforum, GLS-A arbejdsgiverforening samt eksternt headhunterfirma, revisor, advokat, bank m.fl. hvoraf flere er en del af UdviklingVejens medlemsnetværk", siger Bjarne Holden og slutter af med at fortælle, at de har fulgt den snart 6 år gamle plan 100 %.
 
MERE OM HOLDENS PLANTESKOLE
Du kan læse mere om Holdens Planteskole her.
Ditbyggeri tegner ikke bare huse, men gode hjem med sans for detaljen og optimering af arealer. Fotokilde: Ditbyggeri.

Ditbyggeri er nyt UdviklingVejen-medlem

Vi byder velkommen til virksomhedsejer, René Falk Magnussen, Ditbyggeri ApS.

Rene Falk Magnussen etablerede Ditbyggeri i 2019.

Askov-virksomheden Ditbyggeri har mere end 10 års erfaring med både nybyggeri, typehusrådgivning, renovering samt professionel konstruktiv arkitektrådgivning, 3d visualisering til både B2C og B2B.

Jeg er uddannet tømrer og efter en del års arbejde som tømrer, tog jeg overbygningen som bygningskonstruktør”, fortæller Rene falk Magnussen.

Som bygningskonstruktør har jeg solid viden forankret i praksis, og er dermed I stand til at forestå både projektering og praktisk byggeledelse. Den viden gør, at jeg kan rådgive i alle byggeriets faser”, uddyber Rene Falk Magnussen.

Ifølge Rene Falk Magnussen er 2023 startet med fuld fart på med spændende projekter i hele Danmark. Han nævner bl.a. 36 lejeboliger i Kolding, som er tegnet af Ditbyggeri, og byggeriet er lige gået i gang.

Jeg har meldt mig ind ved UdviklingVejen, fordi jeg ønsker at være en del af et fagligt funderet erhvervsnetværk. Jeg har allerede benyttet mig af et af UdviklingVejens tilbud til medlemsvirksomheder, da jeg er en del af netværksgruppen Digitalisering i byggeriet”.
Rene Falk Magnussen, Ditbyggeri. Fotokilde: Ditbyggeri.
 
Det er givende og meningsfuldt for mig at være en del af UdviklingVejen, fordi jeg får muligheden for at sparre med andre virksomhedsledere, og blive inspireret ved at høre, hvordan andre i branchen griber digitaliseringspotentialet", siger Rene Falk Magnussen, der ser frem til at møde endnu flere af UdviklingVejens medlemsvirksomheder i fremtiden.

LÆS MERE
Du kan læse mere om en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Ditbyggeri her.
Allan K. Andreasen, A2 Software, tilbyder at oversætte softwareudvikling og digitalisering. Fotokilde: A2 Software.

A2 gør digitalisering forståeligt

Nyt medlem: Velkommen til Allan K. Andreasen, A2 Software, der oversætter softwareudvikling til forståeligt jysk.

A2 Software tilbyder virksomhedsspecifikke softwareløsninger, egenudvikling og tilpasning af standardløsninger til B2B.

A2 Software hjælper virksomheder uden tekniske folk ansat med at bygge softwareprojekter, som rammer kundens konkrete budget til den ønskede deadline. Ved at bygge en specialudviklet virksomhedsplatform, hvor kunden selv sætter rammerne, får vores kunder et produkt, som passer præcist til deres problemstillinger. Derefter kan platformen udbygges platformen i det tempo, som organisationen er klar til, og dermed også kan håndtere fremtidige problemstillinger”, siger Allan K. Andreasen.

Allan fortæller videre, at når kunderne vælger A2 Software kan de spare 60 % ift. med A2 Software´s hybrid-model.
 
Fordi vi har kontor i både Aalborg og L’viv i Ukraine, kan vi sikre vores kunder en langt mindre investering ved digitalisering. Vores Ukrainske udviklere er lige så dygtige som de danske, men levestandarden gør, at de koster væsentligt mindre. Og du snakker stadig kun med vores danske folk”.
 
Ifølge Allan er den eneste forskel at de 17 udviklere sidder i Ukraine, for alle A2 Softwares kunder er sikret via den danske lovgivning.
Citat fra A2 Softwares hjemmeside. Fotokilde: A2 Software.

Hvorfor har duvalgt at melde dig ved UdviklingVejen?
Jeg blev sat i kontakt med UdviklingVejen via min største kunde, som er beliggende i Vejen Kommune. I og med at jeg sidder i Ukraine, vil jeg gerne udvide mit netværk i Danmark, og blive klogere virksomheders behov i det område, som UdviklingVejen dækker”, siger Allan K. Andersen, der derfor valgte at melde sig ind ved UdviklingVejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om A2 Software her.
 
UdviklingVejen afholder sammen med Asnet og Jyske Bank et arrangement om værdiskabende bestyrelse, som afholdes hos JP Elservice i Rødding. Fotokilde: JP Elservice.

Last minute tilmelding i dag inden kl. 17:00

Har jeres virksomhed en bestyrelse? Overvejer I at få en, hvad kan man forvente og hvordan skaber en bestyrelse værdi for jeres virksomhed?

Det er spørgsmål som UdviklingVejen, sammen med Asnet og Jyske Bank og mere end 20 erhvervsledere sætter på dagsordenen på et morgenmøde torsdag 11. maj kl. 7:30 til 10:00

OVERVEJER DU
Hvordan du kan får det optimale ud af din bestyrelse?
Om du skal have en bestyrelse?
Om du selv kan gøre en forskel som bestyrelsesmedlem hos andre?
 
Så er der masser af inspiration at hente ved at deltage i dette arrangement.
 
Arrangementet afholdes hos JP Elservice i Rødding, Sdr. Tingvej 6.
 
Morten Gejl Petersen fortæller også om, hvordan de som elektrikervirksomhed bruger deres bestyrelse.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 11. maj kl. 7:30 til 10:00.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
MERE OM
Har du interesse i at vide mere om værdien af at have en bestyrelse kan du også kontakte UdviklingVejen ved direktør, Ulrik Kragh, tlf 2461 5383 eller på uk@udviklingvejen.dk
Beierholm rådgiver virksomheder i hele Danmark med særligt fokus på mindre og mellemstore virksomheder. Fra den nystartede iværksætter, der har brug for tryghed og sparring om sit projekt, over etablerede virksomheder, der vil erobre nye markeder eller konsolidere deres position, til større virksomheder, der har brug for kompleks rådgivning. Fotokilde: Beierholm.

Beierholm støtter tilbud til lokale iværksættere

Drømmer du om at blive iværksætter? Eller har du allerede taget de første skridt og etableret egen virksomhed? Så er der gratis, kompetent og lokal rådgivning at hente ved Erhvervsvagten i Vejen Kommune, hvor bl.a. revision- og rådgivningsvirksomheden Beierholm er samarbejdspartner.

Hos Beierholm ønsker vi at medvirke til at gøre en forskel for iværksættere og lokale virksomheder i Vejen Kommune. Det gør vi bl.a. ved at stå til rådighed ved UdviklingVejens tilbud, Erhvervsvagten”, fortæller revisor ved Beierholm, Heidi Hvid Bertelsen og uddyber:

Det er væsentligt for Vejen Kommunes fremtidige udvikling og vækst, at endnu flere får lyst til at blive iværksættere. I Beierholm er vi glade for at kunne bidrage hertil, ved at være en del af det team, der hver uge tilbyder hjælp til helt konkrete spørgsmål, der ligger inden for vores område med revision, regnskab, skat og moms med mere.”

Beierholm, der er Danmarks foretrukne revisions- og rådgivningsvirksomhed for mindre og mellemstore virksomheder, hjælper kort fortalt virksomheder til en mere enkel økonomisk administration og støtter dem med sparring og rådgivning i forbindelse med udvikling af deres forretning – herunder med rådgivningsspecialister inden for bl.a. skat, investering og finansiering, forretningsudvikling, digitalisering og automatisering samt bæredygtighed m.v.

Når vi bistår med råd og vejledning i forbindelse med opstart af virksomheder, kan det f.eks. handle om valg af selskabsform samt koncernopbygning, men vi er sparringspartner på meget mere end det", slutter Heidi Hvid Bertelsen med håbet om, at Erhvervsvagten og Beierholm kan inspirere til endnu flere succesfulde iværksættere i lokalområdet.
Heidi Hvid Bertelsen, Senior Manager, Beierholm. Fotokilde: Beierholm.

FAKTABOKS
Erhvervsvagten er et tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen. 
 
MÅLGRUPPE
Iværksættere uden CVR nr.
Iværksættere eller virksomheder, der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller er medlem af UdviklingVejens stærke erhvervs-netværk.

TIDSPUNKT
Lokale virksomheder og iværksættere kan via Erhvervsvagten få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hveranden torsdag mellem 15:00 - 17:00, når der er booket tid.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.
 

Til dig og din virksomhed

SDU: SCR afslutningskonference i Kolding.

Kom til afslutningskonference og hør om resultaterne af projektet Supply Chain Resilience i små og mellemstore produktionsvirksomheder. Tjek projektets hjemmeside her.

INDHOLD
Hør KVM Genvex A/S og CUBIC-Modulsystem A/S fortælle om deres deltagelse i projektet, hvad det har givet dem, og hvordan de arbejder med at sikre robusthed i deres forsyningskæder, og hør forskerne fortælle om deres findings og konklusioner.
 
De vil også præsentere de værktøjer, der er lavet på baggrund af projektet og give dig nogle greb til at sikre implementering i en travl hverdag.
 
Du får et eksemplar af slutrapporten med dig hjem.

TIDSPUNKT
 
1. juni 2023 kl. 12:30-17:00.
Sted: SDU Kolding, Universitetsparken 1, 6000 Kolding, Auditoriet.
 
Arrangementet er gratis. Tilmelding skal dog ske senest den 30. maj.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

SMV:PRO Få succes med dine planer.

Nye kunder, gladere medarbejdere, en stærk bundlinje og hold mere fri! Lyder det brugbart for dig og din virksomhed? Bliv guidet sikkert frem mod dine mål, og få en professionel partner med på rejsen.
 
Har du planer for din virksomhed, som bare venter på at blive sat i gang, men er det svært at finde tiden og ressourcerne? Kontakt os og kom godt i gang. Vi tilfører dine idéer fart og ressourcer gennem professionel rådgivning.

INDHOLD
En stærkere organisation, strategi og ledelse
Ny finansiering til dine planer og idéer
Teknologi og viden, der styrker din udvikling
Salg af virksomhed eller generationsskifte
 
TIDSPUNKT 
Rådgiverforløb tilpasset din hverdag: Et typisk forløb koster 150.000-200.000 kr. (du får 50 % retur fra os i tilskud) og varer 6-8 måneder. 
 
HJÆLP TIL ANSØGNING
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning.
 
Se hvordan du kan kontakte Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.

MERE OM
Læs mere om SMV:PRO her.
 

SMV:Vækstpilot: 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse.

Har din virksomhed brug for hjælp til udviklingsopgaver?

Få tilskud til ansættelse som bringer nye kompetencer ind i din virksomhed.

INDHOLD
Igennem puljen kan du få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en ny medarbejder. Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden.

TIDSPUNKT
Puljen modtager løbende ansøgninger.

VI KAN HJÆLPE DIG VIDERE
UdviklingVejen kan sparre med dig, hvorvidt SMV:Vækstpilot er en god løsning for din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
ANSØGNING​
Du kan læse mere, og se hvordan du ansøger her.

Lyt til NFA’s podcast: Hvordan får vi flere til at blive længere på arbejdsmarkedet?

I NFA’s podcast Godt Arbejde vil forskere fra NFA sammen med gæster diskutere aktuelle problemstillinger inden for arbejdsmiljø.
 
I Danmark bliver vi ældre og ældre, samtidig med at ungdomsgenerationerne bliver mindre - og det kan skabe udfordringer i fremtiden. Derfor har vi brug for, at vores seniorer har lyst til at blive et par år længere på arbejdsmarkedet.

INDHOLD
I dette afsnit diskuterer direktør i Ældresagen, Bjarne Hastrup, og professor ved NFA samt leder af forskningsprojektet SeniorArbejdsLiv, Lars Andersen, hvordan man kan give flere seniorer lyst til at blive længere tid på arbejdsmarkedet.
 
Kan et øget fokus på arbejdsmiljø være en del af løsningen?
 
LYT TIL PODCAST
Du kan lytte til podcasten her.

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Vil du undgå de fejltagelser, som andre har begået? Informationsmødet for iværksættere er en vigtig investering inden du går i gang. 
 
Så start med UdviklingVejens gratis informationsmøde, som giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre. 

INDHOLD
Du får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30.

TILMELDING​
Læs mere og se hvordan du tilmelder dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT OG STED
Fredag 12. maj kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.

Kommende arrangementer

Værdiskabende bestyrelse
Torsdag 11. maj 2023 kl. 07:30 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Er du leverandør og har du styr på dit CO2-regnskab?.
Torsdag 11. maj 2023 07:45 
Tilmelding er nødvendig.
 
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 12. maj 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 19. maj 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 19. maj 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet