Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Anita Nielsen, ejerleder af Kageriget, praktiserer den anerkendende ledelsesstil. Hun møder sine medarbejdere med en grundlæggende overbevisning om, at de både kan og vil bidrage til at udvikle arbejdsfællesskabet og skabe fælles resultater. I stedet for at se fejl og begrænsninger, fokuserer Anita på styrker og muligheder. Fotokilde: Kageriget.

Anerkendende ledelse hos årets læreplads

Anita Nielsen, leder af Kageriget fokuserer på medarbejdernes styrker og muligheder - så selv modgang udvikles til medgang.

Kageriget i Holsted vandt prisen som årets læreplads ved Fagenes Fest 2022. Kageriget blev hyldet for altid at have fokus på elevernes faglige udvikling, trivsel og behov. Kageriget har vundet prisen som årets læreplads flere gange, så UdviklingVejen er nysgerrige, og spurgte derfor Anita Nielsen, om hvad det er, hun gør i hendes daglige arbejde som leder.

Anita Nielsen åbnede Kageriget i 2008, og havde disse betragtninger, da hun åbnede: ”Inden jeg åbnede Kageriget var jeg leder i et konditori i København i 8 år. Jeg har arbejdet i bageributik, siden jeg var 13 år, hvor man dengang fik lov til at tage et større medansvar end man må i dag, så jeg er vokset op med ansvar"

Hvilke ledelsesmæssige beslutninger tænker du skaber trivsel i Kageriget?
Jeg tager generelt ansvar for virksomheden, så en medarbejder ikke føler, at de står alene eller er forkert på den. Mine medarbejdere skal føle tryghed til at komme med både ris og ros, og at det bliver taget seriøst. Jeg accepterer, at vi alle begår fejl, og når vi gør, så får vi rettet op på disse ved fælles hjælp. Jeg fortæller altid mine medarbejdere, at de skal arbejde konstruktivt på det, de gerne vil være bedre til og glemme det, der alligevel ikke har deres interesse. Fordi det er ikke meningen, vi skal være gode til alt”.

Har du et godt eksempel på, hvordan du arbejder med ledelse?
Et eksempel på hvordan jeg lavpraktisk håndterer med mit ledelsesansvar er, at vi fik lavet en kage lidt ud over standarden mht. indhold, som ikke kunne klare transporten. Medarbejderen, der leverede kagen, var ulykkelig og ringede til mig. Jeg beroligede hende, og dannede mig et overblik over skaden. Hvorefter jeg forsikrede om, at det ikke var medarbejderens skyld".
Anita Nielsen ser sine medarbejderes forskelligheder som en kæmpe styrke. Fotokilde: Kageriget.

"Jeg talte efterfølgende med kunden og beklagede meget situationen. Køkkenet fik rettet op på kagen, så den var spiselig, og kunden forstod, at det ikke var med vilje, og at vi var inderligt kede af fejlen. Medarbejderen kom godt retur, og jeg forsikrede flere gange om, at det ikke var dennes skyld eller ansvar og opfordrede til at køre roligt hjem fra arbejde for den dag”.
 
Kunden fik kompensation og var yderst tilfreds med, at vi påtog os det fulde ansvar som virksomhed, og de gav os de bedste anbefalinger".
 
"Vi evaluerede efterfølgende i produktionen for at undgå lignende fejl. Så selv om det var en situation, der ikke lykkedes som ønsket, så var det i sidste ende noget, som vi kom styrkede ud af alle sammen. Både som mennesker, som kollegaer og som virksomhed”, slutter Anita Nielsen.

MERE OM
Mere om Kageriget her.
For denne kunde har UdviklingVejens nye medlem, Trine Dvinge Prøsch, udarbejdet en 360 graders løsning. Designet logo og emballage, tegnet illustrationer til etiketter, skrevet forklarende produkttekster samt designet annonce og butiksmaterialer. Fotokilde: Oddwork Grafik.

Oddwork Grafik er nyt UdviklingVejen-medlem

Vi byder velkommen til Trine Dvinge Prøsch, ejer af Rødding-virksomheden Oddwork Grafik.

Trine Dvinge Prøsch startede virksomheden Oddwork Grafik i januar 2014.
 
Oddwork Grafik skaber 360 graders kommunikation, identitet og branding for både store, mellem og mindre virksomheder.

En af Trines helt store tests var, da hun blev budt med indenfor, da LEGO House i Billund skulle bygges. ”At være så heldig at blive budt indenfor og være en del af det team, der skulle fortælle gæsterne historien om LEGOs læringsprincipper, guide dem gennem den store arkitektoniske perle, som LEGO House er, og få grafikken til at spille sammen med møbler og oplevelser uden at larme for meget, var et af de mest interessante jobmæssige rejser, jeg nogensinde har været på.”, fortæller Trine Dvinge Prøsch, der nu ønsker, at dele ud af de erfaringer, som de mange år i LEGO-koncernen har givet hende.

Hvis man spørger Trine, om det er vigtigt at brande sig som virksomhed, så er svaret et stort JA! ”Hvis du har en virksomhed, og du ønsker at skille dig ud i bybilledet, på de sociale medier og f.eks. ved annoncering, så er det virkelig vigtigt, at det er lige netop din virksomhed, man har lyst til at vælge. Kommunikationen har kun få sekunder til at fange en kundes opmærksomhed, så det gælder om, at man vælger det rigtige budskab”, uddyber Trine Dvinge Prøsch.

Mit forkus for mine kunder er at skabe værdi for dem. Hvis ikke de får succes, så gør jeg heller ikke. Det gælder alle de virksomheder, jeg arbejder for uanset deres størrelse".

Trine tilbyder ad-hoc opgaver, men nyder specielt at være virksomheders kommunikations- og marketing go-to person, hvis de ikke selv har tiden og kompetencerne til det. Her kan hun hjælpe dem med en komplet løsning fra designopgaverne til tekstarbejdet, der måtte være i den sammenhæng. Når det designmæssige er på plads, følger Trine opgaven helt til dørs med tryk, on-line produktion eller hvad der er relevant.
For en anden kunde leverede Trine i denne uge 500 julekort med hilsen indeni og et julemotiv udenpå, som hun desuden var kunstneren bag. Fotokilde: Oddwork Grafik.
 
"Min tilgang til opgaverne er fleksibilitet og tryghed. Kunden skal kunne få løst sine opgaver, når de har et behov – også selvom deadline er stram. De skal føle, at de trygt kan overlade opgaven til mig, uden selv at skulle kunne for meget inden for marketing. Det er netop det, der er min opgave” forklarer Trine Dvinge Prøsch.
 
Trine tilbyder sine kunder at komme ud og sidde i deres virksomhed X antal timer hver uge. Ifølge hende kan hun ved at være en del af hverdagen, få en unik indsigt i kunden og et bedre kendskab til deres produkt. Det giver den bedste mulighed for at fremhæve de vigtige faktorer i markedsføringen.
 
Når Trine Dvinge Prøsch ikke sidder hos en af sine kunder eller på virksomhedsadressen i Skodborg, arbejder hun fra sit hjemmekontor på bopælen i Vejen.

Jeg ved det kan virke uoverskueligt at finde frem til sin virksomheds identitet og få ens kunder til at se det billed, man vil give af sig selv, så det er her, jeg kommer ind”, slutter Trine med energi og varme i stemmen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om UdviklingVejens nye medlemsvirksomhed Oddwork Grafik her.
Benny Jensen, BJ-Agro i Hovborg var vært for Melvin, da han og et tv-produktionshold besøgte Vejen Kartoffelfestival i Hovborg i år. Fotokilde: VisitVejen.

Kartoffelfestival på landsdækkende tv

Torsdag aften den 24. november 2022 kommer Vejen Kartoffelfestival i Hovborg på TV2 landsækkende prime time kl. 20.

Ved årets kartoffelfestival i august fik Hovborg besøg af Melvin Kakooza og et tv-produktionshold. Der skulle laves optagelser til et program med Helt sort på festivaler, og her havde produktionsselskabet fået øje på kartoffelfestivalen som en af de mere skæve af slagsen.

Udsendelsens 2 x Svend kommer fra Hygum Hjemstavnsgård i Sdr. Hygum ved Rødding – vores områdes svar på levendegørelse a la Hjerl Hede. 
Svend Dixen får på finurlig vis fyret de fleste af kartoffelfestivalens budskaber af undervejs i udsendelsen.
 
De to unge gutter med What a Kartoffel kommer fra Give og tilmeldte sig festivallen få dage før afviklingen og havde fået øje på muligheden via festivallens markedsføring rettet mod gæster.
 
LÆS MERE
Læs mere om Vejen Kartoffelfestival i Hovborg her.
 
UdviklingVejen afholder 1. december et arrangement, som er for dig, der er udfordret i din virksomhed af de stigende energipriser. Fotokilde: Colourbox.

Din virksomheds muligheder i en energikrise

UdviklingVejens kommende arrangement gør dig klogere på, hvad din virksomhed kan gøre for at imødekomme de stigende energipriser.

UdviklingVejens barometerundersøgelse i efteråret viste, at 61 % af UdviklingVejens medlemsvirksomheder forventer at energi bliver en af de størtste udfordringer i fremtiden. Derfor afholder vi nu et arrangement, hvor vi tager fat i udfordringen. Vi har inviteret to energieksperter ind, som kommer med gode råd til dig og din virksomhed både lige nu og på længere sigt.

"Energikrisen er på ingen måde ovre og Energistyrelsen frygter, at de manglende gasleverancer vil ramme os rigtig hårdt i fyringssæsonen 2023/24. Så krisen er ikke aflyst. Vi skal bruge tiden til at forberede os grundigt til næste år", siger energirådgiver Harald Karlsen, ejer af Harald Karlsen Rådgivning, som er  oplægsholder ved arrangementet.
 
Vi får også besøg af Lars Fischer Holm, energimægler ved Energi Team, som i sit oplæg kommer ind på følgende: 
 
• Status på energimarkedet.
• De kommende måneder på energimarkedet.
• Prisniveauer, og hvad driver priserne.
• El og gasaftaler – det muliges kunst.
• Skal du vælge spot eller fastpriser.
 
Energiekspert Harald Karlsen fra Harald Karlsen Rådgivning. Fotokilde: Harald Karlsen Rådgivning.
 
TIDSPUNKT
Arrangementet finder sted torsdag 1. december kl. 7:45-9:30.
 
STED
UdviklingsParken 
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.
 
 
Du finder en opdateret liste over steder i Vejen Kommune, hvor du kan finde dine medarbejderes julegaver. Fotokilde: VisitVejen.

Bak op om de lokale virksomheder

VisitVejens liste med lokale julegaveideer er nu opdateret til 2022.

På listen kan du finde en række forslag til julegaver, som måske ikke står på ønskesedlen, og derfor bliver en ægte overraskelse.
FIND LISTEN MED GAVEIDÈER
Du kan finde listen med de lokale gaveidéer på VisitVejens hjemmeside her.      

Til dig og din virksomhed

Smv:digital - Investerings- og rådgivningsstøtte på op til 500.000 kr.

Har din virksomhed været udfordret af følgerne af Brexit, har du nu en ekstraordinær mulighed for at søge om tilskud på op til 500.000 kr. til investering i digitale systemer, automatisering eller e-handelsløsninger (op til 450.000 kr.) og tilhørende rådgivning (50.000 kr.) til at styrke din virksomheds produktivitet eller eksport.

MÅLGRUPPE
Tilskuddet på op til 500.000 kr. er for dig, der er klar til at investere i digitale systemer, automatisering eller e-handelsløsninger, der kan styrke din virksomheds produktivitet eller eksport.
 
TID OG STED
Tilskudspuljen åbner op for ansøgninger efter først til mølle-princippet 28. november 2022, kl. 09:00.
 
MERE OM
Læs mere her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken med Kris Jensen Skriver (S).

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
Fredag 9. december får vi besøg af Kris Jensen Skriver, medlem af folketinget, Socialdemokratiet. Har du en enkeltmandsvirksomhed er du mere end velkommen til at deltage.
 
INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.

TID OG STED
Fredag 9. december kl. 9:00 – 9:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 

Dansk Erhverv: Pas på med at give fortrolige oplysninger til Google Translate.

Det er hurtigt og nemt, lige at indtaste et par sætninger eller en hel tekst i Translate.com.
 
Google Translate eller andre online oversættelsestjenester, er gennem de seneste år blevet bedre og mere præcise i deres oversættelser og er derfor blevet attraktive, at anvende for medarbejderne i danske virksomheder.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er en ikke ubetydelig risiko, når man anvender sådanne tjenester.
 
En risiko for at fortrolige virksomhedsoplysninger om f.eks. kontrakter, forhandleraftaler og medarbejderforhold bliver tilgængelige for andre. Oversættelsestjenester gemmer nemlig i et vist omfang de tekster, der blive indtastet og oversat.
  
LÆS MERE
Du kan læse mere om, hvad din virksomhed skal være opmærksom på her.

SDU: Value Creation gennem Additive Manufacturing.

Ved du, at 3D print, er en teknologi, der også kan understøtte bæredygtigheds-agendaen i din virksomhed?
 
På dette kursus vil du opnå kompetence til at forbinde de tekniske og kommercielle aspekter relateret til vedtagelsen af ​​en AM-strategi i en organisation.
 
INDHOLD
Fra et teknologiledelsesperspektiv er det vigtigt at mestre teknologiudvælgelsesprocessen såvel som værdiskabelsesprocessen baseret på de muligheder, AM tilbyder for at øge resultater forbundet med innovation, design og bæredygtighed.
 
TID OG STED
Kurset løber over to dage, og starter torsdag 2. marts 2023 i Kolding og i Odense.

TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Pensions- og forsikringsmulighed til UdviklingVejens medlemsvirksomheder.

Det er lykkedes UdviklingVejen at få Pensionsselskabet.dk til at udbyde en helt ny og unik pensions- og forsikringsløsning målrettet UdviklingVejens små medlemsvirksomheder til en attraktiv pris.

Med få helbredsoplysninger er det muligt at tegne en pensions- og forsikringsløsning ved kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfald. Forsikringstilbuddet er fleksibelt, og i sær forsikringen for tab af erhvervsevne er meget attraktiv for små virksomheder.
 
VIL DU VIDE MERE?
Ønsker du at vide mere om pension- og forsikringstilbuddet så indtast dine oplysninger her og bliv ringet op.

LINK TIL BROCHURE
Find en brochure om pension- og forsikringstilbuddet her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 24. november kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

SMV:Digital: Kompetenceudviklingsforløb.

Nu har du muligheden for at få kompetencerne til mere effektivt at kunne gennemføre digitaliseringsprojekter.

INDHOLD
Du kan vælge at deltage i Basismodul eller et Specialmodul. 

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard fra Dansk Fødevareakademi her.

MERE OM
Du kan læse mere her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 24. november 2022 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 24. november 2022 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 25. november 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Erhvervs-input til LAG VejenBillund strategi
Onsdag 30. november 2022 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig.
Dine muligheder i en energikrise med høje energipriser
Torsdag 1. december 2022 kl. 07:45 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Kris Jensen Skriver
Fredag 9. december 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet