Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Hos virksomheden Kontor Syd fejrer de hver dag hinanden og medvirker til hiandens succes. Medarbejderne taler hinanden op, ser hinandens potentiale, og har stor tillid til hinanden. Fornem anerkendelse for arbejdet med trivsel fra brancheforeningen KONPA. Fotokilde: Kontor Syd. 

Tillid skaber trivsel og anerkendelse

Kontor Syd A/S har modtaget årets KONPA Pris, for virksomhedens arbejde med at integrere arbejdsglæde, kundefokus, handlekraft, ansvarlighed og kreativitet.

KONPA er brancheforeningen inden for kontor og papir, hvor hele værdikæden er repræsenteret.
 
KONPA Prisen tildeles hvert år til en person eller virksomhed, der har gjort en særlig indsats og positiv forskel for branchen.

Jeg er virkelig stolt over, at holdet får denne anerkendelse fra vores branche inden for Kontor & Papir. Det er fantastisk, at den store indsats mine kollegaer yder hver eneste dag bliver set og anerkendt”, siger Jan Sørensen, direktør ved Kontor Syd.

For 2,5 år siden igangsatte Jan Sørensen en uddannelse inden for salg og service, som alle medarbejdere skulle igennem. Som en del af uddannelsen skulle der skrives en hovedopgave, og i den forbindelse fik alle rigtig mange og ærlige snakke.

Flere gav udtryk for at budget og salgstal, stressede dem langt mere end det motiverede dem. Det gik op for mig, at vi som team havde brug for at gøre mere end det uddannelsesforløb inden for salg og service, som vi allerede var i gang med. Vi manglede, at finde vores fælles værdier, og derfor startede vi endnu en fælles proces med henblik på at øge trivslen og motivationen i hele Kontor Syd”, fortæller Jan Sørensen.

Jan Sørensen fortæller hvordan processen startede med at alle kunne komme med deres input til hvordan et fælles værdimæssigt ståsted kunne se ud. Efterfølgende blev alle disse input kogt ned til et sæt fælles spilleregler, for hvad god adfærd er, og som alle har sagt god for. ”Vi har fjernet alt, der hedder budget og jantelov. I stedet har vi tilføjet arbejdsglæde, og at have det sjovt. Vi fejrer hinanden, taler hinanden op, ser hinandens potentiale, og har tillid til hinanden".
Jan Sørensen, direktør ved Kontor Syd er ydmyg og meget beæret over prisen. Fotokilde: Kontor Syd A/S.
 
"Alt dette gør, at jeg kan koncentrere mig om at udvikle forretningen fordi jeg ved, at alle gør alt hvad de kan for at opretholde både trivsel og arbejdsglæde hver eneste dag”, uddyber Jan Sørensen og fortsætter:
 
Vi har gennem de sidste år gennemgået en fantastisk proces, hvor vi i fællesskab har skabt fundamentet for en spændende rejse for Kontor Syd A/S. At blive anerkendt og set i branchen gør os enormt stolte og ydmyge, og motiverer os bare endnu mere til at skabe optimale arbejdspladser for vores kunder og os selv”.

FAKTA
Kontor Syd har 100 medarbejdere, og er beliggende i Vejen, Sønderborg, Padborg, Haderslev, Odense, Silkeborg, Grenå og Frederikshavn.

MERE OM
Du kan læse mere Kontor Syd, der er en af UdviklingVejens medlemsvirksomheder, på Kontor Syds hjemmeside her.
Vær med til at sikre den grønne fremtid. FORCE Technology har to ingeniørerstillinger åbne. Fotokilde: FORCE Technology. 

Vær med til at sikre den grønne fremtid

FORCE Technologi i Vejen mangler 2 ingeniører, som skal medvirke til at sikre den sikre den teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig.

FORCE Technolog i Vejen mangler to ingeniører, som skal medvirke til den teknologisk forandring og gøre verden mere bæredygtig.

FORCE Technology er en global teknologisk rådgivnings- og servicevirksomhed med en lokalt forankret afdeling i Vejen, der bl.a. kommer til at have verdens største loop til kalibrering af gas- og brintmålere.

Her i Vejen er vi rigtig godt i gang med at bygge verdens største MEGA loop, der kalibrerer med 98 % biogas. Mega loopet kan kalibrere de største målere i verden, og det vil kunne håndtere brintblandinger, som er en vigtig forudsætning for at indgå i ambitionen om et grønt Power-to-X-eventyr i Danmark,” siger Allan Riber, Vice President, Business Unit Executive og Gas Flow Technology i Vejen og fortsætter:

Vi har lige nu to åbne ingeniørstillinger (M og E), der fra Vejen skal være med til at definere standarder for brint og Power-to-X-eventyret samt supportere drift og udvikling af vores tekniske anlæg. To superspændende stillinger”.

Ved ansættelse blive man en del af en nationalt anerkendt ingeniørvirksomhed. Det vidner FORCE Technologys placering på Ingeniørens liste over de mest attraktive ingeniørarbejdspladser om. FORCE Technology er rykket hele 19 pladser frem til nr. 12 på den nyligt offentliggjorte liste.

Ingeniørens liste giver en værdifuld indsigt i, hvordan en virksomhed opfattes af landets ingeniører. Imageanalysen afslører, hvordan Danmarks 95 største ingeniørvirksomheder klarer sig inden for kendskab, performance og appel.
Allan Riber, VP Business Executive, Gas Flow Technology, FORCE Technologys Vejen. Fotokilde: FORCE Technology.
 
"Vores absolut vigtigste ressource er vores medarbejdere. Derfor er det en stor nyhed for os, at vi er rykket 19 pladser frem til nr. 12 på Ingeniørens liste over attraktive ingeniør-arbejdspladser. Det er over 6.000 ingeniører og tekniske profiler, der har vurderet Danmarks 95 største ingeniørvirksomheder, og de giver os altså et flot skudsmål", slutter Allan Riber, som er ansvarlig for rekrutteringen af de to nye ingeniører i FORCE Technologys afdeling i Vejen.

LÆS MERE

FORCE Technology leder lige nu efter en række nye medarbejdere – vil du med på holdet så klik her.

UDVIKLINGVEJENS ERHVERVSPRIS
FORCE Technology var en af de tre nominerede virksomheder til UdviklingVejens Erhvervspris 2022.
Vi har åbnet for tilmelding til UdviklingVejen og Billund Erhvervs arrangement "Motorvejen til Vækst", hvor Årets Spinoff-Virksomhed skal kåres. Fotokilde: Alfa Bryghus & Brasserie.

Årets Spinoff-Virksomhed

Kom med forslag til kandidater til prisen som Årets Spinoff-Virksomhed 2022.

Årets Spinoff-Virksomhed kåres ved UdviklingVejen og Billund Erhverv´s arrangement ”Motorvejen til Vækst”, som afholdes d. 30. august på Vejen Business College.

UdviklingVejen har brug for din hjælp til at komme med forslag til hvem, der har potentiale til at være blive nomineret som Årets Spinoff-Virksomhed i Vejen Kommune eller Billund Kommune.

KRITERIER FOR NOMINERING
Årets Spinoff-Virksomhed findes efter følgende prioriterede indstillingskriterier:
• Selvstændig CVR nr. maks 5 år gammelt.
• Hjemhørende i Billund eller Vejen kommune. (Behøver ikke være medlem af hhv. UdviklingVejen og Billund Erhverv.
• Etableret på baggrund af erfaring/viden fra anden virksomhed.
• Spinoff-virksomhed forstås som, selvstændig etableret virksomhed og forretningsområde jf. ovenstående punkter, som er spundet ud af en etableret virksomhed.
DEADLINE INDSTILLING
Forslag til kandidater sendes til UdviklingVejen på nedenstående mailadresse inden 4. august 2022.

KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Mail: uu@udviklingvejen.dk
Mobil: Tlf. 2326 5062
 
Vi glæder os meget til at høre fra dig.

Følg med i UdviklingVejens nyhedsmail, når vi løbende frem mod arrangementet afslører, hvem der kommer og inspirerer os samt hvilke virksomheder, der nomineres til Årets Spinoff-virksomhed.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangemnetet "Motorvejen til Vækst" ved at følge linket her.
 
Sidste frist for at søge om LAG-midler i indeværende periode er 15. august. Fotokilde: VisitVejen.

LAG-midler: 460.222 kr. til Søkiosken i Jels

I den indeværende programperiode med LAG Vejen-Billund er sidste ansøgningsfrist i 2022 15. august.

Det er sidste gang i 2022, at du kan søge LAG-midler.
 
Har du et projekt, der skal skabe arbejdspladser på landet, så skal du ud af starthullerne nu. 

Er du interesseret i en indledende snak om muligheder, så kan du kontakte turismekoordinator ved UdviklingVejen, Charlotte Hammer på mail ch@udviklingvejen.dk.
I forhold til bistand til indkredsning af projekt og praktisk omkring ansøgning skal du være i kontakt med LAG-koordinatoren.

TIDSPUNKT
Sidste ansøgningsfrist er 15. august 2022.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om LAG Vejen-Billund her.
GEV er en af de virksomheder, hvor Spinoff som metode kan benyttes til at etablere ny virksomhed. Fotokilde: Pexels.

Spinoff –"Vejen til Vækst"

UdviklingVejen og Billund Erhverv arbejder for at øge innovationen og antallet af nye virksomheder i Vejen og Billund Kommune – det gør vi blandt andet i projektet Spinoff ’Vejen til Vækst’.

I den sammenhæng er vi i dialog med en række lokale virksomheder, der har gode forretningsidéer, som man ikke selv kan eller vil forfølge, men hvor man kan se potentialet i at idéerne spindes ud og løftes videre af andre.

GEV er en virksomhed, som ser behovet for nye innovative løsninger, og hvor man kan se muligheden i, at en løsning udvikles og bæres videre af en anden, ny virksomhed.

Med den grønne omstilling er der f.eks. behov for at sætte fokus på den enkelte borgers energiforbrug i hjemmet og understøtte ændring af adfærd. Sammen med foreningen GDGH, som har et ønske om en fornyet identitet for Grindsted gennem visionen “Grindsted – den grønne hovedstad”, ser GEV et potentiale i udvikling og implementering af nye digitale løsninger, der kan bidrage til borgernes opmærksomhed og adfærdsændring i forhold til ressourceforbrug og CO2 aftryk.
 
"Her ved GEV synes vi, at det er meget interessant, hvis vi kan få nogle dygtige mennesker til udvikle en ny løsning, som vi kan se behovet for hos os, samtidig med at de kan få en god forretning ud af det at – det er WIN-WIN", siger René Heiselberg, direktør ved GEV.
Virksomheden GEV kan bakke op om udvikling af løsningen f.eks. ved at give adgang til anonymiserede data og faglig viden.
 
FAKTA SPINOFF
• Spinoff er betegnelsen for en ny selvstændig forretning, der bygger på viden og kompetencer fra en eksisterende virksomhed (kaldet modervirksomheden).
 
• Idéen til en spinoff kan komme fra både ejere, chefer eller medarbejdere fra modervirksomheden.

• Spinoff virksomheder har 23 % større sandsynlighed for at blive en vækstvirksomhed end traditionelle nystartede virksomheder.
 
Initiativet Spinoff – "Vejen til Vækst” er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
 
Har du en forretningsidé, som kan spindes ud som virksomhed, så tag endelig kontakt.

Via Spinoff-projektet kan vi hjælpe dig med at komme videre med idéen. Det kan f.eks. dreje sig om adgang til specialiseret rådgivning, kapital, mentorer eller noget helt andet, alt afhængig af det konkrete behov.

KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Tlf.: 2326 5062
Mail: uu@udviklingvejen.dk

Til dig og din virksomhed

Early warning: Oplever du modgang i din virksomhed, og vil du gerne have hjælp til at komme videre?

Early Warning hjælper hvert år mere end 400 virksomheder med at vende modgang til medgang, og vi kan også hjælpe dig.

INDHOLD
Rådgivningen kan give dig et overblik over situationen og dine muligheder, og du får hjælp til at komme sikkert videre af vores erfarne erhvervsfolk. Er eneste udvej for dig konkurs, er tilbudddet om Early warning din sparringspartner igennem forløbet.
 
Rådgivningen er uvildig, og har ikke andre formål end at hjælpe dig og din virksomhed. 
 
LÆS MERE
Du kan læse mer her.
 

Community for digital og bæredygtig produktion i Trekantområdet: Netværk AM/3D print til produktudvikling.

Kom med i et innovativt og givende netværk, hvor vi ser ind i 3D-prints muligheder og udfordringer for den enkelte virksomhed.
 
Nye medlemmer optages løbende i netværket.
 
Netværket henvender sig til virksomheder som er nysgerrige på 3D-print og som er i tvivl om 3D-print er noget for dem:

Business Kolding faciliterer netværket på vegne af Community for digital og bæredygtig produktion i Trekantområdet herunder UdviklingVejen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om netværket her.'
 

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg.: Hjælp os med at markedsføre.

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg fra 18. til 20. august handler om fødevarer og klima. Med en god basis i kartoflens mange aspekter rummer dette års festival også fødevarer fra Vejen Kommune. Bl.a. kommer Naturli’ med deres festivaltruck om lørdagen.

Vi vil gerne opfordre til, at I som virksomhed i Vejen-området sætter plakaten op i kantine etc. og tipper jeres personaleforening om en oplevelsesmulighed.
 
LÆS MERE
Du kan finde et link ti en a3 plakat med festivallen her.

Industriens Dag 2022.

Industriens Dag afholdes denne gang  i Kolding.

INDHOLD
Industriens Dag sætter fuldt fokus på industrien i Trekantområdet og inviterer til en dag fuld af inspiration, oplæg, viden, debat og netværk, hvor hovedtemaet i år er Grøn Omstilling.

TIDSPUNKT
I år bliver Industriens Dag holdt tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
 
LÆS MERE
Du kan læse meget mere Industriens Dag her.
 

SMV:Vækstpilot - Ansæt en medarbejder med 50 % tilskud til løn.

Søg puljen og ansæt en ny medarbejder med 50 % tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder.

INDHOLD
Du kan få nye kompetencer ind i virksomheden via en ny medarbejder – en såkaldt vækstpilot – som løser din konkrete omstillingsopgave. Fx inden for områder som digitalisering, grøn omstilling eller internationalisering.

TIDSPUNKT
Løbende mulighed for at søge om tilskud.

LÆS MERE
Læs mere om hvordan du søger om tilskuddet her.

Vejen Idrætscenter og Dansk Firmaidrætsforbund: Uddannelse i kollegamotion.

I samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund afholdes en Anføreruddannelse i Vejen Idrætscenter. 

Grib muligheden for at skabe et unikt og aktivt fællesskab for arbejdspladsen og dine kollegaer.

Er det ikke dig? Så prik eventuelt en kollega på skulderen og fortæl om denne spændende mulighed.
 
TIDSPUNKT
Uddannelsen starter torsdag 1. september 2022 kl. 9:00-13:00.

TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver 2. torsdag mellem 15.00 - 17.00, når du har booket tid på forhånd.

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 24. juni 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 18. august 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 18. august 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Arrangement: "Motorvejen til Vækst"
Tirsdag 30. august 2022 kl. 16:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2022
Tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet