Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
PLUS i Vejen deltager i FSC® Ugen, hvilket de ser som en gylden mulighed for at vise sit engagement i FSC. Fotokilde: FSC® Ugen.

PLUS hylder ansvarlighed for vores jord

I denne uge er PLUS sammen med FSC® Danmark, NGO’er og virksomheder med til at sætte fokus på ansvarligt forbrug, på skove i hele verden og vigtigheden af at passe på det, der betyder noget.

I FSC Ugen inviterer FSC® Danmark virksomheder, som arbejder med FSC til at fejre skovene. FSC® Danmark stiller kampagnematerialer til rådighed, og virksomhederne bestemmer selv, hvor meget og hvordan de vil deltage.

Den mulighed greb PLUS, for alt hvad der handler om alt det, som virkelig betyder noget - og om, og hvordan vi passer på det er omdrejningspunktet i Vejen-virksomheden PLUS. Vi har valgt at deltage I FSC Ugen, fordi vi gerne vil hylde fællesskabet, nærværet og de gode oplevelser. Alt sammen noget som naturen - og vores uderum - kan være med til at skabe rammerne omkring. I naturlig forlængelse af vores arbejde med FSC og værdier omkring ansvarlig produktion, donerer vi desuden træer til etablering af mere fredskov i Danmark”, siger Lars Højsgaard, der er administerende direktør hos PLUS A/S.

Rent biologisk er vi jo skabt til at være i naturen. Ikke bare som tilskuere eller beskuere. Helt konkret vil vi hver dag i denne uge lægge billeder op på vores Instagramprofil, for at skabe fokus på alt det som PLUS står for, og som taler lige ind i I FSC Ugen. Når kunderne går efter FSC®-mærkede produkter, støtter de samtidig FSC’s internationale arbejde for mere ansvarlig brug af verdens skove og for de mennesker, som lever i og af skovene verden over,” slutter Højsgaard.
PLUS lægger hver dag opslag op på virksomhedens sociale platforme, for at skabe fokus på at hylde ansvarligheden og FSC-ugen over de næste syv dage. Fotokilde: FSC-ugen.
 
Vi kan f.eks. passe på naturen ved at sætte hastigheden lidt ned, tilbringe mere tid i naturen eller tage en af vores nære i hånden. Vi kan også passe på ved at drage omsorg for vores natur og de mennesker som lever i og af den.
 
Med FSC-mærket sikrer vi sammen, at der er taget hånd om natur og mennesker i verdens skove.
 
MERE OM PLUS
Se hvordan PLUS hver dag hylder naturen på virksomhedens Instagram profil her.
 
Se mere om PLUS’ bidrag til mere fredskov i Danmark her.

MERE OM FSC UGEN
Læs mere om FSC Ugen her.
 
Holm´s Anlægsgartneri ApS har over 50 års erfaring og 10 medarbejdere, og har kunder i blandt andet Rødding, Ribe, Kolding, Vejen, Gram, Haderslev og omegn. Fotokilde: Holm´s Anlægsgartneri.

Holm's Anlægsgartneri ApS nyt medlem

Vi byder velkommen til Michael Holm, Holm´s Anlægsgartneri ApS.

Virksomheden har eksisteret i mere end 50 år.

Siden 1997 har Michael Holm drevet Holm’s Anlægsgartneri ApS, med en baggrund som faglært anlægsgartner og en overbygning herpå som anlægsleder samt en autoriseret kloakmestereksamen.

Holms Anlægsgartneri blev i 1970 etableret af Michael Holms far, Tage Holm, med base i Øster Lindet. I 1986 flyttede firmaet p.g.a. pladsmangel til Ribevej 4 ved Rødding.

I dag beskæftiger virksomheden 10 m/k’er, som består af 4 faglærte anlægsgartnere, 3 anlægsgartnerlærlinge, 2 anlægsarbejdere og 1 kontormedarbejder.

Vi er specialister i belægningsopgaver, særlig natursten samt al slags beplantning. Vi er autoriseret som kloakmester, og kan derfor varetage opgaver både på og under jorden. Jeg tager gerne ud og ser på arbejdet sammen med kunden og laver derudfra en aftale om det videre forløb. Der gives gerne et uforpligtende tilbud/overslag, evt. suppleret med en skitse/tegning”, fortæller Michael Holm og fortsætter:
Fra venstre: Michael (ham selv) Ina- Kristoffer – Henning – Nikolaj – og Sune i front. På billedet mangler der Lars Michael og Irene fra kontoret. Fotokilde: Holm´s Anlægsgartneri. 
 
Vi arbejder primært for private husejere, og boligforeninger, men vi udfører også licitationsopgaver. Vi råder over en stor og moderne maskinpark, som vi benytter i vores arbejde som anlægsgartner. Derudover har vi en lift på 21 meter, som vi lejer ud”.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Holm´s Anlægsgartneri her.
Et stigende antal af danske arbejdspladser indfører en 4-dages arbejdsuge. Målet er lykkelige, produktive medarbejdere med balance mellem arbejde og fritidsliv. Men er det så simpelt? Det dykker vi ned i, når UdviklingVejen inviterer dig med til vores nye arrangement. Fotoklide: Colourbox.

Fordele og ulemper ved 4-dages arbejdsuge

Kom med når UdviklingVejen dykker ned i hvad forskningen siger om en 4-dages arbejdsuge.

Flere arbejdspladser indfører nu en 4-dages arbejdsuge. Målet er lykkelige, produktive medarbejdere med balance mellem arbejde og fritidsliv. Men er det så simpelt?

Hvad siger forskningen og de danske forsøg?
Forsøg med 4-dages arbejdsuge vinder i disse dage frem på både private og offentlige arbejdspladser, i Danmark såvel som internationalt. Forsøgene vækker stor opmærksomhed og er del af en bredere bevægelse, der gør op med et samfund, hvor arbejdet står meget centralt.

Under overskrifter som ’Brænd hamsterhjulet’ og ’Knus kalenderen’ afprøves nye modeller, hvor arbejdet afgrænses og inddæmmes, så der også er plads til andet - og mere - end arbejde i vores liv.

Men holder de høje forventninger i praksis?
Lykkes arbejdspladserne med at skabe et Kinder-æg af lykke, produktivitet og balance i livet?

Hvilke udfordringer og dilemmaer opstår undervejs?

Foredraget trækker på historiske eksempler og den nyeste danske og internationale forskning på området.
Mød Agnete Meldgaard Hansen, PhD, der forsker i arbejdsliv og arbejdsmiljø ved Roskilde Universitet. Med afsæt i eksempler og erfaringer fra praksis lægger hun ved arrangementet op til debat og refleksion om fremtidens liv og arbejdsliv. Fotokilde: Agnete Meldgaard Hansen.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 25. april 2023 kl. 10:00 til 11:15.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde UdviklingVejens gratis online arrangement her.

ONLINE ARRANGEMENT
Du vil få sendt et mødelink til arrangementet på forhånd.
 
Arrangementet er en del af Forskningens Døgn i perioden 21. – 28. april 2023.
 
Linko Gas og UdviklingVejen afholder et arrangement om fremtiden for gasafhængige virksomheder. Fotokilde: Vejen Kommune.

Fremtiden for gasafhængige virksomheder

Linko Gas og UdviklingVejen afholder et arrangement om fremtiden for virksomheder, der er afhængige af gas.

Linkogas åbner dørene til deres biogasanlæg, hvor de igennem de seneste 3 år har investeret et stort million-beløb i udbygning af biogasanlægget og etablering af en økologisk linje.

INDHOLD
Erik Mansig, der er direktør for Linkogas, vil give sit perspektiv på de fremtidige forventninger til biogasleverancen i Danmark.

Herunder hvordan biogas fortrænger naturgas samt hvordan priserne forventes at udvikle sig.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 27. april 2023 kl. 16:00 til 18:00.

Sted: Linko Gas, Tornumvej 15, knorborg, 6660 Lintrup

TILMELDING​
Du kan læse mere og tilmelde dig arrangementet ved Linko Gas her.
I Team Byg & Ejendomsdata møder du fra venstre Basma, Rasmus, Brian, Britt, Christian, Lena, Jane og Dorthe. Fotokilde: Vejen Kommune.

Syddanmarks hurtigste byggesagsbehandling

I Vejen Kommune tager det i gennemsnitligt 13 dage at få godkendt en byggeansøgning.

Det betyder alverden for bygherrer, rådgivere og bygmestre, at de får en hurtig sagsbehandling, når de skal have godkendt en byggesag, inden de kan gå i gang med byggeriet. Og det får de i Vejen Kommune. Med en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på byggesager på 13 dage ligger Vejen Kommune nr. 1 i Syddanmark og nr. 3 på landsplan.

Teknik & Miljø har stor fokus på hastigheden. Derfor har de gennem de seneste år arbejdet meget på at strømline arbejdsgangen. De ansøgninger, der kommer ind, fordeles mellem de otte medarbejdere, så deres forskellige kompetencer bliver udnyttet bedst muligt.

"Vi forsøger at løse opgaverne uden at det bliver alt for stift og rigidt", fortæller Christian Damm, der er byggesagsbehandler i Teknik & Miljø og fortsætter: "Vi får ofte henvendelser om store, komplicerede projekter og opfordrer altid til, at vi tager en forhåndsdialog med projektejer. På den måde kommer vi ofte på forkant med eventuelle udfordringer og får lavet en realistisk tidsplan for projektet".
"I sidste ende kan dette være med til at optimere hele byggeprocessen", slutter Christian Damm.
 
I 2022 behandlede Teknik & Miljø:
• 720 nye byggesager
• 253 sager om offentlige arrangementer og midlertidig overnatning
• 68 lovliggørelsessager

Vejen Kommunes byggesagsbehandlere råder bygherrer til at komme i gang med byggeansøgningen i god tid.
 
Sammen med selve ansøgningen skal der nemlig leveres en del forskellige tegninger og andet teknisk materiale, og ofte vil det være en god idé at tage en rådgiver med i processen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om byggesagsbehamdling i Vejen Kommune her.

Til dig og din virksomhed

SMV:Vækstpilot: 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse.

Har din virksomhed brug for hjælp til udviklingsopgaver? Få tilskud til ansættelse af en vækstpilot, som bringer nye kompetencer ind i din virksomhed.

INDHOLD
Igennem puljen kan du få 50 % tilskud til lønomkostninger i op til seks måneder til ansættelse af en vækstpilot.
 
Max. 15.000 kr. pr. måned – 90.000 kr. for hele perioden.

TIDSPUNKT
Puljen er åben for ansøgning. Puljen udmøntes efter først-til-mølle-princippet.
 
HJÆLP TIL AT ANSØGE
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning. Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
TILMELDING
Du kan læse mere, og se hvordan du ansøger her.

Virksomhedsprogrammet: Rådgivertilskud.

Den 19. april 2023 åbner puljen, hvor du kan få op til 150.000 kr. til en rådgiver og blive hurtigere klar til din lancering. Dvs. at du kan søge om at få 50 % i tilskud til en rådgiverudgift på max. 300.000 kr.

INDHOLD
Få hjælp til f.eks. markedsanalyser, certificeringer eller registreringer.
 
TIDSPUNKT
Du kan søge om puljen fra 19. apr. 2023, kl. 08:00 til 26. apr. 2023, kl. 23:59. 
  
HJÆLP TIL AT ANSØGE
UdviklingVejen anbefaler, at du forbereder din ansøgning. Så højner du kvaliteten og er klar til at søge fra 19. til 26. april.
 
UdviklingVejen kan hjælpe dig med din ansøgning. Kontakt Chalotte Tryk for at høre mere på mail: ct@udviklingvejen.dk
 
TILMELDING​
Du kan læse mere, og se hvordan du ansøger her.

SDU: SCR afslutningskonference i Kolding.

Kom til afslutningskonference og hør om resultaterne af projektet Supply Chain Resilience i små og mellemstore produktionsvirksomheder.

INDHOLD
Hør KVM Genvex A/S og CUBIC-Modulsystem A/S fortælle om deres deltagelse i projektet, hvad det har givet dem, og hvordan de arbejder med at sikre robusthed i deres forsyningskæder.
 
De værktøjer, der er lavet på baggrund af projektet og de greb der vil sikre implementering i en travl hverdag, vil blive præsenteret.

TIDSPUNKT
1. juni 2023, kl. 12:30 – 17:00.
Sted: SDU Kolding, Universitetsparken 1, 6000 Kolding, lokale: Auditoriet

TILMELDING
Du kan læse mere, og se hvordan du kan tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 9. marts 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.
Sted: IVER Café, Vejen Business College, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen. 

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

SDU: Muligheder, parathed og robusthed i danske virksomheder.

Store kriser som pandemier, krige, energikriser og inflationskriser er ikke længere isolerede undtagelser, men fremtidens normaltilstand.
 
Kriser skaber både vindere og tabere, og de indeholder store muligheder for de virksomheder, som er parate og agile til at agere i den nye normal. Konkurrencen øges under kriser, og der opstår muligheder for at tage afstand til sine konkurrenter.

DAGSORDEN
Professor Kim Klyver og lektor Suna Løwe Nielsen fra Syddansk Universitet giver dig indsigt i, hvilke strategier der gør kriser til muligheder, og hvad det vil sige at være parat til den næste krise.
 
Oplægget tager udgangspunkt i Kim og Sunas bog ”STORE KRISER: Parathed og strategier i danske virksomheder”, som Børsen satte på top-10-listen over bedste erhvervsbøger i 2022.
 
TIDSPUNKT
Der vil være kaffe og morgenbrød fra kl. 8:00. Selve morgenmødet starter kl. 8:15.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Vil du undgå de fejltagelser, som andre har begået? Informationsmødet for iværksættere er en vigtig investering inden du går i gang.
 
Så start med UdviklingVejens gratis informationsmøde, som giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre. 
 
Mødet er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som man skal være opmærksom på, når man starter som selvstændig.

INDHOLD
Du får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
 
Du har mulighed for at stille spørgsmål i løbet af informationsmødet for iværksættere.
  
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30.

TILMELDING​
Læs mere og se hvordan du tilmelder dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
TIDSPUNKT OG STED
fredag 31. marts kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Fredagsnetværket her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
INDHOLD
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.
 
Du kan kontakte Chalotte Tryk, Dansk Fødevareakademi her.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 31. marts 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 6. april 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 6. april 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
4 dages arbejdsuge – et opgør med arbejdssamfundet?
Tirsdag 25. april 2023 kl. 10:00 til 11:15
Tilmelding er nødvendig.
Fremtiden for virksomheder der er afhængige af gas
Torsdag 27. april 2023 kl. 16:00 til 18:00
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 10. maj 2023 kl. 09:00 til 13:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet