Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
I fredags deltog over 200 ved UdviklingVejens Nytårskur 2023 i Troldesalen på Sportshotel Vejen. Fotolkilde: UdviklingVejen.

Netværk og ledelsestanker ved Nytårskuren

Rikke Okholm, ABC Lavpris var med til UdviklingVejens Nytårskur for første gang fredags, og fik nye bekendtskaber og tanker om ledelse med hjem i rygsækken.

Egentlig havde Rikke Okholm, der står for HR og er tovholder for arbejdsmiljø, VIBE og interne projekter hos ABC Lavpris, tænkt at UdviklingVejens Nytårskur ikke var for hende, fordi hun ikke er er en del af den øverste ledelse hos ABC Lavpris.

Heldigvis fortalte Rikke os i UdviklingVejen om sine tanker om ikke at deltage. Heldigvis fordi – at vi så kunne forsikre Rikke om, at Nytårskuren er skabt med henblik på at skabe værdi, netværk og udvikling for alle, der på en eller anden måde er knyttet til ledelse i en virksomhed.
 
Derfor var Rikke en af de over 200 deltagere, som var med, da vi holdt Nytårskur i fredags. Vi spurgte Rikke, om hun ville dele sin oplevelser fra Nytårskuren i UdviklingVejens nyhedsbrev i denne uge, og det ville hun med glæde.

Var det værdifuldt at deltage ved Nytårskuren for dig?
”Jeg er virkelig glad for, at jeg på trods af mine betænkeligheder var med til UdviklingVejens Nytårskur i fredags. Oplægget om ledelse fra Paul Erik Rask, direktør ved Nordic Waterproofing, talte lige ned i nogle af de daglige ting, som jeg (vi) arbejder med ved ABC Lavpris”.
Rikke Okholm, HR, arbejdsmiljø, og interne projekter hos ABC Lavpris. Fotokilde: ABC Lavpris.
 
Herudover fik jeg snakket med mange - både kendte og nye ansigter, og fik udvidet mit netværk. Jeg fik øget mit kendskab til UdviklingVejens mange tilbud".
 
"Tak for at prikke mig på skulderen, det var nemlig alt i alt et inspirerende arrangement at deltage i. I gør det godt".

BILLEDER FRA NYTÅRSKUREN
Du kan se billeder fra Nytårskuren 2023 her.
 
Virksomheden Serviwet er specialister indenfor produktemballage, og udvider hele tiden sortimentet i takt med kundernes forespørgsel for nye, innovative løsninger. Fotokilde: Serviwet.

Udvidelse af sortiment skaber forretning

Vejen-virksomheden Serviwet sætter en ære i løbende at udvide sit produktsortiment for at hjælpe sine kunder med at differentiere sig.

Rikke Kjeldsen startede sin virksomhed Serviwet Hot Towels Rental Service i 2014 med et ønske om at udbrede kendskabet til konceptet Hot Towels i Danmark og i resten af Norden.

I dag er virksomheden vokset betydeligt og fungerer nu som grossist/leverandør for et stort antal af restauranter, caféer, hoteller, konferencecentre, hudpleje- og spaklinikker. I dag er produktpaletten udvidet betragteligt, fordi kunderne forespurgte på flere produkter, og Rikke kunne se en forretning i at udvide sortimentet.

Hot Towels og produkter, der relaterer sig til konceptet, udgør stadig en betydelig del af Serviwets produktsortiment, der med tiden er udvidet betragteligt i kraft af forespørgsler fra eksisterende kunder.

Serviwet har i dag et stort udvalg af non-food varer f.eks. forskeliige former for tekstiler som duge og stofservietter, forklæder, vaskeklude og kokkeviskestykker. Alt i en høj kvalitet der er nøje udvalgt til det professionelle marked”, fortæller Rikke Kjeldsen og fortsætter:
 
Derudover fører vi også forskellige former for forbrugsvarer så som enkeltvis indpakkede vådservietter, Compressed Towels, takeaway emballager og catering artikler. Vi udvider løbende vores sortiment, så vi har hvad kunderne forespørger. På den måde er Serviwet med, til at vores kunder får mulighed for at differentiere sig fra deres konkurrenter”.
Rikke Kjeldsen, Serviwet Hot Towels Rental Service. Fotokilde: Serviwet. 

Serviwet kender nu sine potentielle kunder, og behov. Rikke har undersøgt sine konkurrenter på markedet for at finde frem til hullerne – og har derudfra fundet frem til et produktsortiment, som hendes konkurrenter ikke har.

LÆS MERE
Du kan læse mere om en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Serviwet her.
 
Lokalt samarbejde om at skabe nye muligheder til unge på kanten. Fotokilde: UngVejen.

Samarbejde om fællesskab og mening

Dennis Hein Jensen, Glad Zoo og UngVejen samarbejder om at finde spændende veje, der kan sikre trivsel, og få unge på kanten af fællesskabet ind i fællesskabet igen.

I foråret 2022 startede Glad Zoo i Lintrup og UngVejen et samarbejde, for at kunne være klar, når sommerferien var forbi og undervisningen hos UngVejen startede op til skoleåret 2022/2023.
 
Vi ved, at udvikling sker i sammenhænge, og vi har med vores samarbejde haft endnu bedre muligheder for at skabe sammenhæng og værdifulde fællesskaber mellem skole, job og fritid for vores unge i Vejen Kommune”, fortæller Dennis Hein Jensen.

Målet for vores unge, der er en del af samarbejdet, er at de efter endt forløb, har opnået ressourcer, kompetencer og psykisk robusthed, så de er bedre stillet til at klare deres videre færden ud i livet, og ikke mindst komme i uddannelse eller beskæftigelse”, uddyber Dennis Hein Jensen.

I Glad Zoo er opgaverne mange alt efter årstid, men fælles for alle opgaver er, at de understøtter elevernes selvstændighed, udvikling og ansvarsfølelse. Der arbejdes med at opbygge en tro på egne evner, skabe et øget selvværd og selvtillid. Dagligdagen ved Glad Zoo, kombineres med undervisning på Basen med andre unge, der får heltidsundervisning.
 
Dennis fortæller, at samarbejdet nu er rigtig godt i gang, og han kan konstatere, at de unge kommer til tiden, er aktivt deltagende, og nu er blevet en integreret i hverdagen i Zoo.
Lokalt samarbejde hjælper unge ind i meningsfulde fælleskaber. Fotokilde: UngVejen. 

De unges personlige udvikling er naturligvis individuel, men der er tydelig udvikling over en bred kam, og det er en fornøjelse at se, hvordan en spirende interesse for dyr, naturen og sig selv vokser frem hos de unge mennesker”, slutter Dennis Hein Jensen.

LÆS MERE
Du kan læse mere Glad Zoo her og om UngVejen her.
 

Til dig og din virksomhed

Erhvervshus Sydjylland: Fra BETA-version til Tech-million.

Gå fra idé til salgssucces. Få dybere indsigt i startupmiljøet, sug ny viden til dig og udvid dit netværk med andre iværksættere. 

Kom til et spændende event for iværksættere og hør mere om, hvordan det er at starte en Tech-virksomhed.

INDHOLD
Du får en masse gode råd fra specialister i branchen og møder eventets rollemodel og serieiværksætter Jes Broeng. Han deler sine erfaringer med at opstarte og drive egen virksomhed.

Få dybere indsigt i startupmiljøet, sug ny viden til dig, mød iværksættere og udvid dit netværk. 

TIDSPUNKT
Tirsdag 24. januar 2023 kl. 09:00 - 13:00.
 
Sted: Alsion, Alsion 2, 6400 Sønderborg.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

VIA Campus Horsens: Find din nye medarbejder til Company Dating.

Hvis du og din virksomhed ønsker at møde studerende i en uformel sammenhæng er Company Dating en god mulighed.

INDHOLD
Her har du mulighed for at møde både danske og internationale studerende fra VIAs erhvervsrettede uddannelser. De studerende er typisk nysgerrige efter at høre om muligheden for at deltage i projekter, praktikker eller studiejob.

Company Dating en god mulighed for at profilere virksomheden overfor de studerende og fortælle om hvad I arbejder med og hvordan I arbejder.
 
TIDSPUNKT OG STED
Company Dating er onsdag 5. marts 2023 kl. 13:00-15:00.
 
Sted: VIA University College i Horsens, Banegårdsgade 2, 8700 Horsens.

TILMELDING
Se invitation og hvordan du tilmelder dig her.
 

Taghåndom.dk: Gode råd hvis din medarbejder får kræft.

Taghåndom.dk er en hjemmeside med gode råd og værktøjer til lederen, der oplever at en medarbejder får kræft eller bliver pårørende.

Der er også lavet en gratis ”værktøjskasse” med centrale redskaber, til at håndtere forløb med kræft på arbejdspladsen. 
 
FÅ EN VÆRKTØJSKASSE
Du kan rekvirere en værktøjskasse ved at skrive til kb.vejenlokalforening@gmail.com eller ringe til Janne Kruse på 2362 9723. 

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET
Tilrettelæggelsen og lanceringen af kampagnen er sket i tæt og løbende dialog med Dansk Industri og CO-Industri, som har givet Kræftens Bekæmpelse adgang til en række forskellige erhvervsnetværk.
 
Herudover har Dansk Erhverv og 3F kvalificeret kampagnens indhold

FORCE Technology: Få hjælp med CO2-verifikationen.

EU har forpligtet sig til at nedbringe sin CO2-udledning. Et middel til at opnå dette er EU’s CO2-kvoteordning. Ordningen sætter et loft over, hvor meget CO2, der må udledes og gør det samtidig muligt at handle med CO2-kvoter.

INDHOLD
For at sikre overensstemmelser med kravene i ordningen anbefaler FORCE Technology, at du gennemfører en præ-audit på systemet, inden du sender overvågningsplaner til godkendelse. Mangler du hjælp til at gennemføre præ-audit kan FORCE Certification tilbyde sin assistance.

FORCE Certification A/S er akkrediteret af DANAK til at udføre CO2 verifikationer på et vidt spænd af virksomheds- og anlægstyper fra små standardanlæg til større komplekse kraftvarmeværker og off-shore installationer.
 
TILMELDING
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Mødet er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som man skal være opmærksom på, når man starter som selvstændig.

INDHOLD
Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig. Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

TIDSPUNKT
Tirsdag 24. januar 2023 kl. 19:00 til 21:30
 
Sted: UdviklingsParen, UdviklingVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding

TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

SMV:Digital: Kompetenceudviklingsforløb.

SMV:Digital åbner løbende for tilbud, hvor du kan søge tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi eller til at udvikle digitale kompetencer.

INDHOLD
Det kan være indenfor e-handel, automatisering eller f.eks. digital sikkerhed.

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

UdviklingVejen tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk fra UdviklingVejen her.

MERE OM
Du kan læse mere her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk, Dansk Fødevareakademi her.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 13. januar 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 24. januar 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Årsmøde med generalforsamling 
Onsdag 22. marts kl. 16.00
Tilmelding er nødvendig.
Sæt kryds i kalenderen
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet