Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Lokalt erhvervsbarometer udført af UdviklingVejen viser tegn på vigende indtjening hos virksomhederne, hvor 33 % forventer dårligere økonomiske resultater de næste 6-12 måneder. Grafik: UdviklingVejen.

Virksomhederne reagerer på situationen

Lokalt erhvervsbarometer viser tegn på vigende indtjening hos virksomhederne.

UdviklingVejen hører flere krisetegn, og vi har derfor spurgt virksomhederne for at have et aktuelt billede af deres forventninger til de kommende 6-12 måneder.

I undersøgelsen ser vi tegn på opbremsning i virksomhedernes resultater, og en forventet udsigt til færre investeringer i det næste år, hvilket er en logisk konsekvens af inflation, lønpres, dyrere råvarer og energi samt stigende renter”, siger Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen, der glæder sig over, at virksomhederne fortsat forventer et højt aktivitetsniveau.

Tallene dækker over store udsving, hvor 31 % har forventninger om øget omsætning og 29 % forventer mindre. Dette tyder på, at vi det næste år vil se, at nogle virksomheder må afskedige mens andre fortsat ansætter”, uddyber Ulrik Kragh.

RRE INVESTERINGER
Vi har gennem de senere år, set virksomhederne investere i medarbejdere, bygninger og maskiner, hvor denne undersøgelse viser at 23 % af virksomhederne forventer en opbremsning i investeringerne. Der er dog heldigvis fortsat 15 %, der forventer øgede investeringer”, slutter Ulrik Kragh.
Direktør ved UdviklingVejen, Ulrik Kragh. Fotokilde: Vejen Kommune.
 
FAKTA ERHVERVSBAROMETER
♦ UdviklingVejen har i denne undersøgelse spurgt 2.000 virksomhedsejere.
♦ 205 virksomhedsejere har besvaret.

I de kommende uger vil vi uddybe resultaterne yderligere.
Jette Kauffmann, har en mission om at hjælpe andre med at skabe varige forandringer i livet. Fotokilde: Jette Kauffmann. 

Jette Kauffmann Terapi er nyt medlem

Vi ønsker Jette Kauffmann Terapi velkommen som nyt UdviklingVejen-medlem.

Jette Kauffmann har skabt Jette Kaufmann Terapi med et stærkt ønske om at dele sin egen rejse, sine personlige erfaringer og ikke mindst sin faglige viden og kunnen med andre.

Min mission er, at hjælpe andre med at skabe varige forandringer i livet, til at finde den vej, hvor det enkelte menneskes unikke potentiale udfoldes”, fortæller Jette Kaufmann, ejer af Jette Kauffmann Terapi.

Rejsen frem til i dag har været en meget lang rejse i personlig udvikling fra utallige mislykkede forsøg på at passe ind – tillært og tilpasset – indtil jeg endelig forstod, at det ikke handlede om at passe ind, men at finde ind til kernen af mig og derfra udfolde mit potentiale”, fortæller Jette Kauffmann.

Undervejs og især på sidste del af rejsen har forskellige former for samtale, coaching og terapi haft uendelig stor betydning for Jette Kauffmann.

Så stor, at jeg valgte at uddanne mig som coach, vejleder og terapeut inden for tankefelt- og traumeterapi. Kombineret med min mangeårige erfaring fra en verden fuld af tal blandt andet med ansvar for HR, personale og ledelse, har jeg en bred pallette af muligheder at trække på og bidrage med ved et forløb hos mig”.

Hvad fik dig til at melde dig ind ved UdviklingVejen?
Jeg har meldt mig ind ved UdviklingVejen, fordi jeg ønsker at udbygge mit netværk. Har boet i Vejen siden 2014, og er imponeret over det stærke sammenhold i erhvervslivet. Jeg vil gerne være med, her hvor det sker”.
Jette Kauffmann, Jette Kauffmann Terapi. Fotokilde: Jette Kauffmann Terapi.
 
Har du fået øget dit netværk ved at være medlem ved UdviklingVejen?
"Spinoff-arrangementet var første gang jeg deltog, og det var virkelig spændende, at høre om hvordan andre erhvervsdrivende gør. Netværk er min måde at have fingeren på pulsen på som ny selvstændig erhvervsdrivende i Vejen”, slutter Jette Kauffmann.

Jette startede Jette Kauffmann Terapi i sommeren 2021, og klinikken er beliggende på Lærkevej 36B, 6600 Vejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Jette Kauffmann Terapi her.
15 virksomheder deltager i disse uger i et forløb med 3 workshops, hvor de får viden om at opbygge en bæredygtig virksomhedsprofil. Workshopforløbet foregår i UdviklingsParken i Rødding. Fotokilde: UdviklingVejen.

Workshops om at opbygge grøn profil

Workshopforløb hos UdviklingVejen giver virksomheder overblik over klimaaftryk og CO2-udledning.

I disse uger afholder UdviklingVejen og Erhvervshus Sydjylland et forløb med 3 workshops, hvor 15 virksomheder deltager. Ved at deltage opnår virksomhederne viden om at opbygge en bæredygtig virksomhedsprofil tilpasset fremtidens kunder.

Tonny Wollesen fra Design Classique, fortæller hvorfor han har valgt at deltage:

Hvorfor har du valgt at deltage i workshoppen om bæredygtighed?
År efter år hører vi om voldsomme naturfænomener, vi er mere oplyste end nogensinde - og alligevel gør vi som mennesker på mange måder alt for lidt, synes jeg. I vores forretning, Design Classique, arbejder vi med brugt design, og det er i sig selv meget bæredygtigt, men det har været svært at indhente valide tal og målinger, som vi kan bruge i vores markedsføring”, siger Tonny Wollesen, Design Classique.
 
Hvad har du indtil nu fået ud af at deltage ved forløbet af workshops?
I dette forløb kigger vi ind i vores egen virksomhed og får nogle oplysninger på, hvor og hvor meget vi belaster miljøet. Det er for det første meget spændende, og vi agter at bruge det fremadrettet som værktøj til at udlede mindre C02. Den aktuelle energi-situation med stigende energipriser kan skubbe til denne proces, og hvem ved, om vi bliver C02-neutrale. Det er for tidligt for os at vurdere, men tanken er interessant”, uddyber Tonny.
Tonny Wollesen fra Design Classique i Jels deltager i en række af workshops, som giver viden om virksomhedens bæredygtige aftryk på kloden. Fotokilde: Design Classique.

Hvad vil du benytte din nye viden fremadrettet?
Hos Design Classique agter vi senere, at gå videre og få lavet nogle specifikke målinger på vores ydelser og produkter. Vi må forvente, at det bliver noget kunderne kigger på, og handler efter i fremtiden”, slutter Tonny.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Design Classique på virksomhedens hjemmeside her.
 
Mød Anders Eldrup, bestyrelsesformand i Innovationsfonden, Lykke Friis, Tænketanken Europa, og Peter Trillingsgaard, direktør, DI Produktion til Industriens Dag 2022. Fotokilde: Industriens Dag.

Nu kan du tilmelde dig Industriens Dag 2022

Nu kan du tilmelde dig årets event i Trekantområdet for industrivirksomheder.

I år er temaet mere aktuelt end nogensinde: Grøn omstilling af industrien og den aktuelle energikrise.

På Industriens Dag kan du blandt andet blive klogere på: Udvikling af forretning i en grøn og bæredygtig retning, hvor det også giver mening på bundlinjen.

Hvordan du kan forblive konkurrencedygtig, når grøn og bæredygtig produktion bliver stadigt vigtigere konkurrenceparametre pga. pres fra kunder, leverandører og politikere.

Hvordan din virksomhed kan bruge data og digitalisering som løftestang for en grøn omstilling, og hvordan du kan sikre dig de rette kompetencer til at drive en grøn omstilling i din virksomhed

DU KAN MØDE
• Lykke Friis, direktør, Tænketanken Europa
• Peter Trillingsgaard, direktør, DI Produktion
• Anders Eldrup, bestyrelsesformand i Innovationsfonden
• Helge Pedersen, cheføkonom, Nordea
• Hans Axel Kristensen, CEO, Plastix A/S
• Thomas Hofman-Bang, direktør, Industriens Fond
• Steen Hildebrandt, ekspert i bæredygtig udvikling og ledelse
• Christian Motzfeldt, formand, Triangle Energy Alliance og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
• Tine Gøtzsche, moderator
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 1. november fra kl. 8:30-16:00 på Comwell i Kolding.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig på: www.industriensdag.dk
 
Industriens Dag er arrangeret af Trekantområdet Danmark i samarbejde med FremstillingsindustrienDI og de syv erhvervsorganisationer i Trekantområdet: Haderslev ErhvervsrådBusiness KoldingBusinessVejleMiddelfart ErhvervscenterBusiness FredericiaBillund Erhverv og UdviklingVejen.
 

Til dig og din virksomhed

DEKRA: Danmarks største jobmesse for transportbranchen.

Grib muligheden og mød din kommende medarbejder.
 
Danmarks største udbyder af transportuddannelser, DEKRA, inviterer til jobmesse i Vejen. Denne gang er der ekstra fokus på at finde nye chaufførkandidater 
 
INDHOLD
På jobmessen kan du se frem til at møde en lang række chauffører, der er på udkig efter deres nye job. Kom og få en uforpligtende snak med potentielle nye medarbejdere.

Jobmessen er for alle, der ønsker øget kendskab til transportbranchen.
 
TIDSPUNKT
DEKRA jobmesse afholdes på Arnfredvej 8 i Vejen d. 22. september kl. 10:00-12:00.  
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig jobmessen her.
 
 

Iværksætterdanmark: Er du klar til at tage det næste skridt på din iværksætterrejse?

Opkvalificer dig på et NextStep-forløb med gratis 1:1 sparring og tilskud til privat rådgivning. Udgangspunktet er dig og dit individuelle behov.
 
Få tilskud på 75 % af udgifterne til din kompetenceudvikling, dog maksimalt 27.000 kr. ekskl. moms. Du kan søge tilskud til netop de udfordringer, du bokser med, f.eks. inden for digital markedsføring, salg eller grøn omstilling.

INDHOLD
Du er klar til at stille skarpt på dine udfordringer og villig til at investere tid i kompetenceudvikling for at nå dine mål.

TIDSPUNKT
Opkvalificeringen bliver tilpasset dig og din virksomheds behov.
 
MERE OM
Vil du vide mere om dine muligheder? Kontakt Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen på uk@udviklingvejen.dk.

UdviklingVejen: Nye pensions- og forsikringsmuligheder til UdviklingVejens medlemsvirksomheder.

Det er lykkedes UdviklingVejen at få Pensionsselskabet.dk til at udbyde en helt ny og unik pensions- og forsikringsløsning målrettet UdviklingVejens små medlemsvirksomheder til en attraktiv pris.

Det unikke ved det nye medlemstilbud er muligheden for at tegne en fleksibel pensions- og forsikringsløsning, hvor der altid indgår en sundhedsforsikring. 
 
Med ganske få helbredsoplysninger eller slet ingen er det muligt at tegne en pensions- og forsikringsløsning ved kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfald.
 
VIL DU VIDE MERE?
Ønsker du at vide mere om dette nye og unikke pension- og forsikringstilbud så indtast dine oplysninger her og bliv ringet op.

LINK TIL BROCHURE
Du kan finde et link til en brochure om det nye pension- og forsikringstilbud her.
 

Vejen Kommune og UdviklingVejen: Bliv klogere på affaldssortering - viden om nye krav.

Vi stiller ved dette arrangement skarpt på fremtidens krav til affaldssortering for små og mellemstore virksomheder.

Hvordan er reglementet, hvordan kommer man i gang og hvordan optimeres affald sorteringen?

Det er komplicerede spørgsmål, der rejser sig, hvis man skal kunne møde fremtidens krav til affaldssortering som er en del af bæredygtigheds agendaen.

INDHOLD
På dette møde forsøger vi at bevæge os et skridt nærmere, hvad det er din virksomhed bliver mødt med af nye krav i forbindelse med affaldssortering.

TIDSPUNKT
Onsdag 26. oktober 2022 kl. 07:45 til 10:30

TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Fagenes Fest 2022: Indstil din lærling til en af de mange priser.

Deltag i festen, hvor du og din lærling fejres!
 
Har din lærling bestået sin uddannelse og står nu med et svendebrev i hånden? Det er en milepæl, som i høj grad også kan tilskrives dig, der har stillet en læreplads til rådighed. I skal derfor fejres til Fagenes Fest, der sætter håndværkerbranchen i rampelyset. 
 
Det kan også være, at din lærling har nomineret din virksomhed  til Årets Læreplads. 
 
INDHOLD
Har din lærling ydet en særlig indsats, opfordrer vi til, at du indstiller til en af de prestigefyldte titler, der strækker sig fra Årets Nye Håndværker over Årets Fighter til Årets Kammerat.
 
TIDSPUNKT
Fagenes Fest holdes i Musikhuset Esbjerg torsdag 10. november 2022 kl. 17:30 – 21:00. 

MERE OM 
Indstilling til priserne og tilmelding foregår her.
 

Dansk Iværksætter Forening: Styrk dansk iværksætteri ved at give din mening til kende.

Hvad er vigtigst for de danske iværksættere i fremtiden? Hjælp med at klarlægge det danske startup miljø 2022. Vi står på den anden side af corona-nedlukninger og midt i en markant inflation, hvordan skal fremtiden se ud? Nu skal vi sikre, at dansk iværksætteri har de rette vækstbetingelser. Der er behov for at stille skarpt på, hvordan det er at være iværksætter i Danmark.

INDHOLD
Der er brug for din hjælp til at klarlægge det danske iværksætterlandskab anno 2022. Ved at besvare undersøgelsen fra Dansk Iværksætter Forening, så er du med til at tilpasse de initiativer, både politisk- og på aktivitetsplan, som er med til at bane vejen for iværksættere.

LINK TIL UNDERSØGELSE
Du finder linket, som du skal følge, for at du kan svare på undersøgelsen her.

Virksomhedsguiden: Go to Germany.

Genbesøg dit kundesegment og din partnermodel, skærp din value proposition. Mød dine kunder eller partnere og skærp din plan for næste step.

For dig der er klar eller vil blive klar til at møde samarbejdspartnere og kunder og tage til Tyskland, hvor det sker.

Er din virksomhed e-handels orienteret eller interesseret både B2C og B2B, og vil du gerne tage springet til Tyskland, et af de førende lande målt på e-handel. Det kan også være, at du allerede er der, men ikke har opnået den succes du satte dig for, og gerne vil “genstarte”. Få overblik og indsigt i betingelserne for at drive e-handel over grænsen med workshops og markedsbesøg.

INDHOLD
indsigt i rammer for din eksport til Tyskland.
Kontakt med branche eksperter.
Kontakt med potentielle samarbejdspartnere.
Sparring på handleplan.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 11. oktober 2022, kl. 09:00 - 16:00.

TILMELDING​
Du kan tilmelde dig her.
 

Market Select: Mød 6 hollandske firmaer 5.- 6. oktober 2022.

Følgende firmaer fra Hague aflægger besøg i Danmark og vil gerne mødes med danske firmaer med interesse i at repræsentere de hollandske firmaer i Danmark. 

INDHOLD
1. Novasole - Solar Software as a Service.
2. vBoxx – secure hosting and cloud solutions.
3. Six Dogs Gin - high-quality craft gin from South Africa.
4. Iron Roots - Natural Athletic Apparel.
5. TrustableBridge - Open Banking Analytics Solution.
6. Tiller - Lift smarter with the Tiller®- liftmobile.

TIDSPUNKT
Mød the Hague Business Mission 5.- 6. oktober 2022.

TILMELDING
Du kan kontakte helle@marketselect.dk, såfremt du ønsker et individuelt møde med et af firmaerne.
 
LÆS MERE
Se et katalog for mere information her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 29. september kl. 15:00 - 17:00 husk at booke tid på forhånd.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 7384 8500.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

Fredagsnetværket i UdviklingsParken er for enkeltmandsvirksomheder.
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed er du mere end velkommen til at deltage, når UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
INDHOLD
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
Fredag 23. september kl. 9:00 – 9:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 

SMV:Digital: Tilskud til din virksomheds digitalisering.

Gennem SMV:Digital kan du søge tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi eller til at udvikle digitale kompetencer.

INDHOLD
Det kan være indenfor e-handel, automatisering, digital sikkerhed.

TIDSPUNKT
SMV:Digital åbner løbende for ansøgninger.

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager altid gerne en dialog om, hvordan du kan tænke mere digitalt i din virksomhed. Kontakt Chalotte Tryk eller Lars Gadgaard fra Dansk Fødevareakademi her.

MERE OM
Du kan læse mere her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 
Vækstrettet Kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 23. september 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 29. september 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 29. september 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Bliv klogere på affaldssortering - viden om nye krav
Onsdag 26. oktober 2022 kl. 07:45 til 10:30
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2022
Tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet