Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
UdviklingVejen ønsker dig og din virkomhed en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Fotokilde: Colourbox.

Jule- og nytårshilsen fra UdviklingVejen

Endnu et år er gået, og direktør ved UdviklingVejen vil gerne sige dig tusind tak for samarbejdet.

Det er næsten en kliche at påstå, at året har været usædvanligt. Men jeg tror dog alligevel, de færreste havde forventet krig i Ukraine, inflation over 10 % samt gas- og elpriser der er blevet 10 gange så dyr.

Man kan konstatere, at vi er havnet i en perfekt storm. Vores politikere frigjorde i 2020 og 2021 utrolig mange penge til privatøkonomien samtidigt med, at de internationale forsyningskæder brød sammen.
 
Når der er masser af penge, og varemængden er begrænset, så kommer der inflation og derefter stigende renter. Dette er så toppet af Ruslands aggression i Ukraine og på det europæiske energimarked.

Vi mærker heldigvis forsat tro på fremtiden hos virksomhederne i Vejen Kommune. Vi søgte i vækststrategi 2025 at sætte fokus på robusthed. I 2022 har vi set, at robusthed selvfølgelig har noget med økonomi at gøre, men i høj grad også er evnen til omstilling.

I virksomhederne er der skabt nye forsyningslinjer, gennemført energibesparelser og justeret produktudvalg til den nye situation. Tilsvarende ser vi, at langt de fleste er fokuseret på at bruge situationen til en kickstart af den grønne omstilling samt blive fri af for stor afhængighed af forsyninger fra lande som Kina og Rusland.

Hos UdviklingVejen har vi haft et stærkt år. Vejen Kommune blev hædret som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune af DI. Vi har fået nye medlemmer.
 
Vi har sat en dagsorden for lokalsamfundet med fokus på vækst og robusthed gennem god ledelse, kompetenceudvikling og grøn omstilling.
UdviklingVejens direktør Ulrik Krgah ønsker glædelig jul og godt nytår. Fotokilde: Vejen Kommune. 
 
Vi forsøger også at tage egen medicin ved at indføre dele kontorarbejdspladser, udvidet affaldssortering og energibesparelser. 2022 bliver også året, hvor UdviklingVejen laver sit første klimaregnskab på www.klimakompasset.dk
 
Som det fremgår har vi og medlemsvirksomhederne nok at gøre, for at hjælpe hinanden og vores lokalsamfund med at ride stormen af. I 2023 bliver vores næste tiltag at styrke vores ydelser på fundraising samt at finde nye penge til kompetenceudvikling i virksomhederne.
 
Derudover skal vi forfølge visionen om, at Danmarks Energikryds i Vejen Kommune styrkes med nye PtX industrier, der kan skabe arbejdspladser i en kobling med transport- og fødevarebranchen. Jeg glæder mig til samarbejdet med jer om at få det til at lykkes.

Men først skal vi nyde juleferien. Så jeg vil ønske dig og din familie en gældelig jul og et godt nytår.

Ulrik Kragh
UdviklingVejen
UdviklingVejen inviterer dig og din virksomhed til nytårskur. Grafik: UdviklingVejen.

Paul Erik Rask holder oplæg ved Nytårskuren

Sæt kryds ved 6. januar 2023, for der afholder UdviklingVejen Nytårskur, hvor vi får besøg af adm. direktør ved Nordic Waterproofing A/S.

UdviklingVejen inviterer virksomheder, iværksættere og samarbejdspartnere til nytårskur, hvor erhvervslivet mødes og ønsker godt nytår.

Under festlige former gør vi status på 2022 og ser fremad mod 2023. Årets tema for Nytårskuren er gejst og god ledelse.

Paul Erik Rask, adm. direktør ved Nordic Waterproofing A/S, vil ved Nytårskuren fortælle om, hvordan han som en del af lederteamet arbejder med, at medarbejderne holder arbejdsglæden og gejsten i virksomheden.

”Følelser før fakta”, er for Paul Erik Rask en sætning, som han tager udgangspunkt i hver dag som leder, og som også vil danne rammen om hans oplæg ved Nytårskuren.
 
Jeg kommer ind på, hvordan lederteamet i Nordic Waterproofing A/S styrer igennem usikre tider med realisme og alligevel holder gejsten”, fortæller Paul Erik Rask.

Ved Nytårskuren skal vi også fejre DI´ kåring af Vejen Kommune som Danmarks bedste erhvervskommune.
Paul Erik Rask, adm. direktør ved Nordic Waterproofing A/S. Fotokilde: Nordic Waterproofing. 
 
TIDSPUNKT
Fredag 6. januar 2023
Kl. 14:00 – 16:30
 
LOKATION
Troldesalen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen

TILMELDING
Du kan tilmelde dig Nytårskuren 2023 her.
UdviklingsParken drives af UdviklingVejen, og vi har lige nu ledige lokaler til dig og din virksomhed. Fotokilde: Udviklingvejen.

Ledige lokaler i UdviklingsParken

Fra januar 2023 bliver kontorfaciliteter klar til udlejning på adressen Sdr. Tingvej 10 i 6630 Rødding.

Der bor p.t. omkring 13 virksomheder i UdviklingsParken. Christian Skovfoged, SafeSec, er en af de virksomheder, som har lejet et kontorlokale i UdviklingsParken i Rødding.

Virksomheden SafeSec er en rådgivende organisation inden for risikovurderinger, sikkerhed og arbejdsmiljø, der yder faglig bistand fra rådgivere, som alle har mange års erfaring fra politiet og beredskabet bag sig.

Jeg bor i Haderslev Kommune, hvor SafeSec indtil fornyligt også var beliggende. SafeSec´s kunder kommer fra hele landet, så jeg kunne se en stor fordel i at flytte min virksomhed ud over min egen kommunes grænse. Da jeg i forvejen har kendskab til Vejen Kommune, var det meget naturligt, at det blev i Udviklingsparken i Rødding, jeg lejede mit nye kontorlokale”, fortæller Christian Skovfoged.

Ved at flytte SafeSec til Rødding får jeg mere tid til det væsentlige fordi de professionelle rammer, som UdviklingsParken tilbyder, giver mig mere tid til at udvikle min virksomhed, og udbrede kendskabet til de ting som vi tilbyder”, uddyber Christian Skovfoged, der også glæder sig over, at være blevet en del af fællesskabet i UdviklingsParken i Rødding.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Christian Skovfogeds virksomhed SafeSec her.

OM UDVIKLINGSPARKEN
Hvilken værdi får din virksomhed ved at bo i UdviklingsParken? - læs mere her.
Christian Skovfoged, SafeSec er UdviklingsParkens nyeste lejer. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
FÅ ADGANG TIL
Reception
Mødelokaler
Trådløst internet
Gratis parkeringspladser

KONTAKT
UdviklingVejen
Lone Skrydstrup
Tlf: 2264 8507
Mail: ls@udviklingvejen.dk 
 
HVILKE VIRKSOMHEDER BOR HER
Se hvilke virksomheder du kan bo sammen med i UdviklingsParken her.

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder i UdviklingsParken.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
Fredag 13. januar 2023 kl. 9:00 – 9:30.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10.00.

Max deltagerantal er 6 personer.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

FORCE Technology: Få hjælp med CO2-verifikationen.

EU har forpligtet sig til at nedbringe sin CO2-udledning. Et middel til at opnå dette er EU’s CO2-kvoteordning. Ordningen sætter et loft for, hvor meget CO2, der må udledes og gør det samtidig muligt at handle med CO2-kvoter.

INDHOLD
For at sikre overensstemmelser med kravene i ordningen anbefaler FORCE Technology, at du gennemfører en præ-audit på systemet, inden I sender overvågningsplaner til godkendelse. Mangler du hjælp til at gennemføre præ-audit kan FORCE Certification tilbyde sin assistance.

FORCE Certification A/S er akkrediteret af DANAK til at udføre CO2 verifikationer på et vidt spænd af virksomheds- og anlægstyper fra små standardanlæg til større komplekse kraftvarmeværker og off-shore installationer.
 
TILMELDING
Du kan læse mere her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.

INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.

Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

SMV:Digital: Kompetenceudviklingsforløb.

SMV:Digital åbner løbende for tilbud, hvor du kan søge tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi eller til at udvikle digitale kompetencer.

INDHOLD
Det kan være indenfor e-handel, automatisering eller f.eks. digital sikkerhed.
HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard fra Dansk Fødevareakademi her.

MERE OM
Du kan læse mere her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

UdviklingVejens Nytårskur 2023
Fredag 6. januar 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 12. januar 2023 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 13. januar 2023 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet