Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Virksomheden SafeSec leverer beredskabsplaner og tjenester har placeret en lokal afdeling i UdviklingsParken i Rødding. Fotokilde: SafeSec.

Vil øge lokalt kendskab til beredskabsplaner

Christian Skovfoged, SafeSec, arbejder for at øge lokalt kendskab til krisehåndtering og beredskabsplaner, der kan øge trygheden.

SafeSec leverer beredskabsplaner og tjenester, som sætter kunden i stand til at løfte mest muligt af sit sikkerhedsarbejde uden ekstern bistand. Målet er at tilføre skoler og de ansatte kompetencer til hurtigt at forstå, hvad der sker, alarmere som planlagt, tilføre enkle værktøjer til at beslutte et rationelt handlingsmønster og endelig handlingskraft til at iværksætte det og dermed redde liv. Det er et nyt krav til alle skoler i Danmark, at de skal have en plan for ”væbnet overfald og skoleskyderi”. 

Christian Skovfoged benytter sine erfaringer fra sine sine 27 år i dansk politi. I tjenesten som body-guard, motorcyklist i Rigspolitiets Færdselsafdeling og endelig som leder af den samlede Færdselsafdeling i Syd- og Sønderjyllands politi, har han om nogen haft risikovurderinger, sikkerhed og arbejdsmiljø tæt inde på livet.

Jeg ved, at for at tingene skal lykkes, og ingen kommer til skade, er det bydende nødvendigt med fokus på de nævnte emner. Ligesom det er vigtigt løbende at opdatere planer og procedurer, som dels skal være lokale, dels skal være let tilgængelige samt dels skal være nemme at huske. Endelig og frem for alt, skal de kunne gøre en forskel den dag, der sker noget rigtigt alvorligt. Afslutningsvis skal alle ansatte undervises, så de hele tiden har den fornødne viden om og forståelse for sikkerhed, krisehåndtering og arbejdsmiljø”, fortæller Christian Skovfoged.

Tempo og handlekraft er helt afgørende for en vellykket krisehåndtering – specielt ved skoleskyderi og tilsvarende terror-lignende hændelser, som erfaringsmæssigt har korte og intense forløb – før politiet eller gerningsmanden selv – afslutter angrebet på elever og ansatte”, uddyber Christian Skovfoged.

SafeSec gennemfører planlagte forløb hos skoler og uddannelsesinstitutioner med følgende fokusområder:
  • Risikovurdering af bygninger
  • Udfærdigelse af barrikaderingsplan
  • Actioncards for kritiske hændelser
  • Undervisning af alle ansatte
Christian Skovfoged, Safesec. Fotokilde: Safesec.
 
SafeSec medvirker til at sikre, at beredskabsplanen lever op til myndighedernes krav, og at planen tilpasses den enkelte skole eller institutions forskelligheder og behov. Dermed sikres beredskabsplanen den vigtige lokale forankring for at kunne tilføre institutionen maksimal værdi, den dag det er alvor, og planen skal bruges.
 
SafeSec udvider løbende forretningsområdet – bl.a. er der efter konkret henvendelse udarbejdet et koncept for lægekonsultationer – og som Christian Skovfoged afslutningsvis konstaterer, ”så er potentialet for SafeSec alle de institutioner, private og offentlige virksomheder, centre m.m., hvor der typisk er en del mennesker samlet, og hvor der potentielt kan komme en galning ind med eksempelvis et våben. Personalet fortjener at vide og blive undervist i, hvad de skal gøre for at redde flest og mest i en sådan situation”.

Safesec har afdelinger i Hvidovre, København, Holbæk, Haderslev, Holstebro og Bornholm og nu også i UdviklingsParken i Vejen.

KONTAKT
Hvis din virksomhed har brug for at vide mere om, hvorvidt jeres beredskabsplan lever op til dagens myndighedskrav, kan du se, hvordan du kan komme i kontakt med Christian Skovfoged, SafeSec her.
 
Café N ligger på Rådhustorvet midt i Vejen by, og byder gæsterne på lækker cafémad til både den store og lille sult med udeservering året rundt. Fotokilde: Café N.

Cafe N er nyt UdviklingVejen-medlem

Vi byder velkommen til Vejen-virksomheden Cafe N.

Cafe N er ejet af Saed Naim Moosavi. Said Naim Moosavi åbnede Café N i januar 2017.
 
Café N ligger på Rådhustorvet midt i Vejen by. Køkkenet hos Café N byder på lækker cafémad til både den store og lille sult så som varme retter, burger, steak og pasta i hyggelig atmosfære med udeservering året rundt.

"Caféen har udsigt til byens liv, springvandet hele året og Vejen Bystrand om sommeren. I cafeen lægger vi vægt på, at her skal være en hyggelig atmosfære med god stemning og hurtig servering", fortæller Saed Naim Moosavi.
 
"Vi har plads et samlet antal siddepladser ude og inde på ca. 150 stk. Når der er arrangementer og lignende i Vejen by holder Café N ofte ekstraordinært åbent", fortæller Saed Naim Moosavi.
 
Said Moosavi driver udover Café N også Raadhuscafeen i Vejen.

Said Moosavi er født i Afghanistan, og kom til Danmark som 23-årig i 1998. Her fik han arbejde i kantinen i luftavnen i Kastrup, og kort efter besluttede sig for at blive selvstændig.
 
Saed Naim Moosavi har stor erfaring fra restaurationsbranchen og har blandt andet drevet spisesteder i København, Vejle og Fredericia.
Vi byder velkommen i UdviklingVejens medlemsnetværk til Saed Naim Moosavi, Cafe N. Fotokilde: Jydske Vestkysten. 
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om UdviklingVejens medlemsvirksomhed Cafe N her.

Guldsponsor

Museet Sønderskov efterlyser samarbejdspartnere.

Siden det første store Fæsted-guldfund i 2016 er der blevet gravet yderligere mellem Rødding og Ribe.
 
Der er blevet gransket og grublet over alle fundenes betydning, og det ser ud til at dele af Danmarkshistorien skal tages til revision. Sønderskovs arkæologer producerer lige nu populærvidenskabelige samt fagfællegodkendte artikler om en helt anden historie end den de fleste af os lærte i skolen. Der har været markant kongeligt liv ved Fæsted – Gorm og Thyra levede på kongsgården dér.

Til at støtte dette markante skifte har Sønderskov brug for en eller flere ”guldsponsorer”, der vil understøtte produktion af såkaldt replikaer (kopi) af udvalgte fund.
 
Da tilknytningen til Jelling er så markant, så vil det i første omgang være smykker med Jellingstils-ornamentik”, siger arkæolog Lars Grundvad, Museet Sønderskov.
 
Vi skal bruge disse reklikaer til udstillinger, hvor vi ikke har mulighed for at stille det sikringsniveau, som de originale guldfund fordrer. I første omgang er det til en udstilling i forbindelse med kajak VM i Jels her til august. I anden omgang er det til permanent udstilling her på Sønderskov”, forklarer Lars.
 
Der efterlyses således samarbejdspartnere til en markant og langtidsholdbar aktivitet.
Guldfund fra Fæsted i Jellingestil – her er orginalen. Fotokilde: Nick Schaadt, Museet Sønderskov.
 
Er du interesseret i at byde ind et vigtigt samarbejde om at ”opskrive” vores områdes historie fysisk og konkret og udvide oplevelsesmængden?
 
KONTAKT
Leder af Museet Sønderskov
Anne Catrine Lorentzen
Mobil 3055 4477
I år skal UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling afholdes hos Assersbølgård i Brørup. Hos Assersbølgård kan afholdes alt lige fra møder, konferencer og teambulding, til familiefester og polterabends. Fotokilde: Assersbølgård.

Assersbølgård danner ramme for Årsmøde

UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling løber af stablen 22. marts i lokalerne på Assersbølgård ved Brørup.

Generalforsamlingen starter kl. 16.00 med årets beretning, godkendelse af regnskab og kontigent samt valg til repræsentantskabet. 

Medlemmer af UdviklingVejen kan stille op til kandidatur til repræsentantskabet. Ønsker du at stille op til repræsentantskabet? Så send en mail til Ulrik Kragh senest 8 dage før generalforsamlingen, hvilket er d. 14. marts 2023 til uk@udviklingvejen.dk
 
Efter generalforsamlingen starter den sociale del af Årsmødet, hvor vi sammen skal nyde en lækker festmiddag.
TIDSPUNKT
Onsdag 22. marts 2023
Kl. 16:00 til 22:45
 
Der er netværk fra 15:45 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Årsmødet og generalforsamlingen er kun for medlemmer af Udviklingvejen.
Vi glæder os meget til vi ses.
Kom med til UdviklingVejens arrangement om at styrke din virksomheds bundlinje gennem bedre indkøb med Dan Rohde fra Valpro. Dan giver ved ved arrangementet dig et indblik, i hvordan du kan optimere din virksomheds indkøb gennem strategiske valg. Fotokilde: Valpro.

Styrk din bundlinje gennem bedre indkøb

I samarbejde med Valpro udbyder UdviklingVejen nu et arrangement om at styrke din bundlinje gennem bedre indkøb.

Ved at deltage ved dette nye arangement kan du få inspiration til, hvordan du kan styrke din virksomheds bundlinje gennem indkøb, noget der kan lade sig gøre i alle virksomheder, hvis man griber det rigtigt an.
 
Dan Rohde fra virksomheden Valpro holder et oplæg ved arrangementet: "Jeg vil fortælle om, hvordan jeg ser verden fra et indkøbsperspektiv, og hvor jeg forventer, vi bevæger os hen den kommende tid i forhold til priser, varemangel, compliance, overholdelse af regler og retningslinjer". 
 
Sidst, men ikke mindst kommer Dan også med forslag til, hvordan du kan få mere værdi ud af sin indkøbsfunktion. Dan har en fortid som indkøbsdirektør i Danfoss og har stor indsigt omkring, hvordan man driver en indkøbsfunktion og skaber solid værdi på bundlinjen.
Undervejs i programmet vil den lokale robotvirksomhed Farmdroid fortælle om sine erfaringer med optimering af indkøb. Fotokilde: Farmdroid.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 7. februar 2023 kl. 08:00 til 10:00
Sted: UdviklingVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Ugens Annonce:

Skal denne plads være din? Du kan købe Ugens Annonce i UdviklingVejens nyhedsmail.

Bliv annoncør i UdviklingVejens ugentlige nyhedsmail og få eksponering for over 1.000 ugentlige modtagere, som består af lokale virksomheder, pressen, politikere og andre interessenter.

FORDELE VED UGENS ANNONCE
  • God placering i nyhedsmailen
  • Link fra annoncen til din hjemmeside
  • Eksklusivt (én annonce pr. nyhedsmail)
  • Nyhedsmailen deles på sociale medier
  • Over 1.000 modtagere af nyhedsmailen
Vil du vide mere om Ugens Annonce?

KONTAKT
Anja Reinholdt Paarup
Kommunikation og marketing 
Telf. 2713 2923
Mail: arp@udviklingvejen.dk
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om din mulighed for at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail her.

Til dig og din virksomhed

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.

INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15:00 og 17:00, såfremt du har booket en tid inden.

Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Torsdag 9. februar 2023 kl. 15:00 og 17:00.
 Sted: VER Café, Vejen Business College, Jyllandsgade 11, 6600 Vejen. 

TILMELDING
Du kan læse mere, og se hvordan du kan tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 26. januar 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

UdviklingVejen-netværk: Kvalitets- og certificeringsnetværk.

Hos UdviklingVejen har vi efter forespørgsel fra vores medlemsvirksomheder samlet et netværk med temaet kvalitetssikring og certificering

Uanset virksomheders størrelse stilles der i dag et stadigt stigende krav til rentabilitet, kvalitet og certificering, som bidrager til udvikling. For at vende disse krav og forventninger til en konkurrencefordel, er du som leder nødt til at udvikle et effektivt og systematisk ledelsessystem tilpasset din virksomheds forretningsprocesser, som du løbende skal vedligeholde og forbedre.

INDHOLD
 
Formålet med netværket er at kvalitets- eksperter/chefer, der arbejder med kvalitetssikring og certificering har et lokalt netværk at kunne videndele med.

TIDSPUNKT OG STED
Onsdag 1. februar 2023 kl. 9:00 – 12:00.

LÆS MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. 

INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
TIDSPUNKT OG STED
fredag 3. februar kl. 9:00 – 9:30 i UdviklingsParken i Rødding.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.
Max deltagerantal er 6 personer.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Fredagsnetværket her.

DI og Industriens Fond: En klimaklar virksomhed er konkurrencedygtig.

DI og Industriens Fond tilbyder alle produktionsvirksomheder et nyt lærings- og rådgivningsforløb, der styrker vækst og konkurrenceevne gennem CO2-beregning, klimastrategi og kommunikation.

INDHOLD
Programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed vil sikre, at alle danske produktionsvirksomheder inden udgangen af 2025 får adgang til viden og værktøjer, der gør dem i stand til at forstå og beregne eget CO2-aftryk og reduktionsmuligheder med henblik på at styrke deres konkurrenceevne.

LÆS MERE
Du kan læse mere om hvordan du kan deltage i det gratis rådgivningsforløb her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk, Dansk Fødevareakademi her.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 26. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 26. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Onsdag 1. februar 2023 kl. 9:00 – 12:00
Tilmelding er nødvendig.
 
Digitalisering i byggeriet” netværksmøde
Torsdag 9 februar 2023 kl. 12.00 – 16.00
Tilmelding er nødvendig.
 
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 3. februar 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Styrk din bundlinje gennem bedre indkøb
Tirsdag 7. februar 2023 kl. 08:00 til 10:00.
Tilmelding er nødvendig.
Årsmøde med generalforsamling 
Onsdag 22. marts kl. 16.00
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet