Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Der var en fantastisk stemning og højt humør i går aftes, da 65 erhvervsledere fra Vejen Kommune deltog ved årets spinoff-arrangement på Vejen Business College og Alfa Bryghus. Fotokilde: UdviklingVejen. 

Netværk, videndeling og hædring

Der var 65 deltagere ved UdviklingVejen og Billund Erhvervs Årets Spinoff-arrangement i går aftes.

Deltagerne ved Spinoff-arrangementet i går aftes var med til at beslutte hvilken virksomhed, der fik prisen som Årets Spinoff-virksomhed 2022.

Herudover havde vi fornemt besøg af tidligere direktør i Just-Eat og Hungry-stifter, Morten Larsen. Han fortalte om sin iværksætterrejse. Morten tog os med bag om nogle af de vigtigste beslutninger som f.eks. at rejse kapital, platformens lancering og salget af virksomheden, og hvordan har benyttede sine idéer fra tiden som direktør i Just-Eat til at skabe succes med virksomheden Hungry.
Arrangementet startede med en rundvisning på VBC, hvor vi blev præsenteret for visionen for, hvordan den inspirerende bygning i hjertet af Vejen kan benyttes som fremtidens spinoff ”fabrik”/kontorfællesskab.
 
Efterfølgende var deltagerne til spisning og netværk i de historiske lokaler i den gamle margarinefabrik, hvor Alfa Bryghus & Brasserie ligger.
 
Tak for en fantastisk aften, og tak for den store opbakning til UdviklingVejen og Billund Erhvervs Spinoff-arrangement.
 
Vi ses igen i 2023, hvor det er Billund Erhverv, der står for Spinoff-arrangementet.
 
De nominerde til Årets Spinoff-virksomhed Rolf Barsgaard Hansen og Jacob Therkildsen, JR Teknik, Kasper Sønberg Kjær, Motor Stage Automation og vinderen af prisen, Jens Legarth, FERM FOOD. Fotokilde: UdviklingVejen. 

FERM FOOD: Årets Spinoff 2022

I går aftes blev FERM FOOD ApS kåret som Årets Spinoff-virksomhed 2022 ved Spinoff-arrangementet "Motorvejen til Vækst".

FERM FOOD ApS blev grundlagt i 2019 af Jens Legarth, som fik ideen til at bruge sin patenterede teknologi til at fremstille sunde planteproteiner til brug i fødevarer.
 
FERM FOOD ApS er en dansk producent af planteproteiningredienser til fødevarer baseret på lokale proteinrige afgrøder. Virksomheden udnytter fermenteringsteknologi til at skabe sunde og naturligt konserverede planteproteiner, som er økonomisk bæredygtige for hele værdikæden.

Teknologien hedder solid-state mælkesyrefermentering og er patenteret af FERM FOOD ApS´ moderselskab Fermentationexperts, som også ejes af Jens Legarth.

Markedet for planteproteiner er i vækst, men salget i dansk detailhandel er stadig lille sammenlignet med salget af konventionelt fremstillet kød. Én af årsagerne er ifølge FERM FOOD, at planteproteinerne er for dyre, for svære at tilberede og indeholder for mange kunstige tilsætningsstoffer. Derfor vil plantefirmaet FERM FOOD ApS få kvaliteten op og prisen ned.

FERM FOOD ApS´ teknologi adskiller sig ved, at virksomheden anvender mikroorganismer til at fermentere, og at processen bruger mindre vand, ingen opvarmning og helt undgår tørring. Derfor koster FERM FOODs planteprotein mindre at fremstille.

Der er i 2022 opbygget en pilotfabrik på Fermentationexpert adressen i Bække. FERM FOOD ApS får allokeret de økonomiske og personalemæssigee ressourcer fra moderselskabet for at realisere vækstpotentialet.
Vinder af prisen som Årets Spinoff-virksomhed, Jens Legarth lykønskes her af direktør ved Billund Erhverv, Marie Skov Lillelund og direktør ved UdviklingVejen, Ulrik Kragh. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
FREMTIDEN
Ledelsen hos FERM FOOD ApS er indstillet på at opføre en fabrik, der samtidig skal fungere som et videnscenter for fermentering af planteproteiner. Her kan startups inden for fødevarer få viden og mulighed for at lave prøveproduktioner på nye planteprotein produkter.

Virksomheden forventer, at der ultimo 2022/primo 2023 lanceres et nyt planteproteinprodukt i de danske supermarkeder, som er baseret på FERM FOODs patenterede proteiner.

VIDEOPRÆSENTATION FERM FOOD
Du kan se en film af den vinderen af Årets Spinoff-virksomhed FERM FOOD Aps her.
 
LAG Vejen-Billund’ tømte kassen til projekter. Fotokilde: Colourbox.

LAG Vejen-Billund sender penge ud og arbejde

LAG Vejen-Billund uddelte resterende beløb til projekter ude i virksomhederne.

Vi havde ikke mange midler til rådighed, men vi havde modtaget ansøgninger for mere end 1 mio. kr.” siger formand Henny Schøler, og fortsætter: ”Vi har kunnet bidrage med tilskud til tre spændende projekter, der har betydning for såvel udviklingen i de lokalsamfund, hvor de befinder sig i, som i det geografiske, hvilket vi er glade for”.
 
Det var sidste ansøgningsrunde i LAG Vejen Billund 2014-2022. Det betyder, at der først kan søges i februar 2023 i den nye programperiode.

Borgerfinansieret købmandsbutik i Gesten
Vores butik Gesten ApS har dét overordnede formål at etablere og vedligeholde bygning og parkeringsareal til brug for drift af en fremtidssikret dagligvarebutik i landsbyen Gesten. Ved etableringen af den nye dagligvarebutik er det forventet, at driftsselskabet vil kunne sikre de nuværende stillinger og tilføje yderligere. Projektet er indstillet til at modtage 450.000,00 kr.
Database/Matchmaking-platform
UdviklingVejen og Billund Erhverv gennemfører i perioden 2020 til 2023 en målrettet indsats for at øge antallet af vækstiværksætter ved Spinoff metoden. Projektet er indstillet til at modtage 100.000,00 kr.

Foreningen LAG vejen-Billund 2014-22 fortsætter med at eksistere, så alle igangværende projekter kan blive afsluttet.
 
LAG VEJEN-BILLUND 2023-2027
Den nye LAG Vejen-Billund 2023-2027 programperiode har en budgetramme på lidt over 10 mio. kr. til rådighed til projekter i perioden 2023-2027.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om LAG Vejen-Billund her.
I forbindelse med Vejen Kommunes erhvervskonference til kartoffelfestivallen i Hovborg sad følgende i
panelet - og forskellighederne gav en god debat: Moderator, Troels Mylenberg, Pernille Stenstrup Christiansen, Landbrugsdirektør Danske bank, Henrik Lund, Naturli’ Foods A/S, Tine Jasper, Madbureauet, Lars Visbech, CEO ved FOOD & Bio Cluster Denmark, H.C. Gæmelke, Jysk Landbrug, Anders Carl, Nordic Harvest, Carl Heisenberg, Danske Kartofler og  Frank Schmidt-Hansen, borgmester i Vejen Kommune. Fotokilde: Vejen Kommune.

Netværk skaber muligheder for samarbejde

Husker du at netværke, når du er til konference, nytårskur eller andre sammenkomster, hvor der er mulighed for at lære nye samarbejdspartnere at kende?

Det har Henrik Lund fra Naturli’ Foods A/S og landmand H.C. Gæmelke gjort flittigt brug af. De har blandt andet stødt på hinanden i forbindelse med Vejen Kartoffelfestival i Hovborgs erhvervskonference, samt på et klimamøde i Vejen Kommune, og heraf forventer de, at der opstår et nyt og spændende samarbejde.

Naturli’ Foods A/S producerer blandt andet havredrikke, og her byder landbruget gerne ind som leverandør. “Vi er klar til fremtidens udvikling, omstilling og innovative løsninger”, forklarer H.C. Gæmelke, der er landmand og formand for Jysk Landbrug. Han leverer det, som forbrugerne efterspørger, både hvad angår kød og planter.

Man mødes nogle gange og ser hinanden lidt an. Og når man så finder ud af, at man faktisk er gode sammen, så ses man igen og igen. 
 
“Det er fedt, når nye lokale samarbejder opstår. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang.” siger Henrik Lund, Naturli’ Foods A/S.
 
Det glæder mig, når vores lokale virksomheder skaber et samarbejde. Og det er heldigvis noget, som vi efterhånden ser gang på gang efter vores arrangementer”, fortæller Frank Schmidt-Hansen, borgmester i Vejen Kommune.

Han slår samtidig et slag for, at flere virksomheder tager sig tid til at deltage i alle de netværksmuligheder, der findes i Vejen Kommune fremover - både dem der bor i og uden for kommunen.
 
UDVIKLINGVEJENS NETVÆRK
• Digital og bæredygtig produktion her.
• Netværk: AM/3D print til produktudvikling her.
• IIoT Industrial Internet of Things her.
• Hygiejnisk Design her.
• CO2 regnskab og CSR kommunikation her.
• Digitalisering af byggeriet her.
• VR/AR i salg her.
• HR netværk her.
• Kvalitetens- og certificeringsnetværk her.
 

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen: Nye pensions- og forsikringsmuligheder til UdviklingVejens medlemsvirksomheder.

Det er lykkedes UdviklingVejen at få Pensionsselskabet.dk til at udbyde en helt ny og unik pensions- og forsikringsløsning målrettet UdviklingVejens små medlemsvirksomheder til en attraktiv pris.

Det unikke ved det nye medlemstilbud er muligheden for at tegne en fleksibel pensions- og forsikringsløsning, hvor der altid indgår en sundhedsforsikring. 
 
Med ganske få helbredsoplysninger eller slet ingen er det muligt at tegne en pensions- og forsikringsløsning ved kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og dødsfald.
 
VIL DU VIDE MERE?
Ønsker du at vide mere om dette nye og unikke pension- og forsikringstilbud så indtast dine oplysninger her og bliv ringet op.

LINK TIL BROCHURE
Du kan finde et link til en brochure om det nye pension- og forsikringstilbud her.
 

Vejen Kommune og UdviklingVejen: Bliv klogere på affaldssortering - få viden om de nye krav til affaldssortering.

Hvordan kommer man i gang og hvordan optimeres affaldssorteringen? Hvordan er reglementet, hvordan kommer man i gang og hvordan optimeres affald sorteringen?

Det er komplicerede spørgsmål, der rejser sig, hvis man skal kunne møde fremtidens krav til affaldssortering som er en del af bæredygtigheds agendaen.

INDHOLD
På dette møde forsøger vi at bevæge os et skridt nærmere, hvad det er din virksomhed bliver mødt med af nye krav i forbindelse med affaldssortering.

TIDSPUNKT
Onsdag 26. oktober 2022 kl. 7:45 til 10:30.
Sted: UdviklingVejen, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding.

TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig mødet her.

Erhvervshus Sydjylland og UdviklingVejen: Ta’ hul på din grønne omstilling med denne workshoprække.

Vær med i et forløb med 3 workshops og opbyg en bæredygtig profil.
 
Workshop 1: Hvordan måler jeg mit CO2-aftryk?
Få indblik i de vigtigste begreber og værktøjer. Lær, hvordan du kommer i gang med opgaven, hvad der er centralt, og hvad der ikke er så vigtigt i første omgang. 
 
Workshop 2: Lær at bruge CO2-beregneren.
Tilegn dig, hvordan du udfylder CO2-beregneren. Få indblik i alle informationer og dokumentation, der er nødvendige, for at udlede din virksomheds klimaaftryk. 
 
Workshop 3: Udarbejd dit første CO2-regnskab.
Med afsæt i dine tal og dokumenter går 3. workshop ud på at finpudse dit første CO2-regnskab og se på de mest oplagte muligheder for at spare CO2-udslip i fremtiden.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen under navnet: UdbudsPanelet.

INDHOLD
Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15.00 og 17.00.

Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

I Vejen Kommune er der flere afdelinger der beskæftiger sig med udbud. Indkøbskontoret arbejder med udbud af varer og tjenesteydelser, mens Bygningsservice og Beredskab samt Teknik og Miljø typisk arbejder med udbud af bygge- og anlægsopgaver.

TIDSPUNKT
Torsdag 1. september 2022 kl. 15:00 - 17:00.

TILMELDING
Du kan se hvordan du kan tilmelde dig UdbudsPanelet her.

Industriens dag 2022.

Industriens Dag er årets event i Trekantområdet for industrivirksomheder. I år bliver Industriens Dag holdt tirsdag den 1. november på Comwell i Kolding.

Det bliver en dag fuld af inspiration, oplæg, viden, debat og netværk for produktionsvirksomheder fra hele landet.

INDHOLD
Der er fuld tryk på udarbejdelsen af programmet, og det forventes at der åbnes for tilmeldingen primo september.

TID & STED
Tirsdag1. november på Comwell i Kolding.

LÆS MERE
Læs mere om Industriens dag 2022 her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken for enkeltmandsvirksomheder.

Fredagsnetværket i UdviklingsParken er for enkeltmandsvirksomheder.
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed er du mere end velkommen til at deltage, når UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
Fredag d. 2. september kl. 9:00 – 9:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.

​SMV:Grøn - Tag din virksomhed videre til næste step i den grønne omstilling.

Grøn omstilling og bæredygtighed er blevet en integreret del af vores hverdag. 

INDHOLD
Med SMV:Grøn kan du søge tilskud til rådgivning og investering til din virksomhed, der gør din virksomhed mere grøn.

DATO
Åbent for ansøgninger 12. - 16. september 2022.

HJÆLP TIL ANSØGNING
Kontakt dit lokale erhvervshus for at komme i gang.

Dansk Fødevareakademi tager gerne en dialog om tilskudsmidler og grøn omstilling. Kontakt os her.

MERE OM
Du kan læse mere her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. 
 
Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 
Fødevarebranchens Kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de øvrige offentlige tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 2. september 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Tirsdag 6. september 2022 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
HR-Netværk
Tirsdag 6. september 2022 kl. 12:00 til 15:00.
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 7. september 2022 kl. 08:00 til 12:30 - Solar Danmark A/S
Tilmelding er nødvendig.
Workshoprække: Kom i gang med din grønne omstilling
Torsdag 8., 16. og 28. september 2022 kl. 08:00 til 12:00
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 16. september  2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 16. september 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2022
Tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet