Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere Morten Larsen, founder af Hungry & Delivery Hero Denmark, som oplægsholder ved UdviklingVejen og Billund Erhvervs arrangement ”Motorvejen til Vækst" den 30. august. Fotokilde: AnneKring. 

Mød Morten Larsen ved "Motorvejen til Vækst"

UdviklingVejen og Billund Erhverv kan nu løfte sløret for at Morten Larsen, founder af Hungry & Delivery Hero Denmark, kommer og inspirerer os ved ”Motorvejen til Vækst".

Morten Larsen er tidligere direktør i Just-Eat og stifter af Hungry.dk, som sidste år blev opkøbt af den globale virksomhed Delivery Hero for et trecifret millionbeløb. Morten står indtil 1. juli 2022 i spidsen for Delivery Hero Denmark som CEO.

Morten Larsen vil ved ”Motorvejen til Vækst” fortælle om sin rejse fra Just-Eat til Hungry.dk og tage os med bag om nogle af de vigtigste beslutninger som f.eks. at rejse kapital, platformens lancering og salget af virksomheden.

ÅRETS SPINOFF VIRKSOMHED
Ved sensommerens arrangement "Motorvejen til Vækst" hædres Årets Spinoff-virksomheder. Du får som deltager indflydelse på, hvem der skal vinde prisen som Årets Spinoff-virksomhed.
 
"Motorvejen til Vækst" starter med en rundvisning på VBC (Vejen Business College), hvor vi præsenterer en vision for hvordan den inspirerende bygning i hjertet af Vejen kan benyttes som fremtidens spinoff ”fabrik”/kontorfællesskab.
 
Efterfølgende vil der være spisning og netværk i de historiske lokaler i den gamle margarinefabrik, hvor Alfa Bryghus & Brasserie ligger.
Morten Larsen var stifter af Hungry.dk og tidligere direktør i Just-Eat. Fotokilde: AnneKring.
 
Vi glæder os meget til at se dig.

Følg med i UdviklingVejens nyhedsmail, når vi løbende frem mod arrangementet afslører hvilke virksomheder, der nomineres til prisen som Årets Spinoff-virksomhed.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at følge linket her.
 
Carsten Haahr, ejer af virksomheden Ivar Haahr A/S fejrer 25-års jubilæum. Fotokilde: Ivar Haahr.

25 år med omstilling og udvikling

Carsten Haahr fejrer 25-års jubilæum som ejer af Ivar Haahr A/S.

Den 1. juli kan Carsten Haahr, ejer af Gesten-virksomheden Ivar Haahr A/S fejre 25-års jubilæum. I 1997 overtog Carsten familievirksomheden efter sin far i et vellykket generationsskifte, og virksomheden er fulgt med tiden.

Ivar Haahr A/S i Gesten er en virksomhed med iværksætterånd og stor omstillingsparathed. Her måles succes på udvikling og omstillingsparathed fremfor antal medarbejdere. Det er et bevidst valg fra Carsten Haahrs side og en del af virksomhedens DNA.

Ivar Haahr A/S har siden starten været en virksomhed, der er vokset med kunderne og løbende har udviklet nye produkter og nye segmenter alt efter markedets behov og udvikling.

Udvikling har også gjort, at virksomheden selv er gået fra 10 – 12 medarbejdere til i dag at have tre fastansatte medarbejdere. I stedet bruger de en række underleverandører og montagefirmaer.

"Vi har outsourcet en stor del af vores produktionsprocesser til gode faste underleverandører. Det gør, at vi undgår bindinger i lønkroner samt investeringer i dyre maskiner, som hurtigt kan blive forældede. Vi er omstillingsparate og kan let og hurtigt tilpasse os vores kunders udviklingsbehov", siger Carsten Haahr, og fortsætter:

"Vores dygtige medarbejdere deltager i udvikling af nye produkter og prototyper i virksomheden. Når vi så skal bruge ekstra hjælp, står vores kompetente underleverandører og montører klar. Vores eksterne montører er tæt på virksomheden. De er med til personalearrangementer og føles som ”rigtige” medarbejdere".
 
"Det med løbende at tilpasse os kundernes behov har gjort os stærke. Vi er med der, hvor det sker. Vi vil udvikle os sammen med markedet og er klar til fremtiden", slutter Carsten.
Carsten Haahr, Ivar Haahr A/S. Fotokilde: Ivar Haahr.
 
FAKTA
♦ Ivar Haahr A/S ligger i Gesten.
 
♦ Virksomheden sælger naturlig ventilation, ovenlysventilation, ovenlys, staldgardiner og rytterlys til landbruget samt naturlig brandventilation til både industri og landbrug. Derudover sælger de miljøvenlige pileanlæg til spildevandsrensning til ejendomme i det åbne land.

♦ Der er tre medarbejdere ansat.

♦ Carsten og hans kone Bente bor ved virksomheden i Gesten. Sammen har de tre børn, Caroline, Casper og Carl Christian. Familien støtter begge meget op om lokalsamfundet i Gesten og har blandt andet stået for landsindsamlingen til Kræftens Bekæmpelse i Gesten gennem en årrække.
 
♦ Carsten er desuden med i Rotary Vejen, NetværkSyd og bestyrelsesformand i Vores butik Gesten Aps.

LÆS MERE
Se mere om én af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Ivar Haahr A/S her: https://ivarhaahr.dk
 
”The Julekalender” iscenesættes på 100 kvadratmeter ved Lillelunds Julemuseum. Her vil du b.la. kunne opleve køkkenet og stuen i ”The Julekalender”, nøjagtig som det så ud på de danske tv-skærme for første gang i 1991. Fotokilde: Lillelunds Julemuseum.

Lokalt samarbejde om juleudstillinger

Julebrødrene og Museet Sønderskov har samarbejdet om at få udstillinger med to af TV2’s mest elskede og sete julekalendere ”Pyrus” og ”The Julekalender til Vejen Kommune.

Julebrødrene Bønny og Brian Lillelund, der blev landskendt, da TV2 viste en dokumentar om dem, har taget initiativ til det unikke museumssamarbejde. Brødrene skal selv huse ”The Julekalender” på Lillelund Julemuseum for enden af Sønderskovgårdvej ned mod Kongeåvejen. Samtidig skal Museet Sønderskov lægge rum til ”Pyrus”-udstillingen en kilometer længere oppe ad vejen.
 
Vi er et lille privatdrevet julemuseum, som ikke får statskroner og modtager offentlige ydelser. Derfor var det et næsten uopnåeligt mål for os at lave bare en enkelt udstilling af denne kaliber. Men med Museet Sønderskovs hjælp og opbakning blev det muligt at få ikke bare én, men begge udstillinger her til området”, smiler Bønny Lillelund.

Lillelund Julemuseum har tidligere haft et godt samarbejde med Museet Sønderskov i forbindelse med Jette Frølich-udstillingen. Derfor inviterede brødrene lederen på museet, Anne Cathrine Lorentzen, med til Randers for at se ”Pyrus”, da den var udstillet der.

Museet Sønderskov har tradition for at fejre julen med sit årlige arrangement ”Jul på Sønderskov”, og have masser af børnehaver og skoleklasse på besøg i Museets juleudstillinger. Da Julebrødrene fortalte om Pyrus udstillingen, var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle prøve at få de nødvendige tilladelser og hente udstillingen til Museet Sønderskov. Det er heldigvis lykkedes, og nu glæder vi os til at sætte den op i de gamle herregårdsstuer og vise den til jul", siger Anne Cathrine Lorentzen.
På Museet Sønderskov bliver ”Pyrus” iscenesat i flere af museets gamle herregårdsstuer. Her vil man blandt andet kunne se Pyrus’ originale nissedragt, Freyas kjoler og nissepigen Kandis’ kjole. Fotokilde: Museet Sønderskov.
 
"Da Bønny og Brian ringede og fortalte os, at de havde fået lov til at vise The Julekalender, var det jo fantastisk. To julekalenderudstillinger i samme område er jo endnu stærkere end en, og samtidig viser det at kulturen i Vejen Kommune, selvom pengene er små, kan skabe gode og større oplevelser i fællesskab”, slutter Anne Cathrine Lorentzen.

Pyrus og The Julekalender er to af vores absolutte ynglings-tv-julekalendere. Så at få mulighed for at genskabe universet her i vores museum, som jo også er vores private hjem, er helt fantastisk”, jubler Bønny Lillelund.

LÆS MERE
Lillelunds Julemuseum og Museet Sønderskovs udstillinger åbner lørdag 29. oktober og fortsætter tirsdage til søndage fra kl. 11:00 til 16:00 indtil kort før jul. 
 
Opstil dit første CO2-regnskab sammen med eksperter. Tilmeld dig UdviklingVejen og Erhvershus Sydjyllands workshoprække og start din grønne omstilling, så du er klar, når dine kunder lige om lidt kræver det. Fotokilde: Erhvervshus Sydjylland. 

Kom godt i gang med din grønne omstilling

Ta’ hul på din grønne omstilling med workshoprække fra Erhvervshus Sydjylland og UdviklingVejen.

Har du brug for et overblik over dit klimaaftryk og hvordan du kan spare CO2? Så vær med i et forløb med 3 workshops og opbyg en bæredygtig profil. Få styr på beregningen af dine drivhusgasudledninger og lær, hvordan du kan bruge det i din markedsføring – seriøst og troværdigt.

Harald Karlsen, direktør og energisynskonsulent ved Harald Karlsen Rådgivning, og hans eksperter klæder dig praksisnært på til at reducere dit CO2-udslip og skærpe din grønne profil.
 
DU FÅR
• Udarbejdet dit første CO2 regnskab 
• Afdækket dit CO2udslip og besparelse
• Forståelse for kundernes forventninger
• Opbygget en seriøs bæredygtig profil
• Sparring og netværk
 
Workshop 1: Hvordan måler jeg mit CO2 aftryk?
Få indblik i de vigtigste begreber og værktøjer. Lær, hvordan du kommer i gang med opgaven, hvad der er centralt, og hvad der i ikke er så vigtigt i første omgang. 
 
Workshop 1 afholdes 8. september, fra kl. 8:30-12:00.
 
Workshop 2: Lær at bruge CO2-beregneren.
Tilegn dig, hvordan du udfylder CO2 beregneren. Få indblik i alle informationer og dokumentation, der er nødvendig for, for at udlede din virksomheds klimaaftryk. Efter 2. workshop er du klar til at indsamle dine data.
 
Workshop 2 afholdes 16. september, fra kl. 8:30-12:00.
 
Workshop 3: Udarbejd dit første CO2 regnskab.
Med afsæt i dine tal og dokumenter går 3. workshop ud på at finpudse dit første CO2 regnskab og se på de mest oplagte muligheder for at spare CO2 udslip i fremtiden.
 
Workshop 3 afholdes 28. september, fra kl. 8:30-12:00.
 
MÅLGRUPPE
Små og mellemstore virksomheder.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig workshoprækken ved at følge linket her.
Mød Christian Motzfeldt, Helge J. Pedersen og Lykke Friis til Industriens Dag 2022. Fotokilde: Industriens Dag.

Industriens Dag præsenterer key note talere

Du kan møde Lykke, Helge og Christian til Industriens Dag i Kolding 1. november.

Sæt X i kalenderen tirsdag 1. november 2022. Her løber årets event i Trekantområdet for industrivirksomheder nemlig af stablen på Comwell i Kolding.

Industriens Dag 2022 sætter fuldt fokus på grøn omstilling og bæredygtig produktion.

De første key note talere er nu på plads, og du kan glæde dig til at møde:

Christian Motzfeldt
Christian Motzfeldt er ny formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, formand for Triangle Energy Alliance og tidligere direktør for Vækstfonden.
 
Helge J. Pedersen
Helge J. Pedersen er cheføkonom i Nordea og én af Danmarks mest citerede økonomer og har en helt særlig evne til at forklare, hvordan udviklingen i den globale økonomi påvirker danske virksomheder og dansk økonomi.
Lykke Friis
Lykke Friis er direktør for Tænketanken Europa og tidligere energi- og klimaminister. Hun er ekspert på europæiske forhold og har stort kendskab til industriens udfordringer.

Industriens Dag er arrangeret af Trekantområdet Danmark i samarbejde med Fremstillingsindustrien, DI og de syv erhvervsorganisationer i Trekantområdet: Haderslev Erhvervsråd, Business Kolding, BusinessVejle, Middelfart Erhvervscenter, Business Fredericia, Billund Erhverv og UdviklingVejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere på: www.industriensdag.dk
 

Nyhedsmailen holder sommerferie

UdviklingVejen afvikler ferie i juli måned, hvor vores mange af vores medlemmer også kører på lavt blus.

Vi er på kontoret gennem hele sommeren - bare med reduceret bemanding.

Så du kan stadig på fat i os på tlf. 7384 8500.
Turist informationen på Sdr. Tingvej 10 i Rødding er åben som normalt. Der er døgnåbent på www.visitvejen.dk og i VisitVejen appén.

Til dig og din virksomhed

MADE Open Lab: Nye trends og tendenser i bearbejdningsindustrien.

På Open Lab kommer du helt tæt på, og hører om de nyeste trends og oplev nye teknologier, der er på vej i bearbejdnings-industrien.
 
Du vil opleve, hvordan de nye teknologier kan gavne industrien, og være med til at bringe dansk produktion i front.

INDHOLD
Teknologi forudser nøjagtig geometri. DTU giver indblik i hvordan digitale tvillinger kan implementeres i bearbejdningsprocesser med effektiv modellering og simulering til forudsigelse af emnets geometriske nøjagtighed og overfladetopografi.
 
På Open Lab møder du flere virksomheder inden for bearbejdning, der udstiller på dagen. 
 
TID & STED
Torsdag 18. august 2022 kl. 12:00 - 16:00.
 
Sted: DAMRC, Sandagervej 10, Port 4, 7400 Herning.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

FORCE Technology: Hygiejnisk risikovurdering af produktionsudstyr.

Det er afgørende for en sikker og rentabel produktion, at ændringer, der eliminerer eller reducerer uacceptable risici, sker, inden produktionen sættes i gang.

Fokus i denne artikel er på hygiejnisk risikovurdering og risikoreducering af produktionsudstyr i forhold til fødevaresikkerhed, produktsikkerhed og produktkvalitet, og hvordan disse aktiviteter kobles med aktivitetsstyringen (V-modellen).
 
Det er vigtigt at erkende, at fødevare-/farmavirksomheder ikke kan udføre hygiejnisk risikovurdering og risikoreduktion af produktionsudstyr egenhændigt - ej heller kan udstyrsproducenten.
 
Det bedste resultat opnås ved, at de involverede parter samarbejder og opretholder en god kommunikation indbyrdes.

LÆS MERE
Du kan læse hele artiklen fra FORCE Technology her.
 

SDU: Praktik- og Projektdag i Odense.

Praktik- og projektdag er mødestedet, hvor du og din virksomhed og studerende kan gå i dialog og danne en forståelse af de forskellige ingeniørfag og skabe gensidig interesse for et muligt samarbejde under studierne.

TID & STED
Tirsdag 1. november kl. 12:00-15:30.
 
Sted: SDU i Odense, Campusvej 55, 5230 Odense.
 
Sidste gang blev der hurtigt udsolgt, og hvis din virksomhed vil med, så vil UdviklingVejen opfordre dig til at tilmelde dig allerede nu.
 
LÆS MERE
Du kan tilmelde dig ved at følge linket her.

Iværksætter-danmark: Sådan får du alletiders advisory board.

Få virksomme og velafprøvede værktøjer til at arbejde strategisk med advisory board.

INDHOLD
På workshopforløbet får du grundlæggende viden om, hvad et advisory board er, og hvordan du kan bruge det i din virksomhed. 

TID & STED
23. og 30 august. 6 og 13. september 2022, kl. 08:30 - 12:00.
 
Sted: Erhverv Randers, Parkboulevarden 31, 8920 Randers NV

LÆS MERE
Læs mere om hvordan du tilmelder dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver 2. torsdag mellem 15.00 - 17.00, når du har booket tid på forhånd.

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 18. august 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 18. august 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Arrangement: "Motorvejen til Vækst" på Alfa Bryghus
Tirsdag 30. august 2022 kl. 16:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Tirsdag 6. september 2022 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
HR-Netværk
Tirsdag 6. september 2022 kl. 12:00 til 15:00.
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering af byggeriet
Onsdag 7. september 2022 kl. 08:00 til 12:30 - Solar Danmark A/S
Tilmelding er nødvendig.
Workshoprække: Kom i gang med din grønne omstilling
Torsdag 8., 16. og 28. september 2022 kl. 08:00 til 12:00
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2022
Tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet