Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere Morten Larsen, founder af Hungry & Delivery Hero Denmark, som oplægsholder ved UdviklingVejen og Billund Erhvervs spinoff-arrangement ”Motorvejen til Vækst" den 30. august. Fotokilde: AnneKring. 

Kickstart netværket efter sommerferien

UdviklingVejen og Billund Erhverv inviterer 30. august dig med til spinoff-arrangementet "Motorvejen til Vækst". Vi hylder de gode idéer og kickstarter netværket efter sommerferien.

Mange virksomheders ledelser benytter spinoff som vækstmetode. Ved det kommende ”Motorvejen til Vækst”- arrangement foldes spinoff metoden ud. Du vil få masser af inspiration til, hvordan du som mindre virksomhed kan benytte spinoff som vejen til vækst. 
 
Hungry-stifter og tidligere Just Eat-direktør, Morten Larsen, kommer og fortælle om sin inspirende rejse fra Just-Eat til Hungry.dk. Morten Larsen tager os med bag om nogle af de vigtigste beslutninger som f.eks. at rejse kapital, platformens lancering og salget af virksomheden.

ÅRETS SPINOFF VIRKSOMHED
Ved "Motorvejen til Vækst" hædres Årets Spinoff-virksomheder. Du får som deltager indflydelse på, hvem der skal vinde prisen som Årets Spinoff-virksomhed.
"Motorvejen til Vækst" starter med en rundvisning på VBC, hvor vi præsenterer en vision for, hvordan den inspirerende bygning i hjertet af Vejen kan benyttes som fremtidens spinoff ”fabrik”/kontorfællesskab. Efterfølgende vil der være spisning og netværk i de historiske lokaler i den gamle margarinefabrik, hvor Alfa Bryghus & Brasserie ligger.

I UdviklingVejens nyhedsmail vil vi frem mod arrangementet afsløre virksomhederne, der nomineres til Årets Spinoff-virksomhed.
 
PARTNER
Stort tak til Lederne Sydvestjylland, som har medvirket til at gøre arrangementet mulig.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig "Motorvejen til Vækst" ved at følge linket her.
 
Tech-virksomheden, Borbaki er en af UdviklingVejens nye medlemsvirksomheder. Fotokilde: Borbaki.

Borbaki er nyt UdviklingVejen medlem

Vi byder velkommen til københavner-virksomheden Borbaki. En af medstifterne i Startup-virksomheden har sine rødder i Vejen.

Borbaki er en tech-virksomhed, som er stiftet i august 2021 af Jonas Søren og Annemette Møhl. Borbaki er skabt ud fra ønsket om at rykke grænserne og styrke så mange som muligt med kunstig intelligens.

Jeg kommer fra Vejen, og vi meldt os ind ved UdviklingVejen da jeg i starten af hele iværksætterlivet søgte råd og sparring, som jeg både fik via 1:1 med Ulrik Uhrskov og infomøder omkring det at være selvstændig. Samtidig er det utrolig vigtigt for mig, at fastholde relationerne fra den by, som jeg kommer fra”, siger Annemette Møhl.

Efter sommerferien lancerer vi i Borbaki programmet Borbaki NoEdit, der automatiserer klipning af lyd og video-filer, som det første program nogensinde. Borbaki NoEdit vil spare klippere op til +80 % af redigeringstiden af lyd- og videofiler”, fortæller Annemette Møhl og fortsætter:

Borbaki NoEdit er et program, der automatiserer klipningen af lyd- og videofiler med tale vha. kunstig intelligens og maskinlæring, og dermed har potentiale til at spare filmproducere, tv- og radiostationer, marketingafdelinger med op til +80 % af den tid, som de normalt bruger på video- eller lydredigeringsopgaver”.
 
Ideen til Borbaki NoEdit opstod efter at Jonas Søren og Annemette Møhl tilsammen har lavet +450 videoer til online annoncering, YouTube og reklamefilm, hvor der er brugt over 1.500 arbejdstimer på manuel videoredigering.
Annemette Møhl, medstifter af virksomheden Borbaki. Fotokilde: Borbaki.
 
Efter utallige Google-søgninger stod det klart for os, at der på det tidspunkt ikke fandtes et program, der kan automatisere arbejdet. Der var et hul i markedet, og vi udviklede Borbaki NoEdit, der nu er i den sidste testfase i form af at Beta versionen af NoEdit bliver testet ude i forskellige virksomheder. Vi forventer, at NoEdit bliver launchet i starten af september”, slutter Annemette Møhl.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om tech-virksomheden Borbaki, en af UdviklingVejens nye medlemsvirksomheder, der snart lancerer programmet Borbaki NoEdit her.
 
Erhvervskonference med fokus på grønnere fødevarer. Fotokilde: Vejen Kartoffelfestival i Hovborg.

Erhvervskonference med grønt fokus

Hvordan skal vi sikre produktionen af grønnere fødevarer? Hvad vil forbrugerne stille af krav til fremtidens råvarer? Kan vi i Danmark, og specifikt i Vejen Kommune, sikre at produktionen forbliver lokalt? Hvad er de sidste nye trends?

Det er nogle af de spørgsmål, som årets erhvervskonference i Hovborg forsøger at give svar på fredag den 19. august.

I år er der særligt fokus på de grønne fødevarer, på klima- og kostråd og konferencen har indbudt en række oplægsholdere til at komme med input og oplæg til diskussion.
 
Blandt andre kan du møde Pernille Stenstrup Christiansen, der er landbrugsdirektør i Danske Bank. Hun vil snakke om grøn omstilling. På talerstolen finder man også Judith Kyst, der kommer med input om danskernes madkultur.

Anders Reimann fra Nordic Harvest Vertical Farming taler om fremtidens produktionsform.

Journalist Troels Mylenberg er moderator, og borgmester Frank Schmidt-Hansen åbner konferencen.
"Vi vil gerne sparre med erhvervslivet indenfor fødevarer og landbrug. Det har historisk set altid været vigtige parametre, og det vil det også være i fremtiden. Derfor skal vi vende de muligheder, der er i fremtiden og dermed stå stærkere i fællesskab", siger borgmester Frank Schmidt-Hansen.
 
TID OG STED
Konferencen finder sted fredag 19. august fra klokken 10:30, og er en del af Vejen Kartoffelfestival, som afholdes i Hovborg fra den 18.-20. august.
 
TILMELDING
Hvis du ønsker at deltage i erhvervskonferencen, er du velkommen til at tilmelde dig, men det er ikke et krav. Mail til janin@vejen.dk

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om erhvervskonferencen og kartoffelfestivalen på hjemmesiden her.
 
Opstil dit første CO2-regnskab sammen med eksperter. Tilmeld dig UdviklingVejen og Erhvershus Sydjyllands workshoprække og start din grønne omstilling, så du er klar, når dine kunder lige om lidt kræver det. Fotokilde: Erhvervshus Sydjylland. 

Kom godt i gang med din grønne omstilling

Ta’ hul på din grønne omstilling med workshoprække fra Erhvervshus Sydjylland og UdviklingVejen.

Har du brug for et overblik over dit klimaaftryk, og hvordan du kan spare CO2? Så vær med i et forløb med 3 workshops og opbyg en bæredygtig profil. Få styr på beregningen af dine drivhusgasudledninger og lær, hvordan du kan bruge det i din markedsføring – seriøst og troværdigt.

Harald Karlsen, direktør og energisynskonsulent ved Harald Karlsen Rådgivning, og hans eksperter klæder dig praksisnært på til at reducere dit CO2-udslip og skærpe din grønne profil.
 
DU FÅR
• Udarbejdet dit første CO2-regnskab 
• Afdækket dit CO2-udslip og besparelse
• Forståelse for kundernes forventninger
• Opbygget en seriøs bæredygtig profil
• Sparring og netværk
 
Workshop 1: Hvordan måler jeg mit CO2 aftryk?
Få indblik i de vigtigste begreber og værktøjer. Lær, hvordan du kommer i gang med opgaven, hvad der er centralt, og hvad der ikke er så vigtigt i første omgang. 
 
Workshop 1 afholdes 8. september, fra kl. 8:30-12:00 i UdviklingsParken Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding.
 
Workshop 2: Lær at bruge CO2-beregneren.
Tilegn dig, hvordan du udfylder CO2 beregneren. Få indblik i alle informationer og dokumentation, der er nødvendig for, for at udlede din virksomheds klimaaftryk. Efter 2. workshop er du klar til at indsamle dine data.
 
Workshop 2 afholdes 16. september, fra kl. 8:30-12:00 i UdviklingsParken, Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding.
 
Workshop 3: Udarbejd dit første CO2 regnskab.
Med afsæt i dine tal og dokumenter går 3. workshop ud på at finpudse dit første CO2 regnskab og se på de mest oplagte muligheder for at spare CO2 udslip i fremtiden.
 
Workshop 3 afholdes 28. september, fra kl. 8:30-12:00 i UdviklingsParken Sdr. Tingvej 10, 6630 Rødding.
 
MÅLGRUPPE
Små og mellemstore virksomheder.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig workshoprækken ved at følge linket her.
Mød Christian Motzfeldt, Helge J. Pedersen og Lykke Friis til Industriens Dag 2022. Fotokilde: Industriens Dag.

Industriens Dag præsenterer keynote talere

Du kan møde Lykke, Helge og Christian til Industriens Dag i Kolding 1. november.

Sæt X i kalenderen tirsdag 1. november 2022. Her løber årets event i Trekantområdet for industrivirksomheder nemlig af stablen på Comwell i Kolding.

Industriens Dag 2022 sætter fuldt fokus på grøn omstilling og bæredygtig produktion.

De første keynote talere er nu på plads, og du kan glæde dig til at møde:

Christian Motzfeldt
Christian Motzfeldt er ny formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, formand for Triangle Energy Alliance og tidligere direktør for Vækstfonden.
 
Helge J. Pedersen
Helge J. Pedersen er cheføkonom i Nordea og én af Danmarks mest citerede økonomer og har en helt særlig evne til at forklare, hvordan udviklingen i den globale økonomi påvirker danske virksomheder og dansk økonomi.
Lykke Friis
Lykke Friis er direktør for Tænketanken Europa og tidligere energi- og klimaminister. Hun er ekspert på europæiske forhold og har stort kendskab til industriens udfordringer.

Industriens Dag er arrangeret af Trekantområdet Danmark i samarbejde med Fremstillingsindustrien, DI og de syv erhvervsorganisationer i Trekantområdet: Haderslev Erhvervsråd, Business Kolding, BusinessVejle, Middelfart Erhvervscenter, Business Fredericia, Billund Erhverv og UdviklingVejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere på: www.industriensdag.dk
 

Til dig og din virksomhed

MADE Open Lab: Nye trends og tendenser i bearbejdningsindustrien.

På Open Lab kommer du helt tæt på, og hører om de nyeste trends og oplev nye teknologier, der er på vej i bearbejdnings-industrien.
 
Du vil opleve, hvordan de nye teknologier kan gavne industrien, og være med til at bringe dansk produktion i front.

INDHOLD
Teknologi forudser nøjagtig geometri. DTU giver indblik i, hvordan digitale tvillinger kan implementeres i bearbejdningsprocesser med effektiv modellering og simulering til forudsigelse af emnets geometriske nøjagtighed og overfladetopografi.
 
På Open Lab møder du flere virksomheder inden for bearbejdning, der udstiller på dagen. 
 
TID & STED
Torsdag 18. august 2022 kl. 12:00 - 16:00.
 
Sted: DAMRC, Sandagervej 10, Port 4, 7400 Herning.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

FORCE Technology: Hygiejnisk risikovurdering af produktionsudstyr.

Det er afgørende for en sikker og rentabel produktion, at ændringer, der eliminerer eller reducerer uacceptable risici, sker inden produktionen sættes i gang.

Fokus i denne artikel er på hygiejnisk risikovurdering og risikoreducering af produktionsudstyr i forhold til fødevaresikkerhed, produktsikkerhed og produktkvalitet, og hvordan disse aktiviteter kobles med aktivitetsstyringen (V-modellen).
 
Det er vigtigt at erkende, at fødevare-/farmavirksomheder ikke kan udføre hygiejnisk risikovurdering og risikoreduktion af produktionsudstyr egenhændigt - ej heller kan udstyrsproducenten.
 
Det bedste resultat opnås ved, at de involverede parter samarbejder og opretholder en god kommunikation indbyrdes.

LÆS MERE
Du kan læse hele artiklen fra FORCE Technology her.
 

SDU: Praktik- og Projektdag i Odense med de forskellige ingeniørfag

Praktik- og projektdag er mødestedet, hvor du og din virksomhed og studerende kan gå i dialog og danne en forståelse af de forskellige ingeniørfag og skabe gensidig interesse for et muligt samarbejde under studierne.

TID & STED
Tirsdag 1. november kl. 12:00-15:30.
 
Sted: SDU i Odense, Campusvej 55, 5230 Odense.
 
Sidste gang blev der hurtigt udsolgt, og hvis din virksomhed vil med, så vil UdviklingVejen opfordre dig til at tilmelde dig allerede nu.
 
LÆS MERE
Du kan tilmelde dig ved at følge linket her.
 

Iværksætter-danmark: Sådan får du alletiders advisory board.

Få virksomme og velafprøvede værktøjer til at arbejde strategisk med advisory board.

INDHOLD
På workshopforløbet får du grundlæggende viden om, hvad et advisory board er, og hvordan du kan bruge det i din virksomhed. 

TID & STED
23. og 30 august og 6 og 13. september 2022, kl. 08:30 - 12:00.
 
Sted: Erhverv Randers, Parkboulevarden 31, 8920 Randers NV

LÆS MERE
Læs mere om hvordan du tilmelder dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen. 

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver 2. torsdag mellem 15:00 - 17:00, når du har booket tid på forhånd.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.

INDHOLD
Rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor. Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hver torsdag mellem 15:00 og 17:00, såfremt du har booket en tid inden.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig UdbudsPanelet her.
 

Bigum & Co: Kursus i Digital Markedsføring.

​Lær at skabe mere salg med digital markedsføring, og styrk virksomhedens brand og synlighed.

INDHOLD
Kurset tager udgangspunkt i den vigtigste viden indenfor digital markedsføring, og giver dig de kompetencer der skal til, for at du kan rykke din virksomhed til et højere digitalt niveau.

DATO
Skanderborg 31. august 2022

TILSKUD
Du kan søge Dansk Fødevareakademi om tilskud.

MERE OM
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed. Relevante finansieringsmuligheder bringes i spil, så din virksomhed får mest mulig kompetenceløft for færrest midler. 
 
TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 18. august 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 18. august 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Arrangement: "Motorvejen til Vækst" på Alfa Bryghus
Tirsdag 30. august 2022 kl. 16:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Tirsdag 6. september 2022 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
HR-Netværk
Tirsdag 6. september 2022 kl. 12:00 til 15:00.
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 7. september 2022 kl. 08:00 til 12:30 - Solar Danmark A/S
Tilmelding er nødvendig.
Workshoprække: Kom i gang med din grønne omstilling
Torsdag 8., 16. og 28. september 2022 kl. 08:00 til 12:00
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2022
Tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet