Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Vi kan nu løfte sløret for, hvem der er de 3 nominerede virksomheder til årets Unge Leder 2023. Grafik UdviklingVejen.

Se de nominerede til Årets Unge Leder 2023

De nominerede til Årets Unge Leder er Thomas Sørensen Madsen fra S. Chr. Sørensen A/S, Jakob Nannberg Scheel fra NDI A/S og Sofie Ravn Mathiasen fra Alflow A/S.

Udvælgelsen af de indstillede til Årets Unge Leder 2023 er sket via forslag modtaget fra virksomheder i Vejen Kommune i kombination med kandidater UdviklingVejen selv er bekendte med.
 
Nu er vi endt med 3 nominerede virksomheder til prisen som Årets Unge Leder 2023. Det er 3 Unge Ledere med stærke ledelseskompetencer, der alle har bidraget positivt til udviklingen i deres virksomheder", siger Klaus Arnegaard, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen og tovholder på processen med prisen som årets Unge Leder.

"Det er deltagerne ved Årsmødet, der ved afstemning afgør, hvem vinderen af  Årets Unge Leder-prisen er, så det bliver enormt spændende af følge", slutter Klaus Arnegaard.
 
MERE OM ÅRETS UNGE LEDER
Du kan se nomineringskritierierne til prisen som Årets Unge Leder her.
Klaus Arnegaard, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen. Fotokilde: UdviklingVejen.
Vi kan nu løfte sløret for, hvem der er de 3 nominerede virksomheder til årets Iværksætterpris 2023. Grafik UdviklingVejen.

Se de 3 nominerede til Iværksætterprisen

De tre nominerede virksomheder til Årets iværksætterpris 2023 er: Assersbølgård, Bechs Webshop og European Ambulance.

Udvælgelsen af de ni indstillede til Årets Iværksætterpris 2023 er sket via forslag modtaget fra virksomheder i Vejen Kommune i kombination med kandidater UdviklingVejen selv er bekendte med.
 
Nomineringsgruppen bestående af sidste års 3 nominerede virksomheder har peget på 3 virksomheder, som indgår i afstemningen ved Årsmøde med generalforsamling på Assersbølgård 22. marts 2023. 
 
Heldigvis var der nogenlunde overensstemmelse mellem, hvem de tre nominerede til Årets Iværksættervirksomhed skulle være”, udtaler Ulrik Uhrskov fra UdviklingVejen.
 
Nu ser vi frem til at præsentere de tre nominerede for gæsterne til Årsmødet d. 22. marts. Det er nemlig gæsterne på dagen, som ved en online afstemning afgør, hvem der får æren af at blive Årets Iværksætter 2023” slutter Ulrik Uhrskov.
 
LSÆ MERE
Du kan se nomineringskritierier og hvilke 9 virksomheder, der var indstillede til Iværksætterprisen her.
Ulrik Uhrskov, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen og ham iværksætterne i Vejen Kommune typisk først vil få kontakt med. Fotokilde: UdviklingVejen.

Tak til årsmødepartnere 2023

Tak til Martinsen Rådgivning & Revision og Jyske Bank, der er årsmødepartnere i 2023.

Årsmødepartnere er blandt andet med til at finansiere indlægsholdere under årsmødet, og får samtidig eksponering i forbindelse med markedsføring før under og efter årsmødet.
Købmand Peder Lauridsen byggede den markante bygning Brejdablik, der stadig ligger på Askovvej – i dag dog som en del af byen. Fotokilde: Kilde – vejen kommune.

Mød historisk iværksætter

Ikke kun i dag er der solidt iværksætteri og vækst i Vejen-området.

Omkring forrige århundredeskifte var der gang i et driftigt brødrepar. Du kan ”møde” det historiske iværksætteri ved et arrangement på Museet Sønderskov.

Den ene bror var Johannes Lauridsen, der grundlagde industrivirksomheder med chikorie-, tagpap- og margarine, og det er ham, vi oftest hører om. Ham kan du også stadig møde foran Vejen Banegård (vær forberedt på, at han ikke siger så meget).
 
Den anden bror, Peder Lauridsen, han havde også gang i forretningerne, og hans personlige iværksætterrejse og virksomhedsudvikling kan du høre om på Museet Sønderskov den 31. marts.
 
Fra en spæd start som opkomlingskøbmand lavede han grænseoverskridende forretningskoncepter, og formåede at udnytte de strukturændringer og vilkår, som udviklede sig. Og gik ned med et brag.
Motiver, motivation, personligt værdigrundlag, mod, relationer, evne og samspil med vilkårene og markedet – det gjaldt også dengang. Og så brugte den gode Peder Lauridsen energi og egne midler på kultur – han grundlagde Vejen Bibliotek.
 
Det er museumsinspektør ved Sønderskov, Christian Ditlev Rasmussen, der holder foredraget. Inden foredraget er der generalforsamling i en ny museumsforening, så den kan man jo også deltage i og derved sætte et erhvervspræg på.

TILMELDING
Tilmelding er nødvendig - senest 28. marts ved at ringe til Joan Lindberg på tlf. 6013 8062 eller maile jl@sonderskov.dk. Der er et begrænset antal pladser – først-til-mølle.
 
LÆS MERE
Læs mere om Johannes Lauridsen her.
VM2023 foregår den 28. august – 03. september 2023 på Jels Nedersø i Vejen Kommune. Sportscenter Danmark bliver samlingspunkt for atleterne. Fotokilde: VM2023.

Vejen Idrætscenter er hjørnesten i Kano- og kajak-VM

Selv med stor eventerfaring, så er der udfordringer, når værtsskabet for Kano- og kajakmarathon VM afvikles.

Hvert år afvikler vi over 2.500 små og store arrangementer i Vejen Idrætscenter/Sportscenter Danmark. Vores organisation er dermed gearet til at være værter for mange gæster – også på en gang”, siger direktør Jakob Sander.
 
”Det nye ved kano- og kajak-eventet er, at vi skal opbygge en hel ”VM by”, mens selve sejladserne skal ske på Jels Nedersø. Vi skal derfor være værter for alt andet end selve den sportslige aktivitet - det er vist første gang det sker”, fortæller Jakob og uddyber, at der rent praktisk skal sørges for shuttlebusser, overnatning og forplejning til alle deltagere.
 
Der skal også skabes en stemning af tematiseringen ”Join the vikings”, med både dekorationselementer og sociale tiltag hos VIC. Join the Vikings var det tema, som blev brugt som særligt værditilbud til de sportslige organisationer, der afvikler vm-eventen og beslutter værtssted.
Det er klart, at for vores organisationen er karakteren af dette VM ny, og det udvikler os at være medarrangør på et internationalt event af den størrelse. Vi bruger også eventet til at skabe nye relationer til både et specialforbund – Dansk kano & kajak-forbund - men også til Sportevent Danmark og Trekantområdet Danmark, hvor begge organisationer har erfaring i større internationale sportsbegivenheder. Eventen er også med til at skabe nye kontakter til potentielle sponsorer og kommende arrangører”, slutter Jakob Sander.

SE VIDEO
Se en video intro til både Jels, det sportslige i kajak- og kano-marathon VM og vikinger her.

BONUS TIP
Fortæl din personaleforening om arrangementet – det er dog ikke hver dag, man i vores område kan opleve VM-stemning.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
I år bliver UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling krydret med et foredrag fra Imran Rashid, der har en mission om at bidrage til en verden, hvor mennesker bruger teknologi til at blive bedre mennesker – uden, at vi påvirkes negativt i processen. Du kan godt begynde at glæde dig. Fotokilde: Imran Rashid.

Årsmøde med generalforsamling

UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling 22. marts starter ud med den ordinære generalforsamling

Generalforsamlingen starter kl. 16:00 med årets beretning, godkendelse af regnskab og kontingent samt valg til repræsentantskabet. 
 
DAGSORDEN
1: Valg af dirigent.
2: Formandens og direktørens beretninger om rådets aktiviteter i det forløbne år.
3: Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning og årsberetning til godkendelse.
4: Beslutning om kontingentets størrelse for det næstfølgende kalenderår.
5; Orientering om budget.
6: Valg af medlemmer til repræsentantskabet i henhold til vedtægternes § 4.
7: Behandling af indkomne forslag. (Der er ikke indkommet forslag)
8: Valg af revisor.
9: Evt.

BILAG GENERALFORSAMLING
Revideret regnskab 2022 se her.
Budget for 2023 se her.
Forslag til kontingent for 2024 se her.

Dagsorden i øvrigt efter vedtægterne, som du finder her.
REPRÆSENTANTSKABET
Medlemmer af UdviklingVejen kan stille op til kandidatur til repræsentantskabet.

Ønsker du at stille op til repræsentantskabet? Så send en mail til Ulrik Kragh senest 8 dage før generalforsamlingen på uk@udviklingvejen.dk

Efter generalforsamlingen starter den sociale del af Årsmødet, hvor vi sammen skal nyde en lækker festmiddag.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 22. marts 2023
Kl. 16:00 til 21:45
 
Du har mulighed for at netværke fra 15:45.
 
TILMELDING
Du kan stadig nå at tilmelde dig UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling her.

Vi glæder os rigtig meget til vi se medlemmer ved UdviklingVejen til en eftermiddag og aften fyldt med faglighed og netværk.
 
To af Vejen Kommunes byggesagsbehandlere Lena Jensen Skøtt og Rasmus Friis Wehding ser frem til at møde mange lokale håndværkere og bygmestre. Fotokilde: Vejen Kommune.

Byggesagsbehandlere giver gode råd

Håndværkere og bygmestre inviteres til dialogmøde om byggesager.

Den stigende efterspørgsel på alternative energiformer, interesse for bæredygtigt byggeri og bygherres ønske om hurtig sagsbehandling har stort fokus hos byggesagsbehandlerne i Vejen Kommune.
 
Derfor inviteres håndværkere og bygmestre til et dialogmøde, hvor de blandt andet bliver klogere på, hvilke informationer der skal leveres i forbindelse med en byggesag, og får et indblik i lovgivningen indenfor området for bæredygtigt byggeri, solceller og terrænregulering.

"Det kan virke som om, at det er kompliceret, når man skal i gang med en byggeansøgning. Med dialogmødet vil vi gerne klæde håndværkere og bygmestre på til og vise dem, at det slet ikke er så bøvlet endda", fortæller Lena Jensen Skøtt og Rasmus Friis Wehding, der er byggesagsbehandlere i Teknik & Miljø.

TIDSPUNKT
Onsdag 29. marts 2023
kl. 17:30-19:30
STED
Vejen Rådhus, 3. Sal
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen
 
PROGRAM
1. Velkomst ved borgmester Frank Schmidt-Hansen
2. Sådan fungerer byggesager mest smidigt: 
   • Bæredygtigt byggeri
   • Terrænregulering
   • Solceller
3. Middag med stegt flæsk og persillesauce
4. Opsamling og ønsker til fremtidige emner
5. Forventet afslutning

TILMELDING
Der er tilmelding efter først-til-mølle princippet senest fredag den 24. marts 2023 kl. 12 her.

Dialogmødet er den første i en række møder.
På fredag d. 17. marts afholdes UdviklingVejens arrangement om hvordan det virtuelle salgsarbejde kan foregå både fra ”stue”/hjemmekontor eller professionelt studie. Her får du tips til, hvordan begge scenarier kan optimeres. Fotokilde: Bjarne Colourbox.

Få succes med online salgsmøder

Covid-19 åbnede både egne og kundernes øjne for mulighederne med virtuelt salg gennem onlinemøder.

Med dette webinar sætter vi fokus på, hvordan du kommer godt i gang med virtuelt salg gennem online salgsmøder. Ved at deltager får du inspiration til at arbejde med grundlæggende salg, som kan bruges i alle brancher og på alle markeder.

Vi får besøg af Bjarne Brynk, der har mange års erfaring med internationalt salg, bl.a. med ekspertise i Tyskland og Nordamerika. Under Covid-19 omlagde han sin konsulentvirksomhed med salgstræning, så han i dag fungerer ligeværdigt om det er online eller fysisk. 

INDHOLD
  • Hvorfor er tiden moden til virtuelle online salgsbesøg?
  • Hvordan forbereder du det gode virtuelle online salgsbesøg?
  • Hvordan kompenserer du for den manglende fysiske tilstedeværelse
  • Tips og Tricks til det gode online salgsmøde.
  • Hvor lidt udstyr behøver du for at komme i gang?
  • Hvor langt kan du komme med virtuelt salg?
Undervejs i programmet vil der være nogle små gruppedrøftelser, så der bliver rig lejlighed til at udveksle erfaringer og lære af hinanden.
Bjarne Brynk har stor erfaring med internationalt salg. Fotokilde: Bjarne Brynk..
 
TIDSPUNKT
Fredag 17. marts 2023
Kl. 07:45 til 09:30

Sted: online på platformen Zoom. Du vil modtage et link inden start.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Til dig og din virksomhed

Erhvervshus Sydjylland: Sådan får du tilskud & værktøjer til din eksport på nye markeder

Bliv klar til at indtage nye markeder hurtigere og bedre med SMV:Eksport

Nu åbnes der igen for ansøgninger til SMV:Eksport, som booster din eksport på nye markeder.

Få op til 150.000 kr. i rådgivertilskud og deltag gratis i workshops, der giver dig inspiration og værktøjer.

INDHOLD
Hør nærmere om dine muligheder og bliv klædt på til at søge tilskud via dette webinar.

Webinaret er målrettet SMV'er og afholdes af Erhvervshusene og DI International Business Development.

TIDSPUNKT
Onsdag 22. marts 2023, kl. 13:00-14:00

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

FORCE Technology: Erfa-klub - Fødevarekontaktmaterialer.

Erfa-klubben for fødevarekontaktmaterialer er et aktivt forum for videnudveksling om fødevarekontaktmaterialer på tværs af fagområder og brancher.
 
INDHOLD
Vi vil igen komme vidt omkring bl.a. med diskussion af visse metaller til fødevarekontakt, risikovurdering af FKM, tekstiler og non-woven, specifikke krav til specifikke plasttyper, og siloxaner i silikone.

Der er også denne gang tale om et fysisk møde med mulighed for online deltagelse. Ved online deltagelse kan man regne med starttidspunkter efter pauser, men fordelingen kan variere indenfor
et segment alt efter diskussionen


TIDSPUNKT OG STED
 
9. maj 2023, FORCE Technology i Vejen.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

LAG Vejen-Billund: Ekstraordinær generalforsamling.

LAG Vejen-Billund indkalder til ekstraordinær generalforsamling for godkendelse af LAG Vejen-Billunds udviklingsstrategi for programperioden 2023 – 2027.

DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Valg af referent
3. Valg af stemmetællere
4. Præsentation af udkast til LAG Vejen-Billunds ny udviklingsstrategi og videre forløb
5. Afstemning om godkendelse af ny udviklingsstrategi
6. Evt.

Evt. indkomne forslag modtages skriftligt senest 8 dage før den ekstraordinære generalforsamling på lagvejenbillund@gmail.com
 
TIDSPUNKT
Torsdag 30. marts 2023 kl. 19:00 til 20:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Hent oplæg til udviklingsstrategher og find et oplæg til LAG Vejen-Billund her.
 

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Vil du undgå de fejltagelser, som andre har begået? Informationsmødet for iværksættere er en vigtig investering inden du går i gang.
 
Så start med UdviklingVejens gratis informationsmøde, som giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre. 
 
Mødet er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som man skal være opmærksom på, når man starter som selvstændig.

INDHOLD
Du får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
 
Du har mulighed for at stille spørgsmål i løbet af informationsmødet for iværksættere.
  
TIDSPUNKT
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30.

TILMELDING​
Læs mere og se hvordan du tilmelder dig her.
 

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.

INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15:00 og 17:00, såfremt du har booket en tid inden.

Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Torsdag 9. marts 2023 kl. 15:00 og 17:00.
 Sted: IVER Café, Vejen Business College, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen. 

TILMELDING
Du kan læse mere, og se hvordan du kan tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 9. marts 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.
Sted: IVER Café, Vejen Business College, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen. 

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
TIDSPUNKT OG STED
fredag 17. marts kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Fredagsnetværket her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
INDHOLD
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.
 
Du kan kontakte Chalotte Tryk, Dansk Fødevareakademi her.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Kom i gang med online salgsmøder med succes
Fredag 17. marts 2023 kl. 07:45 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 17. marts 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Årsmøde med generalforsamling 
Onsdag 22. marts kl. 16.00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 23. marts 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 23. marts 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 10. maj 2023 kl. 09:00 til 13:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 23. maj 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Torsdag 25. maj 2023 kl. 09:00 til 12:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet