Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Som følge af at Hovborg Brugs lukker, så har Holme Å Camping valgt at udvide sortimentet i campingpladsens kiosk. Fotokilde: Holme Å Camping.

Holme Å Camping øger gæsteservicen

Campingpladsen udvider kiosksortimentet denne sommer.

Som følge af at Hovborg Brugs lukker lige op til Hovborgs turisthøjsæson, så har ejerparret Ove Pedersen og Marianne Plesmann valgt at udvide sortimentet i campingpladsens kiosk.

Vi har en lille kiosk i tilknytning til receptionen, og her har vi valgt denne sommer at udvide vores sortiment med helt basale dagligvarer, som vores pladsgæster og andre turister i Hovborg kan få brug for. Vi er spændte på at se, hvor stor behovet er. Det er i første omgang kun for denne sommer, for vi ønsker ikke at gå en ny købmandsbutik i bedene, men omvendt så har vi en stor gæstestrøm på campingpladsen hen over sommeren, som vi ved har brug for indkøbsmuligheder”, fortæller Ove.
”Vi gør det her for at levere god service overfor vores gæster, for vi forventer ikke den store indtjening”, uddyber Ove.
 
Desuden er der jo alle vandrerne på kyst-til-kystruten, hvor indkøbsmuligheden i Hovborg stort set er det eneste sted til indkøb mellem Blåvand og Vejle”, slutter Ove.
 
MERE OM HOLMEÅ CAMPING
Du kan læse mere om en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Holme Å Camping her.
Kun afbrudt af Corona har Solar Danmark deltaget i Frøs Løbet de seneste 10 år. i 2022 så Solars firmahold sådan ud. Fotokilde: Solar Danmark

Fællesskab og trivsel prioriteres højt ved Solar

Solar Danmark er én af de lokale virksomheder, som deltager ved Frøs Løbet 2023. Et tiltag, der fremmer trivsel og fælleskab.

Solar Danmark har deltaget i Frøs Løbet de seneste 10 år. Vi vælger, at samle begge Solars aktivitetsudvalg til vores lokale løb, så både lagermedarbejdere og kontorpersonale kan danne fællesskab til et hyggeligt fyraftensarrangement”, fortæller Annette Ellegaard, Coordinator, Operations ved Solar Danmark i Vejen.

At vi hvert år prioriterer at samle organisationen, er fordi vi ønsker, at give medarbejdere en måde at danne fællesskab på. Det er både på tværs af organisationen samt i og udenfor Solars vægge. Vi er glade og stolte af, at der er så stor opbakning, så vi årligt kan stille med et team på mellem 100-130 deltagere”.
 
Mange medarbejdere ved Solar Danmark deltager i Frøs Løbet sammen med deres familier herunder også børn. Der sker noget helt specielt, når børn får en trøje på, hvor der står forældrenes arbejdsplads navn, og man møder sine forældres kollegaer. Ungerne supporterer og hepper hinanden i mål,
 
Der dannes relationer, som giver dybere rødder, og det betyder noget for både følelsen af at høre til og for det daglige samarbejde hos Solar”, uddyber Annette.
Frøs Løbet er for Solar et tilbud, der går ud til alle. Man behøver ikke at være løber, for at være med. Selvfølgelig er der nogen, der er hardcoreløbere, som ikke kan lade være at dyste, men alle kan være med. Det er også muligt at vælge en gå-distance,” siger Annette Ellegaard.

"Spisningen bagefter og præmieoverrækkelsen er også vigtigt for trivsel og fælleskab, som Frøs Løbet giver”, slutter Annette Ellegaard.
 
Solar Danmark har 4 gange vundet prisen som ”største firmahold".
 
TILMELDING
Du kan læse mere om Frøs Løbet 2023, og finde informationer om, hvordan du tilmelder din virksomhed til løbet her
 
Frøs Løbet 2023 afholdes 8. juni 2023 med start ved SportsCenter Danmark, Petersmindevej 1 i Vejen. 
 
Det er Vejen Gymnastikforening og Vejen Sportsforening, der arrangerer Frøs Løbet, med støtte fra Frøs Sparekasse.
Team SnusForbi fra VBC blev bedste placeret ved DM i Entreprenøskab. Fra venstre er det: Naja Nørgaard Eriksen, Mie Lund Jørgensen og Anne Cecilie Birkelund Jessen. Fotokilde: VBC.

VBC-elever til DM i Entreprenørskab

Innovationselever fra VBC tager læring, udvikling og nyt netværk med fra DM i Entreprenørskab.

Da DM i Entreprenørskab for gymnasieelever løb af stablen, fik Innovationseleverne ved VBC en flot 7. plads, blot 5 point fra 3. pladsen. Ifølge innovationslærer ved VBC, Tove Kristensen, siger dette noget om den tætte og hårde konkurrence.

For mig som underviser er det vigtigt, at have fokus på processen fremfor placeringen. Det er vigtigt, at tage udgangspunkt i den enkelte og skabe de bedste rammer for udvikling, for når alt kommer til alt er den udvikling, som eleverne kan tage med sig videre på arbejdsmarkedet, måske som selvstændig”, fortæller innovationslærer ved VBC, Tove Kristensen, med stolthed i stemmen.

Tove fortsætter med at uddybe, at hendes elever i processen mod at nå til DM er gået gennem en stor udvikling.
 
Eleverne selv fremhæver, at de i processen har lært rigtig meget og udviklet en større selvstændighed, ansvarlighed, mod, dialog og fået fantastisk feedback fra UdviklingVejen, repræsentanter fra virksomheder. og ikke mindst lært at præsentere for en stor forsamling. Noget de kan bruge i deres videre færden, om det bliver som selvstændige eller ej.
Tove Kristensen, innovationslærer ved VBC. Fotokilde: VBC.
 
På messen i Industriens hus blev VBC-eleverne kontaktet af potentielle samarbejdspartnere og nogle fik tilbud fra mulige samhandelspartnere. Der er under forløbet og på selve dagen skabt kontakter til erhvervsledere, hvilket er meget vigtigt. Det er fantastisk at møde den store velvillighed fra virksomheder i Vejen Kommune", slutter Tove Kristensen.

3000 elever deltog på landsplan og 150 havde kvalificeret sig til DM.
UdviklingVejen afholder sammen med Asnet og Jyske Bank et arrangement om værdiskabende bestyrelse, som afholdes hos JP Elservice i Rødding. Fotokilde: JP Elservice.

Værdiskabende bestyrelse

Har jeres virksomhed en bestyrelse? Overvejer I at få en, hvad kan man forvente og hvordan skaber en bestyrelse værdi for jeres virksomhed?

Det er spørgsmål som UdviklingVejen, sammen med Asnet og Jyske Bank sætter på dagsordenen på et morgenmøde torsdag 11. maj kl. 7:30 til 10:00

OVERVEJER DU
Hvordan du kan får det optimale ud af din bestyrelse?
Om du skal have en bestyrelse?
Om du selv kan gøre en forskel som bestyrelsesmedlem hos andre?
 
Så er der masser af inspiration at hente ved at deltage i dette arrangement.
 
Arrangementet afholdes hos JP Elservice i Rødding, Sdr. Tingvej 6.
 
Morten Gejl Petersen fortæller også om, hvordan de som elektrikervirksomhed bruger deres bestyrelse.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 11. maj kl. 7:30 til 10:00.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
MERE OM
Har du interesse i at vide mere om værdien af at have en bestyrelse kan du også kontakte UdviklingVejen ved direktør, Ulrik Kragh, tlf 2461 5383 eller på uk@udviklingvejen.dk
VisitVejen Guiden 2023, som bliver omdelt i Jels forud for de mange store events i Jels i år. Fotokilde: VisitVejen..

Ekstraordinær omdeling af VisitVejen guiden

Den trykte VisitVejen Guide husstandsomdeles i Jels forud for de store events, der skal afvikles i Jels i år.

Vi vil gerne sikre, at Jelsingerne har viden og værktøjer til at kunne svare på spørgsmål fra gæster – både om praktiske forhold i Jels men også om andre oplevelsesmuligheder, spisestedet etc. andre steder i kommunen” siger Lone Skrydstrup der er tovholder på produktionen af den trykte VisitVejen Guide. Guiden udgives i samarbejde med turismeerhvervet og er annoncefinansieret.

VisitVejen guiden er i år af hensyn til de mange gæster i Jels forsynet med et analogt bykort over Jels, der kan bruges som basis for at vise vej. Desuden henviser vi til VisitVejen-appens ca. 500 digitale produkter og digitale bykort.
 
I takt med at eventarrangørerne bliver klar med detaljerede oplysninger og programmer blive dette løbende lagt ind på de respektive digitale produkter.
 
Ud over kano- og kajak maraton VM kommer der mange gæster til to store golfevents (junior DM og Europa tour /DP World Tour Q-school) samt SLF’s store landbrugsfolkemøde.
Lone Skrydstrup, er tovholder på produktionen af den trykte VisitVejen Guide. Fotokilde: UdviklingVejen.

Husstandsomdelingen sker i samarbejde med Jels IF’s sponsorudvalg.
 
ONLINE VISITVEJEN GUIDE
Du kan finde en online version af VisitVejen Guiden her.
Endless Food er en af de efterhånden mange virksomjheder, som benytter fødevarespild til at skabe nye førdevarer F.eks. laver virksomheden en is, som er lavet på overskudsbrød. Fotokilde: Endless Food.

Overskud transformeres til velsmag

Der er en stigende tendens til og et behov for, at virksomheder skal benytte alle ressourcer - også fødevarespild. Det er en trend, som alle virksomheder med fordel kan se ind i.

Men hvem ved lige hvor man går hen, hvis man vil undersøge potentialet? Muligheden kan kunne være at kontakte f.eks. Endless Food, der ønsker at transformere fødevareindustrien ved at udnytte fødevarespild.

Vi har mange gode eksempler f.eks. Salty Caramel Sourdough, en is lavet på overskudsbrød i samarbejde med isproducenten Hansens Is og surdejsbageriet Jalm&B, som vandt i finalen i Sol over Gudhjems konkurrence Produktprisen i sommeren 2022”, fortæller Christian Bach, Co-founder hos Endless, som fortsætter med at fortælle, at det betyder, at omkring et ton overskudsbrød blev omdirigeret i projektets første år.

Bag Endless Food Co står Matt Orlando, Maximillian Bogenmann og Christian Bach, som alle tre har en fortid på restauranten Amass, der igennem næsten et årti blev internationalt anerkendt for klimabevidst gastronomi på højt plan.

Især deres unikke tilgang til at skabe velsmag baseret på de dele af råvaren som i bedste fald er oversete, men i langt de fleste køkkener bliver opfattet som affald – eksempelvis frugt- og grøntsagsskræller, kaffegrums og fiskeben.

Med Endless Food Co er filosofien tilsvarende, men fokus er på transformere fødevareindustrien ved at udnytte smagspotentialet i glemte eller undervurderede spild-fødevareressourcer.

Med velsmag som drivkraft hjælper Endless Food Co virksomheder med at forvandle ressourcer fra fødevarespild til velsmagende, værdifulde og bæredygtige produkter og ingredienser.
Bag Endless Food Co står Matt Orlando (på billedet), Maximillian Bogenmann og Christian Bach.
 
I et nyt projekt, i samarbejde med ingrediensvirksomheden Reduced, har vi fundet en meget lovende løsning på et af de helt store biprodukter fra melindustrien, nemlig klid. En kæmpe ressource både ift. til volume, men - viser det sig, også ift. umami”, siger Maximillian Bogenmann og Christian Bach fortsætter:

Vi tror på styrken ved af samarbejde på tværs af branchen, og vi er overbeviste om at strategiske og kommercielle partnerskaber kan være en af nøglerne til at løse spild-problematikken. Ikke bare i fødevareindustrien, men på et helt overordnet plan”, slutter Christian Alexander Møller Bach.

UdviklingVejen ser med interesse på mulighederne. Vi vil gerne understøtte med sparring og undersøge mulighederne for finansiering ved udviklingsprojekter. Kontakt UdviklingVejen hvis vi skal hjælpe dig med at se på din virksomheds potentiale.

LÆS MERE
Find Endless Foods hjemmeside her.

Tilskud og hjælp til en grønnere fremtid

Der er en stigende tendens til og et behov for, at virksomheder skal benytte alle ressourcer - også fødevarespild. Det er en trend, som alle virksomheder med fordel kan se ind i.

Har din virksomhed brug for nye investeringer og/eller rådgivning på vejen mod grøn omstilling? Så kan du via SMV:Grøn søge om tilskud til investeringer, til rådgivning eller en kombination heraf – med det formål at komme videre på den grønne rejse mod at reducere ressourceforbrug og affaldsmængder. Du kan søge om tilskud til rådgivning på op til 150.000 kr. og tilskud til investering på op til 150.000 kr.

Du kan f.eks. søge om tilskud til:
• Afklaring og identifikation af virksomhedens potentialer for implementering af produkter, processer, services eller for at reducere eller genanvende affald og genbruge restprodukter.
• Udvikling af cirkulære forretningsmodeller, arbejdsgange eller processer.
• Indsatser med det formål at øge efterspørgsel og udvikling af markedet og forbrugernes efterspørgsel på bæredygtige og ressourceeffektive løsninger.

TIDSPUNKT
SMV: Grøn er åben nu og indtil 10. maj 2023, kl. 13:00.

HJÆLP TIL AT ANSØGE
UdviklingVejen tager altid gerne en dialog om tilskudsmidler, og vi har mulighed for at hjælpe med at søge SMV:Grøn til din virksomhed.
Chalotte Tryk, UdviklingVejen, er den rette at kontakte, hvis du ønsker sparring på vækst i din virksomhed samt finansiering heraf.​ Fotokilde: Chalotte Tryk.
 
KONTAKT
UdviklingVejen
Chalotte Tryk
Mail: ct@udviklingvejen.dk
Tlf.: 5183 2404

MERE OM SMV:GRØN
Du kan læse mere om SMV:Grøn, og se hvordan du ansøger her.

Til dig og din virksomhed

Business Kolding: Er du leverandør og har du styr på dit CO2-regnskab?.

Kom med til en spændende workshop-række, hvor du kan få lavet dit første CO2-regnskab og blive klogere på, hvilke krav du kan blive stillet over for.

INDHOLD 
Begreberne og principperne
Udarbejdet dit første klimaregnskab
Kortlagt dit CO2 udslip
Reducere sit CO2 aftryk
Forståelse for kundernes forventninger
Opbygget en seriøs bæredygtig profil
Sparring og netværk med andre virksomheder

Pris for at deltage i forløbet er kr. 2.000,- og der er mulighed for at tilkøbe 2 timers support mellem workshoppen til yderligere kr. 2.000,-

TIDSPUNKT
11. maj 2023 07:45 og 21. juni 2023 11:30
Sted: Business Kolding, Sdr. Havnegade 7, 6000 Kolding.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

SMV:Digital: Tilskudsmuligheder til digital omstilling.

Mange tænker ikke over, at deres virksomhed har været påvirket af Brexit og derfor kan søge tilskud. Har du oplevet ændringer i samhandel med Storbritannien? 
 
Har din virksomhed oplevet fald i bruttofortjeneste som følge af Brexit? Så har du mulighed for at søge tilskud til digital omstilling.

TRE TILSKUDSMULIGHEDER
Få styrket din E-eksport
Tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning.
Åben for ansøgning.

Privat rådgivning til at styrke din virksomheds vækst og konkurrenceevne
Tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning.
Åben for ansøgning.

Investerings- og rådgivningsstøtte
Tilskud på op til 500.000 kr. til investering i digitale systemer.
Åben for ansøgning.

HJÆLP TIL ANSØGNING
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning. Se hvordan du kan kontakte Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.

MERE OM
Læs mere om SMV:Digital her.
 

SMV:Vækstpilot: 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse.

Har din virksomhed brug for hjælp til udviklingsopgaver?

Få tilskud til ansættelse som bringer nye kompetencer ind i din virksomhed.

INDHOLD
Igennem puljen kan du få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en ny medarbejder.

Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden.

TIDSPUNKT
Puljen modtager løbende ansøgninger.

VI KAN HJÆLPE DIG VIDERE
UdviklingVejen kan sparre med dig, hvorvidt SMV:Vækstpilot er en god løsning for din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
ANSØGNING​
Du kan læse mere, og se hvordan du ansøger her.

SMV:Grønne Kompetencer.

Har din virksomhed brug for nye kompetencer, færdigheder og viden på vejen mod grøn omstilling?

INDHOLD
Gennem målrettede kompetenceløft klæder SMV:Grønne Kompetencer medarbejdere, ledelse og bestyrelse på til at løfte de strategiske beslutninger, konkrete nye opgaver og EU-krav, der følger med den grønne omstilling.

DATO
Der er mulighed for at ansøge 2-3 gange årligt. Første ansøgningsrunde er 10.-24. maj 2023. Dansk Fødevareakademi anbefaler, at du allerede nu forbereder din ansøgning.

VI KAN HJÆLPE DIG VIDERE
Erhvervshus Sydjylland kan hjælpe dig videre med din ansøgning. Kontakt Erhvervshus Syd her.

UdviklingVejen kan sparre med dig, om dette er en god løsning for din virksomhed. 
Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
MERE OM
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Vil du undgå de fejltagelser, som andre har begået? Informationsmødet for iværksættere er en vigtig investering inden du går i gang. 
 
Så start med UdviklingVejens gratis informationsmøde, som giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre. 

INDHOLD
Du får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30.

TILMELDING​
Læs mere og se hvordan du tilmelder dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken. 
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT OG STED
Fredag 12. maj kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 4. maj 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 4. maj 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Værdiskabende bestyrelse
Torsdag 11. maj 2023 kl. 07:30 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Er du leverandør og har du styr på dit CO2-regnskab?.
Torsdag 11. maj 2023 07:45 
Tilmelding er nødvendig.
 
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 10. maj 2023 kl. 09:00 til 13:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 12. maj 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet