Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Den grønne omstilling og ledelse i en tid med forandringer var nogle af de emner som de mange virksomheder, der deltog ved Indsutriens Dag, blev klogere på i går. Fotokilde: UdviklingVejen.

Grøn omstilling i en tid med forandringer

Ved Industriens Dag fik virksomhedsledere fyldt rygsækken op med viden og redskaber til at arbejde med den grønne omstilling i en virkelighed fyldt med forandringer.

Der blev zoomet ind på den grønne omstilling af industrien ved Industriens Dag 2022.
 
Dilemmaerne kan umidelbart være til at føle på. For hvordan skal man forholde sig til en grøn omstilling, når den nuværende energikrise i den grad presser virksomhedernes virkelighed?

Flere af UdviklingVejens medlemsvirksomheder deltog, da Industriens Dag i går løb af stablen på Comwell i Kolding. En af de virksomhedsledere der deltog, var Kristian Krogsgaard Madsen, CEO og produktionsleder ved Krogsgaards Maskinværksted ApS fra Vejen.

Vi deltog ved Industriens Dag for første gang i går, fordi vi ønskede at blive skarpere på, hvordan vi kan gribe den grønne omstilling an. Vi har fået rigtig meget med os hjem, hvoraf en af de vigtigste ting er, at vi fandt ud af hvordan et klimaregnskab, kan være et vigtigt redskab til at sikre vores virksomheds konkurrenceevne, og at vi kan få hjælp til dette via f.eks. projektet KLIMAKLAR produktionsvirksomhed”, fortæller Kristian Krogsgaard Madsen.

Kristian Krogsgaard Madsen er også meget begejstret for den viden, som han fik med sig hjem, om hvordan man kan arbejde med at styrke sin virksomhed i en krisetid.
 
Jeg var inde og høre et virkelig aktuelt og spændende oplæg om projektet Modstandsdygtig.dk, om hvordan vi kan forberede vores virksomheds strategi, så den er mere modstandsdygtig i den krisetid, som den vi er lige midt i. Jeg blev f.eks. klogere på, hvilke faktorer vi kan tage højde for og tænke ind i vores ledelse og i efteruddannelsen af vores medarbejdere”, slutter Kristian Krogsgaard Madsen.
Kristian Krogsgaard Madsen, CEO og produktionsleder ved Krogsgaards Maskinværksted ApS, var en af de virksomheder fra Vejen Kommune, som deltog deltog ved Industriens Dag 2022 i går. Fotokilde: Krogsgaards Maskinværksted ApS.

Som mange andre virksomheder føler Krogsgaard Maskinværksted sig på nuværende tidspunkt ikke klar til at lave et klimaregnskab, men vejen er nu kortere og mere lige for.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Krogsgaards Maskinværksted ApS her.

HJÆLP TIL FUNDRAISING
UdviklingVejen deltog også ved Industriens Dag 2022, hvor vi præsenterede vores nye tilbud om hjælp med at finde det rette tilbud til dig, og til at ansøge om tilskud til udvikling og vækst i din virksomhed.
 
Du kan læse mere om UdviklingVejens nye tilbud her.
Kartoffeløl fra Vejen Kartoffelfestival i Hovborg i 2022 sælges nu hele året i Hovborg Brugs. Fotokilde: Kurt Smith.

Kartoffeløl sælges nu i Hovborg Brugs

Spin off fra årets kartoffelfestival vedligeholder budskabet resten af året. Tæt lokalt samarbejde.

Dette års kartoffelfestival i Hovborg har foreløbigt kastet 3 konkrete kommercielle tiltag af sig.

Siden den første kartoffelfestival i Hovborg i 2019 har specialøl brygget på kartofler været en fast del. Kartoffeløllen er et af de mange eksempler på, hvad kartofler kan bruges til ud over middagstallerkenen, som kartoffelfestivalen vil vise.

Det er håndbryggeren Tim Hyldal fra Bække, der bryggeteknisk kan få kartofler, byg og humle til at spille sammen. Øllene er hidtil alene blevet solgt på Vejen Kartoffelfestival i Hovborg og periodevis på Hovborg Kro. Nu står kartoffeløllene også på hylderne i Brugsen i Hovborg.

Vi er så heldige at have en dygtig ølbrygger i nabolaget”, siger Kurt Smith fra kartoffelfestivalens styregruppe.
 
Tim har fra første år taget udfordringen om at bruge kartofler til ølbrygning, og vi har arrangeret premiere-ølsmagning på Hovborg Kro, og vi har haft lokale cykelmotionister til at køre øllen fra bryghuset i Bække og til selve festivalen. Indtil nu har øllen kun kunne købes, hvis man var med til selve festivalen, men nu introducerer Hovborg Brugs dette års tre kartoffeløl, så vi alle kan nyde specialøllene hele året”, siger Kurt Smith.

For Brugsen er det vigtigt, at vi kan tilbyde lokalt producerede fødevarer til vores kunder og det er vigtigt at vi netop i Hovborg Brugs kan understøtte byens indsats for Vejen Kartoffelfestival i Hovborg. Ved at have lavet aftalen med Hyldals Bryghus er vi også med til at give kartoffelfestivalen og -budskabet ”liv” resten af året i Hovborg. Vi har haft en del forespørgsler på kartoffeløllen, så vi er glade for at vi kan give vores kunder endnu en lokal smagsoplevelse”, siger Erik Therkelsen, der er næstformand for Hovborg Brugsforening. Hylden med kartoffeløllene er forsynet med solid forbrugerinformation, om hvad de respektive ølvarianter er bedst til.
Lokalt samarbejde er opstået via Vejen Kartoffelfestival i Hovborg. Fotoklide: Jeppe Hove Jensen.
 
Det andet spinoff fra festivalen er, at det i Brugsen i Hovborg nu er også er muligt at købe helt lokalt dyrkede kartofler i sæsonbestemte sorter. Og for det 3., så er Hovborg Kro i gang med at øge andelen af lokalt dyrkede grønsager til menukortet.

Både Hovborg Lokalråd, Brugsen i Hovborg og Hovborg Kro er medlemmer af UdviklingVejen.

Om Vejen Kartoffelfestival i Hovborg:
Vejen Kartoffelfestival i Hovborg er afviklet i 2019, 2021 og 2022, og arrangeres af frivillige fra Hovborg Lokalråd, rådgivningsvirksomheden BJ-Agro, Hovborg Kro, Vejen Kommune og UdviklingVejen.
 
Festivalen finder sted på Kartoffeltrekanten i Hovborg.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Vejen Kartoffelfestival i Hovborg her.
Iværksættere kan få sparring og gode råd ved UdviklingVejens Informationsmøde for iværksættere. Fotokilde: IVER.

Er du iværksætter og har du brug for sparring?

Så er UdviklingVejens gratis Informationsmøde for iværksættere, der afholdes 8. november, noget for dig.

Informationsmødet er til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed, måske har du allerede startet egen virksomhed, men mangler sparring og gode råd til din videre rejse.

Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig.
 
Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.
Du har mulighed for at stille spørgsmål under mødet.
 
TIDSPUNKT
Vi holder Informationsmøde tirsdag 8. november 2022 kl. 19:00 til 21:30 i UdviklingsParken i Rødding.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
Gaver og gavekort kan findes rundt om ved turismevirksomheder og butikker i Vejen-området. Her er nostalgi blandet med design og godt håndværk. Fotokilde: VisitVejen.

Bak op om de lokale virksomheder

VisitVejens liste med lokale julegaveideer er nu opdateret til 2022.

På listen kan du finde en række forslag til julegaver, som måske ikke står på ønskesedlen, og derfor bliver en ægte overraskelse.
FIND LISTEN MED GAVEIDÈER
Du kan finde listen med de lokale gaveidéer på VisitVejens hjemmeside her.      

Til dig og din virksomhed

Erhvervshusene: Knæk koden til bæredygtig eksport.

Bæredygtige løsninger er en nødvendighed, men det er også en god forretning.
 
Der er bud efter danske løsninger globalt – så kom og vær med til en inspirationsdag der ruster dig til at navigere i de mange krav og muligheder bæredygtighed bringer.

INDHOLD
Globale trends inden for bæredygtighed.
Indblik i bæredygtighedskrav.
Støtte regionalt og nationalt.
Best practice virksomhedscases.
Konkrete værktøjer til bæredygtighed og eksport.
 
TID OG STED
23. november 2022 kl. 09:30 – 15:00 ved AI Innovation House, 7100 Vejle.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Det er gratis at deltage, men der opkræves et no-show gebyr på 500 kr., hvis der ikke er meldt afbud 1 dag før.  

Modstandsdygtig.dk: Hjælp til opbygning af en agil og robust virksomhed.

Modstandsdygtig.dk har til formål at ruste danske SMV’er med internationale aktiviteter til fremtidige kriser ved at øge virksomhedernes agilitet og robusthed.

INDHOLD
1:1-forløb.
Identificerering, kvalificering og implementering.
Metoder og værktøjer til resiliensopbygning.

TIDSPUNKT
Forløbene strækker sig over ca. 2 måneder med vide rammer for tilpasning.

Mulighed for individuel dialog fra fire Godkendte Teknologiske Servicevirksomheder (GTS-institutter); Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, FORCE Technology og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.

MERE OM
Vil du vide mere Kontakt Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen på uk@udviklingvejen.dk.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

DI og Industriens Fond: Klimaklar Produktionsvirksomhed.

DI og Industriens Fond tilbyder alle produktionsvirksomheder et nyt og gratis lærings-og rådgivningsforløb, der styrker vækst og konkurrenceevne gennem CO2-beregning, klimastrategi og kommunikation. De store virksomheder kræver i stigende grad overblik over CO2-udledning og konkrete reduktionsplaner. 
 
INDHOLD 
❖ Overblik over CO2-aftryk.
❖ Benchmark CO2-aftryk og reduktion.
❖ Reduktionsmål og konkrete indsatser.
❖ Imødekomme pres fra B2B-kunder.
❖ Videns-og faktabaseret datagrundlag.
❖ Markedsføring og branding.
❖ Vidensdeling om praksis for CO2-beregninger.
 
TIDSPUNKT
Programmet strækker sig over fire år, og der er åbent for tilmeldinger nu. 
  
MERE OM 
Du kan læse mere her og tilmelde dig her.
 

SMV:Vækstpilot - Ansæt en ny medarbejder med 50 % tilskud til løn.

Har din virksomhed brug for hjælp til omstillingsopgaver? Søg puljen og ansæt en ny medarbejder med 50 % tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder.

SMV:Vækstpilot er for dig, der står med en omstillingsopgave og har brug for nye kompetencer i virksomheden.

INDHOLD
Du kan få nye kompetencer ind i virksomheden via en ny medarbejder – en såkaldt vækstpilot – som løser din konkrete omstillingsopgave. F.eks. inden for digitalisering, grøn omstilling eller internationalisering.
 
TIDSPUNKT
På landsplan kan der ansættes 540 vækstpiloter.
 
En 6 måneders ansættelse med tilskud til løn skal ske senest den 1. januar 2023, da puljen udløber den 30. juni 2023.
 
MERE OM
Læs mere her.

UdviklingVejen: Nye pensions- og forsikringsmuligheder til UdviklingVejens medlemsvirksomheder.

Det er lykkedes UdviklingVejen at få Pensionsselskabet.dk til at udbyde en helt ny og unik pensions- og forsikringsløsning målrettet UdviklingVejens små medlemsvirksomheder til en attraktiv pris.

Med ganske få helbredsoplysninger eller slet ingen, er det muligt at tegne en pensions- og forsikringsløsning ved kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfald. Forsikringstilbuddet er fleksibelt, og i sær forsikringen for tab af erhvervsevne er meget attraktiv for små virksomheder.
 
VIL DU VIDE MERE?
Ønsker du at vide mere om pension- og forsikringstilbuddet så indtast dine oplysninger her og bliv ringet op.

LINK TIL BROCHURE
Find en brochure om pension- og forsikringstilbuddet her.
 

Relevent: Konferencen - bæredygtighed i bestyrelser og direktion.

Der kommer flere og flere krav og lovmæssige reguleringer ift. bæredygtighed og klima, som bestyrelsen og direktionen skal have styr på for at kunne sætte virksomhedens fremtidige retning.
 
INDHOLD
Konferencen byder på en lang række erfarne talere med oplæg og paneldebatter, som giver viden og overblik over reguleringer og lovkrav samt konkrete case-eksempler, som går i dybden med strategiske overvejelser, compliance management og praktisk implementering af bæredygtige reguleringer.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 23. november 2022 kl. 8:30-17:00 i København.

TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 
PROGRAM
Se programmet for dagen her.

SDU: Digitalisering i godstransport‐ og logistikbranchen.

Godstransport‐ og logistikbranchen står ansigt til ansigt med en digital fremtid, hvor kunderne stiller høje krav til branchens parathed og modenhed til at omfavne nye teknologier.
 
Digitalisering er dog ikke alene krav og udfordringer.
 
INDHOLD
Digitalisering rummer muligheden for at skabe nye forretningsmodeller og samarbejdsmodeller, der kan øge branchens betydning i værdikæden og styrke virksomhedernes konkurrenceevne.
 
TIDSPUNKT
Workshoppen er onsdag 9. november 2022 kl. 9:00 – 15:00, Den røde mødeboks, SDU Sønderborg.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
Der er et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet
 

Iværksætterdanmark: Er du klar til at tage det næste skridt på din iværksætterrejse?

Opkvalificer dig på et NextStep-forløb med gratis 1:1 sparring og tilskud til privat rådgivning. Udgangspunktet er dig og dit individuelle behov.
 
Få tilskud på 75 % af udgifterne til din kompetenceudvikling, dog maksimalt 27.000 kr. ekskl. moms. Du kan søge tilskud til netop de udfordringer, du bokser med, f.eks. inden for digital markedsføring, salg eller grøn omstilling.

INDHOLD
Du er klar til at stille skarpt på dine udfordringer og villig til at investere tid i kompetenceudvikling for at nå dine mål.

TIDSPUNKT
Opkvalificeringen bliver tilpasset dig og din virksomheds behov.
 
MERE OM
Vil du vide mere om dine muligheder? Kontakt Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen på uk@udviklingvejen.dk.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 11. november kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

Fredagsnetværket i UdviklingsParken er for enkeltmandsvirksomheder.
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed er du mere end velkommen til at deltage, når UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen i UdviklingsParken kl. 9:00.
 
INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
Fredag 4. november kl. 9:00 – 9:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 

SMV:Digital: Kompetenceudviklingsforløb.

Nu har du muligheden for at få kompetencerne til mere effektivt at kunne gennemføre digitaliseringsprojekter.

INDHOLD
Du kan vælge at deltage i Basismodul eller et Specialmodul. 

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard fra Dansk Fødevareakademi her.

MERE OM
Du kan læse mere her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 

KONTAKT
Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 4. november 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 8. november 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Digitalisering i godstransport‐ og logistikbranchen
Onsdag 9. november 2022 kl. 9:00 til 15:00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 11. november 2022 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 11. november 2022 kl. 15:00 til 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Knæk koden til bæredygtig eksport
Onsdag 23. november 2022 kl. 09:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet