Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
UdviklingVejen inviterer dig og din virksomhed til nytårskur. Grafik: UdviklingVejen.

Har du tilmeldt dig til Nytårskuren på fredag?

Hvis ikke, så gør som de 200 andre, der allerede har tilmeldt sig - vi vil gerne se dig.

UdviklingVejens Nytårskur er stedet, hvor erhvervsledere og øvrige ledere, virksomheder, iværksættere og samarbejdspartnere mødes og ønsker hinanden godt nytår.

Under festlige former gør vi status på 2022 og ser fremad mod 2023.
 
Årets tema for Nytårskuren er gejst og god ledelse.

Vi får besøg af Paul Erik Rask, adm. direktør ved Nordic Waterproofing A/S. Han vil ved Nytårskuren fortælle om, hvordan han som en del af lederteamet arbejder med, at medarbejderne holder arbejdsglæden og gejsten i virksomheden.

”Følelser før fakta”, er for Paul Erik Rask en sætning, som han tager udgangspunkt i hver dag som leder, og som også vil danne rammen om hans oplæg ved Nytårskuren.
Jeg kommer ind på, hvordan lederteamet i Nordic Waterproofing A/S styrer igennem usikre tider med realisme og alligevel holder gejsten”, fortæller Paul Erik Rask.

Ved Nytårskuren skal vi også fejre DI´s kåring af Vejen Kommune som Danmarks bedste erhvervskommune.
 
TIDSPUNKT
Fredag 6. januar 2023 kl. 14:00 – 16:30. Sidste tilmeldingsfrist er i torsdag kl. 10:00.
 
LOKATION
Troldesalen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Nytårskuren 2023 her.
KK Partners nye koncept ReduceNRG, kan hjælpe med at skabe overblik over virksomhedernes energiforbrug, reducere driftsomkostningerne, sænke CO2-aftrykket. Fotokilde: KK Partner.

Klimaet er sat på KK Partners dagsorden

Gazellevirksomheden KK Partner skyder 2023 i gang med et nyt grønt og innovativt fokusområde, som de har valgt at kalde ReduceNRG.

Mange virksomheder ønsker at agere bæredygtigt.
 
Når energiforbruget stammer fra forskellige enheder i bygningen og driften, kan det være en udfordring at få overblik og identificere, hvor der skal sættes ind. Resultatet er et unødigt energiforbrug, som dels koster på driftsbudgettet med de høje energipriser og ikke mindst belaster miljøet unødigt.

Derfor har KK Partner udviklet konceptet ReduceNRG. ReduceNRG er et innovativt koncept, der hjælper virksomheder, industrien og det offentlige med energistyring og overblik over tekniske installationer. Dette bidrager til at sænke CO2-aftrykket.

KK Partners nye fulde koncept omfatter først en forundersøgelse ude hos den enkelte virksomhed med en gennemgang og analyse af virksomhedens tekniske installationer og energiforbrug. Hvorefter vi udarbejder en individuel besparelses- og optimeringsplan målrettet virksomhedens behov. Herefter Implementeres ReduceNRG-platformen, og KK Partner står for den løbende rapportering og service af platformen”, fortæller medejer af KK Partner Lars Wagner.

Lars uddyber, at konceptet både taler ind i at være godt for vores fælles klima – og for økonomien i en virksomhed. 
Lars Wagner, medejer af KK Partner. Fotokilde: KK Partner. 
 
Under udviklingen af ReduceNRG har KK Partners medarbejdere bragt deres tekniske viden i spil og testet konceptet hos en række kunder. Lars Wagner fortæller, at resultaterne er positive. Faktisk kan KK Partner se, at der alle steder kan energioptimeres, og at overblikket alene er meget værdifuldt for en virksomhed.

MERE OM
Du kan du læse mere om den intelligente platform på KK Partners hjemmeside KK Partner hjemmeside her.

KONTAKT
Eller du kan kontakte afdelingsleder: Rasmus Skøtt på tlf. 3166 1414, eller mail rs@kkpartner.dk
 
Odoos årlige konference konference i Belgien, hvor medarbejderne fra FlexERP er samlet med flere tusinde konsulenter og udviklere i odoo systemet fra hele verden. På billedet er alle medarbejdere i det internationale netværk af Odoo konsulenthuse "Best Odoo Partners", som FlexERP er medlem af. Fotokilde: FlexERP.

FlexERP kan håndtere den nye bogføringslov

Vejen-virksomheden FlexERP kan hjælpe virksomheder over hele landet med at integrere den nye bogføringslov.

Alex Lyngsøe startede FlexERP i 2017, og virksomheden har i dag 7 medarbejdere fordelt i afdelinger i både Vejen, Aalborg og Maribo.

Den nye bogføringslov trådte officielt i kraft 1. juli 2022, men kravene til den digital bogføring udfolder sig over en flerårig periode startende fra januar 2023.

Bogføringen skal i fremtiden være digital - det definerer en ny bogføringslov. Det betyder, at hvis du i dag laver dit regnskab i Excel - eller på de stiplede linjer i din notesbog - og opbevarer dine bilag (kvitteringer, fakturaer, osv.) fysisk, så skal du - højst sandsynligt - inden for de næste par år flytte dit regnskab til et digitalt regnskabsprogram, der understøtter digital opbevaring af dine bilag.

Vores bogføringsservice kan håndtere alle bilag, ind- og udbetalinger, og holder banken opdateret og afstemt. Så virksomhedsejere i stedet kan bruge mere tid på den enkelte virksomheds kerneområder og nemt og dynamisk se den økonomiske status på din virksomhed. Ønsker du også, at vi laver din momsindberetning og din løn, klarer vi også dette”, fortæller Alex Lyngsøe.

Vi anvender udelukkende Odoo Regnskabssystemet til vores bogføringsservice. Har du Odoo i forvejen, kræver vi blot, at du tilkøber en ekstra brugerlicens til en ekstern regnskabsbruger. Har du ikke Odoo i forvejen, kan vi tilbyde det grundlæggende regnskabsmodul helt gratis. Hvis du på et tidspunkt ønsker at anvende nogle af de øvrige funktioner i Odoo, f.eks. Lager eller Projektstyring, så kræves det, at du derefter tilkøber et abonnement til dit Odoo system”, uddyber Alex Lyngsøe.

Alex forklarer videre, at FlexERP arbejder tæt sammen med virksomhedernes revisorer. Dette sikrer bl.a., at revision og udarbejdelse af årsregnskab, kan udføres så smidigt og effektivt som muligt.
Alex Lyngsøe, FlexERP. Fotokilde: FlexERP. 
 
De virksomheder, som står overfor at skulle skifte bogføringssystem, har nu muligheden for at få kigget deres øvrige forretningsprocesser og systemer efter i sømmene. Vi kan med Odoo systemet få ryddet op i processerne, og samle det hele i et system”, siger Alex Lyngsøe.
 
Odoo systemet håndterer alt lige fra hjemmeside med webshop, over regnskab-lager-produktion-projekt-timeregistrering-kvalitet, crm-salg-socialemedier og til HR processer og underskrivning af kontrakter.
 
Alex Lyngsøe slutter af med at sige, at der ved at benytte Odoo systemet for mange virksomheder ligger store besparelser - både direkte økonomiske, men også tidsmæssige.

LÆS MERE
Du kan læse mere om den nye bogføringslov her.

MERE OM FlexERP
Du kan læse mere om en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder FlexERP her
 
Ved UdviklingVejens Nytårskur kan du få en få en gratis værktøjskasse med gode råd til, hvis en af dine medarbejdere får kræft. Fotokilde: Kræftens Bekæmpelse.

Gode råd hvis din medarbejder får kræft

Mange ledere oplever, at det er svært at håndtere, hvis en medarbejder får kræft. Derfor har Kræftens Bekæmpelse lavet en gratis værktøjskasse med gode råd om kræft på arbejdspladsen, som kan fås ved Nytårskuren på fredag.

Hvert år får 14.000 danskere i den erhvervsaktive alder kræft.
 
Sygdomsforløbet kan give udfordringer på arbejdspladsen. Kræftens Bekæmpelse har spurgt tidligere og nuværende kræftpatienter om forholdet til lederen under kræftsygdommen. Her siger hver 3. kræftpatient, at det var en udfordring for deres leder at håndtere kræftforløbet, og 3 ud af 4 har oplevet udfordringer, da de vendte tilbage på arbejdet - blandt andet med senfølger og varetagelsen af opgaver.

Derfor vil Janne Kruse, formand i Kræftens Bekæmpelse - Vejen Lokalforening, gøre lokale virksomheder opmærksomme på, at der er hjælp at hente, hvis man som leder oplever, at en medarbejder får kræft - eller bliver pårørende.

Undersøgelser viser, at hver 3. leder ikke føler sig klædt på til at håndtere, at en medarbejder får kræft. Arbejdslivet har stor betydning for erhvervsaktive kræftpatienter. Mange ønsker at fastholde tilknytningen til deres arbejdsplads, og undersøgelser viser, at de fleste kræftpatienter, som var i arbejde før sygdommen, fortsætter på arbejdsmarkedet efterfølgende. Derfor er den nærmeste leder en nøgleperson gennem kræftforløbet – først og fremmest for den syge medarbejder, men også for kollegerne, som ofte bliver berørte af situationen”, siger Janne Kruse, og fortsætter:

Af samme årsag har Kræftens Bekæmpelse lavet en kampagne, "Taghåndom.dk - Hvis din medarbejder får kræft", som skal hjælpe ledere til at blive klædt på til at tage hånd om kræft på arbejdspladsen, som vil være tilgængelig til UdviklingVejens Nytårskur på fredag".
Janne Kruse, formand i Kræftens Bekæmpelse Vejen Lokalforening. Fotokilde: Kræftens Bekæmpelse Vejen Lokalforening. 
 
OM ”TAG HÅND OM”
Taghåndom.dk er en hjemmeside med gode råd og værktøjer til lederen, der oplever at en medarbejder får kræft eller bliver pårørende.

Der er også lavet en gratis ”værktøjskasse” med centrale redskaber, til at håndtere forløb med kræft på arbejdspladsen. Du kan få en værktøjskasse med hjem til din virksomhed ved UdviklingVejens Nytårskur fredag 6. januar.

SAMARBEJDE MED ERHVERVSLIVET
Tilrettelæggelsen og lanceringen af kampagnen er sket i tæt og løbende dialog med Dansk Industri og CO-Industri, som har givet Kræftens Bekæmpelse adgang til en række forskellige erhvervsnetværk. Herudover har Dansk Erhverv og 3F kvalificeret kampagnens indhold
 
Hvis du ikke deltager ved Nytårskuren kan du rekvirere en værktøjskasse ved at skrive til kb.vejenlokalforening@gmail.com eller ringe til Janne Kruse på 2362 9723. 

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder i UdviklingsParken.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
Fredag 13. januar 2023 kl. 9:00 – 9:30.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10.00.

Max deltagerantal er 6 personer.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

FORCE Technology: Få hjælp med CO2-verifikationen.

EU har forpligtet sig til at nedbringe sin CO2-udledning. Et middel til at opnå dette er EU’s CO2-kvoteordning. Ordningen sætter et loft for, hvor meget CO2, der må udledes og gør det samtidig muligt at handle med CO2-kvoter.

INDHOLD
For at sikre overensstemmelser med kravene i ordningen anbefaler FORCE Technology, at du gennemfører en præ-audit på systemet, inden I sender overvågningsplaner til godkendelse. Mangler du hjælp til at gennemføre præ-audit kan FORCE Certification tilbyde sin assistance.

FORCE Certification A/S er akkrediteret af DANAK til at udføre CO2 verifikationer på et vidt spænd af virksomheds- og anlægstyper fra små standardanlæg til større komplekse kraftvarmeværker og off-shore installationer.
 
TILMELDING
Du kan læse mere her.

Erhvervshus Sydjylland: Sæt skub i dit onlinesalg - sikkert, nemt og hurtigt

Vil du gerne starte din webshop eller skabe mere omsætning til den? Men du ved ikke helt hvordan?
 
Så vær med i 3 workshops og få styrket din e-handel.  

INDHOLD
Med afsæt i kundernes behov, lærer du om platforme og systemer, og hvordan du bedst skaber trafik og onlinesalg. 
 
I workshoprækken klæder eksperterne fra konsulenthuset messbar og Grippo dig praksisnært på til at forbedre din webshop. 

TIDSPUNKT
Mandag 30. januar 2023, kl. 09:00 - 12:00.

TILMELDING​
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

SMV:Digital: Kompetenceudviklingsforløb.

SMV:Digital åbner løbende for tilbud, hvor du kan søge tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi eller til at udvikle digitale kompetencer.

INDHOLD
Det kan være indenfor e-handel, automatisering eller f.eks. digital sikkerhed.

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard fra Dansk Fødevareakademi her.

MERE OM
Du kan læse mere her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

UdviklingVejens Nytårskur 2023
Fredag 6. januar 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 13. januar 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 24. januar 2023 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet