Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Nyt bestyrelsesmedlem er Britt Poder, indehaver af Home i Vejen. Britt Poder har mange års erfaring som ejendomsmægler, og hun har dermed højt kendskab til både nye tilflyttere samt indbyggere i hele Vejen Kommune. Vil du høre Britts egne ord, så tryk på billedet herover. Fotokilde: UdviklingVejen.

Nyt bestyrelsesmedlem i UdviklingVejen

På UdviklingVejens repræsentantskabsmøde blev medindehaver af Home i Vejen, Britt Poder, valgt ind i UdviklingVejens bestyrelse. Mangeårigt kendskab til bosætning og boligmarkedet i Vejen Kommune bliver sat i spil.

Britt Poder har arbejdet på ejendomsmæglermarkedet i 20 år, de seneste 12 år som daglig leder ved Home i Vejen, og i april 2022 overtog Britt, sammen med sin mand, Svend Kristensen, den lokale Home-butik.

Det var en drøm om at arbejde sammen både i privatlivet og på jobbet for os som par, der gik i opfyldelse”, fortæller Britt Poder, der nu har taget imod endnu en spændende udfordring ved at træde ind i UdviklingVejens bestyrelse.

Britt Poders familie er efterhånden samlet i Vejen. ”Vores fremtid er i Vejen Kommune. Derfor føles det helt rigtigt at gå ’all in’ nu, og jeg glæder mig utrolig meget til at medvirke til at gøre en forskel samt give min viden og mine kompetencer videre i arbejdet for UdviklingVejens bestyrelse og medlemsvirksomheder”, fortæller Britt Poder.

Min daglige kontakt med både købere og sælgere på boligmarkedet i Vejen Kommune giver mig et nuanceret kendskab til, hvad det er hele området Vejen Kommune kan, og hvad det er, de nye boligejere er på udkig efter. Jeg tror på, at jeg bl.a. via den viden kan være med til at konkretisere, hvor vi i fremtiden skal sætte ind, så Vejen Kommune fortsætter med at være et attraktivt sted at flytte til - både som virksomhed og som familie”, uddyber Britt Poder.

Britts hjerte er godt og dybt placeret lige her i Vejen-omådet. For hende er det vigtigt, at vi i Vejen Kommune fortsætter med at kunne tilbyde de unge muligheden for at tage deres ungdomsuddannelse, og at der er en bred pallette af tilbud og et blomstrende foreningsliv.
 
Her tager jeg også arbejdshandskerne på, for hvis alle børn, unge og voksne skal fortsætte med at kunne have det hele i Vejen Kommune, skal der arbejdes for det, og det er jeg klar til, og ser jeg rigtig meget frem til”, slutter Britt med et smil.
UdviklingVejen byder velkommen til Britt Poder, som nyt medlem i  UdviklingVejens bestyrelse. Vi glæder os meget til samarbejde om at sikre vækst og udvikling i alle Vejen Kommunes byer og landsbysamfund. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
SE INTERVIEW
Du kan se et interview, hvor Britt Poder uddyber sin mission og vision for arbejdet og pladsen i UdviklingVejens bestyrelse her.
 
MERE OM HOME VEJEN
Du kan læse mere om en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Home her.

VELKOMMEN TIL
UdviklingVejens bestyrelse ønsker Britt Poder velkommen, og ser frem til at det løbende samarbejde om at skabe fortsat vækst og udvikling i Vejen Kommune.
 
TAK FOR INDSATSEN
Vi siger også tak for indsatsen til afgående bestyrelsesmedlem, Hans Brun Hansen, Linkogas.
 
UDVIKLINGVEJENS BESTYRELSE
Se hvem der sidder i UdviklingVejens bestyrelse her.
Billedet viser en miniatureudgave af, hvordan Vejen Station så ud i 1917. Denne minibygning blev bygget i 2012 og har siden da fortalt sin del af historien i Vejen Miniby  Fotokilde: Vejen Miniby.

Vejen Miniby nyt UdviklingVejen-medlem

Vi byder velkommen til den frivillige forening "Vejen Miniby".

Foreningen Vejen Miniby er i stiftet 2004 som et kulturelt og socialt projekt. Ideen og formålet med Vejen Miniby er, at minibyen skal genskabe en kopi af Vejen ved at bygge modeller af beboelseshuse og andre bygninger, der har lagt i Vejen fra perioden 1900-1940. Og samtidig involvere mennesker, der takket være mange års erfaring - fagligt og menneskeligt - kan føje et ekstra aspekt til Vejen bys historie.

En del af formålet med Vejen Miniby er at indsamle lokalhistorisk materiale, som skal bruges til formidling af historien om de mennesker, der boede og virkede i Vejen”, fortæller Anne Grete Schlünssen, bestyrelsesmedlem og foredragsholder ved foreningen Vejen Miniby

Processen med at bygge et minihus starter med at lokalhistorisk interesserede finder frem til historierne bag huse, butikker, værksteder, fabrikker og gårde i by og på land. ”Arbejdet med at bygge husene udføres af frivillige. Det er absolut ingen betingelse med fagligt kendskab til -murbygning, snedker-, tømrer-, blikkenslager- og malerfaget at være her. Der er nogle få faglærte, som hjælper alle andre. Selve det at bygge murene, der har vi rigtig gode erfaringer med kvinder! Vores mursten er meget små, og vi bygger efter noget der mest af alt ligner et broderimønster. Det kræver tålmodighed og omhu, det er meget vigtigere end faglig viden”, uddyber Anne Grete Schlünssen og fortsætter:
Anne Grete øser på billedet ud af sit store lokalhistoriske kendskab til Vejen og omegn omkring terrænbordet med husene i størrelsen 1:100. Fotokilde: Vejen Miniby.
 
Herudover deltager arkitekter og ingeniører, der udfører tegninger og beregninger til byggeriet”.

Minibyen har åben hele året for interesserede mandag og fredag kl. 09.00 til 11.30 og holder til på adressen Knudevejen 17 B 6600 Vejen.

Hvorfor har Vejen Miniby meldt sig ind ved UdviklingVejen?
Vi har meldt os til Udvikling Vejen, fordi vi ønsker at udbrede kendskabet til Vejen Miniby samt et ønske om at medlemskabet kan give os en god tilgang til virksomhederne i Vejen Kommune”, slutter Anne Grete Schlünssen.

MERE OM VEJEN MINIBY
Du kan læse mere om en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Vejen Miniby her.
Buch Advokatfirma støtter Erhvervsvagten, fordi de mener, det er vigtigt at kunne hjælpe med vejledning og råd til iværksættere på et tidligt tidspunkt, så den videre proces bliver mere overskuelig. Fotokilde: Buch Advokatfirma.

Buch Advokatfirma støtter Erhvervsvagten

Erhvervsvagten er et tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning fra advokater, revisorer og UdviklingVejen. Berg Advokater støtter med juridisk rådgivning i Erhvervsvagten.

Erhvervsvagten er et tilbud til iværksætterne i Vejen Kommune om at få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen. Buch Advokatfirma støtter iværksættere med råd fra advokater via Erhvervsvagten.

Buch Advokatfirma støtter Erhvervsvagten, fordi vi mener, det er vigtigt at kunne hjælpe med indledende vejledning og råd til iværksættere på et tidligt tidspunkt, så den videre proces bliver mere overskuelig eller planerne helt droppes”, fortæller Erik Nellemann, Advokat ved Buch Advokaltfirma og fortsætter: ”Det er vigtigt, at iværksættere får nogle værktøjer for at kunne beslutte, om der skal arbejdes videre med projektet, og at der i disse tilfælde er orienteret om faldgruber og fordele vedr. en fremtidig etablering af egen virksomhed”, uddyber Erik Nellemann.

Vejen Kommunes iværksættere er blandt de mest succesfulde med hensyn til overlevelse og jobskabelse, og tilbuddet Erhvervsvagten er skabt med det formål at give endnu flere iværksætter blod på tanden, til at tage springet, og skabe egen virksomhed.

MÅLGRUPPE FOR ERHVERVSVAGTEN
• Iværksætter uden CVR nr.
• Iværksætter eller virksomhed - CVR nr. 0-4 år.
• Maksimalt 5 ansatte.
• Placeret i Vejen Kommune, eller er medlem af UdviklingVejens stærke erhvervs-netværk.
Erik Nellemann, Advokat ved Buch Advokatfirma. Fotokilde: Buch Advokaltfirma.

TIDSPUNKT
Lokale virksomheder og iværksættere kan via Erhvervsvagten få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver 2. torsdag mellem 15.00 - 17.00, når der er booket tid.

Er der tale om en mere kompleks problemstilling, får du vores råd til, hvordan du kommer videre.

TILMELDING
Du kan læse mere om, og se hvordan du kan få et gratis råd af Erhvervsvagten her.
UdviklingVejen afholder sammen med Asnet og Jyske Bank et arrrangement om værdiskabende bestyrelse, som afholdes hos JP Elservice i Rødding. Fotokilde: JP Elservice.

Værdiskabende bestyrelse

Har jeres virksomhed en bestyrelse? Overvejer I at få en, hvad kan man forvente og hvordan skaber en bestyrelse værdi for jeres virksomhed?

Det er spørgsmål som UdviklingVejen, sammen med Asnet og Jyske Bank sætter på dagsordenen på et morgenmøde torsdag 11. maj kl. 7:30 til 10:00

Overvejer du hvordan du kan får det optimale ud af din bestyrelse, om du skal have en bestyrelse, eller om du selv kan gøre en forskel som bestyrelsesmedlem hos andre, så er der her masser af inspiration at hente.

Arrangementet afholdes hos JP Elservice i Rødding, Sdr. Tingvej 6, hvor Morten Gejl Petersen også fortæller om, hvordan de som elektrikervirksomhed bruger deres bestyrelse.
TIDSPUNKT
Torsdag 11. maj kl. 7:30 til 10:00.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
MERE OM
Har du interesse i at vide mere om værdien af at have en bestyrelse kan du også kontakte UdviklingVejen ved direktør, Ulrik Kragh:
Tlf 2461 5383 
https://www.visitvejen.dk/visitvejen/planlaeg-din-tur/vm-i-kano-og-kajak-maraton-i-vejenjels-gdk1133280
Inviter din personaleforening med, når der afholdes æmpe sports- og vikingefest i Jels. Kano- og kajakroere fra hele verden bydes velkommen til dette års VM i Jels. Fotograf: John Mogensen.

Tip til din personaleafdeling

Sommeren byder på store oplevelser i Vejen-området bl.a. det store kano- og kajak-maraton-vm på Jels-søerne.

Det ugelange arrangement har nu fået mere detaljerede programpunkter, så det er muligt at finde et godt tidspunkt for at lave et personaleforeningsarrangement.
 
PROGRAMMET
Du kan se programmet p.t. her.
SE EN VIDEO
Kigger du denne video, så får du en smagsprøve på det sportslige indhold. Faktisk så er det en ret se-værdig sportsdisciplin, hvor man kan følge deltagerne på vandet hele tiden og iagttage deres ”løb over land” mellem hver omgang her.

Til dig og din virksomhed

Sikker Digital: Styrk dine medarbejderes IT-sikkerhedsadfærd.

Mange sikkerhedsbrud sker på grund af fejl og manglende viden blandt medarbejdere. De kan f.eks. blive narret til at klikke på et usikkert link eller udlevere deres adgangskode.
 
Det er afgørende for virksomhedens IT-sikkerhed, at dine medarbejdere ved, hvordan de kan reducere risikoen for, at virksomheden bliver ramt af f.eks. et ransomwareangreb via en phishingmail.

INDHOLD 
Som virksomhedsleder har du det endelige ansvar for, at din virksomheds IT-sikkerhed er i orden. Det indebærer bl.a. at dine medarbejderes IT-adfærd er så sikker som mulig, da alle i din virksomhed er med til at udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko.
 
GRATIS MATERIALER
Du kan finde en række gratis materialer til medarbejderawareness nederst på siden her.
 
Du kan bruge materialerne i pakken til at ramme dine medarbejdere i hverdagen med gode råd i en humoristisk indpakning, så I i fællesskab styrker virksomhedens IT-sikkerhed.
 

Erhvervshus Sydjylland: Lad os få Den Sydjyske Erhvervspris til vores kommune.

Grib chancen for at give din egen eller en anden virksomhed en velfortjent anerkendelse, så budskabet om vores stærke virksomheder i kommunen bliver spredt ud både lokalt og nationalt. Udover et stort skulderklap vil det give lokale virksomheder en fantastisk omtale og god presse.

INDHOLD
Der er mulighed for at vinde 3 priser i følgende kategorier;

▪ Grøn omstilling
▪ Eksport 
▪ Digitalisering

Prisuddelingen finder sted i Erhvervshus Sydjylland d. 8. juni.

TIDSPUNKT
Hvis en virksomhed skal løbe med en pris, så skal virksomheden indstilles inden 30. april 2023.

INDSTILLING
Hvilken virksomhed vil du indstille? – Gør det med det samme lige her.
 

AI Innovationshouse: ESG for begyndere!.

Fra 2024 vil de første virksomheder blive omfattet af en ny form for bæredygtighedsrapportering, hvor det fremadrettet vil være lovpligtigt at rapportere inden for områderne miljø, sociale forhold samt ledelse - også kaldet ESG.

Bæredygtige processer, velfungerende forsyningskæder og logistik bliver helt afgørende, uanset om I er en stor eller mindre virksomhed. Men det er ikke kun de store virksomheder, der bliver påvirket. Tiden, hvor man 'bare' var underleverandør, er slut.
 
INDHOLD
Derfor sættes på dette 1/2 dags event spot på ESG - og du vil få inspiration og konkrete værktøjer til, hvordan I får det hele til at spille sammen.

Du vil møde toneangivende aktører og videns-organisationer, som kan give dig råd med på vejen, og sætte det lange lys på ESG.
 
TIDSPUNKT
12. maj 2023 kl. 09:00 - 12:30.
 
STED
AI Innovation House
Innovations Allé 3
7100 Vejle
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

E-eksportdagen 2023 - få dit onlinesalg over grænsen.

E-eksportdagen er en enestående mulighed for danske virksomheder, der med nye online salgskanaler kan komme hurtigt over grænsen og få adgang til nye kunder og nye markeder.
 
Hør om trends indenfor e-eksportsalg, lær af dygtige danske e-eksportører og bliv klædt på til at indtage nye markeder af internationale specialister fra Dansk Industri.
 
INDHOLD
Til denne konference vil vi tale om både muligheder og udfordringer forbundet med e-eksport.
 
Du vil høre om nye trends indenfor ”social commerce”, og hvordan du bruger den digitale kunderejse til at drive salg, uanset hvor det skal konverteres.
 
Du vil lære af andre dygtige danske e-eksportører og blive klædt på til at indtage nye markeder af specialister fra Dansk Industri. 
 
TIDSPUNKT
7. jun. kl. 08:30 - 16:00
 
STED
COMWELL KELLERS PARK P/S
H.O. Wildenskovsvej 28, Brejning
7080 Børkop
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Vil du undgå de fejltagelser, som andre har begået? Informationsmødet for iværksættere er en vigtig investering inden du går i gang. 
 
Så start med UdviklingVejens gratis informationsmøde, som giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre. 

INDHOLD
Du får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30.

TILMELDING​
Læs mere og se hvordan du tilmelder dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken. 
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, er du velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
TIDSPUNKT OG STED
fredag 28. april kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Fredagsnetværket her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 28. april 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 4. maj 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 4. maj 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 10. maj 2023 kl. 09:00 til 13:30
Tilmelding er nødvendig.
Værdiskabende bestyrelse
Torsdag 11. maj 2023 kl. 07:30 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet