Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
UdviklingVejen afholder 1. december et arrangement, som er for dig, der er udfordret i din virksomhed af de stigende energipriser. Fotokilde: Colourbox.

Din virksomheds muligheder i en energikrise

UdviklingVejens kommende arrangement gør dig klogere på, hvad din virksomhed kan gøre for at imødekomme de stigende energipriser.

UdviklingVejens barometerundersøgelse i efteråret viste, at 61 % af UdviklingVejens medlemsvirksomheder forventer at energi bliver en af de størtste udfordringer i fremtiden. Derfor har UdviklingVejen valgt, at afholde et arrangement, hvor vi tager fat i udfordringen. Vi har inviteret to eksperter ind, som kommer med gode råd til dine muligheder her og nu.

"Ved arrangementet kigger vi på, hvordan din virksomhed kan imødekomme de stigende energipriser f.eks. ved besparelser og ved at have de rigtige energiaftaler, der både har effekt nu og på den lange bane. Desuden sætter vi fokus på, hvordan du kan beregne CO2-aftrykket i din virksomhed", siger erhvervskonsulent ved UdviklingVejen, Klaus Arnegaard.
 
DU BLIVER KLOGERE PÅ
• Potentiale og muligheder ved energioptimering
• Har du de rigtige energi-indkøbsaftaler?
• Hvad er og hvordan beregnes CO2-aftrykket?
 
TIDSPUNKT
Arrangementet finder sted torsdag 1. december kl. 7:45-9:30.
Erhvervskonsulent ved Udviklingvejen, Klaus Arnegaard. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
STED
UdviklingsParken 
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.
Nyindkøbt luksus-toiletvogn skal medvirke til at sikre Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning som områdets foretrukne serviceleverandør til events og firmafester. Fotokilde: Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning.

Investering i markedets ypperste toiletvogn

Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning vil være lokalområdets foretrukne serviceleverandør til events og firmafester.

For 10 år siden startede Steen S. Thomsen og Mogens Thomsen, Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning som en hobby-virksomhed. Siden har virksomheden udviklet sig meget, og senest er der indkøbt endnu en af markedets bedste toiletvogne. Dermed er Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning den eneste danske virksomhed, der har mulighed for at levere 5 af markedets bedste vogne

Det er den mest avancerede toiletvogn, der findes på markedet i dag. Det der b.la. gør vognen til det ypperste på markedet, er at vognen har porcelænsvaske, og at den kan køres ind i f.eks. en fabrikshal, fordi den kun skal tilsluttes strøm. Vognen har en tankkapacitet på ca. 600 besøg, men har mulighed for at pumpe i ekstern tank eller kloak, så den kan klare selv rigtig store events”, fortæller Steen S. Thomsen.

Vi har gennem de sensete 10 år opbygget stor erfaring med festudlejning, og viden inden for planlægning af fester og events. Sidder man med en ide til en firmafest, er en af vores kernekompetencer et tilbud om at komme ud til en snak og være behjælpelige med forslag. Vi kan klare enhver firmafest eller event - fra start til slut", siger Steen S. Thomsen.
 
FAKTA
Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning har 10 fastansatte medarbejdere. Der alle medvirker til, at virksomheden er leveringsdygtige inden for Telt og Serviceudlejning til fester og event.
Steen S. Thomsen, Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning. Fotokilde: Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning.

♦ Vejen-Askov Telt og Serviceudlejning udejer alt, hvad der skal bruges til fest til både B2B og til B2C kundesegmentet.

Virksomheden leverer primært til Vejen og Kolding Kommune. Toiletvognene kan leveres i hele Syddanmark og på Fyn.

LÆS MERE
Se mere info på www.vats.dk
Her kan du også nemt og overskueligt bestille alt til festen online.
   
Læs mere om luksus toiletvognene her.
UdviklingVejens nye medlemsvirksomhed er virksomheden Connie J. Fotokilde: Connie J.

Connie J. er nyt medlem ved UdviklingVejen

Vi byder velkommen til psykoterapeut, coach og trivselskonsulent Connie Jensen, som er ejer af Holsted-virksomheden Connie J.

Connie Jensen startede firmaet Connie J. i 2019, efter hun havde taget en 4-årig uddannelse som eksamineret integrativ psykoterapeut og coach med udgangspunkt i eksistentiel og humanistisk psykologi. Siden opstarten er Connie Jensen fortsat med at uddanne sig, og hun har senest kunnet tilføje titlen certificeret stresscoach samt certificeret skyggevejleder til paletten af kompetencer.

Det er min overbevisning, at tillid og tryghed er essensen i al terapi og coaching. Det er det, jeg tror på og lever ud fra hver dag, når jeg støtter mine klienter, som kommer til mig af mange forskellige årsager”, fortæller Connie Jensen.
 
Connie peger bl.a på motiverende samtaler i forhold til personlig udvikling, samtaler i forbindelse med livskriser samt samtaler med stressramte som nogle af hendes erfaringsområder. Samtidig oplyser hun, at hun også har klienter, hvor det er virksomheden, hvori klienten er ansat, eller et forsikringsselskab, der afholder udgiften for samtalerne.

Connie Jensen er Registreret Psykoterapeut under Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP), hvilket bl.a. betyder, at hun forpligter sig til at holde sig personligt og fagligt ajour inden for det psykoterapeutiske felt - herunder modtage supervision.

Med udgangspunkt i mine mere end 30 års erfaring bl.a. som lære- og praktikpladskonsulent indenfor uddannelsessystemet kombineret med mine personlige kompetencer og faglige kvalifikationer, ønsker jeg at tilbyde flere muligheder i min virksomhed".

Connies seneste koncept er trivsel i virksomheder – heraf navnet trivselskonsulent. "Virksomheder kan henvende sig til mig med ønsket om at sætte fokus på trivsel og den gode hverdag på arbejdspladsen”, fortæller Connie Jensen. 
Psykoterapeut, coach og trivselskonsulent Connie Jensen, virksomheden Connie J. Fotokilde: Connie J.
 
Det kan feks. være med udgangspunkt i en temadag, hvor virksomheden har sat den mentale sundhed på dagsordenen, eller det kan være som tovholder eller støtte i en eventuel forandringsproces. Jeg kan være med i processen fra start til slut, og dermed blive et ”kendt ansigt” i virksomheden for en periode”, uddyber hun.

Trivsel og den mentale sundhed er vigtige parametre i en virksomhed. Det skaber arbejdsglæde og engagement, følelsen af ”at høre til” og mindsker fraværet. Det samme gælder for øvrigt også foreninger, klubber og andre fællesskaber”, tilføjer hun.

Connie Jensen bor i Holsted med sin mand Erik, der er selvstændig mekaniker. Sammen har de tre døtre. De 2 ældste bor i København, - den yngste bor stadig hjemme.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Connie J. her.
 
Vejen Fodboldgolf og Kanocenter har fået LAG-midler til udvikling af deres virksomhed. Fotokilde: VisitVejen.

Erhvervs-input til LAG VejenBillund strategi

Hvad skal vi ha’ til at virke? Erhvervs-input til NY LAG VejenBillund udviklingsstrategi.

UdviklingVejen har fortsat en finger med i beslutningerne om udvikling af arbejdspladser i landdistrikterne.

Der starter i 2023 ny programperiode og hertil skal den Lokale Aktions Gruppe (LAGs bestyrelse) udarbejde en ny strategi.
 
Til brug for dette arbejde ønsker UdviklingVejen at inddrage de input og perspektiver, som virksomhederne i landdistrikterne og tidligere centerbyer kan bidrage med.
Målet med UdviklingVejens involvering er skabelse af arbejdspladser.

Vi afvikler mødet digitalt på zoom for at spare tid og transport.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 30. november 2022 kl. 15:00 til 17:00.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
Du finder en opdateret liste over steder i Vejen Kommune, hvor du kan finde dine medarbejderes julegaver. Fotokilde: VisitVejen.

Bak op om de lokale virksomheder

VisitVejens liste med lokale julegaveideer er nu opdateret til 2022.

På listen kan du finde en række forslag til julegaver, som måske ikke står på ønskesedlen, og derfor bliver en ægte overraskelse.
FIND LISTEN MED GAVEIDÈER
Du kan finde listen med de lokale gaveidéer på VisitVejens hjemmeside her.      

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken med Kris Jensen Skriver (S).

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
Fredag 9. december får vi besøg af Kris Jensen Skriver, medlem af folketinget, Socialdemokratiet.
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed er du mere end velkommen til at deltage.
 
INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.

TIDSPUNKT
Fredag 9. december kl. 9:00 – 9:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.

Fredericia Maskinmesterskole: Find din nye medarbejder til Praktik- og Karrieretræf.

Efterårssemesteret går på held og derfor vil Fredericia Maskinmesterskole gerne invitere din virksomhed til Praktik- og Karrieretræf i det kommende semester.
 
Her kan du møde din studerende der mangler en praktikplads, som der potentielt kan blive din virksomheds nye medarbejder efter endt praktikophold.

INDHOLD
Du vil få mulighed for at introducere din virksomhed ved en slags ”speed-dating”.
 
TID OG STED
Onsdag 22. februar 2023, kl. 12:45-16:00, Købmagergade 86, 7000 Fredericia 
 
MERE OM
Læs mere her.

SDU: Webinar om Additive Manufacturing | MMT.

Ved du, at 3D print, er en teknologi, der også kan understøtte bæredygtigheds-agendaen i din virksomhed?
 
Dette webinar giver dig viden om, hvordan Additive Manufacturing (AM) – også kendt som 3D-print – kan skabe meget værdi for din industrivirksomhed.
 
INDHOLD
Hvad er AM?
Udfordringer ved at tage teknologien i brug.
Hvordan AM understøtter værdiskabelse.
Hvordan AM relaterer til forbedret bæredygtighed.
 
TID OG STED
Dette er et optaget webinar, som du kan se, når det passer ind i din hverdag.

TILMELDING
Du kan se webinaret her.

Teknologisk Institut: Energiledelsesuddannelse ISO50001 med mulighed for certifikat.

Uddannelsen består af tre moduler, som giver dig ledelsesværktøjer, referencer og kompetencer inden for ISO 50001-baseret energiledelse, hvor du i undervisningen har mulighed for at arbejde med dine egne data og de ledelsesmæssige muligheder.
 
INDHOLD
Viden om og træning i at indføre energiledelse i en virksomhed.
 
Dybdegående viden om energiledelsesprocesser, procedurer, metoder og værktøjer.
 
TIDSPUNKT
7. februar til 20. april 2023 i Taastrup
 
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Erhvervshusene: Knæk koden til bæredygtig eksport.

Bæredygtige løsninger er en nødvendighed, og det er også en god forretning.
 
Der er bud efter danske løsninger globalt – så kom og vær med til en inspirationsdag, der ruster dig til at navigere i de mange krav og muligheder bæredygtighed bringer.

INDHOLD
Globale trends inden for bæredygtighed.
Indblik i bæredygtighedskrav.
Støtte regionalt og nationalt.
Best practice virksomhedscases.
Konkrete værktøjer til bæredygtighed og eksport.
 
TID OG STED
23. november 2022 kl. 09:30 – 15:00 ved AI Innovation House, 7100 Vejle.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Det er gratis at deltage, men der opkræves et no-show gebyr på 500 kr.

Styrk din e-eksport med tilskud på 100.000 kr.

Tilskuddet er til dig, som har været negativt påvirket af Brexit og som har ambitioner om at starte eller styrke jeres online handel på enten egen webshop eller online markedspladser.
 
Du kan søge om tilskuddet, hvis din virksomhed har været negativt påvirket af Brexit. Med negativ menes der, at du har haft øgede omkostninger eller lavere omsætning afledt af Brexit. 
 
"Du kan søge tilskud fra puljen, såfremt Brexit har medført et fald i din virksomheds bruttofortjeneste på minimum 25.000 kr. samlet i årene 2020 og 2021. Dette vil være tilfældet for en række virksomheder i følgeerhverv, der ikke har haft direkte samhandel med UK.”, fortæller Flemming Grønskov, forretningsudvikler ved Erhvervshus Syd.
 
TIDSPUNKT
Puljen åbner 7. nov. 2022, kl. 09:00.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Pensions- og forsikringsmulighed til UdviklingVejens medlemsvirksomheder.

Det er lykkedes UdviklingVejen at få Pensionsselskabet.dk til at udbyde en helt ny og unik pensions- og forsikringsløsning målrettet UdviklingVejens små medlemsvirksomheder til en attraktiv pris.

Med få helbredsoplysninger er det muligt at tegne en pensions- og forsikringsløsning ved kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfald. Forsikringstilbuddet er fleksibelt, og i sær forsikringen for tab af erhvervsevne er meget attraktiv for små virksomheder.
 
VIL DU VIDE MERE?
Ønsker du at vide mere om pension- og forsikringstilbuddet så indtast dine oplysninger her og bliv ringet op.

LINK TIL BROCHURE
Find en brochure om pension- og forsikringstilbuddet her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 24. november kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

SMV:Digital: Kompetenceudviklingsforløb.

Nu har du muligheden for at få kompetencerne til mere effektivt at kunne gennemføre digitaliseringsprojekter.

INDHOLD
Du kan vælge at deltage i Basismodul eller et Specialmodul. 

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard fra Dansk Fødevareakademi her.

MERE OM
Du kan læse mere her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 18. november 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Knæk koden til bæredygtig eksport
Onsdag 23. november 2022 kl. 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 24. november 2022 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 24. november 2022 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Erhvervs-input til LAG VejenBillund strategi
Onsdag 30. november 2022 kl. 15:00 til 17:00
Tilmelding er nødvendig.
Dine muligheder i en energikrise med høje energipriser
Torsdag 1. december 2022 kl. 07:45 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 2. december 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Kris Jensen Skriver
Fredag 9. december 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
KlimaKlar Produktionsvirksomhed
Tilskud til at forstå og beregne CO2-udledning 
Tilmelding er nødvendig.
Tag næste skridt på din iværksætterrejse
Tilskud på 75 % af udgifterne til kompetenceudvikling
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet